Ρετρό μαγαζάκια που έγιναν κολοσσοί !

Κι ο Φέσσας είχε ξεκινήσει την Ινφο Κουεστ καπου στο 1981 από μια τρώγλη και τώρα έγινε ο κολοσσός που γνωρίζουμε όλοι. Η λέξη κολοσσός είναι υποκειμενική. Πάντως για να φτάσει να ιδρύσει και εταιρία κινητής τηλεφωνίας, αυτό τα λέει όλα, άσχετα αν την πούλησε. Εάν κάνω λάθος με τα ονόματα και τις ημερομηνίες, ας με διορθώσει κάποιος.
 
..επειδη ΕΓΩ υπαρχω πριν απ το χρονο(τι ειναι χρονος..?)και το παραχοντρυνατε...Η γνωστη ΔΕΛΤΑ σημερα vivartia δημιουργημα του παππου Δασκαλοπουλου(Θεος σχωρεστον)ξεκινησε σαν ενα μικρο γαλαταδικο κοντα στην ομονοια πολυ πριν τον τελευταιο Μεγαλο Πολεμο..Ο Δ. ηταν επιχειρηματιας τιμιος επιμονος διορατικος αλλα αυτο που λεμε "παλιας κοπης"σαν να λεμε "γκολντεν μπου" ακριβως το αντιθετο..α ναι..DOKKEN ο βαρβαρος κλπ..


 
Το μπακαλικο απο οπου ξεκινησε η αλυσιδα "ΑΒ Βασιλοπουλος".

picture.php
 
Αυτό δεν είναι "μαγαζάκι" πάντως, βλέπω 7 υπαλλήλους και 5 μέτρα ύψος ράφια. :)
 
"προμηθευται της βασιλικης αυλης "μαγαζακι??
 
Η μητέρα μου που είχε γνωρίσει τον γέρο Βασιλόπουλο (είχε εργαστεί στο ΑΒ Ελληνικού) της είχε πεί πως όταν πρωτοήρθε από το χωριό του στην Αθήνα, είχε μόνο ένα παπούτσι, γιατί το άλλο είχε διαλυθεί στην διαδρομή.
 
Δεν πιστεύω, πάντως, σε καμία περίπτωση ότι όλοι οι παλιοί επιχειρηματίες έγιναν αυτό που έγιναν με το σταυρό στο χέρι.

Οι μεγάλοι της πληροφορικής σήμερα, πιάστηκαν από έργα και προμήθειες του δημοσίου το '80. Αυτό τους έκανε ότι έγιναν. Όχι ο περιστασιακός πελάτης που έμπαινε στο μαγαζί τους μια στο τόσο.

Το "προμηθευτές της Βασιλικής Αυλής" τα λέει όλα. Το αντίστοιχο του δημοσίου. Μόνο που τότε το να έχεις διασυνδέσεις το διαφήμιζες και σου έδινε κύρος, σήμερα το φυλάς σαν επτασφράγιστο μυστικό!

Προσέξτε δεν κατακρίνω κανένα. Εγώ στη θέση τους θα έκανα χειρότερα.
 
Πολυ πισω, το 1911, δημιουργηθηκε η Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) με αντικειμενο την πωληση οικιακων (και μη) συσκευων καθημερινης χρησης - οπως Ρολογια Τοιχου και Ζυγαριες.





picture.php

Ποιος να φανταζοταν τοτε μεχρι που μπορουσε να φτασει η συγκεκριμενη εταιρεια - ειδικα απο την μερα (1924) που αλλαξε το ονομα της σε International Bussiness Machines.

Περισσοτερα εδω




 
Έχει ο καιρός γυρίσματα. Εδώ ταιριάζει γάντι νομίζω.
 
@ Paspartoo: Ομολογώ ότι δεν ήξερα τίποτε περί αυτής της ιστορίας! Εκπληκτική εξέλιξη πραγματικά!

@ Tsalk: Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου 100%.

Κάθε μεγάλη εταιρεία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει περάσει και περνάει φουρτούνες. Εξαρτάται από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν αν η εταιρεία θα βουλιάξει τελικά, ή θα αλλάξει κατεύθυνση και θα πάρει άλλη πορεία. Η ΙΒΜ έκανε ακριβώς αυτό.

Πόσες και πόσες άλλες εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής, αλλά και έξω από αυτόν, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια;
 
Ειδικά για τον paspartoo που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας (=ξένες εταιρίες, αφού μέχρι τώρα μιλάγαμε μόνο για Ελληνικές) θα γράψω μόνο:

Μ$
 
Goody's στη Θεσσαλονίκη - 1979

Από "Χρυσό Οδηγό", Θεσσαλονίκη (1979):

picture.php
 
Πω πω τι βρηκες!!!!

Απο ολα τα παραπανω το μονο που δεν υπαρχει πλεον ειναι αυτο στην Aγια Τριαδα. Παντως δεν ηξερα οτι της Περαιας ειναι απο τοτε!!!
 
Κωτσόβολος.

Ένα μαγαζί στην Αθήνα.

Θυμάμαι διαφήμιση στην τηλεόραση με το εξής τραγουδάκι:

Όπου κι αν είσαι, σε όποια γειτονια,

Κωτσόβολος νέα γενιά. Αριστείδου 9.
 
Δεν υπάρχει πια Κωτσόβολος. Τώρα είναι Dixons.
 
Έχουν κρατήσει όμως το όνομα, για ευνόητους λόγους... ;)
 
DianaTheSuperstar91 είπε:
Το πρώτο Carrefour θυμάμαι του 2000. Και το πρώτο Zara το 1996

Το Carrefour ήταν μετονομοσία του Continent που υπήρχε από τις αρχές του '90 στον Άλιμο. Πρόκειται για παγκόσμια αλυσίδα και όχι για μικρό μαγαζάκι που λέει και ο τίτλος. ;) Το ίδιο ισχύει και για τη Σάρα (νομίζω πως είναι μεξικάνικη και το Ζ διαβάζεται Σ)
 
Yποδήματα Καλογήρου. Επιχείρηση με μεγάλη ιστορία η οποία ξεκίνησε με ένα μικρό μαγαζάκι το 1890 στο κέντρο της Αθήνας για να γίνει σήμερα αυτό που έγινε.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=773586
 
Juanita είπε:
Το ίδιο ισχύει και για τη Σάρα (νομίζω πως είναι μεξικάνικη και το Ζ διαβάζεται Σ)
Εγώ πάλι νομίζω ότι η Zara είναι ισπανική και το Ζ διαβάζεται Θ (Θάρα).
 
Πίσω
Μπλουζα