Αρχες Ιουνιου 1990, στη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων. Περιμεναμε να βγει η 2α λυκειου να μπουμε εμεις. Για αγνωστο λογο αργουσαν. Καποια στιγμή χτυπησε το κουδούνι του γυμνασίου (γυμνασιο-λυκειο ειχαν shared αυλή
). Η αυλή γεματη απο γηπεδακια μπασκετ. Καποια πιτσιρίκια αρχισαν να παίζουν σε καποιο από τα γηπεδάκια. Εμείς από την ανυπομονησία μας που δεν είχαμε ακομα μπει να γραψουμε, επρεπε κατι να κανουμε, οπότε χωθήκαμε κι εμείς μαζί τους ως μεγαλύτεροι και τους πηραμε τη μπαλα με το ζορι
. Καποια στιγμή μου ηρθε η μπαλα στα χερια, πηγα να σουταρω, πριν σουταρω ομως ενα πιτσιρικι μου ριχνει μια στο πρόσωπο. Ηταν μια σταλια, τί να ανταποδώσω;
Για αντίποινα ρίχνω μια "καμινάδα", η μπαλα πηγε στον 3ο οροφο του γυμνασίου, εκανε γκελ και πηγε πισω απο το κτιριο και επεσε στο δρομο. Γελουσαν οι συμμαθητές μου, μαγκια εγώ. Που να φανταστώ ότι ο πιτσιρικάς ήταν γιος του πιο "κακού" καθηγητη του γυμνασίου (ονομα σχολείου/ειδικότητες δε λεμε
). Καποια στιγμή ο πατέρας του βγαίνει στο προαύλιο και απο μακρια κατι ελεγε δείχνοντας προς εμένα. Εντωμεταξυ το προαύλιο είχε γεμίσει, αφου εκτός απο διάλειμμα γυμνασίου στο μεταξυ ειχαν βγει και οι ταξεις της 2ας λυκειου. Διαπιστώνω όμως ότι τελικά φωναζε σε μενα. Κοντοστέκομαι, με πλησιάζει και αμέσως δημιουργήθηκε κυκλος γύρω μας από παιδιά, σχεδόν όλο το σχολείο. Οπότε αφου ημασταν προσωπο με πρόσωπο μου λεει "Δε μου λες ρε , μακάκας είσαι ή τον παριστάνεις;"
. Αμέσως ακουστηκε ενα τρανταχτό γελιο από σχεδόν 300 άτομα
. Εγώ σαστιζμένος αφου ήταν το τελεφταίο που περίμενα να μου πει. Καλη του ώρα, δεν του κρατάω κακία.
Η συνέχεια είναι μυστικό...
Hint: Στο ίδιο σχολείο ήταν και οι γονείς μου καθηγητές και ήταν και συνάδελφοί του! Αλλα δεν έγινε ό,τι φαντάζεστε...
ΥΓ. Αν παρ'ελπίδα διαβάζει καποιος επισκέπτης και αναγνωρίσει την ιστορία, ας γραφτεί να μου στείλει ενα πμ....
Αλλο τώρα. Μιας και διαβασα την ιστορία της caprice για τη Μεγαλη Πεφτη, μου ήρθε μια φλασια. Μεγαλη Παρασκευή του 1994, ημουν στο χωριό της μανας μου. Ειχαμε μαζευτεί όλα τα παιδιά του χωριού μεσα στην εκκλησία, μπροστά στην είσοδο, εκεί που είναι τα κεριά. Καποια στιγμή μπαίνω κι εγώ λίγο καθυστερημένα και παω να προσκυνήσω. Σκυβω σε μια μεγαλη εικόνα, αλλα όταν σηκώθηκα, πηρα ζβάρνα το καντήλι (είμαι και 1.90), το οποίο γύρισε αναποδα και εκατσε στο κεφαλι μου σαν καπελο, περιχύνοντας επανω μου ολο το λαδι. Δεν ειδαν όλα τα παιδιά τη φαση, με ειδαν όμως που εβγαινα τρεχοντας γεματος λαδια στο προσωπο και στα μαλλια. Παω σπίτι και λουζομαι 3 χερια να βγει η λαδίλα
. Επιστρέφω στην εκκλησία, όπου είδα ότι όλα τα παιδιά ηταν έξω περιμενοντας να βγει ο επιτάφιος. Μολις τα είδα απο μακριά, εκανα ενα πλατύ χαμόγελο χωρίς όμως να γελαω. Τότε ξεσπασαν όλοι σε γέλια. Το θυμαμαι σαν τώρα.