Ρετρό "στοιχειωμένα" σπίτια !

πλακα πλακα με ενα συστηματακι τηλεχειρισμου για να γυρναει το κεφαλι και λαμπερα ματια η μαγισσα θα κανει πολυ κοσμο να χεστει πανω του..
 
Νέο Φάληρο (Σμολένσκυ 4)

Ενα παράξενο φάντασμα "φιλοξενεί" ο πύργος

της οδού Σμολένσκυ 4 στο Ν.Φάληρο. Ενα φάντασμα

που ανήκει σε έναν άνθρωπο που μοναδική του φιλο-

δοξία ήταν να αποκτήσει ένα αξίωμα. Ο ιδιοκτήτης

του πύργου, ο έμπορος υφασμάτων Καρτάλης, παρά

τα πλούτη που είχε, ποθούσε απεγνωσμένα να αποκτή-

σει ένα τίτλο, γι'αυτό και οι φίλοι του τον αποκα-

λούσαν "κύριο Δήμαρχο" ή "κύριο Υπουργό"! Στα τελευ-

ταία του λένε πως τρελάθηκε και αφού έχασε όλη την

περιουσία του, κλείστηκε μέσα στον πύργο, όπου και

άφησε την τελευταία του πνοή (κάτω από αδιευκρίνιστες

συνθήκες). Πολλοί ισχυρίζονται οτι για χρόνια έβλεπαν

το φάντασμά του να τριγυρίζει στα δωμάτια και να

μουρμουρίζει: "Μακριά από τον πύργο! Είναι δικός μου!".

Πηγή : http://kostas-urbanlegends.blogspot.com/2010/01/4.html
 
Το πιο γνωστό ίσως στοιχειωμένο σπίτι είναι το αυτό στο Πικέρμι. Θυμάμαι ο Χαρδαβέλας το είχε αναφέρει ως η βασιλική βίλλα των φαντασμάτων.

Το έβλεπα από μικρός γιατί περνούσαμε αρκετά συχνά από εκεί. Τότε που το Πικέρμι ήταν χωράφια φαίνονταν πεντακάθαρα από τη Λ. Μαραθώνος. Σήμερα αν δεν το γκρέμιζαν για μεζονέτες θα ήταν πίσω από τον Βασιλόπουλο.

Είχαμε κάνει πολλές φορές απόποιρες εξευρένησης ως παιδιά αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και κλάναμε μέντες...... κοινώς φτάναμε Ραφήνα σε 10 λέπτα από την τρεχάλα.


Και λίγα λόγια για την ιστορία:


Είναι ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι. Απο την αρχαιότητα ήταν γνωστή τοποθεσία όπου λάμβαναν χώρο παράδοξα φαινόμενα. Σε αυτήν, το 18ο και το 19ο αιώνα, άνθρωποι χάνονταν, ενώ υπήρχαν συχνές εμφανίσεις ξωτικών και νεραϊδών.

Το συγκεκριμένο σπίτι, τώρα, χτίστηκε το 1910 απο τον Περικλή Καλλέργη, ο οποίος αυτοκτόνησε αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του. Στην Κατοχή χρησιμοποιήθηκε απο τον ιταλικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο και στα υπόγειά του γίνονταν βασανιστήρια απο τους στρατιώτες. Οι μετέπειτα ένοικοι του σπιτιού έμεναν σε αυτό μόνο μικρά χρονικά διαστήματα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια, άγνωστοι σκάβουν το υπόγειο λόγω διαφόρων φημών περί κρυμμένου θησαυρού.

Οι μάρτυρες των περίεργων φαινομένων είναι πολλοί και μεταξύ αυτών και ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος (και δεν λέω οτι επειδή είναι γνωστός θα είναι κι αξιόπιστος μάρτυρας απλά τον αναφέρω) μαζί με άλλα έντεκα άτομα:

Ενα βράδυ που είχαν επισκεφτεί το σπίτι (μου κάνει μεγάλη εντύπωση! Τί ήθελαν εκεί, αφού το σπίτι είναι ακατοίκητο εδώ και χρόνια; Και δεν το λέω υπονοώντας κάτι το "πονηρό", αλλά κάτι πολύ πιο "μυστηριακό"!), άκουγαν για αρκετή ώρα έναν παράξενο ήχο σαν σύρσιμο και ένα

ουρλιαχτό που ακολουθούσε.

Το σπίτι, εκτός των άλλων, έχει και άλλες ιδιαιτερότητες λόγω της περίεργης αρχιτεκτονικής του. Μερικές από αυτές είναι η έλλειψη αυλής, η πρόσοψή του (που απεικονίζει έναν ακτινωτό ήλιο) και ο προσανατολισμός του (όμοιος με αυτόν των εκκλησιών). Αποτελέσματα ερευνών που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν αλλαγή, χωρίς εμφανή εξωτερική αιτία, στον ιονισμό της ατμόσφαιρας γύρω στα 30-50 μέτρα γύρω από το σπίτι. Συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπως το βορειοανατολικό παράθυρο, εμφάνισαν υπερβολικές διακυμάνσεις, που οι εντάσεις τους ποικίλλαν απο την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

Πηγή:

http://kalyterotera.blogspot.com/2010/03/blog-post_1846.html
 
Ακόμα τρία "στοιχειωμένα" σπίτια, από την οδό Φαληρέως στο Νέο Φάληρο.

( καλά, πειράζει που έχουμε την πιό "spooky" γειτονιά ;;; )

picture.php


picture.php


picture.php
 
Καλά... Μου σηκώσατε την τρίχα βραδυάτικα!!!! Τύφλα να'χει το Silent Hill... :nervous:

joe είπε:
Πριν κατι ''αιωνες'' ειχα μια συναντηση με μεταφυσικες υπαρξεις, οπως συμφωνουσαν και οι αλλοι 2 που ειμασταν μαζι. Δυο φορες στο ιδιο σημειο. Περιττο να αναφερω οτι κλασαμε μεντες και καναμε ολυμπιακο ρεκορ στο σπριντ....
Καμιά παραπάνω πληροφορία; Με συναρπάζουν αυτά...

Λέτε να οργανώσουμε quests σε "στοιχειωμένα μέρη", μετά τις συνεντεύξεις;

Οι RetroBusters (ΤΜ) σε δράση!!! :armed:
 
Το τελευταίο σπίτι είναι απλα βγαλμένο από θρίλερ και μάλιστα παλιάς κοπής...

Exetlaios ftw!

http://www.retromaniax.gr/vb/images/smilies/tinysmile_grin_t.png

DINO είπε:
Λέτε να οργανώσουμε quests σε "στοιχειωμένα μέρη", μετά τις συνεντεύξεις;

Οι RetroBusters (ΤΜ) σε δράση!!! :armed:
Ναι!!!!!Εγω μια φορά ενδιαφέρομαι τρομερά για κάτι τέτοια..
 
Φυσικά εννοείται οτι θα πάμε νύχτα, ε;

Όχι μόνο φωτορεπορτάζ, αλλά και βίντεο θα είχε πολύ ενδιαφέρον...

(Μέχρι να μας μαζέψει η αστυνομία)... :D

exetlaios είπε:
CNN BREAKING NEWS !
"Κλιμάκιο" του GRM, οργανώνει ήδη "φωτο-τσάρκα" με στόχο ακόμα περισσότερα "στoιχειωμένα" σπίτια από το Νέο Φάληρο.

Stay tuned ...
Ωραίος :thumbup:
 
exetlaios , χωρίς πλάκα , εγώ είμαι μέσα ! Μόνο να ειδοποιήσεις εγκαίρως !
 
Και εγώ παιδιά είμαι μέσα με τα χίλια!!!!!
 
leykh είπε:
Η Θεσσαλονίκη είναι η κατ'εξοχίν πόλη του μεταφυσικού...όταν μετακόμισα εδώ άρχισα τις μελέτες για τα φαινόμενα και φυσικά τα στοιχειωμένα σπίτια της πόλης!Στην λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 263 υπάρχει το λεγόμενο σπίτι του Εβραίου που το ακολουθεί ο μύθος πως όποιος το κατοικεί ή προσπαθεί θα το κατεδαφίσει πεθαίνει.Σήμερα στο ισόγειο υπάρχει μάντρα οικοδομικών υλικών που στο κεφάλι του όποιος εργάζεται από κάτω έχει ένα ετοιμόρροπο οίκημα.

Στην Αρετσού υπάρχει η βίλα Φιξ.Οι κάτοικοι είναι τόσο πεπεισμένοι πως είναι στοιχειωμένη που στα πορτοπαράθυρα έχουν κρεμάσει εικόνες αγίων για να ξορκίσουν το κακό.
Έχω στηθεί έξω και από τα δύο σπίτια (και όχι μόνο σε αυτά) άπειρα βράδια με φωτογραφικές μηχανές εξοπλισμένες με υπέρυθρο φίλμ. Τζίφος... τίποτα... zip.... Θα ψάξω στο αρχείο μου για φωτογραφίες και θα ανεβάσω μερικές :)
 
Πουλάκια μου, σας άνοιξε η όρεξη και ξύπνησε ο Harry Price μέσα σας ; :D

Αν είναι να στήσουμε νυχτερινή επιχείρηση/φωτογράφιση στα συγκεκριμένα σπίτια, να μαζευτούμε ... να πάτε ! :p

Εγώ σας υπέδειξα τις διευθύνσεις, από κει και πέρα ... proceed at your own risk ! :eek:

Υ.Γ. Μην ξεχάσετε να ποστάρετε τα βίντεο και τις φωτό, στο φόρουμ ... :cool:
 
:hurrah: τι ωραιο θέμα, μήπως πρέπει να πάμε εκεί επί τοπου όλη η ομάδα, η επόμενη συνάντηση :hurrah: !! για καφεδάκι και κουβεντούλα σε μια μυστήρια ατμόσφαιρα με φαντάσματα να αιωρούνται!! :eek: κάτι σε πύλες του ανεξήγητου, να θυμίζουμε( μάλλον δεν είναι καλή ιδέα) κοιτα να δεις που υπάρχουν στοιχειωμένα σπίτια στην Αθήνα κια εγώ κάθομαι εδώ απραγη, αστειεύομαι!!! :)
 
Χωρίς τον αρχηγό, δεν πάμε πουθενά!

Είναι πολύτιμες οι γνώσεις και η εμπειρία σου, boss... :D
 
ποιος όμως ειναι το αφεντικό(o moderator) στα μεταφυσικά θέματα; να τον ακολουθήσουμε τυφλά!!
 
DINO είπε:
Χωρίς τον αρχηγό, δεν πάμε πουθενά!Είναι πολύτιμες οι γνώσεις και η εμπειρία σου, boss... :D
Ναι ! Έχω εξολοθρεύσει δεκάδες φαντάσματα, με τα ίδια μου τα χέρια ! :p

αριαδνη είπε:
ποιος όμως ειναι το αφεντικό(o moderator) στα μεταφυσικά θέματα;
Πολλοί γνωρίζουν ότι υπάρχει.

Λίγοι τον έχουν δει.

Κανείς δεν έζησε για να πει ποιός/πώς ήταν ... :eek:
 
E, μην με φοβίζεις :eek: !! και είναι και Σάββατο και σε λίγο θα έχει και πύλες του ανεξήγητου! και είμαι και ευφάνταστη γενικά ;) και διαβάζω και Ιουλιο Βερν και ποε και στεφεν κινγκ !πάντως το σπίτι που μας έδειξες είναι φοβερά εντυπωσιακό, τρομακτικό και μεγαλοπρεπές!! βικτωριανού τρομου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε σε φοβίζω εγώ ! Το σπίτι το κάνει ...

:eek:

Υ.Γ. Διάβασε λίγο την "Πτώση του οίκου των Άσερ" του Πόε και τα ξαναλέμε ! ;)
 
Ξενοδοχείο Ξενία στη Πάρνηθα. Το έχουν χαρακτηρίσει καρα-στοιχειωμένο. Είναι και ξέφραγο αμπέλι, όποιος θέλει ότι ώρα θέλει μπαίνει και αλωνίζει.

Το έχω επισκεφτεί και έχω γυρίσει από τον 4ο όροφο ως το σκοτεινό υπόγειο.

Δεν κυνήγαγα φαντάσματα αλλά πάντα μου άρεσαν τα εγκαταλελειμμένα κτήρια για φωτογραφίες. Ένα ζευγάρι νεαρά παιδιά που συνάντησα στον χώρο με ρώτησαν αν είδα τίποτα το μεταφυσικό (ήταν τυχερά που δεν είχα όρεξη για δούλεμα).

Υπάρχει στο youtube ένα βίντεο από μια ομάδα ατόμων που επισκέπτεται το Ξενία στη Πάρνηθα νύχτα με εξοπλισμό για να καταγράψουν μεταφυσικά φαινόμενα. Σοβαρότητα μπροστά στη κάμερα και εξωτερικό συνεργείο. Στο υπόγειο μια πόρτα ανοιγοκλείνει μόνη της και πιάνουν κουβέντα με το φάντασμα που άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει, αλλά να ανοιγοκλείνει την έρημη τη πόρτα. Βιντεάκι για τρελό γέλιο αν και είμαι σίγουρος πως αν παιζόταν στην τηλεόραση θα έκανε θραύση.

Άλλο πάλι ξενοδοχείο Radion στα Καμμένα Βούρλα. Ήταν και άντρο των γερμανών στον πόλεμο και λέγετε έκαναν βασανιστήρια. Δεν λέω, μόνο που δεν τα κάναμε επάνω μας με τον φίλο μου (φωτογράφος επαγγελματίας αυτός με την ίδια λόξα) όταν ακούσαμε έναν θόρυβο και είδαμε ξαφνικά ένα σκύλο να πετάγεται καταπάνω μας από την τρομάρα του (ο οποίος είχε πάει εκεί για να βρει καταφύγιο και ησυχία).

Μονή Αβγών στην Αργολίδα. Έχω διαβάσει στο internet πως της έχουν αποδώσει τον τίτλο Η μονή του διαβόλου (!!!). Θυμίζει και λίγο φρούριο εξωτερικά έχει και μερικά ανθρώπινα κρανία σε ένα σημείο (που είναι τα κρανία μοναχών όχι τίποτα άλλο) και δεν θυμάμαι να σας πω πόσα δαιμόνια λένε πως κατοικούν εκεί. Σας το συνιστώ αν βρεθείτε προς τα εκεί για βόλτα να δείτε την μονή που έχει σχεδιασμό φρούριου και το τοπίο τριγύρω έχει μια άγρια ομορφιά. Μην πάτε νύχτα όχι για τίποτα άλλο αλλά θα χάσετε τις όμορφες εικόνες. Τώρα αν θέλετε να πάτε νύχτα σώνει και καλά, προσοχή στη γκρεμήλα που έχει μπροστά από την μονή γιατί μετά θα φταίνε τα φαντάσματα. Απαραίτητα τετράτροχο ψηλό όχημα λόγο χωματόδρομου.

Σε ένα σπίτι που έχει μια στοά που φεύγει βαθιά στο έδαφος και τα παλιά χρόνια το σπίτι ήταν μονή, και η στοά κλειστή με μια βαριά μεταλλική πόρτα. Ιππότες κρατούσαν σκοπιά εκεί έξω για μην μπει κανείς. Μόνο ένας ιερέας έμπαινε και περπατούσε ψέλνοντας. Οι δαίμονες του έσκιζαν το ράσο με τα νύχια τους αλλά δεν μπορούσαν να τον σκοτώσουν. Έχω πάει εκεί φίλο και κατεβήκαμε αρκετά βαθιά μέσα στο σκοτάδι. Για το τι είδαμε ας μπει αυτός εδώ αν θέλει να το γράψει.

Τώρα σε πόσα σπήλαια έχω πάει που και καλά είναι στοιχειωμένα, έχω χάσει το μέτρημα. Αφού έκανα φίλους φαντάσματα και ξωτικά δεν με πιστεύετε; :D
 
θα το κάνω ! θα το κάνω :cheers: :cheers:σε μας εδώ μας λέγανε μικρά οτι είναι στοιχειωμένο ένα εκκλησσακι έξω από την πόλη με μεγάλο κήπο, όντως το εκκλησσακι μοιάζει με αββαειο, βικτωριανης κοπής καθως ειναι πετροχτιστο και ο κήπος είναι τεράστιος με όλων των ειδών τα λουλούδια και η περιοχή εκεί( έξω από την πόλη ανάμεσα σε θάμνους, χαντάκια και ξερά δέντρα) έχει κάτι το μεταφυσικό! είχαμε πάει νύκτα( καλοκαίρι) με τα ποδήλατα σκαρφαλώσαμε την μάντρα με φακούς αλλά τιποτα δεν είδαμε, περιττό να πω πως το αίμα μου είχε παγώσει και η καρδιά των περισσότερων πήγαινε να σπάσει!

ωραιο να ζεις μια τέτοια περιπέτεια φτανει όμως να έχει αίσιο τέλος!!
 
Πίσω
Μπλουζα