Ρετρό καλλιστεία

Και σαν φανατικός της Τούλας Γαλάνη να θυμίσω τη συμμετοχή της ως Β' Μις Ελλάς 1966 στον διαγωνισμό Miss Europe 1967 που έγινε στις 3/6/1967 στη Νίκαια της Γαλλίας. Η Τούλα τα πήγε ικανοποιητικά αφού κατετάγη 6η μεταξύ 20 συμμετοχών. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ, απ' όπου προέρχεται και η φωτογραφία.

galani.jpg
 
Στα καλλιστεία του 1981 συμμετείχε και η γνωστή Λίτσα Γιαγκούση,μόλις 18 ετών τότε.
 
thebest20 είπε:
Στα καλλιστεία του 1981 συμμετείχε και η γνωστή Λίτσα Γιαγκούση,μόλις 18 ετών τότε.
Πραγματι, συμμετειχε. Αναφερεται και στο ποστ Νο 13.
 
thebest20 είπε:
Στο κανάλι αυτό υπάρχει πολύ υλικό.Είναι το κανάλι της Ρούλας Κανελλοπούλου,Σταρ Ελλάς του 1980
Με τη Ρουλα Κανελλοπουλου γνωριζομαστε απο κοντα και αυτο που εχω να πω για εκεινη ειναι μονο καλα λογια:

Υπεροχος ανθρωπος, χωρις εγωισμο και αυταρεσκεια. Μια γυναικα γεματη αυθορμητισμο και καλωσυνη που διατηρει και σημερα τη θεσπεσια ομορφια της.
 
Το 1992 ήταν η πρώτη που θυμάμαι και δεν ήταν άλλη από τη Μαρίνα Τσιντικίδου. Μετά το 1996 με την Ειρήνη Σκλήβα ως Μις Κόσμος απλά τρελάθηκε η Ελλάδα.
 
Χε χε εγώ το πρώτο όνομα καλλιστείων που θυμάμαι είναι η Γωγώ Ατζολετάκη. Όχι όμως από τα καλλιστεία του 1971. Ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα το περιοδικό "Φαντάζιο" που αγόραζε η μητέρα μου είχε έναν διαγωνισμό για Μις Τηνέιτζερ... δεν θυμάμαι αν περιλάμβανε και παρέλαση με μαγιώ πάντως δεν διαγωνίζονταν στην έκθεση και στην ιστορία ;) . Και η Ατζολετάκη είχε πάρει ή τον πρώτο τίτλο, Μις Τηνέιτζερ, ή κάποια πολύ καλή θέση, διότι αργότερα που βγήκε και Σταρ Ελλάς καμάρωνε το Φαντάζιο που την είχε περί πολλού. Γι' αυτό και το θυμάμαι άλλωστε. Όταν βγήκε Μις Την τα κορίτσια ήταν αυτά τα αντιπαθητικά πλάσματα που θέλανε να ανακατεύονται στα παιχνίδια μας, ποιος τους έδινε σημασία? Αλλά το 1971 ήμουν πια 14 χρονών...
 
bambinella 100 είπε:
Η Μιραντα Ζαφειροπουλου ειναι η Σταρ Ελλας 1968. Στεφεται απο τον Δημαρχο Αθηναιων Δημητριο Ριτσο, αλλα η στεψη προκαλει γελιο στο κοινο γιατι γινεται μετα δυσκολιας. Ο Δημαρχος δε φημιζεται για το μποι του και δυσκολευεται πολυ να φορεσει το στεμμα στη Μιραντα του 1,78.
Μπορειτε να δειτε τα αποσπασμα απο το οπτικοακουστικο αρχειο εδω

>>>> http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3734&thid=17307

μετα το 7.16.

Οπως και στο video που ακολουθει



https://www.youtube.com/watch?v=LWzxI5fvdeU

Τελος απο τους τιτλους εισαγωγης της ταινιας "ΒΛΕΠΕ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ"του 1970 λογικα τα στιγμιοτυπα ειναι απο το 1968 -Μ.Ζαφειροπουλου(με το 11)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπως ηταν αναμενομενο, λιγο μετα την εκλογη της ως Μις Υφηλιου 1964, η Κορινα Τσοπεη δεχθηκε βροχη προτασεων για διαφημισεις σε Ελλαδα και Αμερικη.

Παραθετω μια ελληνικη διαφημιση για τη Berkshire. Η πηγη αναφερεται στο κατω μερος της φωτογραφιας.

ithaque_palies_diafimiseis_tsopei.jpg
 
Η Ειρηνη Σκληβα, Μις Ελλας 1996 - Μις Κοσμος 1996, οπως ειναι σημερα. Στη φωτογραφια τη βλεπουμε με τον συζυγο της σε προσφατη βραδινη τους εξοδο.

attachment.php
 
Η πρώτη που θυμάμαι ήταν η Μαρίνα Πούπου ( αν το λέω σωστά), που είχε βγει σε καλλιστεία στον Αντ1 , αρχές 90ς...
 
Ειδα τις προαλλες ενα βιντεο αποσπασμα απο τηλεοπτικη εκπομπη. Στην εκπομπη αυτη προσκεκλημενη ηταν η Μις Ελλας και Μις Κοσμος 1996, Ειρηνη Σκληβα.

Η Ειρηνη εφερε στην πατριδα μας πριν απο 19 χρονια τον δευτερο σε αξια καλλιστειακο τιτλο υστερα απο την Κορινα Τσοπεη που το 1964 ειχε καταφερει να παρει τον μεγιστο τιτλο ως Μις Υφηλιος.

Παρα ομως τον ντορο που εγινε τοτε με την Ειρηνη και τις αμετρητες προτασεις που της εκαναν, εκεινη προτιμησε να αποτραβηχτει απο τη δημοσιοτητα. Η γυναικα αυτη ειχε ολοκληρο τον κοσμο μπροστα στα ποδια της και ομως δεν το εκμεταλλευτηκε ουτε στο ελαχιστο. Αποχωρησε σχεδον αμεσως μετα την εκλογη της, απο πασαρελες και φωτογραφισεις και προτιμησε να γινει συζυγος και μητερα. Σιγουρο ειναι πως διαφορες τηλεοπτικες σταρλετιτσες και ανερχομενες καλλιτεχνιδες θα εκμεταλλευονταν εναν τετοιο τιτλο στο επακρο και θα εκαναν τα παντα (κυριολεκτικα) για να μη χαθουν απο το προσκηνιο κι ας μην ειχαν ουτε τη μιση απο την ομορφια της Ειρηνης. Κι ομως, υπηρξε μια γυναικα που δε νοιαστηκε καθολου για ολη τη δοξα που της χαριζε η καλη της Μοιρα και προτιμησε να αποτραβηχτει για να αφιερωσει τη ζωη της στην οικογενεια της.

Σημερα η Ειρηνη ειναι 37 χρονων και μητερα μιας κορης. Ισως να μην εχει πια εκεινη τη δροσια της πρωτης νιοτης της, αλλα συνεχιζει να ειναι ομορφη και πιο προσγειωμενη απο ποτε. Ενα σπανιο κοριτσι.

Ειρηνη Σκληβα - Μη χανομαστε (Μαρτιος 2015)






 
Την πετυχα κι εγω την εκπομπη και ειναι οπως τα περιγραφεις bb. Μια σεμνη κοπελα που ποτε δεν θυμαμαι να προκαλεσει τροφη για αρνητικα σχολια. Σεμνη και μαζεμενη. Κουκλα μεσα κι εξω. Μπραβο της. Αμεσως επομενη για μενα η Μαρινα Τσιντικιδου.
 
johnny19818 είπε:
Μπραβο της. Αμεσως επομενη για μενα η Μαρινα Τσιντικιδου.
Δεν ξερω αν η επομενη ειναι η Τσιντικιδου γιατι δεν μπορω να θεωρησω σεμνη και μαζεμενη μια γυναικα που εχει κανει γυμνη φωτογραφιση σε αντρικο περιοδικο. Οσο για την ομορφια μεταξυ των δυο γυναικων, νομιζω πως δεν υπαρχει συγκριση. Η Ειρηνη ηταν μια ζωντανη κουκλα, ενω η Μαρινα μια νοστιμη κοπελα με ομορφια πολυ συνηθισμενη. Ειχε απλως την τυχη να θεωρησει ο Μαστορακης οτι εμοιαζε στην παλια του αγαπημενη, Μπετυ Λιβανου (περασε και δεν ακουμπησε, κατ' εμε) και αυτο οσο να' ναι συνετελεσε αρκετα στην εκλογη της τη βραδια των καλλιστειων.
 
Το κορίτσι μας στη μέση περίπου που τα πήγε περίφημα καταλαμβάνοντας την 6η θέση Miss Europe 1967 ανάμεσα σε 20 διαγωνιζόμενες.

Europe_1967-01 - Αντίγραφο.jpg
 

Καλλιστεια 1988. Αποσπασμα απ την εναρξη του βιντεο . Σε αυτο διακρινουμε τις Ταρια Μπουρα, Βικυ Γεροθοδωρου και Παναγιωτα Βλαντη . Τα καλλιστεια 88 δεν μεταδοθηκαν απ την ερτ παρα μονο μαγνητοσκοπηθηκαν σε VHS και μεταδοθηκαν ζωντανα ραδιοφωνικα απ τον 9,84  .
 
Πολύ ενδιαφέρον εύρημα 1@brees21[/USER]. Δεν ήξερα οτι η Βλαντή είχε συμμετάσχει σε καλλιστεία...Πήρε κάνα τίτλο άραγε; 

 

Απλα ενδιαφερον? Τοση 80ιλα συμπυκνωμενη σε ενα 4λεπτο video. Πηρα σχεδον υπερβολικη δοση!

Ειμαι και φαν της Βλαντη...

Kudos 1@brees21[/USER]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ραδιοφωνική μετάδοση καλλιστείων?! Αν ένα πράγμα χρειάζεται εικόνα είναι τα καλλιστεία. Ο ήχος είναι μάλλον άχρηστος εκτός αν έχουν συνεντεύξεις των διαγωνιζομένων - στην εποχή μου όλες έλεγαν ότι διάβαζαν Παπαδιαμάντη, το 1988 φαντάζομαι τον είχε αντικαταστήσει ο Κούντερα.

(Πρώτο ποστ στο μεταμορφωμένο φόρουμ, καλορίζικο)
 
Πίσω
Μπλουζα