Ρετρό ονομασίες σουπερμάρκετ

Τα σουπερμάρκετ Γαλαξίας στην Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω να υπάρχουν ακόμα...
 
Ο Αρβανιτίδης επίσης στη Θεσσαλονίκη και το Λάρισα στην ομώνυμη πόλη.
 
RIO είπε:
Τα σουπερμάρκετ Γαλαξίας στην Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω να υπάρχουν ακόμα...
Eίναι μεν λίγα στη Θεσσαλονίκη, άλλα υπάρχουν ακόμα. Δεν έχει πολύ καιρό που είδα να λειτουργεί κανονικά ένα που ξέρω στην ανατολική πλευρά.

Επίσης, τα σουπερμάρκετ Αφροδίτη στη Θεσσαλονίκη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Supernikos είπε:
Ο Δούκας εξαγοράστηκε από το Σκλαβενίτη. Έχω εντοπίσει 1 Αλιμέντα στη Νέα Σμύρνη. Για όσους είναι από Θεσσαλονίκη υπήρχε το Διεθνές που μετά τα πήρε ο Μασούτης.
O πρώτος Δούκας, στην πλατεία Καλογήρων, δεν εξακολουθεί να υφίσταται;
 
Δεν υπάρχει αφού πουλήθηκε στον Σκλαβενίτη.

Τα s/m Αθηνά αλλάξαν ονομασία γύρω στο 94-95 αφού η αλυσίδα εξαγοράστηκε από το Βερόπουλο. Τα καταστήματα της Τροφό αλλάξαν ονομασία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αφού εξαγοράστηκαν από τον ΑΒ Βασιλόπουλος. Τα καταστήματα της alimenta δεν είναι διάδοχο σχήμα κανενός αφού ήταν μία από τις πιο παλιές αλυσίδες s/m στην αγορά. Απλά πολλά από τα καταστήματά τους εξαγοράστηκαν από τη marketin.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γαλαξία έχει και στα Μουδανιά Χαλκιδικής εδώ και μερικά χρόνια.
 
super market bazaar

super market ξυνός

super market dia (σημερα ειναι carefour express)

super market αριαδνη (ηρακλειο)

super market χαρμα (ηρακλειο, σημερα ειναι bazaar)

super market extra (ηρακλειο)

johnny19818 είπε:
Στην Κρήτη Χαλκιαδάκης που υπάρχει και σήμερα και στο νομό Χανίων ΙΝ.ΚΑ.
ΙΝ.ΚΑ ανοιξε πριν μερικους μηνες καινουριο στο ηρακλειο!!
 
Rio Blast είπε:
Σούπερ μαρκετ ΑΤΤΙΚΟΝ στην Κυψέλη :)
Λες για εκεί που τώρα είναι ΑΒ. Λοιπόν ακόμα πιο παλιά και πριν γίνει ΑΤΤΙΚΟΝ εκεί λειτουργούσε ένα super market που το λέγανε GROSSELL. Δν ξέρω αν ήταν αλυσίδα το GROSSELL αλλά ήταν το πρώτο που άνοιξε στην περιοχή. Μετά έγινε ΑΤΤΙΚΟΝ και κατόπιν ΑΒ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τροφό

Plus

Ola stores

ΕΝΑ


Πανεμπορική


 


και πολλά άλλα που θα μου έρθουν σιγά-σιγά.


 


''Αρβανιτίδης'' υπάρχει ακόμα, ενώ σε ένα ''ΑΘΗΝΑ'' δούλευε η φίλη του Μιχαλόπουλου που πρέπει να ήταν κάπου μεταξύ Παγκρατίου και Ιλισίων, δε μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο της ταινίας.


''Χριστόπουλος'', υπήρχε ένα στο ''άνω'' Χαλάνδρι επί της οδού Μεταμορφώσεως και τώρα είναι My market ή κάτι τέτοιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σούπερ Μάρκετ ENΩΣΗ και MARKET IN
 
Gus είπε:
...και αρχίσαμε να ψωνίζουμε από τον Σκλαβενίτη...



[h=3]Από την Λευκάδα στην Αθήνα[/h] Οι επιχειρηματικές ρίζες της οικογένειας ξεκινούν από την Λευκάδα, στις αρχές του περασμένου αιώνα όπου ο παππούς των σημερινών μετόχων Γεράσιμος Σκλαβενίτης δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ξυλείας και την εξαγωγή κρασιών. Το 1936 η οικογένεια μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, Θεοδώρα, Γιάννη, Σπύρο και Νάσο, θα βρεθεί στην Αθήνα μετά από μια απρόβλεπτη επιχειρηματική εξέλιξη. Ένα ατύχημα σε μια μεγάλη παρτίδα εξαγωγών ήταν αιτία να καταστραφούν οικονομικά και η νέα αρχή επιδιώχθηκε στην πρωτεύουσα. Η νέα αρχή δεν ήρθε ποτέ καθώς τους πρόλαβε ο Πόλεμος και η Κατοχή. Οι δύο γονείς θα πεθάνουν από ασιτία το 1942 και ρόλο προστάτη αναλαμβάνει ο μεγαλύτερο γιος, ο 18χρόνος Γιάννης. Μετά την αποχώρηση των Γερμανών μαζί με τον Σπύρο έδειξαν αμέσως την έφεση τους προς το εμπόριο. Στην Κεντρική Αγορά άρχισαν να διαθέτουν μπαχαρικά, κεχρί και καναβούρι. Καταλυτική για την περαιτέρω εξέλιξη τους ήταν η συνεργασία με τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, έναν Μικρασιάτη πρόσφυγα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Μαζί το 1954 θα δημιουργήσουν στα Πετράλωνα την «Σκλαβενίτης & ΣΙΑ» όπου είχε αντικείμενο το χονδρεμπόριο τροφίμων.


[h=3]Η πρώτη εταιρεία Delivery[/h] Η μεταπολεμική Αθήνα αποκτά τα πρώτα εξαψήφια τηλέφωνα και η παρέα σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί την νέα τεχνολογία που εισέρχονταν στην καθημερινότητα της πόλης. Δημιουργούν ΤΗΛ.ΕΞΥΠ. (ΤΗΛεφωνική ΕΞΥΠηρέτηση) και εκτελούν παραγγελίες τροφίμων κατʼοίκον. Η πρώτη εταιρεία delivery στην Ελλάδα είναι γεγονός και αν ακόμη και σήμερα η αλυσίδα Σκλαβενίτης κατέχει την πρωτοκαθεδρία σε αυτό τον τομέα το χρωστάει στην πολύ μεγάλη παράδοση της. Σύντομα η φήμη τους για την εξυπηρέτηση και τις χαμηλές τιμές εξαπλώνεται σε όλο το λεκανοπέδιο και οι τζίροι τους ανεβαίνουν από χρονιά σε χρονιά.

[h=3]Το πρώτο σούπερ μάρκετ[/h] Στα τέλη της δεκαετίας του ʼ60, την εποχή που κυριαρχούσαν τα μπακάλικα, αντιλαμβάνονται την ανάγκη για φθηνές αγορές στις λαϊκές γειτονίες των δυτικών προαστίων. Έτσι πριν από ακριβώς 45 χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 1969 στο ισόγειο της ΤΗΛΕΞΥΠ, στο 80 της Λεωφόρου Κηφισού ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ. Η επέκταση θα έρθει από τις άλλες λαϊκές γειτονίες του Πειραιά, στα Καμίνια και στο Μοσχάτο και στην συνέχεια σε όλη την Αττική.

Η πρωτη εταιρεια Delivery....

attachment.php


Πηγη: makeleio.gr
 
"Φάρμα Τετράς,δυο βήματα από σενα,τα ψώνια σου γλεντάς"!

"Σούπερ Μάρκετ Γαλαγάλας" και λέγαμε κοροιδευτικά "και του πουλιού το Γαλαγάλα"!
 
Σκηνή από την ταινία "Ρεπό" (1982) του Βασίλη Βαφέα όπου εμφανίζεται ο λογότυπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ALIMENTA όπου σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο ο όμιλος είχε καταστήματα σε Βύρωνα, Νέα Σμύρνη και αλλού. Κάπου μέσα στα '90s ο όμιλος εξαγοράστηκε από την εταιρεία market-in και έκτοτε συνεχίζει υπό αυτό το καθεστώς. Παραθέτω φωτογραφικό υλικό μήπως μπορέσουμε να εξακριβώσουμε που ήταν το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ. Το video

παρουσιάζει επίσης την περιοχή στο 3:05 περίπου.
alimenta3.jpg
 
Δεν είναι πολύ δύσκολο, τo συγκεκριμένο "ΑΛΙΜΕΝΤΑ" που βλέπουμε, είναι στη Νέα Σμύρνη, γωνία Πλαστήρα και Παλαιολόγου, ακριβώς δίπλα από την υπόγεια διάβαση με τη Δαβάκη. Είναι και σήμερα τέτοιο κατάστημα, υπό τη φίρμα "Market In".

https://www.instantstreetview.com/@37.949605,23.709543,-114.45h,-4.06p,1z

https://www.instantstreetview.com/@37.949476,23.709118,-84.07h,-7.56p,0.34z
 
Εξαιρετικές πληροφορίες ευχαριστούμε ΦΖΠ1!!!
 
καραρετρο super market ήταν και ο σταικοσ,με το κεντρικό κατάστημα στην Πανιωνίου Καισαριανή,το θημαται κανεισ,τι να έγινε άραγε?
 
ARETARA είπε:
Σκηνή από την ταινία "Ρεπό" (1982) του Βασίλη Βαφέα όπου εμφανίζεται ο λογότυπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ALIMENTA όπου σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο ο όμιλος είχε καταστήματα σε Βύρωνα, Νέα Σμύρνη και αλλού. Κάπου μέσα στα '90s ο όμιλος εξαγοράστηκε από την εταιρεία market-in και έκτοτε συνεχίζει υπό αυτό το καθεστώς. Παραθέτω φωτογραφικό υλικό μήπως μπορέσουμε να εξακριβώσουμε που ήταν το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ. Το video
Αριστερά στο πανοραμίκ φαίνεται και μια τοιχογραφία της Coca Cola! Ή τουλάχιστον ένα κομμάτι της.
 
Πίσω
Μπλουζα