Επανέρχομαι, γιατί νομίζω ότι πουθενά στα προηγούμενα post δεν αναφέρθηκε η εκπομπή "Ελεύθερα τη γνώμη σου". Μη με ρωτήσετε σταθμό, ήταν η μεταμεσονύκτια εκπομπή του Κώστα Μυλωνά. Κουβέντα, κουβέντα, μέχρι να γλαρώσουν τα μάτια...
Ο Μυλωνάς είχε και κάποια μεσημεριανή πιο "χαλαρή" εκπομπή, στον TOP FM νομίζω, με τα περίφημα "σπασίματα" : "Σπάστε μου κάτι ρε παιδιά, το έχω ανάγκη". Παίρναν κοριτσάκια που σπάγαν στο τηλέφωνο πιατάκι ατης μαμάς, αλλά μια μέρα κάποιος πήρε και του είπε : Έλα, βάζω μπροστά τη μπουλντόζα να γκρεμίσω το μαγαζί μου !.
Η μεσημεριανή εκπομπή είχε και ένα διαγωνισμό με επιλογή αριθμών, και σποτάκια αφηγημένα από την Ελεάννα Παγουρα : "Γεια σας. Είμαι η Ελεάννα. Ο αριθμός που επιλέξατε λέει έχασες(ή κέρδισες)", αν θυμάμαι καλά.
Άλλες ρετρό ραδιοφωνικές εκπομπές : "Οι συνωμότες της νύχτας στη συνωμοσία του πατσά". Πρώτη εκπομπή πάλαι ποτέ του Γιώργου Μητσικώστα, με παρταινέρ στο στούντιο του 984 τους Νίκο Ευαγγελάτο, Γιάννη Μακρή, Λάκη Μπέλλο, Μίμη Κανή. Ακολούθησε και το "Μίξερ του Σαββάτου".
- "Η πόλη της νύχτας" με το Στέλιο Χατζημιχαήλ : ελληνικό έντεχνο τραγούδι μετά το 60, και στοιχεία από ελληνικές ταινίες. Δε θυμάμαι τον τότε σταθμό, αλλά περίπου με το ίδιο περιεχόμενο συνεχίζει ως σήμερα ο ίδιος παραγωγός στον Alpha 989.
- Τα περίφημα "Κακά παιδιά" (Λάλας-Ταγματάρχης) : "Μειναμε με το αυτοκίνητο, δεν ξέρουμε από τι, παντα μαζί σας τα πρωϊνά, τα δυο κακά παιδιά". Με τις περίφημες φάρσες τους, επί δικαίους και αδίκους...(Μάλλον την αρχή του στίχου την έχω μπερδέψει από ραδιοφωνικό σποτάκι, στο οποίο επίσης συμμετείχαν τότε, λόγω της επιτυχίας τους).
- "Δούρειος ήχος" : Δεν πρόκειται ακριβώς για ρετρό εκπομπή, αφού σταμάτησε μόλις το τελευταίο καλοκαίρι, μετά την αναδιάρθρωση του Alpha 989. Φαντάζομαι ο Τζιμάκος θα βρει κάπου μια νέα στέγη για την εκπομπή του που μετράει κοντά δύο δεκαετίες...
- "Προφιλ" : το (ραδιοφωνικό) τίτλο αυτό είχε πρωτολανσάρει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στον 984, αν θυμάμαι καλά, για να μεταφερθεί στη συνέχεια η εκπομπή στον ΑΝΤ1 και να γίνει και τηλεοπτική.
- "Θερινή στολή" : Εδώ μιλάμε πραγματικά για απολίθωμα. Ήταν μια εποχιακή συνεργασία του Διονύση Σαββόπουλου με ένα κρατικό ραδιόφωνο (νομίζω το Δεύτερο), ένα καλοκάιρι της δεκαετίας του 80. Η εκπομπή ήταν μεταμεσονύκτια, με...γράμματα με ιστορίες ακροατών και άλλα θέματα, κι ακόμα θυμάμαι έναν τύπο που είχε ερωτευτεί μια Βασιλική, πολύ μεγαλύτερή του κοπέλα, στα Λιμενάρια της Θάσου, και του έστειλε μια τόσο καλογραμμένη ιστορία που με είχε κρατήσει ξάγρυπνο όλη τη νύχτα....