Ρετρό καταστήματα βιντεοπαιχνιδιών: Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες μας από αυτά

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Το παρων θεμα, ειναι για δυο απο τα καταστηματα οπου αγοραζα, επαιζα αλλα και μεγαλωσα μεσα σε αυτα. Πιο συγκεκριμενα, τα θρυλικα Console club και το Teleclub στη Καλλιθεα.

Δυστηχως δεν υπαρχει κανενα απο τα δυο στη μορφη οπως ηταν καποτε.. Παρακατω ομως, εχω καποιες φωτογραφιες, οπου περιγραφω το πως εμαθα και το εζησα στο καθε καταστημα.

Console club: Το θρυλικο 53

19411.jpg

Το μεγαλο 53.. Που να το πιασω και που να το αφησω; Στο οτι ειχα τις περισσοτερες ωρες εκει μεσα μετα το σχολειο και το σπιτι; Στα εκατονταδες αν οχι λιγες χιλιαδες παιχνιδια που επαιξα; Στις γνωριμιες με τους μετεπειτα πολυ καλους φιλους και γνωστους; Οτι και να πω ειναι πολυ λιγο.

Το console club στη Καλλιθεα ξεκινησε ως εργαστηρι εκμαθησης ηλεκτρονικων υπολογιστων.

Στο ισογειο υπηρχαν οι ηλεκτρονικοι υπολογιστες, πιο συγκεκριμενα πολλες amiga 500, και στον ημιοροφο γινοταν το μαθημα.

Πολυ γρηγορα ο ιδιοκτητης καταλαβε την αναπτυξη του χωρου, οπου γρηγορα η επιχειρηση εγινε καταστημα με χρονοχρεωση και πωληση παιχνιδιων για amiga 500 και λιγων παιχνιδιων απο αλλα μηχανηματα, μεχρι και που κατεληξε στην αλυσιδα-γιγαντας οπως την ειδαμε και ζησαμε μεχρι τη μεση του 2000 περιπου.

Το καταστημα το ειχα μαθει στην μεταβατικη περιοδο του, απο ενα τοτε συμμαθητη στο δημοτικου. Πρεπει να πηγαινα τριτη η τεταρτη δημοτικου αν θυμαμαι καλα, το 1992. Καθε νεος πελατης τοτε δικαιουταν ενα δωρεαν τεταρτο παιχνιδιου, και το δικο μου δεκαπενταλεπτο ηταν το Toki για την amiga 500, παιχνιδι που ειχα αχτι απο τα ηλεκτρονικα.

Στο ισογειο του γινοντουσαν οι πωλησεις, και υπηρχαν τα μηχανηματα με χρονοχρεωση, οπου ηταν πολλες amiga 500, ενα snes και ενα mega drive. Η ποσοτητα και η συνθεση καθε μηχανηματος ηταν κατι που αλλαζε συνεχως. Απο την amiga 500 το καταστημα εφτασε με χρονοχρεωση σιγουρα εως και το dreamcast.

19417.jpg

Στον ημιοροφο υπηρχαν παιχνιδια για ενοικιαση για mega drive & game gear, οπου και τοτε πρεπει να ηταν η μεγαλυτερη συλλογη στην Ελλαδα.

19413.jpg

Το καταστημα εκλεινε τοτε τις μεσημεριανες ωρες και ξανανοιγε το απογευμα. Οι καμμενοι καθομασταν τοτε στο μικρο πεζουλι, περιμενοντας να ανοιξει το καταστημα, και να συζητησουμε γυρω απο τα παιχνιδια.

Λιγα χρονια αργοτερα, οταν ειχε μαθευτει το καταστημα στα περισσοτερα παιδια της Καλλιθεας, γινοταν το αδιαχωρητο. Δεν μπορουσες να μπεις ως πιτσιρικας μεσα στο καταστημα, εκτος αν ηθελες να ενοικιασεις η να αγορασεις κατι. Οποτε, αυτοι που ηθελαν να παιξουν καποιο παιχνιδι η να ριξουν καμια ματια, επρεπε να περιμενουν. Ως μονιμος θαμωνας, δεν ειχα ποτε αυτο το προβλημα ;)

Καποιες πολυ ομορφες σκορπιες αναμνησεις απο το καταστημα

*) Το διαφημιστικο stand του sonic 2, στα αριστερα της πορτας με το που εμπαινες στο καταστημα.

