Και μενα η γιαγια μου, μπορμπομπιλχαχαχα κουρασάν πρέπει ν το έλεγα ή εγώ ή ο ξάδερφος μου, δεν θυμάμαι! Σίγουρα έλεγα την χελώνα = αχελώνα, και τα κανάλια = καρνάλια!
Η συχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε το MEGA = Μέκα και την ketchup = κέτσα.
Επίσης μια ξαδέρφη μου έλεγε τα playmobil = μπρεμομπίλ!
Σουπερμαρκε...Διατητής πάντως, παίζει. Επίσης μπέναλτι, απέκρουση, οφσάι...
Εμένα τον έιχε πει παπουτσίνο μια φορα!"Πάρε παιδάκι μου ένα πεντάευρω να πιεις έναν καμουσίνο" (aka καπουτσίνο)
(Πελοποννήσια Γιαγιά)
Θείος:
3. Κάναμε στον πόλεμο ένα μεγάλο κανταίφι και μπήκαμε μέσα.....
Δε μπορεί το μυαλό μου να συλλάβει τι ακριβώς ήθελε να πει ο θείος. Τι να ήταν το κανταϊφι;
Τέλειο!!! Αυτό το παπουτσίνο θα το λέω και γω, θα το καθιερώσωΕμένα τον έιχε πει παπουτσίνο μια φορα!
Έχει δύο λέξεις η τέλεια Ελληνική γλώσσα για το μπροστινό κρύσταλλο του αυτοκινήτου: Ανεμοθώραξ (ανεμοθώρακας) ή αλεξινέμιον.Και το "Καμπόης" για Cowboy που θυμάμαι από τα παιδικάτα μου ήταν μάλλον παιδική διάλεκτος, διότι ξέραμε το σωστό.
Εκείνο το δύστυχο το τζάμι που έχουν τα αυτοκίνητα μπροστά, πώς είναι το κανονικό του όνομα? Το έχω δει με ένα σωρό ονόματα, από παρμπρίζ (που το έμαθα) μέχρι μπαμπρίζ (που είναι προφανώς παραφθορά του αν το δικό μου είναι το σωστό).
Δυστυχώς αυτό το "σκάβω ένα κανταΐφι" το παθαίνω και γω και βάζω κιλά...Καταφύγιο ήθελε να πει! Με είχε ξαφνιάσει όταν μου έλεγε τις ιστορίες από τον πόλεμο και τον ρώτησα "μα πού βρήκατε κανταίφι στον πόλεμο" και μου λέει "το σκάψαμε και μπήκαμε μέσα". Τότε κατάλαβα.....