Ρετρό παράπλευρη απόκτηση γνώσης

Αυτες οι εκφρασεις που στην καθομιλουμενη ακουγονται καπως ακυρες, νομιζω ειναι απευθειας μεταφρασεις απο τα γαλλικα και τα ιταλικα, οπως το "Χιλιοι κεραυνοι!" (Tonnaires! Milles tonnaires!)

Ενας φιλος μου μουσικολογος μου ειπε οτι στις Ιταλικες οπερες υπαρχει η ποιητικη εκφραση "Numi!". Nume ειναι η θεια βουληση, στον πληθυντικο αναφερεται στη βουληση των θεων. Εδω θα το μεταφραζαμε "Ουρανοι".
 
α) σε όλες τις ταξεις του Δημοτικού Σχολείου είχα αγοράσει βιβλία με εκθεσεις για εξασκηση στο γραπτο λογο (Σκεφτομαι και γραφω).

Μου άρεσε πολύ να διαβαζω τα ανεπτυγμενα θέματα των βιβλίων και πολλές φορες απομνημόνευα ορισμενες φράσεις με καλολογικά στοιχεία και τις μετέφερα στις δικες μου εκθεσεις όταν γραφαμε στην ταξη, ανάλογα πάντα με το θέμα που είχαμε.

Το αποτελεσμα ήταν να...ξεδιπλώσω το ταλέντο μου στο γραπτό λόγο και η δασκάλα να είναι πολύ ικανοποιημένη από την επίδοσή μου.

β) μέχρι την Δ' Τάξη στο Δημοτικό ήμουν πολύ καλή στα Μαθηματικά...

Από την Ε' τάξη κάπου...τα κάναμε πλακάκια με το μάθημα αυτό και ετσι η σχολική επιδοση επεσε...

Αποτελεσμα να αγορασω τα πρωτα μου βοηθηματα για το μαθημα των Μαθηματικων για εξασκηση στο σπίτι με παραλληλη βοηθεια και της οικογενειας. Θυμαμαι ειχα τετραδιο για το βοηθημα που ειχα αγορασει και εγραφα τις ασκησεις που εκανα στο σπίτι.

θετικο: καταλαβα καλυτερα το μαθημα και συμμετειχα περισσοτερο στην ταξη

αρνητικό: αντιπάθησα αργότερα το μάθημα και ιδιαίτερα στο Γυμνασιο-Λυκειο όταν ακουγα Μαθηματικα/Αλγεβρα-Γεωμετρία...έβγαζα ''αφρους''!!! (παρά το ότι συνέχιζα να αγοράζω βοηθήματα και να κάνω μαθήματα στο σπίτι/φροντιστήριο)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στη Β΄Γυμνασίου και Γ' Γυμνασιου είχαμε το μαθημα της Χημειας στο σχολειο που καναμε με ενα πολύ καλό (και νεο καθηγητη τοτε...) #)

Θυμαμαι οτι η καθηγητρια (πολύ καλή καθηγήτρια!) που μου εκανε ιδιαιτερο μαθημα στο σπιτι, ειχε φερει βιβλια Χημείας για να κανει το μαθημα πιο ευκολο και ταυτοχρονα διασκεδαστικο, γνωρίζοντας οτι μου αρεσαν τα κομικς...Ετσι ανεβηκαν οι βαθμοι στο μαθημα αυτο...

τα βιβλια ηταν αυτα

image 2.jpg

image 1.jpg

πηγη εικονων

www.bestprice.gr

www.solaris.gr
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κι εγω το ειχα αυτο :)

Καλα το "κομικς" ειναι λιγο παραπλανητικο. Μπορει να ξεκιναει το βιβλιο σαν ιστοριουλα, μετα ομως οπως περιπλεκεται η θεωρια, και δεν μπορει να αποδοθει σε κομικς. Οποτε υπερισχυει το κειμενο και η απαιτουμενη απομνημονευση της θεωριας.
 
Πίσω
Μπλουζα