Ρετρό τηλεοπτικά σοκ

Εγώ αυτό το γεγονός με την αρχαιολογο πρώτη φορά το ακουω! Γιατί της έκαναν πόλεμο οι Ελληνες συνάδελφοι;

Τον Τσαουσεσκου τον θυμάμαι και εγώ και ηταν οντως σοκαριστική η εκτέλεση του λάιβ μάζι με την γυναικα του ειδικά οταν θυμομουν την Ελενα Τσαουσεσκου να αντιμετωπιζεται μαλλον θετικά παλαιοτερα απο τα ελληνικά ΜΜΕ και διορθώστε με αν κάνω λάθος. Η αισθηση που ειχα ηταν ᾽᾽Μα καλά συτοί δεν ηταν φιλοι μας;᾽᾽

Για τον Μπομπι Σαντς να προσθέσω πως οποιος ενδιαφερεται υπάρχει η σχετικά προσφατη ταινια Hunger του Βρεταννού εικαστικού Steve Mc Quinn (συνονυμια με τον ηθοποιο) η οποια αν και καλή ειναι για γερά στομάχια. Στις ειδησεις δεν το θυμάμαι, την ιστορια την εμαθα απο την ταινια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
για τον Βρυκολακα Νικολαε,ειχε βγει μια βρωμα οτι εκτελεσαν το σωσια του και αυτος την εκανε σε εξωτικο προορισμο..

Για τη Σουβαλτζη ειχε βουιξει ο τοπος!παντως για να καταθεσω την αποψη μου,μαλλον μουφα ητανε..οι αντιδρασεις βεβαια ηταν παρα πολυ εντονες,αλλα τοτε κανεις δεν ηταν απολυτα βεβαιος και ειχαν να κανουν περισσοτερο με το.."βρε λες.....??"
 
Domenica είπε:
Εγώ αυτό το γεγονός με την αρχαιολογο πρώτη φορά το ακουω! Γιατί της έκαναν πόλεμο οι Ελληνες συνάδελφοι;
Για να είμαι ειλικρινής, μόνο επιφανειακά είχα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο "σήριαλ" ,

οπότε δε μπορώ να εκφράσω τεκμηριωμένη άποψη.

Εικάζω όμως, ότι είναι η γνωστή ιστορία με την "κατσίκα του γείτονα" ...
 
don dokken είπε:
για τον Βρυκολακα Νικολαε,ειχε βγει μια βρωμα οτι εκτελεσαν το σωσια του και αυτος την εκανε σε εξωτικο προορισμο..Για τη Σουβαλτζη ειχε βουιξει ο τοπος!παντως για να καταθεσω την αποψη μου,μαλλον μουφα ητανε..οι αντιδρασεις βεβαια ηταν παρα πολυ εντονες,αλλα τοτε κανεις δεν ηταν απολυτα βεβαιος και ειχαν να κανουν περισσοτερο με το.."βρε λες.....??"
Μια ανάλογη περίπτωση με της Σουβαλτζή θυμάμαι ότι υπήρξε και περίπου 10 χρόνια νωρίτερα (νομίζω γύρω στο 1986) όταν αρχαιολόγοι ανέφεραν πως ανακάλυψαν κομμάτια από τον Κολοσσό της Ρόδου κοντά στο λιμάνι του νησιού. Εϊχε γίνει και τότε μεγάλος ντόρος, αλλά φυσικά αποδείχθηκε μούφα!
 
...αυτο κι αν ηταν!!!!αποδειχτηκε οτι ηταν κομματια απο λιμενοβραχιονα,ουτε καν αρχαιου,απο εργασιες που ειχαν κανει..οι Ιταλοι.
 
Tα επεισοδια στην πλατεια Tiananmen και ο απιστευτος τυπος που σταθηκε μπροστα στα τανκ. Απο οσο εχω διαβασει κανεις δεν εμαθε την ταυτοτητα του, ουτε και το τι απεγινε (εικαζεται πως εκτελεστηκε)

Tianasquare.jpg
 
Ακομα πιο συγκλονιστικο ηταν οτι οι νεκροι ξεπερασαν τους 2500 εκεινες τις μερες.
 
