Ρετρό ρολόγια που είχατε (και ίσως ακόμα τα έχετε!)

Ρολογια... :wub:

Τι να πω;...

Απο πιτσιρικας θυμαμαι τον εαυτο μου να φοραει μονιμα

στο αριστερο χερι ενα ρολοι! :)

Εχουν περασει απο το χερι μου ρολογια και ρολογια

αλλα αυτο που εχω μεχρι και σημερα ειναι ενα Casio DW 290 T... :)

attachment.php


πηγη φωτο

Οπως - αν και εχουν σβησει με τα χρονια τα γραμματα γυρω του -

βλεπετε λειτουργει ακομα στην εντελεια... :)

attachment.php


Αναβει και το φωτακι για το βραδυ... :D

attachment.php
 
P2193175.JPG

να και το δικό μου δουλευει ακομα....
 
Γεια χαρα. Η πρωτη μου φωτο απο ρετρο-πραγματα....και νομιζω δυσκολο να εχετε ξαναδει κατι τετοιο.

Αγορασμενο απο Αγγλια οπου ειχαν παει οι δικοι μου. Αν θυμαμαι καλα το 1982. Ειναι ρολοϊ pacman. Ωρα, ξυπνητηρι και...Pacman! Στα διαλειματα στο δημοτικο δεν εκανα τιποτα αλλο!!!

Μπροστα λεει Trafalgar. Τιποτα αλλο, ουτε πισω εχει τιποτα.

Το λαστιχακι που φαινεται ειναι για το πισω καπακι. Ηταν να το αλλαξουμε, αλλα εμεινε ετσι. Λογικα με μια μπαταρια θα δουλευει.

Ε, να μη βαλω και ενα του παππου? Armida δεκαετιας '50, χρονια ακριβως αγνωστη. Καμια σχεση με την Armida που υπαρχει τωρα. Δουλευει κανονικοτατα.

P1080368.jpg

P1080370.jpg

OK.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο το PacMan αλλά του παππού είναι ακόμα πιο ωραίο. Μόνο το σκάλισμα που έχει γύρω γύρω και την παράσταση στο καπάκι φτάνει.

pardalotzatziki με την ευκαιρία να σε καλωσορίσω στην παρέα μας
 
Kambia είπε:
Ωραίο το PacMan αλλά του παππού είναι ακόμα πιο ωραίο. Μόνο το σκάλισμα που έχει γύρω γύρω και την παράσταση στο καπάκι φτάνει. pardalotzatziki με την ευκαιρία να σε καλωσορίσω στην παρέα μας
Καλως σας βρηκα....και ανοιξα τους ασκους του παρελθοντος...για τα καλα...
 
Ρολοι Pacman:sealed::dribble::dribble::dribble::dribble:
 
Γενικά ποιος δεν θυμάται τα αθάνατα 5αρια της SEICO, το θρυλικό Speedmaster ή το Submariner?

έχω δύο SEICO αυτόματα χρονογράφους δεκαετίας '70 που είχα αγοράσει από το Μοναστηράκι.... και ενα Rolex Submariner
 
Πρέπει να ψάξω, κάπου θα υπάρχει ένα μηχανικό με ένα λιονταράκι που κουνιόταν τα μάτια του. Είχα και κανένα ηλεκτρονικό αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν. (Ρετρο από μικρός! :D )

Μέχρι τότε όμως να σας δείξω κάτι άλλο.

img4095d.jpg


Ο παππούς ο Χρήστος στην κατοχή ήταν 25-30 χρονών. Εδώ στη Θεσσαλονίκη με τα αδέλφια του προσπαθούσε και αυτός να επιβιώσει όπως οι περισσότεροι. Και όπως οι περισσότεροι, εκείνη την εποχή είχε φίλους και εβραίους μια και προπολεμικά η κοινότητά τους ήταν το 1/3 του συνολικού πλυθησμού.

Όταν τα πράγματα έσφιξαν (το 42 να υποθέσω) ένας τέτοιος φίλος, του είπε δίνοντας του το ρολόι του: "Χρήστο κράτα το να με θυμάσαι και αν γυρίσω μου το δίνεις πάλι πίσω"

img4098yp.jpg


Ο φίλος του δεν γύρισε όπως και το 96% της κοινότητας αυτής. Ο παππούς πέθανε νωρίς το 75. Το ρολόι το θυμάμαι από πάντα στο κομοδίνο της γιαγιάς να δουλεύει. Τώρα είναι εδώ με όλα τα σημάδια του χρόνου και τα ανεξήγητα σπασίματα στο καντράν που ποτέ δεν θα μάθω πότε, και πως έγιναν.

img4097i.jpg


Μικρές ιστορίες είμαστε και όταν καμιά φορά ξεχνιόμαστε ας σκεφτόμαστε ότι, όπως είπε και κάποιος “ Στην Ισπανία θα συνεχίσει να βρέχει και χωρίς εσένα…»

(Η Zenith είναι Ελβετική εταιρία που συνεχίζει έως και σήμερα την κατασκευή ρολογιών. Σύμφωνα με το αριθμό του μηχανισμού το συγκεκριμένο ρολόι κατασκευάστικε το 1916, πράγμα που καταδεικνείει πως είτε ο φίλος του παππού το είχε από την οικογένεια του, είτε πως το αγόρασε μεταχειρισμένο μια και οι δύο του γενήθηκαν τα χρόνια που κατασκευάστικε.)

Χρήστος και Χρήστος

Ο μικρός Χρήστος σε σπάνιες στιγμές πατριωτικής ανάτασης! (το αχλάδι κλέβει όμως την παράσταση)

img140smallcrop.jpg
 
Κάθε παλιό αντικείμενο και μια ιστορία τελικά...

Ωραίο ρολόι. Και πεντακάθαρος ο μηχανισμός του.
 
Ειναι παντα ωραιο να μαθαινουμε και καποια ιστορια πισω απο το αντικεμενο.. :D .
 
Ένα ωραίο κι ασυνήθιστο ρολόι που είχα στο γυμνάσιο (παίζει και λύκειο) ήταν ένα ψηφιακό ρολόι που μου 'χαν κάνει δώρο κι είχε μνήμη για τηλέφωνα. Για τότε που πολύ λίγοι είχαν κινητά τηλέφωνα ήταν κάτι το πρωτοποριακό και βολικό κι ήταν ωραία μόστρα. Δεν το έκανα φιγούρα σαν κάτι ψώνια αλλά αρκετοί που το βλέπαν λέγανε "Γουάου! Δεν το 'χω ξαναδεί αυτό. Καλή φάση.". Πιο μετά όμως που μου δώσανε ένα κινητό Ericsson (εκείνο το πολύ λεπτό που είχε και Tetris) το ρολόι μου φάνηκε πλέον αχρείαστο σχεδόν πλην από το σχολείο όπου φυσικά ποτέ δεν έπαιρνα το κινητό μου εκεί.
 
Το πρώτο μου ρολόι το αγοράσαμε μαζί με τον πατέρα μου από ένα κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μάρκα του ρολογιού ήταν LAORA, ελβετική. Θυμάμαι οτι είχε από πίσω χαραγμένο ένα ψαράκι. Ήταν κουρδιστό φυσικά. Γνωρίζει κάποιος μήπως υπάρχει ακόμα η εταιρεία αυτή;
 
Αρχές της δεκαετίας του 90 είχα πάρει δώρο από απορρυπαντικά ρούχων δύο ρολογάκια, το ένα μάλιστα ήταν ηλιακό και ψηφιακό (!).

Τέλη του 1995 μου είχαν κάνει δώρο ένα ρολόι χειρός ΒΟΥ LONDON (!), εικονιζόταν η αγγλική σημαία και άλλαζε χρώμα το καντράν...μου είχε κάνει εντύπωση...

Επίσης είχα και ένα ρολογάκι ΜΕΧΧ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ρολόι αυτό το χαλβάδιαζα από ένα φίλο μου που το είχε από τις αρχές του '90. Εγώ το απέκτησα πριν 4 χρόνια βέβαια. Αλλάζει κανάλια στην TV και στο video αλλά και όπου αλλού θέλει κάποιος και φυσικά είναι υπολογιστής με τις 4 βασικές πράξεις. Μου αρέσει πολύ σαν ρολόι αλλά δεν έχει φωτισμό και αυτό είναι πολύ μείον.

Watch.JPG
 
Φιλε Chris73

Εχεις στην κατοχή σου έναν θησαυρό. Δείξε τις φωτογραφίες αυτές στο Zenith forum του Timezone.com και απόλαυσε τις προτάσεις-προσφορές που θα δεχτείς, χωρίς βέβαια να έχεις πρόθεση πώλησης. Ωστόσο ζήτα μια συμβουλή για αντικατάσταση του κρύσταλλου, καθώς η εδώ αντιπροσωπεία θα ζητήσει περιουσία. Κατόπιν στο ρολογά της γειτονιάς για καθαρισμό, λίπανση, ρύθμιση μπαλάνς κλπ. Μετά απόλαυσε το τικ-τακ που είναι διαπεραστικό τη νύχτα αλλα δείχνει μηχανική ποιότητα και τον ήχο απο όλα τα σπίτια της εποχής του παππού σου. Κράτα το κουρδισμένο για 1-2 εβδομάδες, να λιπανθεί ο μηχανισμός. και ΜΗΝ το πουλήσεις ποτέ.

Η Zenith δεν ειναι απλά καλή εταιρία. Συγκαταλέγεται στο Τοπ 10 της παγκόσμιας ωρολογοποιίας, κατέχοντας τον καλύτερο χρονογραφικό μηχανισμό με τον οποίο τροφοδοτεί μάρκες όπως Hublot, Piaget, Rolex Daytona κλπ.

Πρίν 4 μέρες σταμάτησα μια θεία μου που πήγε να δώσει ενα Jaeger καρπού σε "Αγοράζουμε τα τιμαλφή σας". Μέσω ΝΕΤ έπιασε τετραψήφια τιμή. Τελικά δεν είμαι ο μοναδικός ηλίθιος στο σόι μας. :)
 
Μια φορά κι έναν καιρό ο πατέρας μου ζαχάρωσε ένα ρολόι που φορούσε εκείνη την εποχή στην τηλεόραση ο Νίκος Μαστοράκης. Το ρολόι είχε ένα παραθυράκι για τις ακέραιες ώρες, που εμφανίζονταν όπως η ημερομηνία στα σημερινά (από την άλλη είχε και το αντίστοιχο παραθυράκι ημερομηνίας), ένα μικρό κόκκινο-άσπρο δευτερολεπτοδείκτη, κι ένα "δίσκο" με τα λεπτά (40,45,50,55...) ένα τμήμα μόνο του οποίου εμφανιζόταν στο καντράν, όπως σε κάποιες παλιές ζυγαριές.

Η όλη κατασκευή ήταν μέσα σε ένα βαρύ ατσάλινο πλαίσιο, με ένα τετράγωνο τζαμάκι και φαρδύ δερμάτινο λουρί.

Ήταν ένα καταπληκτικό κομμάτι, το οποίο δυστυχώς διαλύθηκε και πετάχτηκε όταν έπεσε στα χέρια μου.

Το αναφέρω πιο πολύ για να ανακινήσω το θέμα "ρολόγια με δίσκους", γιατί πιθανώς δε θα ήταν το μοναδικό...

Ό,τι πιο κοντινό μπόρεσα να βρω (χωρίς να έχει 100% ομοιότητα) είναι αυτό.

Προβολή συνημμένου 71251
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp μαλλον κατι τετοιο εννοεις:

gigandet11210cc.jpg

ή κατι τετοιο:

digi73-wrist.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα