Εγώ αν και γέννημα Κουπονιώτης δεν ήμουνα και θρέμμα, μια που μεγάλωσα σε μικρές επαρχιακές πόλεις στις οποίες τόοοοοτε οι παιδικές χαρές ήταν κάτι ανύπαρκτο. Μόνο καμιά κούνια να έβρισκε κανείς κάπου, κοντά σε παραλία συνήθως.
Αλλά μια φορά, ήμουν ακόμη σε μονοψήφια ηλικία, είχαμε πάει Αθήνα για κάμποσες μέρες και είχαμε μείνει στο σπίτι του θείου μου στα Άνω Ιλίσια. Και μια μέρα η θεία με πήγε μαζί με κάποια από τα ξαδέρφια μου στην πρώτη παιδική χαρά της ζωής μου!! Ουάου! Εκτός από κούνιες είχε και τραμπάλες και τσουλήθρες, τέτοια ανήκουστα. Φυσικά δεν ήξερα πώς να με κουμαντάρω στην τσουλήθρα και έσκασα με τον πισινό στο σκάμμα κι ο κόκκυξ μου μου θύμισε πρώτη φορά την παρουσία του. Και στην τραμπάλα έκατσε ο (μεγαλύτερος) ξαδερφός μου κάτω και με κράτησε εμένα στα ύψη και να μην με κατεβάζει. Πανικός!
Αυτή η προ 50ετίας επίσκεψη ήταν η μοναδική στη ζωή μου εμπειρία από παιδική χαρά. Αργότερα μετακομίσαμε μόνιμα στα Άνω Ιλίσια και πέρναγα απ' έξω μερικές φορές την ημέρα, αλλά ήμουνα πια πολύ μεγάλος για παιδικές χαρές κι έτσι δεν ξαναμπήκα ποτέ μέσα στο μικροσκοπικό παρκάκι, στη γωνία που σχηματίζουν η Νυμφαίου και η Σεβαστείας, μεταξυ Πρώτης και Δεύτερης (τότε) στάσης του (ξανά τότε) λεωφορείου 41/παλιό. Το οποίο είναι ακόμη παιδική χαρά, μόλις με πληροφόρησε το Street View. Τα κάγκελα κι ο φράχτης είναι απαράλλαχτα όπως τα θυμάμαι, το εσωτερικό έχει αλλάξει αν και οι κούνιες μοιάζουν ίδιες. Οπότε έχω τη δυνατότητα να ξαναπάω, αλλά δεν έχω δικαιολογία, τι γυρεύω γέρων σχεδόν εξηκοντούτης σε παιδική χαρά? Λέτε να μπορώ να νοικιάσω κανένα εγγονάκι για λίγες ώρες?