Ρετρό καλλιστεία

Πως μου ξεφυγε εμενα η Βλαντη που εχω ασχοληθει τοσο με το θεμα των Καλλιστειων; :|

Οχι, δεν πηρε τιτλο και ισως να τον αξιζε αν κρινω απο την εντελως αχαρη αρτι αφιχθεισα Μις εκ Κωνσταντινουπολεως. Απο την αλλη βεβαια, με εκνευριζει αφανταστα το γεγονος οτι η Βλαντη επειδη εχει πολυ ωραια δοντια δεν παυει να μας τα δειχνει σε καθε ευκαιρια, ακομα και οταν αυτο ειναι εντελως περιττο.

Αυτη και η Ευαγγελια Βαλσαμα.
 

1@bambinella 100[/USER] Τον πρώτο τίτλο ήμουν σίγουρος οτι δεν θα να τον είχε πάρει, αλλά έλεγα μήπως είχε πάρει κάποιον από τους υπόλοιπους. Ευκαιρία για αναζητήσεις...χαχαχαχα.

Προσωπικά δεν την βρίσκω από τις πιο όμορφες ελληνίδες. Όμορφη μεν άλλα όχι κάτι ιδιαίτερο δε...Γούστα είνα αυτά.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, μαλιστα. Χαρη στον συνδεσμο που παρεθεσε ο Nemo καταλαβα τωρα γιατι δεν πηρα ειδηση την συμμετοχη της Παναγιωτας Βλαντη στα Καλλιστεια.

Δηλωσε το ονομα Γιωτα Γεωργαλα. Ποια αραγε απο τα δυο επωνυμα να ειναι το αληθινο της;
 
Η Γεωργαλα ηταν αλλη, κανονικοτατα με το ονομα της δηλωσε η Βλαντη .

Καλλιστεια 1988.mpg_snapshot_00.47.49_[2016.06.04_18.19.45].jpg
 
Ελεος! Ο,τι θελουν γραφουν και προσωπικα εχω μπερδευτει χιλιες φορες. Ειδανε καπου το ονομα Γιωτα και σου λενε η Βλαντη θα ειναι με αλλο επωνυμο.

Ευχαρστω πολυ, brees, και για αυτη την πληροφορια.

Υστερα απο μικρη σχετικη ερευνα που εκανα, πολλα τα διασημα προσωπα που ηταν εκει την μεγαλη βραδια του '88:

Γιωργος Θεοδοσιαδης, Τζοβανα Φραγκουλη, Μιχαλης Ασλανης, Κατερινα Γιατζογλου, Μαιρη Βιδαλη, Κωστας Σιμενος, Χουαν Ραμον Ροτσα, Μιχαλης Μενιδιατης, Λευτερης Πανταζης, Ελενη Φιλινη. Κατα την γνωμη μαλιστα, αυτη η τελευταια αν συμμετειχε στην δωδεκαδα, θα επαιρνε ανετα τον τιτλο της Σταρ Ελλας!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
 Αν από περιέργεια ψάξετε στο Google πάντως

 
panagiota-vlanti-kallisteia.jpg


Desktop511.jpg


http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/eidiseis/Retro-foto-i-panagiota-blantimia-alli-se-kallisteia-tou-88/

http://menshouse.gr/gineka/49386/ki-omos-den-kerdise-sta-kallistia-esy-echis-di-tin-panagiota-vlanti-sta-19-tis-pics

Τι να πω ? (στο δεύτερο link στις photo την έχουν και με τα δυο επίθετα). 

Καλό ξεμπέρδεμα οι ειδικοί επί των καλλιστείων .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι, μη....Δεν αντεχω αλλο!

Αν η Παναγιωτα επαιρνε καποιον τιτλο, εστω και μικρο, τοτε τα πραγματα θα ηταν απλα. Τωρα ομως θα πρεπει να την ξετρυπωσω μεσα στην δωδεκαδα. Εψαξα να βρω τα ονοματα ολων των κοριτσιων, αλλα δεν εχω αρκετα στοιχεια για την ωρα.
 

Νομίζω πως το ωραίο αυτό θέμα που είχε ανοίξει ο 1@Wally[/USER] τόσο καιρό πριν και εμπλούτισε με τις γνώσεις της τόσο πολύ η 1@bambinella 100[/USER] και έχει "ξεχαστεί" από ότι βλέπω , θα ήταν όμορφο να προσφέρω και εγώ κάτι σε αυτό και , τι άλλο , εξώφυλλα με εστεμμένες όλων αυτών των χρόνων , όσα διαθέτω βέβαια... :)  , σιγά σιγά και διάσπαρτα...

0004.jpg

0059.jpg

 
Τα Πρωτα Ελληνικα Καλλιστεια

Αυτο το θεμα ειχα στο νου μου να το ανοιξω εγω, αλλα με προλαβε ο Wally! :cry:

Για την Ιστορια, τα πρωτα ελληνικα μεταπολεμικα Καλλιστεια ελαβαν χωρα τον Απριλιο του 1952 στο Ξενοδοχειο Μεγαλη Βρετανια. Τη βραδια παρουσιαζαν ο Γιωργος Παππας, ο Μιμης Φωτοπουλος και η Μελινα Μερκουρη.

Πολλα και εκλεκτα τα μελη της αθηναικης κοινωνιας με πρωτοστατουντες τον στρατηγο Παπαγο μετα της συζυγου του και τον υπουργο Σοφοκλη Βενιζελο.

Προεδρος της ελλανοδικου επιτροπης ηταν η Μαρικα Κοτοπουλη και αναμεσα στα μελη βρισκοταν ο Χατζηκυριακος Γκικας και η Αννα Συνοδινου.

Υστερα απο την παρελαση των υποψηφιων με βραδινες τουαλετες μεγαλων Οικων Μοδας, οπως Ευαγγελιδη - Κουρτιδη, Λιβανου, Τσουχλου κ.α., ακολουθει η παρελαση με μαγιω, οπου το κοινο ξεσηκωνεται απο θαυμασμο για τις καλλονες. Ας μην ξεχναμε οτι βρισκομαστε στο 1952!

Λιγο αργοτερα ανακοινωνονται τα αποτελεσματα:

Μις Ελλας 1952, η Βιργινια Πετμεζακη

Σταρ Ελλας 1952, η Νταιζη Μαυρακη

Αμεσως σεισθηκε η αιθουσα απο τις επευφημιες και η ορχηστρα αρχισε να παιζει το τραγουδι Ομορφη μου Ελληνιδα, που ειχε γραψει ο Μιμης Τραιφορος ειδικα για την περισταση.

Οι δυο αυτες πρωτες Μις, ευτυχησαν να παρουν σημαντικους τιτλους και στα Διεθνη Καλλιστεια που ακολουθησαν το καλοκαιρι της ιδιας χρονιας.

Η Βιργινια Πετμεζακη εξελεγη 3η Μις Ευρωπη και η Νταιζη Μαυρακη 3η Μις Υφηλιος!

Αυτη ηταν μια πρωτη γευση απο τα Ελληνικα Καλλιστεια και επεται συνεχεια....

1abc11a.jpg


Σταρ Ελλας 1952 - Νταιζη Μαυρακη
Πρόσφατα "έφυγε" η Νταίζυ Μαυράκη, η ωραιότερη Σταρ Ελλάς που έχω δει.

Ntaizy-Mavraki-June-1952-Long-Beach-California.jpg
 
Μία από τις ωραιότερες, νέες κοπέλες που διακρίθηκαν στα καλλιστεία ομορφιάς, ήταν η 16χρονη Ζωή Ελμαλιώτη από την Ιτέα Φωκίδας, που αναδείχθηκε "Mis Young" (1984) και "Μις Μεσόγειος" (1985). Παραθέτω εξώφυλλο από το περιοδικό "Ρομάντσο".

ΖΩΗ ΕΛΜΑΛΙΩΤΗ (ΡΟΜΑΝΤΣΟ).jpg
 
Μία από τις ωραιότερες, νέες κοπέλες που διακρίθηκαν στα καλλιστεία ομορφιάς, ήταν η 16χρονη Ζωή Ελμαλιώτη από την Ιτέα Φωκίδας, που αναδείχθηκε "Mis Young" (1984) και "Μις Μεσόγειος" (1985). Παραθέτω εξώφυλλο από το περιοδικό "Ρομάντσο".
Εχουν γραφτει πολλα σε αυτο το φορουμ για τη Ζωη. Εχει συμμετασχει σε τοσους διαγωνισμους ομορφιας που προσωπικα τη χαρακτηρισα Μις Καλλιστεια.
 
Να πω κι εγώ για τα ρετρό καλλιστεία. Εννοείται ότι παρακολουθούσα τα καλλιστεία του Αντέννα από το 1990 έως και το 2010, που βγήκε η Άνα [αυτή είναι η σωστή γραφή του ονόματός της στη γλώσσα των γονιών της] Πρέλεβιτς. Γενικά έχω δει όλα τα ευτράπελα, δηλ. τη Χριστίνα Μανούση (Σταρ Ελλάς 1993) που δεν απάντησε στην ερώτηση, τα παπούτσια που πέταξε η Βάσω Μαστοροπούλου και την ανθοδέσμη που πέταξε η Τζούλια (μια είναι η Τζούλια, δεν χρειάζεται να πω επώνυμο). Μου έμεινε επίσης η Νίνα Γεωργαλά (1996) που δεν ήξερε σχεδόν καθόλου ελληνικά, η Στέλλα Γιαμπουρά που συμμετείχε και στον διαγωνισμό Miss Young και στα καλλιστεία των "ενηλίκων" (είχα τη χαρά να τη γνωρίσω από κοντά σε μία εκδήλωση όπου συμμετείχα χορεύοντας με ερασιτεχνική ομάδα χορού). Και μια και μιλάω για χορό, ας αναφέρω ότι μέσα σε μια αίθουσα σχολής χορού γνώρισα και μια άλλη εστεμμένη των καλλιστείων, την Άντζελα Ευριπίδη (Μις Ελλάς 2004), μια πραγματικά εξαιρετική κοπέλα. Αλλά εγώ θα πάω και πολύ πιο πίσω, στο μακρινό 1981, όταν τα καλλιστεία διοργάνωνε νομίζω η "Βραδυνή". Είχαν μεταδοθεί από την (τότε) ΥΕΝΕΔ (μάλλον, ας με διορθώσει κάποιος) και Σταρ Ελλάς είχε βγει η Μαρία Νικούλη, η οποία, τότε είχε φερόταν να έχει καταγωγή από την Κρήτη, ενώ, κατά μια άλλη εκδοχή ήταν Βορειοηπειρώτισσα που είχε αλβανική υπηκοότητα (δεν ξέρω αν αληθεύει). Το βέβαιο είναι ότι η Μις Ελλάς, και μετέπειτα εκφωνήτρια της ΥΕΝΕΔ Μαρία Αργυροκαστρίτου (η ειρωνεία έγκειται στο επώνυμό της, που δηλώνει ότι και αυτή είχε προγόνους Βορειοηπειρώτες) από την Κέρκυρα είχε πραγματικά νευριάσει, γιατί ήταν βέβαιη ότι θα ήταν αυτή η Σταρ Ελλάς. Μου έχουν μείνει και οι στίχοι του jingle που ακουγόταν στα καλλιστεία του 1981: "Ποια θα ειν' η Σταρ Ελλάς / Ποια θα ειν' η Μις Ελλάς / Ποια θα είναι η Μις Γιανγκ / κανείς δεν ξέρει (μετά ακολουθούσαν κάποια στιχάκια που μου διαφεύγουν και το τραγουδάκι τέλειωνε "θα είναι το αστέρι"). Α, ξέχασα να αναφέρω ότι μία χρονιά στη δεκαετία του 90, ως φιναλίστ, αλλά χωρίς να πάρει τίτλο, συμμετείχε μία συμμαθήτρια της αδελφής μου με το όνομα Εύη Παπασάικα. Και γι' αυτούς που  ανέφεραν την Νεκταρία (Τάρια) Μπούρα, αυτή είχε τελειώσει το σχολείο στο οποίο φοίτησα, το 39ο Λύκειο Αθηνών. Ακόμα τη θυμάμαι με τα ακριβά της πέδιλα (που τα φορούσε στο σχολείο) και το έντονο μακιγιάζ της με μπλε αιλάινερ και μάσκαρα. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, ένα είδωλο για όσες από εμάς ήταν μέτριες σε εμφάνιση (εμού συμπεριλαμβανομένης εννοείται). Και επειδή είδα τη φωτό της Ξένιας Πανταζή, θα πω ότι αυτή είναι πλέον η νύφη (γυναίκα του αδελφού) του πρώην τοπ μόντελ και νυν πολιτικού Έλενας Κουντουρά και αδελφή της πρωταθλήτριας Ελλάδας και Βαλκανιονίκη κατά τη δεκαετία του 80 Σίσυς Πανταζή. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα