Ρετρό ντροπιαστικές στιγμές υπολογιστικής ασχετοσύνης

markk είπε:
Δε μπορώ να μην αναφέρω ότι είχα βάλει μητρική σε κουτί βιδώνοντάς την απλά στη μεταλική επιφάνεια. Εννοώ χωρίς να βάλω τα μικρά σιδερένια πραγματάκια που βιδώνουν αυτά πρώτα, και έχουν από πάνω τρύπα για βίδα. Τα οποία μάλιστα δεν είχα καταλάβει και γιατί τα έχουν μέσα... Και καθώς ακουμπήσαν οι κολλήσεις της μητρικής στο μέταλλο έγινε ένα ωραιότατο βραχυκύκλωμα. Μετά από αυτό έμαθα γιατί τα είχανε μέσα αυτά, και πως τοποθετούνται οι μητρικές...
Καλά,αυτό που ανέφερες,το ξέρεις ότι σήμερα που μιλάμε ακόμη πάμπολλοι χρήστες δε το ξέρουν; :)
 
Διαβαζοντας τα παραπανω θυμηθηκα τη μεγαλυτερη λακαμια που εκανα εβερ, αλλα δεν ηταν λογω ασχετοσυνης, μιας και εγινε προπερσι, αλλα λογω βιασυνης-αγχους

Εκει που εψαχνα να βρω ενα CD drive που να δουλευει απο αυτα που ειχα, βαζω ενα στη θεση του προχειρα, τον συνδεω και αναβω τον υπολογιστη. Δευτερολεπτα μετα βλεπω οτι δεν εβαλα το καλωδιο του τροφοδοτικου. Βιαστικα-βιαστικα το πιανω και παω να το συνδεσω μηπως και... προλαβω το boot!!!

Ειδα ενα flash, ακουσα ενα παφ και το παρατησα αμεσως :(

Το πως δεν καηκε κατι και ο υπολογιστης συνεχισε κανονικα τη λειτουργια, το θεωρω θαυμα.
 
Έχω κι εγώ κάποιες μελανές σελίδες...: Παίξιμο adventure χωρίς load/save λόγω πλήρους άγνοιας της λειτουργίας τους... #)

Ακόμα πρέπει να γελάει αυτός που με συνέλαβε να παίζω παιχνίδι από την αρχή... :rofl:
 
Θυμάμαι παιδάκι 8-9 χρονών συνδέω τον γομολάστιχα στο κασετόφωνο κρυφά για να παίξω! Έπαιξα λίγη ώρα αλλά για κάποιο λόγο σηκώθηκα και τράβηξα τα καλώδια με τα πόδια μου! Αυτά βγήκαν μερικώς αλλά όχι τελείως οπότε σου έδιναν την ψευδαίσθηση ότι ήταν στην θέση τους! Όταν επέστρεψα και πήγα να ξαναφορτώσω κάποιο άλλο παιχνίδι τρελάθηκα νομίζοντας ότι το έκαψα!

Σκεφτόμουν ότι θα με πλάκωνε ο μεγαλύτερος αδερφός μου μόλις το μάθαινε αφού το είχα ανοίξει κρυφά! Ευτυχώς έβαλε απλά το καλώδιο στην θέση του και την γλίτωσα με μια φάπα λόγω βλακείας :) Αν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα με έπιανε!
 
Πήρα το πρώτο μου pc (pIII 533/64mb ram/hd 13gb WD/voodoo3 3000/sb live! 1024/Nokia 17" ΟΘΟΝΑΡΑ!!!) το 99, χωρίς στημένα 98 όμως. Για κάποιο λόγο ήθελα να το στήσω μόνος μου, αν και δεν ήξερα σχεδόν τίποτα από εγκατάσταση λειτουργικού!

Τέλος πάντων, χρησιμοποιώντας κοινή λογική (!) και με τηλεφωνική βοήθεια φίλου έφτασα μέχρι το σημείο που κάνει την πρώτη επανεκκίνηση. Εκεί μου βγάζει πάλι το μύνημα να διαλέξω να κάνει boot από το cd, όπως και έκανα... για αρκετές φορές...

Έμεινα σε αυτήν την ατελείωτη λούπα για αρκετές ώρες μέχρι να καταλάβω τι "παίζει"...
 
Αν έχετε μερικές ώρες (ή καλύτερα μέρες) για σκότωμα, αυτή η σελίδα περιέχει εκατοντάδες κατηγοριοποιημένες ιστορίες από γκάφες και απορίες αρχαρίων σε υπολογιστές. Πραγματικά απολαυστικές. :)
 
Το έχω αναφέρει ξανά κάπου, αλλα εδώ κολλάει καλύτερα. Πιτσιρικάς λοιπόν, παρατηρούσα με ενδιαφέρον τον πατέρα μου με τον κουμπάρο του να πληκτρολογούν listings στον spectrum. Ο ένας (ο πατέρας μου) έγραφε, και ο κουμπάρος ο κυρ Μπάμπης, διάβαζε το λίστινγκ απο το πίξελ. Λέγανε διάφορα (τα γνωστά, 10 πρίντ δέν γκό το έντ) και θυμάμαι τον κυρ Μπάμπη κάθε τρείς και λίγο να αναφωνεί "Σύν τα ξέρω"...Μα τί ξέρει, τι λέει...δέν ρώτησα ποτέ

Πέρασαν λίγα χρόνια για να μάθω ότι τελικά, ο κυρ Μπάμπης έλεγε "Syntax error" και τί ακριβώς ήτανε !!!
 
Χε, χε. Έχετε δοκιμάσει να βάλετε μετασχηματιστή παραπάνω volts σε Spectrum μια και έμοιαζαν (οπτικά) και ο δικός σας είχε χαλάσει ; Εγώ το έκανα στον δικό μου 9 χρονών μια και ήταν Χριστούγεννα και ήθελα οπωσδήποτε να παίξω :D . Τελικά έπαιξα ... την πυροσβεστική.
 
η εμπειρία του other reality ειναι φανταστική...να βλέπεις τους "μεγάλους" της εποχής να καταπιάνονται με τα αγαπημένα μας μηχανήματα με πάθος όπως είχαμε και εμείς τα παιδάκια! Ειδικά όταν θα περιέγραφαν τα !@#$%^&*_- σύμβολα θα είχε γέλιο να τους ακούς! :)

------------

Στο σημείο αυτό θα σας αναφέρω μια αγαπημένη φάση του 1984 από θεία μου που όταν της είπε ο πατέρας μου ότι πήραμε κομπιούτερ πήγε στο δωμάτιο μας να το δει με περιέργεια! Ο γομολάστιχας βρίσκονταν στο κουτί του και η θεία μου αφού το κοίταξε ρώτησε με αφέλεια:

"Μα το κομπιούτερ αυτό δεν έχει ενσωματωμένη οθόνη! Που βλέπεις να κάνεις τις πράξεις;" :) :) :)

Προφανώς για εκείνη υπολογιστής ήταν η κλασσική αριθμομηχανή....εγώ έσκασα φυσικά στα γέλια και ο πατέρας με μάλωσε διακριτικά που κορόιδευα την άσχετη συγγενή μας!
 
Omenforever είπε:
Έχω κι εγώ κάποιες μελανές σελίδες...: Παίξιμο adventure χωρίς load/save λόγω πλήρους άγνοιας της λειτουργίας τους... #)
Ακόμα πρέπει να γελάει αυτός που με συνέλαβε να παίζω παιχνίδι από την αρχή... :rofl:
Oh dear. Οσο καιρο ειχα την amiga ετσι εκανα. Ειχα ακουσει οτι υπηρχε save/load και ειχα μια υποψια τι πρεπει να κανουν αλλα μου φαινοταν πολυπλοκο καθως επρεπε να εχεις και ειδικες δισκετες και αλλα περιεργα που μου φαινοντουσαν βουνο.

Δεν ξερω ποσες φορες ειχα παιξει το larry 1 απο την αρχη (με τη λυση φυσικα οντας αχρηστος στα adventures) και εφτανα μεχρι το καζινο οπου καποια στιγμη απλως εχανα ολα τα λεφτα μου στο blackjack και δεν μπορουσα να συνεχισω.

Το 92 που πηρα το πρωτο μου PC ειχα ενα φιλο που με βοηθουσε διαρκως με το νεο μου εργαλειο. Καποια στιγμη μεσω τηλεφωνικων οδηγιων μου λεει κανε reset. Εγω πληκτρολογω στο dos prompt τη λεξη reset και φυσικα δεν γινεται τιποτα! Παρολο που εχουν αντιστραφει προ πολλου οι ρολοι (εγω πλεον δινω βοηθεια απο το τηλεφωνο), ακομα μου το χτυπαει καμια φορα.

Και μια βλακεια που εκανε φιλη ενος γνωστου: Ξερετε τα mini-cd και mini-dvd. Μικρα δισκακια τα οποια ομως μπαινουν κανονικα στο dvd-drive (που εχει και εσωτερικο κυκλο στο συρταρακι γι αυτα). Ε η κοπελα υπεθεσε λογω μεγεθους οτι πρεπει να μπαινουν στο floppy drive και το εχωσε εκει μεσα. Φυσικα το ξεσκισε (το drive)
 
spyros_s είπε:
η εμπειρία του other reality ειναι φανταστική...να βλέπεις τους "μεγάλους" της εποχής να καταπιάνονται με τα αγαπημένα μας μηχανήματα με πάθος όπως είχαμε και εμείς τα παιδάκια! Ειδικά όταν θα περιέγραφαν τα !@#$%^&*_- σύμβολα θα είχε γέλιο να τους ακούς! :)
Άσε...το μόνο που θα σου πώ είναι πως εξαιτίας του "ανδρώματος" μου στους υπολογιστές εξαιτίας κάτι τέτοιων περιστάσεων, είχα χρόνια κουσούρια κομπιουτερικής δυσλεξίας...Το ESC λοιπόν το έλεγα "Εσκιού" το shift "Σγουίφτ" για χρόνια, μέχρι να ακούσω την πραγματική προφορά. 'Οσο για τα σύμβολα....με έκανες να θυμυθώ τί γέλιο όντως έπεφτε, πλάγια αγκύλη, διπλή απόστροφος, ξαπλωτή πάυλα και άλλα πολλά και ωραία :)
 
πάει και τελείωσε: με αυτό το θέμα με πείσατε ότι οι γυναίκες με την τεχνολογία έχουμε άλλου είδους σχέση :D όταν διάβασα τον τίτλο του θέματος, δεν σκέφτηκα τπτ σαν αυτά που περιγράφετε εδώ - μα τπτ! η απόλυτη ντροπή η δική μου ήταν όταν βρέθηκα στον σιδηροδρομικό σταθμό της φλωρεντίας μπροστά σε μια τεράστια ουρά για να φτάσω να ζητήσω πληροφορίες για τα δρομολόγια των τραίνων σε μια γλώσσα που δεν ήξερα ακόμα (τα ιταλικά) ή που εκείνοι δεν θα μάθαιναν ποτέ (τα αγγλικά). παίρνει λοιπόν το μάτι μου μια κατασκευή πίσω μου με αρκετές οθόνες κοινόχρηστων υπολογιστών, που έδιναν τις πληροφορίες αρκεί βέβαια να ήξερες να τις ζητήσεις. φτάνω με δέος μπροστά στην οθόνη, ήταν η πρώτη που πλησίαζα ποτέ, και μετά ... το απόλυτο black out. δε θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου να έχω βάλει τα κλάματα με τέτοια αίσθηση πλήρους αποτυχίας. όπως καταλαβαίνετε, δεν είχα αυτό που θα λέγαμε μια καλή πρώτη εμπειρία.

ευτυχώς που στο πανεπιστήμιο είχαμε μάθημα για τους υπολογιστές :sealed: όπου και, όταν άκουσα να γίνεται λόγος για CD-ROM σκέφτηκα: μα πόσο σοβινιστές είναι πια αυτοί οι ιταλοί (ε, οκ, είναι, ήμουν και στη ρώμη, είχε μια λογική :D )

τελικά βέβαια πήρα το αίμα μου πίσω: τον πρώτο μου υπολογιστή τον ξέκανα :cool: έκτοτε προσπαθώ να ξεκάνω τα λάπτοπ, αλλά ή έχω χάσει κάτι απ΄το αγωνιστικό μου πνεύμα ή αυτά είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν ...
 
Clemence είπε:
ευτυχώς που στο πανεπιστήμιο είχαμε μάθημα για τους υπολογιστές :sealed: όπου και, όταν άκουσα να γίνεται λόγος για CD-ROM σκέφτηκα: μα πόσο σοβινιστές είναι πια αυτοί οι ιταλοί (ε, οκ, είναι, ήμουν και στη ρώμη, είχε μια λογική :D )
Για εξηγησε το λιγο αυτο. Υποθετω θα ακουγεται καπως περιεργα στα ιταλικα (ROM - Rome) αλλα δεν μπορω να το καταλαβω
 
κοίταξε, η ρώμη είχε για πολλά χρόνια το μοναδικό προνόμιο να αναγράφεται ολόκληρη η ονομασία της πόλης πάνω στις πινακίδες των αυτοκινήτων της. οι άνθρωποι εκεί πιστεύουν στ' αλήθεια πως είναι το κέντρο του κόσμου. όσο για το cd-rom απλά ήθελα να πω ότι μέχρι να μάθω πως ήταν ακρωνύμιο πίστεψα ότι είχε σχέση με τη ρώμη #)
 
Αγορά Amstrad CPC 6128. Είχα και δύο τρεις άδειες δισκέτες για να γράψω παιχνίδια. Έβαλα την δισκέτα της CPM PLUS/UTILITIES. Είδα πως δεν έχουν παιχνίδια μέσα. Ε την επόμενη ημέρα είχαν! Αργότερα συνειδητοποίησα τι γκάφα έκανα..
 
