Ρετρό κολόνιες και αρώματα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Juanita
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κλασικο Miss Dior απο την προσωπικη μου συλλογη. Μια δημιουργια του 1947 και το αρωμα που φορουσε η Αλικη.
Τα τελευταια χρονια κυκλοφορησαν παρα πολλα αρωματα απο τον Οικο Dior με αυτο το ονομα, αλλα περαν του ονοματος, κανενα δεν ειχε την παραμικρη σχεση με το αυθεντικο.
Μια αξεπεραστη δημιουργια, ενα θρυλικο αρωμα που προσωπικα με ευχαριστει ακομα περισσοτερο οταν το φοραω τους θερμους μηνες του χρονου. Απο τις πιο εθιστικες ευωδιες που εχω δοκιμασει.

miss dior.jpg

@αριαδνη, @Bajar, @TZELASO, τι αρωμα επιλεξατε να φορατε τωρα τα Χριστουγεννα;

Εγω εχθες και προχθες φορεσα το Avon Today που ειναι πλημμυρισμενο απο λουλουδια. Ενα αρωμα βραβευμενο το οποιο ειχα την τυχη τωρα τελευταια να βρω σε πολυ καλη τιμη: 13 ευρω τα 50ml. Eτσι κι αλλιως, το εχω αγορασει αμετρητες φορες γιατι δεν θελω ποτε να λειψει απο την τουαλετα μου.
Σημερα ομως θα φορεσω κατι πιο ακριβο: Jour d' Hermes. Aρωμα που απο τις περισσοτερες γυναικες θεωρειται καλοκαιρινο, αλλα εμενα μου φαινεται εντελως χειμωνιατικο και μου δινει μια ανεπαναληπτη αισθηση πολυτελειας. Απο τα πιο αγαπημενα μου αρωματα.

Εγω εχθες και προχθες φορεσα το Avon Today που ειναι πλημμυρισμενο απο λουλουδια. Ενα αρωμα βραβευμενο το οποιο ειχα την τυχη τωρα τελευταια να βρω σε πολυ καλη τιμη: 13 ευρω τα 50ml. Eτσι κι αλλιως, το εχω αγορασει αμετρητες φορες γιατι δεν θελω ποτε να λειψει απο την τουαλετα μου.
Σημερα ομως θα φορεσω κατι πιο ακριβο: Jour d' Hermes. Aρωμα που απο τις περισσοτερες γυναικες θεωρειται καλοκαιρινο, αλλα εμενα μου φαινεται εντελως χειμωνιατικο και μου δινει μια ανεπαναληπτη αισθηση πολυτελειας. Απο τα πιο αγαπημενα μου αρωματα.
Ένα άρωμα από την Avon far away , δηλ.το περιμένω μπαμπι την Παρασκευή

Ένα άρωμα από την Avon far away , δηλ.το περιμένω μπαμπι την Παρασκευή

Το εχω μυρισει πανω στον καταλογο της Avon. Μαλιστα, τωρα πριν απο κανενα διμηνο η εταιρια αλλαξε συσκευασια σε ολα τα Far Away (εχει πολλα με αυτο το ονομα) και η νεα μποτιλια ειναι υπεροχη. Με χρυσο πωμα σαν κοσμημα.

Το εχω μυρισει πανω στον καταλογο της Avon. Μαλιστα, τωρα πριν απο κανενα διμηνο η εταιρια αλλαξε συσκευασια σε ολα τα Far Away (εχει πολλα με αυτο το ονομα) και η νεα μποτιλια ειναι υπεροχη. Με χρυσο πωμα σαν κοσμημα.
Ακριβώς οπότε κάνω ωραία επιλογη

Εγώ είπα ότι τρελαίνομαι με το La vie est belle ειδικά τώρα το χειμώνα. Το θεωρώ το τέλειο άρωμα. Για το καλοκαίρι είναι βαρύ και μου αρέσει το My way του Armani που δοκίμασα τελείως τυχαία όταν μου το έκαναν δώρο.

Θυμάμαι χρόνια πριν, λάτρευα το Pleasure της Estee.

Χρόνια πολλά για την ημέρα! Μου αρέσει όταν κάποια αρώματα που θεωρούνται καλοκαιρινά φοριούνται μέσα στο καταχείμωνο. Πιστεύω ότι έτσι αναδεικνύονται άλλες νότες που τις πιο ζεστες μέρες περνούν απαρατήρητες. Οπότε, μπράβο Βιβή, για την επιλογή σου!
Για τις μέρες που θα βρίσκομαι στο πατρικό μου έχω πάρει κυρίως δείγματα από διάφορες niche (με μικρό αγοραστικό κοινό) εταιρείες οπότε τίποτα ρετρό (ελπίζω ωστόσο να πετύχω κανένα παλιό άρωμα σε κάποια από τις εξορμήσεις μου).
Το μόνο ολόκληρο μπουκάλι που πήρα μαζί και που το φόρεσα και σήμερα είναι το Wazamba της εταιρείας Parfum d' Empire (niche κι αυτή) και έχει νότες που λατρεύω αυτή την εποχή: κεχριμπάρι, κυπαρίσσι, λάβδανο, λιβάνι, μύρρο, κόκκινα μήλα και λίγες αλδεΰδες για να έχει μια φρεσκάδα. Επειδή δίνει μια δασώδη αίσθηση το βρίσκω επίσης και πολύ χριστουγεννιάτικο, σαν να έχεις φέρει δηλαδή αληθινό έλατο στο σαλόνι όπου κυριαρχεί η ζέστη από το τζάκι. Σε συνδυασμό δε με την πηχτή υγρασία του Αγρινίου, νοιώθω, όποτε το φοράω, σαν να περπατώ σε κάποιο δρυμό της χώρας μας ένα χειμωνιάτικο πρωινό με βαριά ομίχλη. Μαγεία! (αν και είναι πολύ υποκειμενικό όλο αυτό).
Αν κάποια στιγμή όμως επιθυμήσω κάτι ρετρό, θα πάω Χόντο να ψεκαστώ με το λατρεμένο μου Coco (εννοείται το κλασικό, όχι το mademoiselle). Και τα κανελογαρύφαλα τα θέλω αυτές τις μέρες!

Εγώ είπα ότι τρελαίνομαι με το La vie est belle ειδικά τώρα το χειμώνα. Το θεωρώ το τέλειο άρωμα. Για το καλοκαίρι είναι βαρύ και μου αρέσει το My way του Armani που δοκίμασα τελείως τυχαία όταν μου το έκαναν δώρο.

Θυμάμαι χρόνια πριν, λάτρευα το Pleasure της Estee.
Έχουμε ίδια γούστα, να προσθέσω το spellbound

Για το καλοκαίρι είναι βαρύ και μου αρέσει το My way του Armani που δοκίμασα τελείως τυχαία όταν μου το έκαναν δώρο.

Το My way μου αρεσει πολυ κι εμενα. Δεν το εχω ομως.
Αφου σου αρεσει αυτο το αρωμα, Τζελα, θα σου προτεινα να δοκιμασεις καποια στιγμη και το Μy way nectar που φυσικα μοιαζει πολυ με το αρχικο, αλλα ειναι ακομα πιο φρεσκο. Ο,τι πρεπει για το καλοκαιρι! Και το μπουκαλι του ομως, το θεωρω ακομα πιο ωραιο απο του My way που ετσι κι αλλιως ειναι πανεμορφο.

@TZELASO To My Way το βρίσκω πολύ όμορφο! Όλα αυτά τα λευκά λουλούδια μόνο κομψότητα και θηλυκότα αποπνέουν. Σίγουρα θα το φορούσα και μέσα στο χειμώνα αν ήταν μια μέρα με λιακάδα. Το La vie est belle δεν είναι στο στυλ μου αλλά τελευταία μύρισα το καινούριο της συλλογής, το La vie est belle L' elixir και κόλλησα! Είναι πολύ φρουτένιο και το πιθανότερο είναι να μη σου αρέσει γιατί δεν έχει σχέση με το κλασικό αλλά αν θες ρίξε του μια ματιά. Ποτέ δεν ξέρεις...

@sofia1979 Το λατρεύω το Spellbound! Είναι βόμβα από όλες τις απόψεις (διάρκεια, προβολή, νότες) και είναι από αυτά τα αρώματα που πάντα θα μου θυμίζουν τη χοροεσπερίδα του σχολείου στο πιο κλασάτο κέντρο της πόλης εκείνη την εποχή. Ταίριαζε απίστευτα στην όλη ατμόσφαιρα! Ακόμη ψάχνω να βρω παλιά έκδοση (χωρίς να χρειαστεί να δώσω ένα νεφρό), για να μπορέσω να ευχαριστηθώ αυτό το συγκλονιστικό αισθησιακό γαρύφαλο και να χαθώ στις αναμνήσεις.

Τωρα, λιγο πριν τις γιορτες δοκιμασα το Μοn Guerlain Sparkling Bouquet και ενθουσιαστηκα!
Φρουτενιο και δροσερο σαν να εχει μεσα σαμπανια! Γενικα, οταν ακουω sparkling σε ενα αρωμα, θελω να το αποκτησω. :)
Το συγκεκριμενο παντως, ειναι πολυ ακριβο και προς το παρον το αφηνω στην ακρη. 62 ευρω για 50ml μου φαινονται παρα πολλα.

guerlain.jpg

Θέλω τη βοήθεια σας!
Ψάχνω ένα άρωμα που ξέρω ότι δεν θα βρω,αλλά μπορεί κάποιος κάπου να έχει κανένα ξεχασμένο μπουκάλι έστω και πέντε σταγόνες..
Παρασκευαζόταν νομίζω στην Γαλλία για τη Μαρινόπουλος ΑΕ,έμοιαζε αρκετά με Dolce & Gabbana την κλασική,το κουτί ήταν κυλινδρικό με ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας κοπέλας νομίζω και λεγόταν Good for her.
Το θέμα με αυτή την κολόνια είναι ότι είχε μια διαφοροποίηση από την Dolce & Gabbana,που την έκανε πιο μυστηριώδη.
Επίσης η διάρκεια της ήταν κάτι το αδιανόητο (δεν το έχω ξαναδεί σε καμία κολόνια,κανένα άρωμα)
Όταν έκλεισε ο Μαρινόπουλος κατάφερα να βρω κάποια μπουκάλια σε στοκ αλλά τίποτα αλλο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Θέλω τη βοήθεια σας!
Ψάχνω ένα άρωμα που ξέρω ότι δεν θα βρω,αλλά μπορεί κάποιος κάπου να έχει κανένα ξεχασμένο μπουκάλι έστω και πέντε σταγόνες..
Παρασκευαζόταν νομίζω στην Γαλλία για τη Μαρινόπουλος ΑΕ,έμοιαζε αρκετά με Dolce & Gabbana την κλασική,το κουτί ήταν κυλινδρικό με ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας κοπέλας νομίζω και λεγόταν Good for her.
Το θέμα με αυτή την κολόνια είναι ότι είχε μια διαφοροποίηση από την Dolce & Gabbana,που την έκανε πιο μυστηριώδη.
Επίσης η διάρκεια της ήταν κάτι το αδιανόητο (δεν το έχω ξαναδεί σε καμία κολόνια,κανένα άρωμα)
Όταν έκλεισε ο Μαρινόπουλος κατάφερα να βρω κάποια μπουκάλια σε στοκ αλλά τίποτα αλλο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Μήπως να ανέβαζες κάποια φωτογραφία του αρώματος ;;;

Που να τη βρω;;;;έχω φάει το ίντερνετ,τέτοια έρευνα ούτε η Νικολούλη..
όπως κι εγώ για το σαμπουάν το Amami που είχε ο Πατίστας τη δεκαετία του ΄80 και δεν υπάρχει ίχνος του πουθενά σε όλον τον ιστό!!!

όπως κι εγώ για το σαμπουάν το Amami που είχε ο Πατίστας τη δεκαετία του ΄80 και δεν υπάρχει ίχνος του πουθενά σε όλον τον ιστό!!!

To θυμαμαι κι εγω το σαμπουαν. Στα τελη της δεκαετιας του '70 υπηρχε και τηλεοπτικη διαφημιση που ελεγε: "Αμαμι, χρυση μου, Αμαμι!" :)
Κατι υπαρχει και στο διαδικτυο:

amami shampoo.webp

To θυμαμαι κι εγω το σαμπουαν. Στα τελη της δεκαετιας του '70 υπηρχε και τηλεοπτικη διαφημιση που ελεγε: "Αμαμι, χρυση μου, Αμαμι!" :)
Κατι υπαρχει και στο διαδικτυο:

Προβολή συνημμένου 294262
επιτέλους, κάποια που το θυμάται!! αυτό το είχα βρει κι εγώ αλλά είναι παλιότερο από τη συσκευασία που θυμάμαι εγώ ως παιδί στα 1983-1984

επιτέλους, κάποια που το θυμάται!! αυτό το είχα βρει κι εγώ αλλά είναι παλιότερο από τη συσκευασία που θυμάμαι εγώ ως παιδί στα 1983-1984

Δεν ξερω φυσικα ποτε κοιταξες τελευταια φορα στο διαδικτυο, αλλα στις εικονες και τα βιντεο βρηκα καμποσα ενδιαφεροντα πραγματακια για το Άμαμι. Ξαναδες το καποια στιγμη μηπως και βρεις την συσκευασια των παιδικων σου χρονων.
Εγω παντως θυμαμαι το εν λογω σαμπουαν σε ενα μπουκαλι πλατυ χαμηλα και με πολυ μακρυ λαιμο.

Πίσω
Μπλουζα