DIMITRIS K. είπε:
Σας έχει τύχει ποτέ, να είσαι σωστός και όχι παράξενος, αλλά επειδή είσαι καλός και τους βοηθάς όλους, να σου κολλήσει ο "σπασίκλας" της τάξης για παρέα και οι άλλοι να σου κολλήσουν τη ρετσινιά του και να σε βάλουν στην ίδια μοίρα?? Εγώ το έπαθα 3η Γυμνασίου και τρόμαξα να βγάλω τη ρετσινιά απο πάνω μου. Πάντως τα παιδιά στην κριτική είναι αυστηρότερα και απόλυτα σε σχέση με τους μεγάλους. Πολλές φορές ένοιωσα ότι το παιδί γενικά βγάζει πιό πολύ "κακία"
Ο σπασίκλας της τάξης;;;
Αναρωτιέμαι, γιατί ήταν σπασίκλας; Επειδή διάβαζε πολύ; Επειδή δεν ντυνόταν όπως οι υπόλοιποι; Τι ήταν αυτό το οποίο τον έκανε σπασίκλα;
Και επειδή εσύ προφανώς έκανες τελικά κάποια παρέα μαζί του αμέσως φυσικά σε έκαναν πέρα και όλοι οι υπόλοιποι.
Το θέμα είναι γιατί;;; Ποιος είναι ο κανόνας που καθορίζει τους καλούς από τους κακούς, τους έξυπνους από τους χαζούς;
Και πίστεψε με δεν το λέω αυτό για σένα αλλά επειδή τα έχω ζήσει στο πετσί μου σε πάρα πολύ άσχημο βαθμό και θα το πω ανοιχτά και δεν ντρέπομαι.
Ήμουν πολύ ιδιόρρυθμο και μοναχικό παιδί. Στις συμμαθήτριες μου (στο δημοτικό κυρίως αναφέρομαι) δεν άρεσα και ακόμα και μέχρι και σήμερα ψάχνω να βρω τον λόγο. Απ' όσο ξέρω χαζή δεν είμαι, εμφανισιακά δεν υστερούσα (άλλο λάθος που γίνεται να μπαίνουν στη γωνία παιδιά με άσχημη εξωτερική εμφάνιση - παχύσαρκα κτλ λες και δεν έχουν εσωτερικό κόσμο
) ούτε κάποιο άλλο ελάττωμα διανοητικής καθυστέρησης είχα ούτε ήμουν το φυτό της τάξης.
Απλά ήταν δύο τρεις που κινούσαν τα νήματα. Αυτές διάλεγαν, αυτές έκαναν παιχνίδι και όποιες δεν τους άρεσαν τις έβγαζαν στην απ' έξω.
Τι να καθίσω να πω; Το τι τράβηξα σε εκείνο το βασανηστήριο που ήθελε να λέγεται σχολείο; Το τι εξυπναδίστικες χαζομάρες έστηναν τα αγόρια για να με τρομάξουν συνεργαζόμενα φυσικά με τα αγγελικά κοριτσάκια;
Δεν έχει σημασία ούτε και νόημα. Ευτυχώς τα χρόνια πέρασα, πήγαμε γυμνάσιο και τα πράγματα άλλαξαν πάρα πολύ. Φυσικά ποτέ δεν μπήκα στο κλαμπ των σούπερ σταρ κοριτσιών. Αλλά δεν πειράζει.
Είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου για αυτό που είμαι σήμερα.
Πραγματικά όμως είναι δύσκολο να βγάζεις εσύ τη ρετσινιά που σου κόλλησαν οι άλλοι από μόνοι τους χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.
Και ξέρετε κάτι; Ε κανέναν από αυτούς ούτε να τους συναντήσω θέλω ούτε να τους ξαναδώ.
Μετά από πολλά χρόνια εργαζόμουν σε ένα πολύ γνωστό πολυκατάστημα (και σήμερα στην ίδια εταιρεία εργάζομαι αλλά όχι πια στο κατάστημα).
Ένας από τους τότε συμμαθητές μου είχε έρθει να ψωνίσει. Εγώ η ίδια του έφτιαξα τα χαρτιά κτλ. Σε κάποια φάση μου λέει λοιπόν, νομίζω πως ήμασταν συμμαθητές στο δημοτικό, δεν ήμασταν;
Ναι του λέω, το θυμάμαι πολύ καλά...
Και συνέχισα φυσικά να κάνω τη δουλειά μου.
Πείτε το κακία, πείτε το όπως θέλετε.
Συγνώμη παρασύρθηκα...