Θυμάμαι ένα είδος κούνιας μάλλον ξύλινης, με 2 καθίσματα αντικρυστά (σαν τραμπάλα) που κρεμόταν από τις 2 άκρες, έτσι ώστε κουνιόταν μπρός-πίσω, και ταυτόχρονα ανεβοκατέβαινε λόγω των αξόνων από τους οποίους κρεμόταν, αλλά πάντα παρέμενε οριζόντια. Περίπου σαν τη φωτογραφία, αλλά μεγαλύτερη.
Επίσης κούνια-παγκάκι μεταλλική, με 2 καθίσματα αντικρυστά σαν παγκάκια, για 2-3 παιδια στην κάθε άκρη, και είχε μεταλλική βάση που ένωνε τα 2 παγκάκια. 'Εμπαινες από το πλάι πατώντας στη βάση και καθόσουν, και νομίζω ότι μπορούσαν τα παιδιά σπρώχνοντας τη βάση με τα πόδια εναλλάξ να την κάνουν να κινηθεί, αλλά πάντα το εύκολο ήταν να σπρώξει κάποιος από έξω. Ενδεικτική φωτογραφία:
Για τις ξύλινες βάρκες-κούνιες που αναφέρθηκαν πριν, θυμάμαι υπήρχαν στο τέρμα των λεωφορείων της Παλιάς Πεντέλης μέχρι πρόσφατα σχετικά, ίσως να υπάρχουν ακόμα.
Στο Πεδίο του Άρεως, τέλη δεκαετίας '70 θυμάμαι μια κατασκευή μεταλλική σε σχήμα σκελετού αεροπλάνου, που μπορούσες να σκαρφαλώσεις, περίπου όπως της φωτογραφίας.
Στα Κάτω Πατήσια που έμενα μικρός, πηγαίναμε για κούνιες στην πλατεία Αμερικής και στην πλατεία Καλλιγά (πάνω από τον Άγιο Ανδρέα).
Επίσης μας πήγαιναν στο "πάρκο της Νέας Ιωνίας", αν το θυμάμαι καλά, αλλά δεν ξέρω που ακριβώς βρισκόταν αυτή η παιδική χαρά. Ίσως κάποιος που έμενε κοντά να τη θυμάται. Μου φαινόταν τεράστια τότε.