Θυμάστε το Tramp;
Ποιο κοριτσι εδω μεσα θυμαται αυτο το αρωμα;
Πρωτοκυκλοφορησε στην Αγγλια το 1977, αλλα στην Ελλαδα ηρθε το 1980.
Εβλεπα θυμαμαι, το διαφημιστικο του στην τηλεοραση και λαχταρουσα να αγορασω αυτο το αρωμα γιατι μεχρι τοτε φοραγα μονο κολωνιες και αποσμητικα επειδη ημουν ακομα στο δημοτικο. Μια μερα η μητερα μου, μου εδωσε ενα μεγαλουτσικο χαρτζηλικι κι ετσι ετρεξα στο καταστημα καλλυντικων που ειχαμε στη γειτονια για να το αγορασω.
Εκει ειδα οτι το αρωμα κυκλοφορουσε σε δυο μεγεθη, αλλα τα χρηματα που ειχα εφταναν μονο για το μικρο. Δεν με πειραξε καθολου αυτο, βεβαια. Δε θα ξεχασω τη στιγμη που το πρωτομυρισα στο δειγμα.....
Ηταν ενα ονειρο! Ενα αρωμα γλυκο και εντονο, αλλα ταυτοχρονα πολυ δροσερο και νεανικο. Καθολου ανατολιτικο οπως ειχα διαβασει μια φορα να περιγραφεται. Δε θα μου αρεσε καν, αν ηταν ανατολιτικο γιατι ουδεποτε φοραω τετοια αρωματα. Στην αρχη η πρωτη αισθηση που εδινε ηταν κατι σαν πορτοκαλι. Υστερα γινοταν ολο και γλυκυτερο και στο τελος μυριζε σαν λευκο λουλουδι. Τοτε δεν ειχα την καταλληλη πειρα για να καταλαβω ποσο ασυνηθιστη, ποσο πρωτοτυπη ηταν η μυρωδια του, αλλα σημερα τοσα χρονια μετα, καταλαβαινω οτι το αρωμα εκεινο ηταν ενα πραγματικο διαμαντι. Ποτε μεχρι τωρα δεν ετυχε να μυρισω τιποτα παρομοιο!
Η εταιρια που το διακινουσε ηταν η Lentheric και η τιμη του κινειτο μαλλον σε ενδιαμεσα πλαισια. Δεν ανηκε στα πανακριβα αρωματα των μεγαλων Οικων οπως Dior και Chanel για παραδειγμα, αλλα δεν ηταν και το προσιτο αρωμα που βρισκουμε στο σουπερ μαρκετ.
Το Tramp εμεινε στην Ελλαδα για μια δεκαετια περιπου και υστερα καταργηθηκε.
Ολα αυτα τα χρονια το λατρεψα, το φορεσα πολυ (ιδιως αργοτερα στην εφηβεια) και μεχρι σημερα εχω τη μυρωδια του στην καρδια μου.
Να και η συσκευασια του μαζι με την τηλεοπτικη διαφημιση που σε εμας παιζοταν ντουμπλαρισμενη στα ελληνικα.
Σας θυμιζουν τιποτα ολα αυτα;