Uskoke, δεν γράφεις όμως ότι είσαι κι απ' το Ηράκλειο (Μανώλας, φετσόλαδα, γιαγιά με μοσχολίβανο - ειδικά την τελευταία την είχα ξεχάσει, πωω πωω τί μου θύμισες...!). Πρέπει να είμαστε και συνομήλικοι περίπου (50άρης εγώ πλέον...).
Εγώ με τη σειρά μου λοιπόν, εκτός απ' αυτούς που αναφέρεις (ο Μανώλας ήταν αγωγιάτης, όχι τόσο πλανόδιος), θυμάμαι και τον τύπο που έφερνε τις γαζόζες (έτσι τις λέμε εδώ - όχι ΓΚαζόζες) με το καφάσι, το γαλατά (αξημέρωτα...), τα...φετσόλαδα βεβαίως - βεβαίως (έξω απ' το σχολείο να περνάει εν ώρα μαθήματος, να φωνάζει έτσι ενώ η άλλη μας έκανε θρησκευτικά πχ, και να πέφτει το γέλιο της αρκούδας), και σήμερα τους λούστρους που πάντα παίζουν στην πλ. Δασκαλογιάννη και στην Αγορά, τον παλιατζή στάνταρ στη γειτονιά (ρομά πάντα), κανένα λουλουδά συχνά, την Άνοιξη (κι αυτός ρομά), πολύ σπάνια πια και έναν καρεκλά (ναι, σήμερα, εν έτει 2023, αυτοί περνούν από τη γειτονιά μου).
Θυμάμαι επίσης τον παππού που, αν και καλά ντυμένος (με καπαρντίνα κλπ - κύριος...!) ζούσε σε γηροκομείο και παρακαλούσε στους δρόμους για "ένα ευρώ" (όχι λιγότερο, ούτε "ό,τι προαιρείσθε"), κυρίως όμως, από τα πολύ - πολύ μικράτα μου (γύρω 4-5 χρονών
, δηλαδή δεκαετία '70 ακόμα (τέλη), θυμάμαι αμυδρά τον τσιγγάνο με την αρκούδα στην πλ. Ελευθερίας. Και όπως γράφουν και πολλοί/ές άλλοι/ες φόλοι/ες εδώ μέσα, θυμάμαι το κακό χάλι του ζώου και πόσο πολύ το είχα λυπηθεί...