Αν και απο επαρχια δεν το γνωριζω.Gryzor είπε:Δεν έχεις φάει ποτέ βρε Λορένα; Από επαρχία δεν είσαι; Εμάς εδώ στην πόλη μας το μάθανε οι παππούδες που ήρθαν απ'έξω... Μου άρεσε αρκετά, τώρα δεν το πλησιάζω λόγω των ιδιοτήτων του...
Υπέροχο, μεν, πού είναι η... φέτα δε; Μία μεγάλη φέτα ψωμί, ψιλοψημένη (πάνω στο μάτι της κουζίνας) και φέτα λειωμένη με λαδάκι στρωμένη επάνω του, και ον τοπ η τριμμένη ντομάτα με τη ριγανούλα... αχχχ...portarinos78 είπε:Επισης κατι αλλο που τρωγαμε επισης πολυ πριν το μεσημεριανο ηταν "κολατσιο" με μια φετα χωριατικο ψωμι, ελαιολαδο, τριμμενη ντοματα, ριγανη και αλατι. Γκουρμε δεκατιανο!!!
Παντως αν σε τρωει η περιεργεια, και θελησεις εκ του ασφαλους ποτε να δοκιμασεις πως ειναι η γευση του ,αν δεν κανω λαθος ,στα περισσοτερα κεικ στο μιγμα στην αρχη, χτυπας τα αυγα με την ζαχαρη (εστω και με τα ασπραδι ) -και μετα βαζεις τα υπολοιπα υλικα για να ετοιμασεις το μιγμα bla bla ..Λορένα είπε:Αν και απο επαρχια δεν το γνωριζω. Νομιζω πως το.. ωμο, ειναι αυτο που το αποτρεπει στα μερη μας και δεν το τρωμε. Και γι'αυτον παλι τον λογο, δεν θα το δοκιμασω ποτε.
Παντως αβγα τρωμε σε ολους τους πιθανους συνδυασμους (βραστα, τηγανιτα, σε σουπες κτλ) πλην αυτο.
το μιγμα του κεικ το εχω δοκιμασει ναι.. ολο το μιγμα ομως, λιγο πριν μπει στον φουρνο. (καλο ειναι)Nemo είπε:στα περισσοτερα κεικ στο μιγμα στην αρχη, χτυπας τα αυγα με την ζαχαρη (εστω και με τα ασπραδι ) -και μετα βαζεις τα υπολοιπα υλικα για να ετοιμασεις το μιγμα bla bla ..
Ε δοκιμασε τοτε (πριν βαλεις τα υπολοιπα υλικα) λιγο.
Η γευση ειναι 95%(*) η ιδια .
(*)πριν βαλεις το κακαο στο χτυπητο αυγο .
Βρε Nemo πόση ζάχαρη βάζεις;; 2 άντε 3 κουταλιές,...αλλιώς δεν τρώγεται! Τρως ζάχαρη με όλο αυτό το κρατς-κρουτς...Nemo είπε:Μας κακ(λ)ομαθε η γιαγια μικρους στο χωριο τα καλοκαιρια , η οποια αν και ηλικιωμενη και αν και κουρασμενη απο τις δουλιες του σπιτιου ,οποτε της το ζητουσαμε , δεν μας χαλαγε το χατηρι.Υ.Γ.
Σιγα το πραγμα ,χωριζεις το ασπραδι απο το κροκο προσθετεις 7 κουταλιες ζαχαρη ,9-10 αν ειναι δικροκο το αυγο ή απλα βαλεις 2 αυγα-κροκους !!!
...Απίστευτο σχόλιο!!!Nemo είπε:Πολιτικη κουζινα το καναμε το τοπικ ....
κι ομως απλα θελει οπως ειπαmfairy_14 είπε:..
Βρε Nemo πόση ζάχαρη βάζεις;; 2 άντε 3 κουταλιές,...αλλιώς δεν τρώγεται! Τρως ζάχαρη με όλο αυτό το κρατς-κρουτς...
και οταν λεω ετοιμο(100%), ειναι οχι μονο οταν αρχιζει να βγαζει φουσκαλες αλλα να παψει εντελως να κανει κρατς-κρουτς... ,να γινει αλοιφη .Nemo είπε:και υπομονη να εχεις να το χτυπησεις μεχρι να ειναι ετοιμο με το κουταλι
portarinos78 είπε:Η συχωρεμενη η γιαγια μου μας το εφτιαχνε τα καλοκαιρια. Απαραιτητα συστατικα: κροκος απο αυγο χωριατικο, 6-7 κουταλιες ζαχαρη (ΕΓΚΛΗΜΑ!!!), 1 κουταλια κακαο και πολυ καλο χτυπημα σε (κατα προτιμηση) παλια κουπα τσαγιου. Τελεια γευση βγαλμενη απο τα παιδικα μου καλοκαιρια.
Βασικά καλύτερος είναι ο ντάκος με κρίθινο παξιμάδι αντί για ψωμί. Τη τριμμένη τομάτα τη βάζω από κάτω και από πάνω την τριμμένη φέτα.Gryzor είπε:Υπέροχο, μεν, πού είναι η... φέτα δε; Μία μεγάλη φέτα ψωμί, ψιλοψημένη (πάνω στο μάτι της κουζίνας) και φέτα λειωμένη με λαδάκι στρωμένη επάνω του, και ον τοπ η τριμμένη ντομάτα με τη ριγανούλα... αχχχ...
Όχι "βρασμένα" μακαρόνια, αλλά "μαγειρεμένα"! Σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, να γίνουν καλά! Εμένα μου άρεσαν έτσι!!Leon είπε:Ένα από τα "retro" φαγιά που δεν μου άρεσε ήταν τα μακαρόνια, βρασμένα αλλά Ελληνικά (δηλαδή παραβρασμένα).
audiodee είπε:Όχι "βρασμένα" μακαρόνια, αλλά "μαγειρεμένα"! Σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, να γίνουν καλά! Εμένα μου άρεσαν έτσι!!
εννοείς με το γάλα μέσα?audiodee είπε:Τα μακαρόνια "μπλουμ" τα γνωρίζει κανείς; Αρβανίτικη συνταγή...
Εκείνα που βράζουν με τη σάλτσα κάποιου κοκκινιστού κρέατος!Hera είπε:εννοείς με το γάλα μέσα?ή τ άλλα που βράζουν μαζί απ την σάλτσα του κρέατος??
όχι πατριώτισσα! απλά καλονοικοκυρά :flower:audiodee είπε:Εκείνα που βράζουν με τη σάλτσα κάποιου κοκκινιστού κρέατος! ...πατριώτισσα;