..ΑΙΣΧΟΣ!...σε καποια προηγμενη χωρα του κοσμου(..η των παραμυθιων)θα ηταν βουλευτης,αρχηγος πολιτικου κομματος,υπουργος ΠΕΧΩΔΕ το λιγοτερο,υπ.δημαρχος Πεκινου και αλλα τετοια..

Ο καψερος προτιμησε να μεινει ανωνυμος ηρωας..τσ τσ τσ...
 
θανος είπε:
μπορει να μην ειναι ρετρο ομως σιγουρα δεν θα ξεχασω ποτε μου την χειροβομβιδα του σοριν ματει να σκαει σε ζωντανη συνδεση ενω απο την τηλεφωνικη γραμμη που ειχε απομεινει ανοιχτη ακουγονταν τα παντα
λέω και γω κανείς δεν σοκαρίστηκε,κανείς δεν το θυμάται?

Ήμουν 7χρονών και το θυμάμαι,πραγματικά συγκλονιστικό και παίζουν πλέον βιντεάκια στο youtube σχετικά με το συμβάν
 
Μήπως θυμάται κανείς την απεργία της πρώην επιχείρησης αστικών συγκοινωνιών το 1992 όταν απεργοί είχαν γδύσει υποψήφιους οδηγούς;

(από Καθημερινή) Αποκορύφωμα των ακραίων αντιδράσεων από την πλευρά των σκληροπυρηνικών απεργών της ΕΑΣ ήταν το υποχρεωτικό... στριπτίζ 13 υποψηφίων οδηγών στην οδό Σωκράτους στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Οι άτυχοι άνδρες, ένας ένας πέρασαν από τα χέρια των απεργών. Στην αρχή τους ξυλοκόπησαν, στη συνέχεια τους έφτυσαν και στο τέλος τους έγδυσαν, μπροστά από το Εφετείο, το οποίο τότε βρισκόταν στην οδό Σωκράτους. Η κωμικοτραγική εικόνα συμπληρωνόταν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας, οι οποίοι έδιναν μια προσωρινή λύση στους γυμνούς άνδρες προσφέροντάς τους λευκά σεντόνια.
Ήμουνα 10 χρονών τότε και αρκετά ντροπαλός, ώστε οι εικόνες εκείνες με είχαν στιγματίσει σε μεγάλο βαθμό και είναι ακόμα χαραγμένες στη μνήμη μου. Αν και δεν είχα καταλάβει καλά-καλά την είδηση, εκείνη η μορφή διαπόμπευσης μου είχε φανεί εξαιρετικά σκληρή.

Το θυμάται κανείς η μόνο σε εμένα έκανε εντύπωση εκείνο το περιστατικό; :p
 
Το θυμάμαι. Οι αστυφύλακες να παίρνουν τους άτυχους οδηγούς, τυλίγοντας τους με σεντόνια και τριγύρω οι άλλοι να χειροκροτάνε, λες και έκαναν κατόρθωμα. Ακόμα χειρότερα, κάποιοι έβγαιναν σε γνωστό βαμμένο κανάλι της εποχής και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την πράξη... :(
 
Κι εγώ το θυμάμαι, αρκετά έντονα. Μια πολύ άσχημη στιγμή της κοινωνίας γενικότερα, όχι μόνο της τηλεόρασης.

Την επόμενη μέρα, σε πρωτοσέλιδο συμπολιτευόμενης εφημερίδας, υπήρχε ολοσέλιδη φωτογραφία ενός γυμνού άνδρα, μόνο που στη θέση του προσώπου του τοποθέτησαν το πρόσωπο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την λεζάντα «Γυμνός φασισμός»...

Στην κοινωνία που έχτιζαν όλα αυτά τα χρόνια και οι από δω και οι από κει, ήρθε η στιγμή να απολαύσουν όλα όσα έσπειραν...
 
οποιος το εζησε το θυμαται..σκηνες ξενες για τον πολιτισμο μας.

αλλη μια σελιδα δοξας της μεταπολιτευσης..

ο συνδικαλιστης αυτουργος ολων αυτων (εχει ονομα για οποιον θυμαται)κανει πλεον ευρωπαικη καριερα και επαιρεται για ..τους αγωνες του.
 
Dimitrissss είπε:
Κι εγώ το θυμάμαι, αρκετά έντονα. Μια πολύ άσχημη στιγμή της κοινωνίας γενικότερα, όχι μόνο της τηλεόρασης.
Την επόμενη μέρα, σε πρωτοσέλιδο συμπολιτευόμενης εφημερίδας, υπήρχε ολοσέλιδη φωτογραφία ενός γυμνού άνδρα, μόνο που στη θέση του προσώπου του τοποθέτησαν το πρόσωπο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την λεζάντα «Γυμνός φασισμός»...

Στην κοινωνία που έχτιζαν όλα αυτά τα χρόνια και οι από δω και οι από κει, ήρθε η στιγμή να απολαύσουν όλα όσα έσπειραν...
Συμφωνώ και επαυξάνω Δημήτρη μου, ήρθε η στιγμή να πληρώσουμε για όλους αυτούς τους Κολλάδες (Κολλάς ήταν το όνομα του συγκεκριμένου συνδικαλιστή της ΕΑΣ που έγδυνε τους οδηγούς). Και το ειδεχθέστερο όλων ήταν ότι έβγαινε τότε στο κανάλι της Αυριανής και δικαιολογούσε την ηρωική του πράξη! Αν είναι δυνατόν ηρωισμός να γδύνεις μπροστά στις κάμερες έναν άνθρωπο επειδή δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου! Ίσως ως έθνος έχουμε τελικά πολύ κακό DNA. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα αυτός ο άνθρωπος θα ήταν φυλακή!
 
Λοιπόν έχουμε και λέμε: '86: πανικός με Τσενομπιλ με τις εικόνες των ελικοπτέρων να πετούν τσιμέντο απο ψηλά, και τα σουπερμάρκετ να αδειάζουν. Ο θάνατος Πάλμε, συμπαθέστατος ο άνθρωπος και ο πολιτικός και πολιτισμικό σοκ, καθώς σκοτώθηκε πηγαίνοντας σινεμά με τη γυναίκα του άνευ συνοδείας. Το αποκορύφωμα το Τσάλεντζερ να διαλύεται και τα μαθητούδια της αδικοχαμένης δασκάλας που περίμεναν καμαρωτά να ξεσπούν σε λυγμούς. '87: η κρίση με τους Τούρκους, να ρωτάω τον πατέρα μου με χαρά και αγωνία"θα πας στον πόλεμο μπαμπά''; και ο ντάντι που είχε δει τους Ιταλούς και τους Τσάμηδες να του καιν το σπίτι και να εκτελούν συγγενείς, και είχε χάσει φίλους στον εμφύλιο να μη συγκινείται. '89-91 όπως γράφτηκε ο τρόπος που έπεσε ο Τσαουσέσκου, με τον οποίο η Ελλαδα(ακόμη και επί χούντας) είχε καλές σχέσεις,και το τραγικό τέλος του. Χάρηκα που στο ρετρομάνιαχ έλυσα και την απορία μου για εκείνο το περιστατικό με το θάνατο στον αέρα, ακόμη θυμάμαι το ρόγχο του ανθρώπου.. Μετά ήρθε η εποχή των εγκληματων. Οι σατανιστές ήταν σοκ, αλλά και μια άλλη ιστορία, που δε ξέρω αν κάποιος άλλος τη θυμάται. Σε επαρχιακή πόλη , ένα αγόρι, μοναχοπαίδι άριστος μαθητής, αθληταράς κτλ., που οι γονείς του το λάτρευαν άνευ φανερού λόγου τους έσφαξε! Μιλάμε.. Και έστω και οριακά εκτός οι θάνατοι των Σολωμού και Ισαάκ ήταν επίσης κάτι το συγκλονιστικό...
 
Μια που είδα πολύ τους δίδυμους πύργους, άρα "ήρθατε" και μετά το 2000, σε κάποιο δελτίο ειδήσεων περίπου εκείνη την εποχή, είδαμε έναν Ισπανό αθλητή που ήταν χρόνια παράλυτος και κατάκοιτος στο κρεβάτι.

(ακόμα και τώρα που το γράφω ανατριχιάζω)

Του είχαν βάλει λοιπόν δίπλα του, σε ένα ποτήρι, ένα διαφανές υγρό με ένα καλαμάκι (ο άνθρωπος μετα βίας τη μόνη κίνηση που έκανε ήταν να μιλάει και να γυρίζει λίγο το λαιμό του).

Είπε λοιπόν τη φράση "Δεν αντέχω να είμαι άλλο μια ψυχή δίχως σώμα", έγειρε προς το καλαμάκι και ήπιε από το ποτήρι, όπου υπήρχε το δηλητήριο με το οποίο είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει.

Όλο το παραπάνω προβλήθηκε κανονικά σε δελτίο ειδήσεων, σε βραδινή ώρα (όχι περισσότερο από 9), νομίζω Κυριακή βράδι.

Ακολούθησε ένα ακόμη πλάνο, όπου νοσοκόμες μάζευαν το άψυχο κορμί του από το κρεβάτι.

Ειλικρινά δεν έχω δει πιο σοκαριστικό πράγμα στο γυαλί, κι ακόμα και τώρα με δυσκολία το περιέγραψα...
 
Παραθέτω κι εγώ κάποιες από τις τηλεοπτικές στιγμές που με συγκλόνισαν και θα θυμάμαι για πάντα:

-Ο θάνατος on air του Σαουλίδη στην εκπομπή του Π.Παναγιωτοπούλου.Ήμουν 5-6 χρονών τότε αλλά το θυμάμαι σαν τώρα.Ο τρόπος που έγειρε πίσω και ο ήχος που έβγαζε με τρόμαξαν τόσο πολύ που φοβόμουν να κοιμηθώ μόνος για πολύ καιρό.

-Ο θάνατος του Μ.Κουτσόγιωργα στο δικαστήριο.Θυμάμαι αμυδρά να ψελλύζει κάτι και να σωριάζεται στην καρέκλα και μια γυναίκα να προσπαθεί να του λύσει τη γραβάτα.

-Τα πλάνα του τραυματισμένου Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο.Κρίμα το παιδί.

-Η συντριβή ενός αεροπλάνου μέσα στην θάλασσα κάπου στην Αφρική αν θυμάμαι καλά.Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα αεροπλάνο να πέφτει και είχα τρομάξει.

-Η συνομιλία Ματέι-Ευαγγελάτου on air,ο ήχος της χειροβομβίδας και τα πλάνα του Ματέι στο φορείο και του αρχηγού της αστυνομίας αιμόφυρτου.Ανατριχιαστικό.

-Η υπόθεση της λεωφορειοπειρατείας το 1999 μιας και δεν είχαμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.Η όλη διαδρομή του λεωφορείου με αστυνομικούς μπρος και πίσω και η τραγική δυστυχώς κατάληξη που μεταδόθηκε on air.

-Κι ένα αθλητικό.Τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παρι Σεν Ζερμεν.Δεν είχα ξαναδεί τέτοια πράγματα σε γήπεδο και μου είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση τότε μιας και σαν παιδάκι δεν καταλάβαινα τί γινόταν.
 
optimus_prime είπε:
-Ο θάνατος on air του Σαουλίδη στην εκπομπή του Π.Παναγιωτοπούλου.Ήμουν 5-6 χρονών τότε αλλά το θυμάμαι σαν τώρα.Ο τρόπος που έγειρε πίσω και ο ήχος που έβγαζε με τρόμαξαν τόσο πολύ που φοβόμουν να κοιμηθώ μόνος για πολύ καιρό.
Πέρα από το γεγονός σαν θέαμα, λίγες ώρες πριν είχε πεθάνει και μία θεία μου.. Και υποτίθεται ότι είχα καθίσει να δω τηλεόραση για να "ξεχαστώ", και πέφτω επάνω σε αυτό..
 
Πίσω
Μπλουζα