Μια συμμαθήτρια στο δημοτικο εκανε ακροβατικα στο μονοζυγο της αυλης του σχολειου μια μερα. Ετσι ειχε ανεβει και καθοταν επανω στο μονοζυγο στο οριζοντιο τμημα του περνώντας αναμεσα στα κενα χωρισματα (κορμι-λαστιχο!). Μετα κατεβαινε ειτε ακολουθωντας την αντιστροφη πορεια είτε ... με βουτια απο ... ψηλα!
recry: Πολλα παιδια εκαναν αυτο το ακροβατικο...
Φτανοντας στο σχολειο και λιγο πριν χτυπησει το κουδουνι για να κανουμε προσευχη και να μπουμε στις ταξεις εγω ειδα τη συμμαθητρια στο μονοζυγο, πηγα κοντα για να την καλημερισω και να τη ρωτησω πώς βρεθηκε επανω στο μονοζυγο. Εκεινη προθυμη μου εξηγησε πώς κατάφερε να ανεβει στο μονοζυγο περνώντας απο τα κενα χωρισματα του οριζοντίου τμήματος.
Θέλοντας ομως να βεβαιωθει οτι το καταλαβα...με διεταξε... να κανω κι εγω το ιδιο!
Επειδη δεν ειχα πολλή διαθεση μιας και θα χτυπουσε σε λιγη ωρα το κουδουνι, δεν θέλησα να κανω αυτο που μου ειπε (ηταν υπερβολικα επικινδυνο για τη σωματικη μου ακεραιοτητα...)
Η συμμαθητρια επεμενε...και με τα πολλά με επεισε να ανεβω! Βρεθηκα επανω στο μονοζυγο να κοιτω τα παιδια που επαιζαν στην αυλη...αδιαφορωντας για το αν φοβόμουν. Το κοριτσι με κοιταζε που κρατιομουν σφιχτα να μην πεσω απο το μονοζυγο και ειχε βαλει τα γελια, μαζι γελουσαν και καποια αλλα παιδια της ταξης μας και μου ελεγαν οτι φοβαμαι το μονοζυγο.
Ενιωσα χαλια! Μαλιστα ηθελε να μου βγαλει και τα παπουτσια και τα τραβουσε απο τα ποδια μου.
Εγω κουνουσα τα ποδια μου θελοντας να την κλωτσησω αλλα δεν πετυχαινα τα μουτρα της γιατι απομακρυνοταν απο κοντα μου...
Το κουδουνι χτυπησε για συγκεντρωση για προσευχη και ... εγω ειχα μεινει ...στο μονοζυγο!
Το κοριτσι με τα αλλα παιδια ειχαν μαζεψει τις τσαντες τους και ... τοτε εγω ... με ... βουτια απο ψηλα βρεθηκα στην αυλη, πέφτοντας ομαλα στο εδαφος (πώς δεν τσακιστηκα!).
Ειχα ζαλιστει από όλη αυτη τη φαση (ενιωθα να γυριζει ο κοσμος γυρω μου) αλλα οταν πάτησα στη γη, δεν εδειξα ενοχλημενη (μην το κανω και θεμα!) παρα ειπα στη συμμαθητρια ''Ενταξει, δεν ήταν κατι δυσκολο''. Αυτη ετρεξε να μπει στη γραμμη της ταξης μας για την προσευχη και δεν μου ειχε δωσει σημασια. Τετοιο βλημα!!!
ευτυχως δεν με εβαλε να το ξανακανω!
Απο τοτε εβλεπα το μονοζυγο και θυμομουν την εμπειρια που ειχα αυτη...
ετσι ηταν το μονοζυγο (εικονα απο το διαδικτυο)