Ρετρό τρόφιμα - Αναμνήσεις!

Σίγουρα βγαίνει πάντα η Κλιάφα, εξαρτάται ίσως απ' την περιοχή που βρίσκεσαι, αν βρίσκεις...

"Τα πιο πιθανά" σημεία ανεύρεσης (οπουδήποτε), λογικά παραμένουν τα περίπτερα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΠΑιδια ξεχασατε το παγωτο Tongo.

Θυμαμαι και το τραγουδακι...

"Tongo" παγωτο μπανανα

Τongo Ξυλακι δελτα

Tongo ολο μπανανα'

Κακαο και σοκολατα...."

Επισης δεν ξερω αν θυμαται κανεις καποια παγωτα δελτα (early 80s) που ειχαν σχημα μικρης μπαλας.Μολις τα τρωγαμε τα χρησιμοποιουσαμε σαν μπαλα(στο δημοτικο)..

Τελος μη ξεχνατε και τα Puffs(μεγαλα γαριδακια).
 
krios είπε:
Γιαούρτι βελουτέλα της Φάγε. Γιαούρτι με χυμό (έλεγε) φρούτων. Έφαγα αρκετό κάνοντας δίαιτα το 1984. Καλούλι ήταν δεν μπορώ να πω.
Ήμουν μωρό και το έλεγα "μπελοτέντα" :D
 
cult είπε:
Επισης δεν ξερω αν θυμαται κανεις καποια παγωτα δελτα (early 80s) που ειχαν σχημα μικρης μπαλας.Μολις τα τρωγαμε τα χρησιμοποιουσαμε σαν μπαλα(στο δημοτικο)..
/me δεν θυμάται αν ήταν ΔΕΛΤΑ,,,αλλά τα΄συγκεκριμένα παγωτά σαφώς και τα θυμάται (...στο περίπου :p ). Πρέπει να είχαν ένα "καπακάκι" το οποίο "ξεκουμπώναμε"-τρώγαμε-"ξανακουμπώναμε"-παίζαμε....;
 
Θυμάστε τις πρώτες προτηγανισμένες πατάτες που πωλούνταν σε supermarket?Νομίζω λέγονταν MC Fries και πρέπει να ήρθαν γύρω στο 93-95 στην Ελλάδα.
 
Και βέβαια τις θυμάμαι. Δυο-τρεις φορές είχα φάει αλλά μετά.... μαχαίρι τις έκοψα, λόγω διατροφικών και διαιτητικών ανησυχιών!
 
thebest20 είπε:
Θυμάστε τις πρώτες προτηγανισμένες πατάτες που πωλούνταν σε supermarket?Νομίζω λέγονταν MC Fries και πρέπει να ήρθαν γύρω στο 93-95 στην Ελλάδα.

Πρωτα :

(γυναικεια φωνη=on)

Χρυση Πατατααααααααα

Χρυση Παταταααααα (echo)

και ακολουθησε ο Μπαρμπα Σταθης

Πατατουλες τι μπελας

τα χερακια σου χαλας

βρε τι σου μελλε να παθεις

θα σε σωσει ... ο μπαρμπα Σταθης

οι MC Fries ηρθαν μετα.
 
Δε ξερω αν αναφερθηκαν τα video snack γαριδακια των late 80s.

Ta διαφημιζαν ζουγανελης(ηταν τοτε περιπου που επαιζε τα κουφωματα αν θυμαστε)

το τραγουδακι ελεγε

ανοιγω το βιντεο

παιζω το σνακ και το ματι μου γαριδα

ανοιγω το βιντεο

και εχω ενα τρακ

τετοια σνακ ποτε μου δεν ειδα.....
 
cult είπε:
Δε ξερω αν αναφερθηκαν τα video snack γαριδακια των late 80s.Ta διαφημιζαν ζουγανελης(ηταν τοτε περιπου που επαιζε τα κουφωματα αν θυμαστε)

το τραγουδακι ελεγε

ανοιγω το βιντεο

παιζω το σνακ και το ματι μου γαριδα

ανοιγω το βιντεο

και εχω ενα τρακ

τετοια σνακ ποτε μου δεν ειδα.....
(αν δεν το ήξερες)

 
Ε ναι, τα τελευταία ~5 χρονάκια, έχει ανέβει πολύ πράμμα από παλιές διαφημίσεις...

Ψάξε με όρους αναζήτησεις "πακέτο παλιών διαφημίσεων Youtube" κτλ στο Google, και θα βρεις πολύ πράμμα....(θυμάμαι έναν πχ που έχει ανεβάσει πάνω από μια ντουζίνα τέτοια "πακέτα", των 6,7,8 λεπτών το κάθε βίντεο, ήτοι χαλαρά πάνω από 5-6 διαφημίσεις σε κάθε βιντεάκι). Έχουν πάρει φωτιά τα VHS rips λέμε.... :)
 
Τα πρώτα συσκευασμένα λαχανικά FROZA που τα διαφήμιζε η Λιάνα Κανέλλη...είχα ανεβάσει και τα videos στις διαφημίσεις,παλιότερα!2-3 διαφημίσεις είχε κάνει!
 
Καλοκαίρι, στην γειτονία, όποτε μέναμε Ηράκλειο, ρεβίθια δροσερά.

Ψημένα ακόμα κ σήμερα ΔΕΝ τα τρώγω αλλά δροσερά μπορεί να φαώ κ ένα μποστάνι..!
 
Oταν λες δροσερα τι εννοεις?

Δε ξερω αν θυμαστε το παγωτο big foot η τρελη πατουσα οπου στη διαφημιση καποιος τη γαργαλουσε και αυτη γελουσε/.

επισης για ενα διαστημα ειχα παθει ψυχωση με την πιτσα μεξικανα (και μετα βγηκε απομιμηση η πιτσα αμερικανα).
 
Δε ν τα εχω υποψη μου αλλα για να τα λες πρεπει να ηταν καλα.Χριστος Ανεστη.
 
Παιδιά μήπως υπήρχαν στη δεκαετία του εβδομήντα γαριδακια που λέγονταν μικυ μαους και είχαν μπροστά την νταιζη και τον ντοναλντ; Σε λευκό σακουλακι και μήπως ήταν σε αυτά μέσα τα πλαστικά δωράκια με τις φιγουριτσες του ντισνευ(συντομα θα ανεβασω φωτογραφία με το μέγα εύρημα: πλαστικό μπλε μικυ από τότε)
 
Μιας και είπαμε για φοφίκο (σλουρπ!) θυμόσαστε μήπως αν υπήρχε διαφήμιση στην τηλεόραση γι' αυτά (τα αυθεντικά φυσικά, των έιτις); Γιατί αφενός δεν θυμάμαι να υπήρχε, αφετέρου σκέφτομαι ότι είναι ο μόνος ίσως τρόπος να τα ξαναδούμε έστω και σε σκρίνσοτ! (αν και ψάχνω ακόμα και σε περίπτερα σε παλιές σειρές και ταινίες αλλά τζίφος....)
 
Εγω θυμαμαι διαφημιση των φοφικο με εναν ηθοποιο(νιλος ζιαγας-ειναι αυτος που τωρα κανει τις διαφημισεις των Μποξερ-φειδας παπουτσιων) οπου εψαχνε τα φοφικο σε ενα παιδικο δωματιο και τελικα ανοιγε ενα ντουλαπι και επεφταν εκατονταδες).
 
3 χρόνια μετά

DINO είπε:
"Το γλυκάκι που δε θέλει κουταλάκι", νομίζω ήταν το YES και όχι το DREAM... (Τι ξεθάβω τώρα... Περσινά ξυνά σταφύλια)...
Το Τσίτσιρι, το θυμάστε; Είχατε φάει ποτέ; Ξέρετε τι είναι;

Λοιπόν, είναι ο καρπός του ρεβυθιού (πράσινος ακόμα) και πουλιόταν σε ματσάκια... Δε θυμάμαι πόσο κόστιζε, θυμάμαι όμως την εξαιρετική και εθιστική γεύση του, καθώς και το "φλοπ" που έκανε ο εξωτερικός φλοιός, όταν τον πίεζες με το χέρι σου για να φας τον εσωτερικό ζουμερό καρπό!

Επίσης θυμάμαι το μικροπωλητή, που περνούσε με το γαϊαδάρακο του από τις γειτονιές της Πάτρας (!), φωνάζοντας Τσίτσιριιιιιιιιι!!!!!

Παιδιά μιλάμε για το '82 - '83!!!

Γειά χαρά!Είμαι καινούργιο φρούτο εδώ.

Έκανα αναζήτηση για το τσίτσιρι έτσι για πλάκα ....να δω αν το θυμάται κάποιος.Όταν διάβασα αυτή την σημείωση συγκινήθηκα.Την ίδια εποχή στην Πάτρα με έπαιρνε η γιαγιά μου στη λαϊκή και αγοράζαμε τσίτσιρι.Ήταν κάτι σαν παιχνίδι για μένα.Είχα ξεχάσει την γεύση του μέχρι πρόσφατα που δοκίμασα ρεβύθι ωμό μουλιασμένο σε νερό. ;)
 
Πίσω
Μπλουζα