*) Πρωτη μερα που εφερε το καταστημα το εξοκοσμο τοτε Ιαπωνικο playstation. Μια υπαλληλος τοτε, επαιζε το motortoon και οι υπολοιποι κοιτουσαμε αναυδοι. Λιγο αργοτερα, ενας κυριος με κουστουμι, εσκασε ενα πακετο χρηματα και το πηρε. Σε καποια φαση ακουστηκε πως εδωσε 500.000δρχ!

*) Πρωτη μερα Ιαπωνικου n64 με το mario 64. Δεν πιστευα τι εβλεπα.

*) Πρωτη μερα εισαγωγης του super street fighter 2 για snes. Στο καταστημα γινοταν το ελα να δεις. Το παιχνιδι εκανε καπου στα 50.000 και πουλιοταν λες και ειναι τυροπιτες

*) Πρωτη μερα που υπηρχε για χρονοχρεωση το neo geo. Ενα 100% ηλεκτρονικο για 200δρχ τα δεκαπεντε λεπτα!

* Επισης πρωτη μερα που υπηρχε για χρονοχρεωση το 3do, οπου ηταν και η πρωτη φορα που ειπα πως βγηκε η επομενη γενια απο το snes και το mega drive.

*) Τα δεκαδες διπλα "τεταρτα" παιχνιδιου πανω στο xmen: children of atom για το sega saturn

*) Η αφιξη του Ιαπωνικου dreamcast. Το μαγικο πορτοκαλι κουτι. Σεβασμος απο τοτε εως και σημερα.

Teleclub: Η μαγικη βιτρινα της Θησεως

19420.jpg

Λιγο καιρο μετα το console club, ανακαλυψα το teleclub. Το καταστημα ειχε εξαρχης ειδικευση σε εισαγωγες, αλλα και σε λιγοτερο δημοφιλη μηχανηματα, οπως το neo geo,cdi,cd32.

Το τι σπανια και δυσευρετα παιχνιδια και περιφερειακα ειχα δει εκει, δεν τα βλεπω καλα καλα σημερα μεσω του internet. Ακομα θυμαμαι την μερα που ειχαν φερει το Ιαπωνικο saturn, τα αμερικανικα rpgs για snes καθως και την θεικα απιστευτη βιτρινα του, θεαμα που δεν εχω ξαναδει εως και σημερα.

Ομορφες στιγμες που θυμαμαι απο το καταστημα:

*) Η πρωτη φορα που περασα απεξω ηταν ηλεκτρικη. Στην μεγαλυτερη τηλεοραση της βιτρινας ειχε το eternal champiosn. Απολυτος σεβασμος στο πιο αδικημενο παιχνιδι ξυλου απο τοτε εως και σημερα.

*) Πρωτη μερα με το Ιαπωνικο saturn. Ειχε ερθει το μηχανημα πραγματικα απο τον Κρονο.

*) Η πρωτη επαφη με τα saturn παιχνιδια = πρωτη επαφη με εξωγηινη μορφη διασκεδασης.

*) Η μερα που εσκασε η μανα μου 27.000δρχ για να παρω το xmen: mutant apocalypse.

Για τελος.. Οταν με ρωτανε ξενοι πως ξερω και εχω δει απο παλια τοσα παιχνιδια, του απανταω πως μεγαλωσα στα δυο μεγαλυτερα καταστηματα βιντεοπαιχνιδιων. Και οταν με ρωτανε Ελληνες, τους λεω οτι μενω αναμεσα απο εκει που καποτε υπηρχαν τα console club & teleclub.

Ωραιες μερες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν ξερω αν σας ενδιαφερει. λογικα θα το ξερετε. ειναι ενα μαγαζι. στα εξαρχεια κατω απεναντι απο το ΑΝ CLUB το οποιο εχει παλιες consoles video games. o τυπος ειχε πολυ πραμα παλια. αλλα του σπασανε το αμαξι με τα επεισοδια τοτε παλια κ του τα πηρανε ολα. αλλα απο οτι βλεπω εχει πολυ πραγμα.
 
Ωραιο αφιερωμα!!!!!

Απλα θα σε παρακαλουσα να ανεβαζες πιο μικρες φωτο διοτι γονατισαν οι browsers! :)
 
Μιας και ανοιξε το τοπικ αυτο,ηξερε κανεις τον Στεφανο Γιαμαλη στο Παλαιο Φαληροστην οδο Αλκυονης αν θυμαμαι καλα?Καρα-ρετρο μαγαζι με pc και amiga που γνωρισε δοξα την χρυση εποχη.
 
Παντως για καποιο παραξενο λογο, τα περισσοτερα κονσολαδικα ηταν εκτος της "Sillicon Valley" του κεντρου.

Παντως το πρωτο μαγαζι που περιγραφει ο Getta οντως εφερνε απιστευτα πραγματα. Εχω χρονια να περασω. Υπαρχει ακομα ως ηταν?
 
Παντως για καποιο παραξενο λογο, τα περισσοτερα κονσολαδικα ηταν εκτος της "Sillicon Valley" του κεντρου.
Δεν είναι και τόσο παράξενο. Αυτά τα μαγαζιά έχουν πελατεία τους πιτσιρικάδες της κάθε γειτονιάς. Παρόμοια δουλειά κάνει ακόμα το GAME EXPLORERS στην Πανόρμου. Γεμάτο από πιτσιρικάδες. Τα κοπανάει πάντως τα console games του ο τύπος πάντως.
 
Διαβαζοντας τον κεντρικο τίτλο του thread ο νους μου παει (που αλλού!!!) στα UFAδικα.

Αλλα απο τις περιγραφές τον μαγαζιών που κανεις μετά,μαλλον είναι κατι αλλο.

Εγώ στη δεκατια του 80 και αρχες 90 ,δεν τα είξερα αυτα τα μαγαζια. Είξερα μόνο τα ufaδικα σαν μαγαζια videoπαιχνιδιών.

Ισως φτεει το γεγονος οτι ζουσα στην επαρχία (εκει μαλλον δεν ειχαμε)
 
Στον Κορυδαλλο σε ενα στενο κοντα στην Πλ. Μεμου, ηταν ενα ημιυπογειο του κυρ'Χρηστου που εμπορευοταν μεχρι το '98 (ισως και πιο μετα,δε ξερω γιατι εφυγα φανταρος, αλλα οχι πια) software για Amiga, αλλα στις οθονες 83s και 84s ηταν πλεον playstation 1 και οχι Amiges, αλλα ηταν γεματο πιτσιρικαδες. 500 δρχ η δισκετα παρακαλω.

Πριν ενα μηνα που βρεθηκα εκει κοντα περασα απ'εξω, αλλα τωρα ειναι βιοτεχνια επιπλων. Ο ανθρωπος που δουλευε με κοιταγε που χαζευα σα χανος...
 
DoctorGalifrean είπε:
Στον Κορυδαλλο σε ενα στενο κοντα στην Πλ. Μεμου, ηταν ενα ημιυπογειο του κυρ'Χρηστου που εμπορευοταν μεχρι το '98 (ισως και πιο μετα,δε ξερω γιατι εφυγα φανταρος, αλλα οχι πια) software για Amiga, αλλα στις οθονες 83s και 84s ηταν πλεον playstation 1 και οχι Amiges, αλλα ηταν γεματο πιτσιρικαδες. 500 δρχ η δισκετα παρακαλω.Πριν ενα μηνα που βρεθηκα εκει κοντα περασα απ'εξω, αλλα τωρα ειναι βιοτεχνια επιπλων. Ο ανθρωπος που δουλευε με κοιταγε που χαζευα σα χανος...
Μένω Κορυδαλλό και το γνώριζα αυτό το κατάστημα. Πριν απο 1,5 χρόνο περίπου πουλούσε τα τελευταία κομμάτια που είχε. Δισκέτες cpc 6128, , ps1, ps2, joystic και κάτι οθόνες.
 
Σοβαρα; Τοσο προσφατα το εκλεισε; Και ειναι πανω απο 2-3 χρονια που αναρωτιομουν τι να εγινε, αλλα ποτε δεν περασα απο εκει. Ολο και κατι θα ειχα προλαβει να τσιμπησω κι εγω :) . Ωραιες αναμνησεις. Θυμαμαι στη βιτρινα του μονο μια Amiga Magic να την πουλαει στο κουτι της, αλλα λογω του οτι ειχα ηδη την Commodore 1200 ποτε δεν ειχα ενδιαφερθει για hardware τοτε. Επαιρνα μονο παιχνιδια.
 
