Ρετρό μανία με το 666

Getta Robo είπε:
ηταν ο αριθμος των ΕΚΑΒ, αλλα αυτο αλλαξε γρηγορα επειτα απο πολλες πιεσεις.
Μηπως εδω εχει γινει μια συγχυση με τον κωδικο ΕΚΑΜ που ειχα αναφερει πιο πριν; Εννοω οτι το ΕΚΑΜ θεωρουταν "κακο" σε σχεση με τις τοτε ηλεκτρονικες ταυτοτητες και το φακελλωμα. Ειδε καποιος "ιεροκηρυκας" το ΕΚΑΜ, ηξερε το ΕΚΑΒ, το εμπλεξε με τον αριθμο του που ειναι 166 και βγηκε αυτη η ιστορια; :ρ

Γελοιο, αλλα πραγματικα αναρωτιεμαι μπας εγινε ετσι γιατι δεν ειχα ακουσει ποτε αυτο που λες.

"Μοδα" που κραταει απο το 80 ως σημερα!
Δε θα το ελεγα μοδα και ουτε πρεπει να μας παραξενευει το "ως σημερα". Οπως επισημαινει ο hardrockas απο πανω, η ιστορια αυτη δεν ειναι αποκλειστικα ρετρο, αλλα εχει να κανει με θρησκευτικες πεποιθησεις, και (σε λαικο επιπεδο) προληψεις. Η φοβια των αριθμων εχει συγκεκριμενες ορολογιες οπως Hexacosahex...phobia (δε το θυμαμαι ολοκληρο), Triskaidekaphobia (προληψη του αριθμου 13) ή η ακομα χειροτερη Tetraphobia (ο Κινεζικος φοβος για το 4 που θεωρειται αριθμος του θανατου. Απαγορευεται να αναφερεις τον αριθμο αυτο κοντα σε αρρωστο, ενω απαλειφεται ακομα και απο τα ασανσερ).
 
Rakeesh είπε:
Οσον αφορα το ΕΚΑΜ (δεν αφορα τις Ειδικες Ομαδες Αμεσης Καταστολης) ειναι κατι που εβλεπα μονο στα θρησκευτικα γκραφιτι. Οπως εμαθα αργοτερα νομιζω οτι τα αρχικα σημανουν "Ειδικος Κωδικος Ασφαλιστικυο Μητρωου" και ηταν μαλλον μια προταση που συζητιοταν το 80-90 για ηλεκτρονικη ταυτοτητα αλλα δεν ευοδωθηκε, ισως λογω αντιδρασεων. Θυμαται κανενας τιποτα; Αυτο βεβαια απλα καθυστερησε αφου υπαρχει ο ΑΜΚΑ και σημερα πλεον συζητιεται συγχωνευση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ταυτοτητας σε ενα κωδικο.
Εχει κυκλοφορησει προσφατα ενα βιβλιο για τον Αγιο Παΐσιο και οσα εχει πει για ταυτοτητες, πλαστικο χρημα, τσιπακια κλπ. Ενας παρουσιαστης που προμοταρει αυτο το βιβλιο (και φανταζομαι πολλοι αλλοι) εντυπωσιαζονται λεγοντας "που τα ηξερε ολα αυτα απο τη δεκαετια του 80;"

Μα φυσικα, αυτα αφορουν το θεμα που συζηταμε τωρα που ενιοτε επανερχεται. Ο Παΐσιος τα ειχε γραψει αυτα με αφορμη το ιδιο θεμα που ειχε απασχολησει απο τοτε τους πιστους, δηλαδη ηλεκτρονικη διακυβερνηση, επικρατηση κωδικων, ζητηματα προσωπικων δεδομενων κλπ. Απο τοτε ειχαν κανει τα πρωτα βηματα στην Ευρωπη αυτα τα συστηματα, και ηταν απλα θεμα χρονου να ερθουν (παρα τις αναβολες) κι εδω.

(Τα παραπανω δεν τα λεω για να κριτικαρω τον Παΐσιο ή να debunk τις προφητειες, αλλα για να σχολιασω το ποσο μικρη μνημη εχουν καποιοι, αφου εχει προηγηθει ολη αυτη η ρετρο-μανια που συζηταμε τωρα. Το ποσο ακριβης ηταν σε καποια σημεια ο Παΐσιος, ειναι εντελως αλλο θεμα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τις προάλλες πήρε το μάτι μου έναν τηλεβιβλιοπώλη να μας πληροφορεί ότι "τα είπε όλα ο Άγιος Παΐσιος το 1996".

Ο (Όσιος) Παΐσιος ο Αγιορείτης εκοιμήθη το 1994...

Δεν ταυτίζω τον Παΐσιο με τον οποιονδήποτε υποστηρίζει ότι μιλάει εξ ονόματός του.

Θα ήθελα, όμως, να παραθέσω ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο με λόγια που αποδίδονται στον Παΐσιο, το οποίο είχε κυκλοφορήσει λίγο μετά το θάνατό του και το οποίο είχα διαβάσει ως φοιτητής:

"Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνο να μην μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό θα καταφέρουν, με εύλογη δικαιολογία, να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τί θα πετύχουν με αυτό; Ο λαός, καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, θα ζητάει κάποια στιγμή να ανασάνει, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούριο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν. Για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους, πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου, έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν, μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος, πολλές διευκολύνσεις."
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά ξεφεύγουμε από το θέμα.
 
Τωρα ενταξει, αλλα απο παντα αναρωτιομουν: υπαρχει καποια λογικη εξηγηση για τα παραπανω; Τι υποτιθεται οτι ειναι η σφραγιδα στο λογαριασμο της δεη; (πιο πολυ για 999 μου κανει, αλλα τελος παντων).

Οσο για το σημα στις καρτες απεριοριστων διαδρομων, το εχω ξαναδει, και προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω που αποσκοπει. Θα ελεγα οτι ειναι το λογοτυπο του ΟΑΣ (θα μπορουσε να ειναι μειξη των 3 γραμματων του ονοματος του οργανισμου), αλλα αυτο που με παραξενευε απο τοτε, ειναι οτι δεν εμφανιζεται πουθενα αλλου, ουτε στα οχηματα, ουτε σε αλλα εγγραφα. Μονο στις καρτες, και ειναι πολυ μυστηριο.

Εκτος του οτι υπαρχουν απειρα σχηματα που κατα τυχη μπορει ο καθε αλαφροισκιωτος να βρει κατι μυστικιστικο σε αυτα, αρχιζω να πιστευω οτι στο δημοσιο υπηρχαν διαφοροι... ψευτομεταλλάδες; που απο καφριλα ή για χαβαλέ και μονο δημιουργουσαν επιτηδες τετοια σχηματα, σαν easter eggs, για να προκαλεσουν. Τροφοδοτωντας ετσι το μυθο περι Αποκαλυψης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυσχιδης ο Optimus και με οτι καταπιανεται, το καταφερνει θαυμασια!
 
Παίδες μην ζορίστε σε 598 μηνύματα το ζοφερό αυτό θέμα θα αυτό-ολοκληρωθεί με την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την ανακύκλωση του μύθου... όλα έχουν συμβεί ξανά και τα βιώνουμε πάλι...
 
Rakeesh είπε:
Τωρα ενταξει, αλλα απο παντα αναρωτιομουν: υπαρχει καποια λογικη εξηγηση για τα παραπανω; Τι υποτιθεται οτι ειναι η σφραγιδα στο λογαριασμο της δεη; (πιο πολυ για 999 μου κανει, αλλα τελος παντων).
Aυτο με το λογαριασμο της ΕΥΔΑΠ πρωτη φορα το βλεπω,αλλα μοιαζει πολυ με 666 οπως ειναι ο προσανατολισμος της σφραγιδας..
 
Για το λογότυπο του google chrome (ιιι, στα όρη στα άγρια βουνά, μακρυά από μας...) δεν θα πείτε τίποτα;;;!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κάποτε έλεγαν ότι αμα γυρίσεις ανάποδα τον ήχο στο τραγούδι των Eangle - Hotel California θα ακούσεις κραυγές και μια φωνή (μάλλον του :diablotin: ) να λέει τον τριψήφιο αριθμό! Μάλιστα και οι στοίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού έχουν χαρακτηριστεί ότι λένε για τον :diablotin:



holy-smiley.gif
 
Πίσω
Μπλουζα