Ρετρό ραδιοφωνικές εκπομπές

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
431
Θυμάται κανείς το ''μουσικό καλειδοσκόπειο''; Την εκπομπή την άκουγα ακόμη και στο σχολείο, την ώρα της Γεωγραφίας στο γυμνάσιο (καλά είχαμε έναν καθηγητή όνειρο, δεν έπαιρνε χαμπάρι).

Την μεσημεριανή εκπομπή του Άκη Έβενη;

Η πρώτη εκπομπή που άκουσα βέβαια ήταν η ''θεία Λένα'' με την Λύδα Κροντιρά και την Άντα Γεωργίου. Θυμάμαι επίσης το ''πικρή μικρή μου αγάπη'' και μια άλλη με την Σαπφώ Νοταρά και τον Σταύρο Ξενίδη ''ο αλά αλά και η καλά καλά'' τέλος πάντων κάπως έτσι.

Θεϊκός ο Ρόρυ Γκάλαχερ με το Μoonchild στα FM στους πειρατές κάθε μέρα καθώς και τραγούδια της δεκαετίας του '60.
 
Αυτό που θυμάμαι εγώ, ήταν τα θεατρικά που παιζόταν στο κρατικό ραδιόφωνο τα βράδια.

Θα σε γελάσω πια μέρα ήταν, ήμουν πολύ μικρός τότε. Αλλά οι ηθοποιοί και οι ερμηνείες ήταν αξέχαστοι......
 
Ελπιζω σε καποια φαση να φτασουμε σε ενα ικανο αριθμο δημοσιευσεων που να δικαιολογουν μια ξεχωριστη υποκατηγορια αφιερωμενη στο Ραδιοφωνο...
 
To Μουσικο Καλειδοσκοπιο (αν θυμαμαι καλα στο Β Προγραμμα) με παρουσιαστες ενα ζευγαρι (αντρας, γυναικα) τα μεσημερια γυρω στις 12 ? την προλαβα στο Δημοτικο.

edit

Και μολις ειδα οτι εχουμε ξανακανει κουβεντα εδω πριν 2 χρονια :)  Ρετρό ραδιόφωνο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Ελπιζω σε καποια φαση να φτασουμε σε ενα ικανο αριθμο δημοσιευσεων που να δικαιολογουν μια ξεχωριστη υποκατηγορια αφιερωμενη στο Ραδιοφωνο...
Το εύχομαι, αν όχι τη σβήνουμε δεν υπάρχει θέμα. :)
 
αμα αρχισω να βριζω ...εχουμε θυμηθει τα απιστευτα στην τηλεοραση!λοιπον,αρχιζω με "μονοπατια του διαστηματος"μια απιστευτη ραδιοφωνικη εκπομπη,αρχες 80 στην κρατικη ραδιοφωνια...μαγευτικα βραδια μαγκες..οποιος θυμαται καταλαβαινει τι εννοω.για παραπανω δειτε αυτο..http://opusdays.blogspot.com/2006/02/blog-post_08.html
 
πρεπει να υπηρχε και μεχρι πριν λιγα χρονια.
 
Σειρες ραδιοφωνικες... για να δουμε τι θα προκυψει απο το στυψιμο της dead μνημης μου...

"Πες μας Σωκρατη": με τον αξεχαστο Μιμη Φωτοπουλο. Κλασικη ατακα της σειρας "τι να σας πω βρε παιδια... ενα ξερω, οτι δεν ξερω τιποτα"

"Καλησπέρα σας, κύριε Έντισον" με το Γιωργο Παπαστεφανου, μεσανυχτα (?)

"Λαϊκοί Βάρδοι" με τον Πανο Γεραμανη, εκπομπη αφιερωμενη στο ρεμπετικο τραγουδι.

Μουσικη εκπομπη του Γιαννη Πετριδη, απογευματακι, στις 4... στις 5 (??)

Μουσικη εκπομπη της Αρχοντουλας Πετρου, βραδακι κατα τις 10 (?) που εκανε αφιερωματα σε διαφορα συγκροτηματα...

Ολα αυτα στο δευτερο δεκαετια 80, αρχες δεκαετιας 90. :)
 
Θυμάται / άκουγε κανείς μια μεταμεσονύκτια με τίτλο ΑΕΡΟΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΠΟΛΕΡΟ ??? Με καταπληκτικό jingle της Λένας Πλάτωνος. Μετά τις αναζητήσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. ...μάλλον Παρασκευές ...μάλλον Δεύτερο πρόγραμμα. Αρχές 80.
 
Στη Θεσσαλονίκη, εκεί προς τα τέλη 80's με αρχές 90's, υπήρχε μια ραδιοφωνική εκπομπή, πολύ πριν από την αντίστοιχη τηλεοπτική της Βάσιας Τριφύλλη, το "Ραντεβού Τηλεφωνικά", με τον Άκη Διαλυνό. "...Είμαι 1.80, μελαχρινός με πράσινα μάτια/ 1.70, ξανθιά, με τέλειες αναλογίες... Tι μουσική ακούς; Πού βγαίνεις τα βράδια; ...και πάει λέγοντας. Εξαιρετικό χιούμορ και ατάκες, αθώα και ανέμελη διάθεση και ραντεβού που έκλειναν με ανταλλαγή -σταθερών- τηλεφώνων, πάντα με την υπόκρουση καλής retro μουσικής! Ψάχνω μια χρονομηχανή που έχω χάσει εδώ και καιρό... Ο ευρών αμειφθήσεται!
 
Geronymo groovy άκουγε κανείς; Θυμόσαστε τα Οδύσσεια και Ηλιάδα; Πολύ γέλιο!
 
Για πολλά χρόνια "μοντέρνα" μουσική άκουγε κανείς μόνο:

Στην εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη.

Στην εκπομπή των Άκη Έβενη, Ηλία Ξυνόπουλου.

Στην εκπομπή του Μιχάλη Τσαουσόπουλου.

Στον Σταθμός της Αμερικανικής βάσης.
 
don dokken είπε:
αμα αρχισω να βριζω ...εχουμε θυμηθει τα απιστευτα στην τηλεοραση!λοιπον,αρχιζω με "μονοπατια του διαστηματος"μια απιστευτη ραδιοφωνικη εκπομπη,αρχες 80 στην κρατικη ραδιοφωνια...μαγευτικα βραδια μαγκες..οποιος θυμαται καταλαβαινει τι εννοω.για παραπανω δειτε αυτο..http://opusdays.blogspot.com/2006/02/blog-post_08.html
ναι τα Μονοπάτια του Γαλαξία!

εμένα με σημάδεψε αυτη η εκπομπή
 
wellcome συντροφε.

εχω ακομα τετοιο obsession μ αυτη την εκπομπη,που συνειρμικα μου ρχεται στο νου μαζι με τη λεξη ραδιοφωνο,τυχεροι οσοι την προλαβαν.
 
Θυμαμαι το '89 που εκανε μια κωμικη εκπομπη η Σοφια Βοσσου με τον Αντρεα Μικρουτσικο που ειχε πολυ γελιο...(δεν θυμαμαι σταθμο...)
 
ΣΚΑΪ, ποτούλα και πότης ?

Κάρμινα Μπουγάδα ?
 
Η εκπομπή του Σωτήρη Βακάρου αρχές του '90, σε ραδιοφωνικό σταθμό της θεσσαλονίκης, με το θρυλικό σλόγκαν βάθος-βάρος και Βακάρος!
 
Αυτη πρεπει να ειναι η εκπομπη Costasgr! :thumbup:
 
Geronymo Groovy απλα the best!

Με τον Πετρακα και τον Παππα! Και απογευματα με την Πιτταουλη (νομιζω..).

Εδω μιλαμε για 90's βεβαια.. Κριμα που εκλεισε αυτος ο σταθμος.
 
Θυμάμαι μια ραδιοφωνική εκπομπή με γνωστό παρουσιαστή. Θυμάμαι τον τίτλο της "Τώρα πια τα παιδιά μεγαλώσανε". Θα ήταν θαρρώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ προς τα τέλη της δεκαετίας του ' 80.
 
Πίσω
Μπλουζα