Πολύ όμορφο θέμα παιδιά!! Ξυπνήσατε πολλές αναμνήσεις. Δύο ήταν τα μαγαζάκια στο Βόλο από τα οποία προμηθευόμαστε τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Το ένα ονομαζόταν Teleclub, νομίζω γνωστή αλυσίδα και το άλλο Δυναμική και ήταν το λατρεμένο μου διότι είχα άμεση επικοινωνία με τον καταστηματάρχη και τον υπάλληλό του. Ο οποίος μάλιστα με κόντραρε στο Mario Kart 64 και διαγωνιζόμαστε ποιος θα τερμάτιζε πρώτος το Ocarina. Εξαιρετικές εποχές!!!

Δυστυχώς σήμερα το ένα κατάστημα έγινε ανθοπωλείο και το άλλο κάτι σαν Vodafone.
 
Μιας και αναφερθηκε ο Βολος, που ηταν αυτη η "Δυναμικη" φιλε μου; Ισως ηταν λιγο μεταγενεστερο και δεν το θυμαμαι. Στη δικια μου καλη εποχη (βλεπε εποχες 1988-1990) υπηρχε σταθερα η Μηχανογραφικη (επι της οδου Γκλαβανη) οπου μπορουσες να παιξεις αλλα κυριως να αγορασεις παιχνιδια γι 464-6128 και η Φορμηλ επι της Ιασωνος, οπου παλι εγραφες παιχνιδια με το τσουβαλι. Κλασσικο κονσολαδικο-αμιγκαδικο δεν νομιζω να υπηρξε ποτε ιδιαιτερα στη πολη μας. Στο Teleclub θυμαμαι αγορασα εν ετει 1995 μια επεκταση μνημης για την Α500 για 10.000 δρχ. Τι να απεγιναν αραγε τα τοσα A1200 Magic Pack που ειχε στη βιτρινα γυρω στα μεσα των 90's;
 
Ίσως να ήταν μεταγενέστερο κατάστημα η "Δυναμική" αλλά δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, καθώς μου το πρότειναν φίλοι και το βρήκα ήδη ανοικτό το 1996, όταν πήγα δηλαδή πρώτη φορά. Βρισκόταν επί της οδού Ιάσονος λίγο μέτρα μετά τον Κινηματογράφο Lido, στο αριστερό μας χέρι όπως ανεβαίνουμε την οδό. Απέναντι από το σημερινό Computer Life. Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, πρέπει να έχει γίνει ανθοπωλείο σήμερα. Δυστυχώς δεν έχει μείνει ούτε ένα κατάστημα που να πουλάει αποκλειστικά video games σήμερα στην πόλη μας. Ακόμη και τα "πειρατικά", που έβγαζαν το ψωμί του από τις αντιγραφές παιχνιδιών PSX και PC, έκλεισαν και αυτά.
 
Δειτε εδω τι επαθα

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=8698&page=3

EDIT : καλυτερα διαβαστε το:

Λοιπον θα γραψω την ιστορια που μου ετυχε αυτες τις μερες, με σκοπο να κραξω τον αθλιο καταστηματαρχη, χωρις οπως να πω τα στοιχεια του.