Έπαιζα παιχνίδια στο Mac Plus. Τα παιχνίδια έτρεχαν με διπλό κλικ. Οπότε βάζω μια μέρα το [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ISP9su7okHo]Beyond Dark Castle και λέω ότι αφού κάνω διπλό κλικ σε αυτό το αρχείο, τα υπόλοιπα σε αυτόν τον φάκελο δεν χρειάζονται. Άργησα πολύ μέχρι να ξαναβρώ το παιχνίδι...
 
Πριν 10 χρονια περιπου ενας φιλος πηρε καινουργιο PC κι εδωσε στη μητερα του το παλιο

για να δουλευει office. Εκεινη πηρε σιγα σιγα το κολαι κι αρχισε να κανει και μαγκιες... μεχρι

που την επιασε να σβηνει (ενα ενα μαλιστα) τα DLL επειδη θεωρουσε οτι δεν ειχαν καμια

χρηση (αφου σε εκεινην δεν χρησιμευαν) και οτι απλα ηταν απομειναρια απο δικα του

προγραμματα που ειχε ξεχασει εκεινος πριν της τον δωσει...
 
Στο word

Παιδιά τέλειο το topic αυτό!!!

Υπολογιστής δουλειάς της μανας μου με win 3.1, 486, ξέρετε, office κλπ., απλά πράγματα. Έγραφε κατεβατά ολόκληρα στο word.

Εγώ ήμουν μικρός, 7 χρονών ίσως. Επίσκεψη στο γραφείο της. Σηκώνεται μια στιγμή από τον υπολογιστή και εγώ πειραματίζομαι με τα κουμπάκια (είχε ήδη γράψει καμια 40αριά σελίδες από ένα χειρόγραφο κείμενο). Πατάω new: λευκή σελίδα - κρύος ιδρώτας.

"Μαμάααα, πόση ώρα σου πήρε να το γράψεις αυτό?"

"Ε, 2 βδομάδες... χαχα" απαντά.

Αρχίζω λοιπόν κούτσα κούτσα να αντιγράφω κι εγώ το κείμενο μέχρι που ήρθε πάλι και μου εξήγησε πως απλά είχα ανοίξει νέο έγγραφο χωρίς να έχει σβήσει το παλιό.
 
1993.Mόλις είχα πάρει το cd32 της commodore.Πολύ μπροστά το μηχάνημα κλπ.Σε ένα διάλειμμα από το πολύ παιχνίδι με ένα φίλο μου,βάζουμε να ακούσουμε ραδιόφωνο(δυτυχώς δεν υπήρχε online radio τότε).Ο σταθμός δεν είχε καλό σήμα επειδή ήταν σπασμένη η κεραία του ραδιοφώνου,και ο έξυπνος ο φίλος μου βγάζει την υποδοχή του τροφοδοτικού από το cd32 και το βάζει σε μία προεξοχή μεταλική που συγκρατούσε την κεραία.Έρχονται σε επαφή τα pins του τροφοδοτικού και......πάει το τροφοδοτικόόόό.Βέβαια ο σταθμός ακουγότανε τέλεια,δεν μπορώ να πω,αλλά cd32 δεν ξαναέπαιξα.Δοκίμασα να το φτιάξω αλλά τίποτα.Αγόρασα και ένα ιμιτασιόν,τίποτα.

Other_Reality είπε:
Άσε...το μόνο που θα σου πώ είναι πως εξαιτίας του "ανδρώματος" μου στους υπολογιστές εξαιτίας κάτι τέτοιων περιστάσεων, είχα χρόνια κουσούρια κομπιουτερικής δυσλεξίας...Το ESC λοιπόν το έλεγα "Εσκιού" το shift "Σγουίφτ" για χρόνια, μέχρι να ακούσω την πραγματική προφορά. 'Οσο για τα σύμβολα....με έκανες να θυμυθώ τί γέλιο όντως έπεφτε, πλάγια αγκύλη, διπλή απόστροφος, ξαπλωτή πάυλα και άλλα πολλά και ωραία :)
Στη σχολή υπολογιστών μαθαίναμε dos.;Eνας μαθητής(λίγο χωριάτης)είχε μία απορία και φωνάζει τον καθηγητή.Ο καθηγητής δίνοντας του οδηγίες του λέει:"Κάνε dir",και ακούγεται από το στόμα του :"ντιιιιιρρρρ"!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα