Το ειδα κι εγω το trailer σχεδον την ιδια ωρα που αναρτήθηκε στο youtube.. Εκ πρώτης οψεως η ταινια φαινεται να μη συνδέεται σεναριακά ως συνέχεια απο το reboot του 2010 (π.χ. ο Σταμάτης Τζελέπης στη ρόδα του '10 ηταν επιθεωρητής ενω στη νεα ταινία βλεπουμε οτι εχει το ρόλο ενος παπά!) Δε θα σχολιάσω το trailer παρα αναμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα! Γενικά παντως θεωρώ πως η σειρά ταινιων "Ροδα τσαντα και κοπάνα" ως ενα απο τα πιο βαρύγδουπα brand name ταινιών των 80's θα επρεπε να εχει δεχθει πολυ ιδιαίτερη προσοχή ως προς το σενάριο και την ολη απεικόνιση, η τεράστια απογοήτευση του κοινού απο τη ροδα του 2010 νομιζω οτι τα λεει ολα.. Προσωπικά αν εγω ως Γιάννης εφτιαχνα ενα δικο μου σενάριο για μια νεα ταινία του ρόδα τσάντα και κοπάνα θα προσπαθουσα να συνδέσω κατα καποιο τρόπο τη φιλοσοφία των 80's με το σήμερα, το σενάριο μου λοιπον για μια νεα ταινία "Ρόδα τσάντα και κοπάνα" στο 2019 θα ηταν καπως ετσι:
"Οι σημερινοί μαθητές του λυκείου Χαβαλέ ανακαλύπτουν σε μια αποθήκη του σχολείου ενα παλιό λεύκωμα των 80's που ειχαν φτιάξει ολοι οι θρυλικοί μαθητές εκεινης της εποχης (Χάλιας, Μπίλιας, Κορτέσης, Ρομίνα κλπ) λεύκωμα στο οποίο ειναι καταγεγραμμένες ολες οι μαγικές αναμνήσεις των μαθητών με λεπτομέρειες απο τις ξεκαρδιστικές φάρσες στους παλιούς καθηγητές, με στίχους απο τραγούδια της τότε εποχής καθως και για τα ονειρα τους για τη ζωή.. Οι μαθητές του 2019 κυριολεκτικά γοητεύονται και συγκινούνται διαβάζοντας το λεύκωμα και αισθάνονται νοσταλγία για μια εποχή που δε προλαβαν να ζήσουν! Αμέσως αποφασίζουν να κανουν μια μεγάλη αναζήτηση για να συναντήσουν ολους τους θρυλικούς μαθητές των 80's στο σήμερα, ετσι βλέπουμε π.χ. το Χάλια να ειναι πλεον οικογενειάρχης και ιδιοκτήτης μιας μοντέρνας ντίσκο μαζι με σύγχρονα arcade, το Κορτέση να εχει δικη του επιχείρηση με συνεργείο αυτοκινήτων και το Μπίλια να ειναι τραγουδιστής της ροκ.. Οι παλιοί μαθητές μαζι με τους καινούριους θα δημιουργήσουν μια σπουδαία παρέα, θα ειναι η μαγική στιγμή που η παλια γενιά θα μεταλαμπαδεύσει στους νέους μαθητές της γκρίζας εποχής των social media τη χαμένη μαγεία απο μια εποχή ανεμελιάς και νοσταλγίας μεσα απο μια υπέροχη ταινία φόρο τιμής στα 80's!"