MamaMyrto είπε:Λαμπατέρ,εταζέρα,
πλυσταριό(μερικές παλιές πολυκατοικίες τα έχους ακόμη αλλά δεν χρησιμοποιούνται),
ανδρκή καλτσοδέτα,
κοτέτσι (ποιος έχει πιά?),
εικονοστάσι ,
βιντεοκάμερα,
το δισκάδικο της γειτονιάς (της δικής μου, μετά από 24 χρόνια λειτουργίας, μετατράπηκε σε cdάδικο αλλά γρήγορα έκλεισε) .
DINO είπε:"Βάλτο πάνω στο γιούκο!"Γιούκος είναι το σημείο όπου στοιβάζονταν οι κουρελούδες και όχι μόνο, που στρώνανε στο πάτωμα, στα χωριά.
Κάτι έχω πάθει σήμερα... Γιούτσος - γιούκος....
Επίσης ρετρό λέξη είναι και το "κατώι"...
Σαν υπόγειο αλλά όχι ακριβώς...
Αυτά για την ακρίβεια είναι λεξιλογικά στοιχεία δελληνικών διαλέκτων και όχι φθήνουσας αργκό. Δεν υπάρχουν δηλαδή στην Αθήνα γιατί μιλάμε "αθηναικά"αλλά σε επαρχιακές περιοχες ζουν και βασιλεύουν!DINO είπε:Είδα δυό γάτες να "βατεύονται" (Αν ενοχλεί, το σβήνω άμεσα)
μου φαίνεται πως τα λέγαμε και χαλκομανίες;johnk10 είπε:σιδερωτυπα (σταμπες)
Ξεχασες το Γκαρελιkyriazisv είπε:Μηχανάκι
Και τα μηχανάκια που υπήρχαν εκείνη την εποχή:
Μοτοσακό
Φλωρέτα
Καρελάκι
Βέσπα
Μπα... Έχουν άρχίσει και καταργούνται και αυτά!QueenofHearts είπε:Αυτά για την ακρίβεια είναι λεξιλογικά στοιχεία δελληνικών διαλέκτων και όχι φθήνουσας αργκό. Δεν υπάρχουν δηλαδή στην Αθήνα γιατί μιλάμε "αθηναικά"αλλά σε επαρχιακές περιοχες ζουν και βασιλεύουν!
έχεις πάει πρόσφατα στη Μάνη?DINO είπε:Μπα... Έχουν άρχίσει και καταργούνται και αυτά!Όπως οι μαυροφορεμένες γιαγιούλες, που όλο και σπανίζουν...
κι εγώ:EΠΙΣΗΣ (στο περίπτερο)
"Παρακαλώ τη Μανίνα, την Πάτυ κι ένα κουτάκι τσίχλες ADAMS"
είσαι σίγουρος πως η κατάληξη -ούμπα είναι από την δεκαετία του '80; εγώ την άκουσα πολύ πολύ αργότερα..Amigos είπε:τσιχλουμπα (τσιχλα)μπασκεντουμπα (μπασκετ)
και όλα σε ουμπα..
[yt]0LaTmJEM0d8[/yt]Rygar είπε:Εχετε χάσει λίγο το νόημα, αλλά δε με πειράζει. Με διασκεδάζετε και αυτό μου αρκεί
Παλιά υπήρχε κι εταζέρα έπιπλο (με απαρέτητα αξεσουάρ τραπεζομάντηλο δαντέλα και γυάλινο ανθοδωχείο με πλαστικά λουλούδια).telonio είπε:Τις βιντεοκάμερες πως τις λένε τώρα ή πως θα τις λένε στο μέλλον; Βιντεοκάμερα λέγονται και θα λέγονται και ας είναι οποιοδήποτε φορμάτ. Η εταζέρα ακόμη εταζέρα λέγεται εκτός και αν έχουν βγάλει καμιά άλλη λέξη και δεν την γνωρίζω. Και στα ανταλλακτικά των εταιριών νομίζω εταζέρα λέγεται ακόμη.
MamaMyrto είπε:Παλιά υπήρχε κι εταζέρα έπιπλο (με απαρέτητα αξεσουάρ τραπεζομάντηλο δαντέλα και γυάλινο ανθοδωχείο με πλαστικά λουλούδια).