Ηταν πριν περιπου 10 ημερες, οταν ειχα παει σε εναν φιλο μου με το μηχανακι, να φτιαξουμε αμιγκες (τι αλλο :) ). Επιστρεφοντας με το μηχανακι, σε κεντρικη περιοχη της Αθηνας, πιανει τρελη βροχή, ουτε να δω δεν μπορουσα. Σταματαω το μηχανακι και περιμενω να κοπασει. Ενω βαριομουν, κοιταω 2 παιχνιδαδικα, το ενα απεναντι απο το αλλο. Ειχαν αυτοκολλητα sega απεξω. Αν και δεν εχω μπει ποτε να ρωτησω σε παιχνιδαδικο για παλια παιχνιδια (ντρεπομαι, θα μου πει με αυτα ακομα παιζεις, μαντραχαλε :cool: ), τελικα η βροχη δεν σταματα, και μπαινω στο πρωτο. "Ειδα το σηματακι sega, μηπως σας εχει μεινει τιποτα απο megadrive, απο τοτε?", με κοιταει, με "κοβει", και "εχω μερικα χειριστηρια sega, οχι κονσολες ουτε παιχνιδια, παρτα να φυγουν". Μου βγαζει ενα εξακουμπο boxed-sealed χειριστηριο sega megadrive. Μου λεει "αυτα τοτε μπορει να ειχαν και 10.000 δραχμες, παρτο 10 ευρω". Λογικη τιμη σκεφτομαι. "Εχεις τιποτα αλλο?" ρωταω. Απανταει "για megadrive οχι, εχω ομως 2 παιχνιδια για αυτο το φορητο sega" και μου βγαζει 2 παιχνιδια game gear, με κουτια, σε οχι καλη κατασταση, ανοιγμενα, δηλαδη σαν να αγοραζεις used παιχνιδια, σε μετρια κατασταση Boxed. Μου λεει "ενα δεκαρικο το καθενα". Το σκεφτομαι, μιας και τα εχω. Τα βαζει ολα σε μια σακουλα (χειριστηριο+2παιχνιδια) και μου λεει "ελα παρτα 20 ευρω ολα μαζι". Του λεω θα το σκεφτω, μιας και δεν ειχα πολλα χρηματα μαζι, και ηθελα να δω και τι αλλο εχει το απεναντι μαγαζι. Σχεδον με παρακαλαγε να τα παρω, για να τα ξεφορτωθει. Δεν τα πέρνω, αφου σκεφτομαι να δω και το αλλο μαγαζι, αλλα θα τα επερνα μετα. Βγαινω εν μεσω βροχης και παω στο απεναντι. Λεω τα ιδια, και μου απανταει οτι εχει κατι παλια παιχνιδια saturn. μου βγαζει περιπου 7 ή 8, με κουτια, σε κακη κατασταση, με ξεκολημενα αυτοκολλητα, ξεθωριασμενα και ελαφρως σπασμενα. Κανενας ιδιαιτερος τιτλος, sega soccer κτλ. Ηταν ανοιγμενα φυσικα, με γρατσουνιες, καταλαβα οτι ηταν απο αυτα που νοικιαζανε, και ηταν αμφιβολο αν θα επαιζαν. Του λεω πες μου μια τιμη για ολα. Κανει κατι προσθεσεις στο κομπιουτερακι, μου λεει 195 ευρω. Μενω μ@λ@κ@ς για κανα λεπτο ( :angry: ), του λεω "200 ευρω για 7 μεταχειρισμενα παιχνιδια?". Μου απανταει θρασυτατα "δεν ειναι μεταχειρισμενα, καινουργια ειναι, και σου κανουμε μεγαλη εκπτωση, αφου γραφουν επανω 65 με 75 ευρω το ενα". Δεν τους εβρισα, αλλα εφυγα αμεσα, διοτι αλλο να σου κανει παζαρια στην τιμη, αλλο να σου λεει καταμουτρα ΨΕΜΑΤΑ οτι ειναι καινουργια, ενω ειναι προφανες οτι ειναι σε κακη κατασταση, ανοιγμενα, και καταλαβαινει και ο ιδιος οτι λεει ψεματα. Η βροχη σταματησε και εφυγα...

Αναφερω το γεγονος σε φιλο απο αλλο φορουμ, του λεω οτι ειναι μακρια για εμενα να ξαναπαω, του λεω που ειναι τα μαγαζια, και αν ξαναπει να μου παρει μονο το χειριστηριο με τα 10 ευρω, απο το πρωτο μαγαζι. Παει και αυτος να ριξει μια ματια, γυρναει και τι μου λεει : στο πρωτο μαγαζι τα δινει ολα 30 - 40 ευρω το ενα, το χειριστηριο το δινει 39 !! ευρω μονο του, οχι 10 που μου εδωσες. Ο τυπος σκεφτηκε "πεσεμε σε συλλεκτες, θα τους τα παρουμε χοντρα". Ρωτησε και για κατι νιντεντο και καραφλιασε. Τα περνω στο κρανιο και εχθες αποφασιζω να ξαναπαω, επειδη ειχα μια δουλεια εκει κοντα. Μπαινω στον πρωτο, του λεω "βγαλε μου το χειριστηριο που μου ειχες δειξει και τα μεταχειρισμενα παιχνιδια να τα παρω". Στην αρχη μου βγαζει ενα παλιο, σκετο 3κουμπο απο megadrive (3 ευρω δεν εδινα για αυτο). Του λεω οχι αυτο, το αλλο το κλειστο στο κουτι. Τα βγαζει, του βγαζω ενα εικοσαρικο, του λεω "οσο μου ειχες πει, σιγουρα θυμασε" και δεν μπορει να πει τιποτα... "Οχι, το χειριστηριο εχει μονο του 50 ευρω !!!!!!!! δεν μπορω να το δωσω 20, τελευταια τιμη 40 ευρω" Ειμαι στο τσακ να το πλακωσω στις κλοτσιες, αλλα τελικα φευγω σαν κυριος, θα τα βαλει εκει που ξερει... Για την ιστορια ο τυπος ειχε και αλλα πραγματα που τυχαια ρωτησα οπως ολα τα mario για gameboy, gameboy color, κτλ στα κουτια τους, το Ocarina of time καινουργιο και αλλα λιγα νιντεντο πραγματα (καμια δεκαρια), αλλα αν ρωτησετε θα σας πει κανα 70 ευρω το ενα.

ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
 
Τα ίδια και στην Κοζάνη. Βέβαια τα παιχνίδια για το psx τα έπαιρνα από τη Θεσσαλονίκη από ένα μαγαζί που έκανε ανταλλαγές στην Ανάληψη, όπου πήγαινα μια φορά το τρίμηνο και (δυστυχώς) αντάλλαζα τα παιχνίδια μου για άλλα. Ως αποτέλεσμα έχω μεν παίξει σχεδόν όλα τα μεγάλα παιχνίδια του psx αλλά δε μου έχει μείνει κανένα crash, metal gear solid, pandemonium, ένα με πειρατές που ούτε θυμάμαι πως το έλεγαν, ridge racer, oddworld, klonoa κτλ, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βρω ξανά σήμερα.

Νοιώθω επίσης πολύ μιζέρια όταν κατεβαίνω στο κέντρο και στα Εξάρχεια και εκεί που πριν από 5 χρόνια υπήρχαν μαγαζιά με παιχνίδια (αλλά που δε με ένοιαζε τότε γιατί δεν είχα ξεκινήσει να συλλέγω) τώρα έχουν κλείσει όλα. Σα να έχει τελειώσει δια παντός μια μεγάλη εποχή. Πάντως αν άνοιγε ένα τέτοιο μαγαζί στο μοναστηράκι πιστεύω θα έκανε χρυσές δουλειές.
 
Εμείς είχαμε ένα βιβλιοπωλείο όπου εκεί κατά το 1992 άρχιζε να φέρνει τα Nintendo και το είχαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι. Τότε που δεν είχα ιδέα από Game Boy και τα συναφή, έβλεπα το World Cup και αναρωτιόμουν τι ήταν. Μην ήταν κάποιο από αυτά τα φορητά ηλεκτρονικά LCD. Θυμάμαι αργότερα το DKC στη βιτρίνα με τον Kranky Kong να παίζει το γραμμόφωνο. Πόσες φορές είχα δει αυτή τη σκηνή. Υπήρχε και το ανάλογο σταντ με το Game Boy αλλά μια φορά που ζήτησα να παίξω μου είπαν "τι να ακούγεται το μπιπ μπιπ". Τους είχαν πάρει τ'αυτιά και το απενεργοποίησαν. Ήταν μόνο για μόστρα.

Όσον αφορά τη Sega, υπήρχε ένα μαγαζί με υπολογιστές και αναλώσιμα όπου ήταν και εισαγωγέας των παιχνιδιών Sega. Θυμάμαι στη βιτρίνα το Mega Drive σε πακέτο με το Mortal Kombat 3 και έλιωνα. Είχα παίξει το παιχνίδι στα arcades και το είχα λατρέψει. Έπειτα και ένα άλλο βιβλιοπωλείο έφερνε παιχνίδια SNES, Mega Drive, Game Gear. Το συγκεκριμένο το πήρα μυρωδιά αργά και ίσα που πρόλαβα το Primal Rage στο Game Gear. Είχαν μείνει λίγα κομμάτια και μετά σταμάτησε να πουλάει. Επίσης Saturn και Nintendo 64 έφερνε ένα παιχνιδάδικο και θυμάμαι επίσης ένα δισκάδικο να πουλάει παιχνίδια SNES και Game Boy.

Αργότερα άνοιξε Console Club! Φοβερό επίτευγμα ένα τέτοιο μαγαζί στην επαρχία. Θυμάμαι εκεί πρωτοέπαιξα Game Boy Color ένα παιχνίδι μπάσκέτ. Δε θα ξεχάσω τα Game Pro που μπορούσες να διαβάσεις... Κάποια στιγμή αργότερα άνοιξε κι ένα Gamesbuster που ήταν πραγματικά ένα τεράστιο υπόγειο και έβρισκες ότι ήθελες. Έκλεισε κι αυτό. Στο ρεζουμέ, κρίμα που δεν υπάρχουν ακόμη καταστήματα αποκλειστικά για κονσόλες και video games όπως τότε. Ευτυχώς που τα προλάβαμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Console Club...τι αναμνήσεις. Πήγαινα κι εγώ (όταν με άφηναν δηλαδή να πάω τόσο μακριά αφού έμενα στην Αριστείδου τότε) εκεί και θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που είχα πατήσει το πόδι μου. Παράδεισος!!! Γεμάτο Amiga βέβαια τότε αλλά αργότερα έβαλε και κονσόλες. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα εκεί ήταν το Batman. Τον τύπο που είχε το κατάστημα τότε νομίζω τον έλεγαν Θοδωρή.

Πριν 6 περίπου χρόνια πέρασα μια βόλτα από κει αλλά δεν ήταν όπως τότε. Ψάχναμε τότε με έναν φίλο μου μεταχειρισμένα παιχνίδια και δεν είχε τίποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θυμάται κανείς το κουκου tv games που παρουσίαζαν παιχνίδια απο nes κλπ ; ήταν χορηγός τα κουκου
 
Το θρυλικό Console club γρυπαρη 53 καλλιθεα δεν περίμενα να το συναντήσω εδω τι να πουμε για αυτό το μαγαζί για να καταλαβετε τι γινότανε εκεί τα ηλεκτρονικά τον ανηλίκων αφου δεν απαγορευοταν η είσοδός κατω απο 17 η χαρά της πιτσιρικαριας ο ιδιοκτήτης (Θοδωρής ο κύριος Ακης) για τους πολους είχε κέρδισε την εμπιστοσύνη τον κηδεμόνων και στο κατάστημά γινοταν το αδιαχώρητο οπως αναφέρει ο Geta Robo. ααα ο κυριος Ακης διατηρεί video club στην χαμοστερνας στα πετραλωνα VIDEO ACADEMY.

Teleclub Θησέως καλλιθεα οτι καινούργιο εβγαινε το βλεπαμε εκεί κονσολες και παιχνίδια που δεν είχαν τα αλλα καταστήματα εκει πρωτοειδα το playstation ψαγμενο μαγαζί μιλαμε για πολλές ώρες λιώσιμο στο μονιτορ της βιτρινας του ο ιδιοκτήτης μου διαφεύγει.

Τι να πω οποτε και αν περασεις έξω απο αυτα τα μαγαζιά κόβεις ταχύτητα γυρνάς το κεφάλι σου κοιτάς και ας ξέρεις οτι έχουν κλείσει εδώ και χρόνια.

Να θυμίσω και το Toys Academy στην Δαβάκη με κονσόλες video games και πολλα παιχνίδια αυτο υπάρχει ακόμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
fab είπε:
θυμάται κανείς το κουκου tv games που παρουσίαζαν παιχνίδια απο nes κλπ ; ήταν χορηγός τα κουκου
Ναι το θυμάμαι σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης στα μέσα της δεκαετίας του 90 με έναν συμπαθή παρουσιαστή-gamer. Είχε live παρουσιάσεις παιχνιδιών, reviews, κόντρες μεταξύ των θεατών σε διάφορα παιχνίδια. Χαρακτηριστικά, θυμάμαι παρουσίαση Clockwork Knight για Saturn, Mickey's Wild Adventure για Playstation και κόντρες με δώρα σε Virtua Fighter και Battle Arena Toshinden. Ο παρουσιαστής είχε μια κλίση στην Sega. :p Έχω ψάξει υλικό αλλά μάταια...
 
Πίσω
Μπλουζα