Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα - Next Generation!

την ειδα και εγώ έστω και καθυστερημένα..

παιδιά,νόμιζα πως υπερβάλλετε όταν λέγατε πως ήταν τόσο χάλια αλλά πραγματικά η ταινία ειναι κάτι παραπάνω απο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
 
Ρε παιδιά τα έχουμε μπερδέψει λίγο. Κανένα ρόδα τσάντα και κοπάνα δεν είναι cult (είναι αδιάφορο αν έχει κοινό που βλέπει και cult) αλλά εμπορική κινηματογραφική φαρσοκωμωδία (ένα είδος που ευδοκιμεί από τις αρχές των 60ς ελλάδα). Cult είναι κάτι όπως το Σουτιέν του Μπαμπά μου που αναφέρεται και σε άλλο θρέντ. Τώρα όταν βλέπεις το trailer (στα trailer βάζουν τα καλύτερα κομμάτια ενός έργου συνήθως) του Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα (2010) και... δεν γελάς έ τι περιμένεις όταν θα δεις τα 100 λεπτά να γίνει θαύμα?

Το 2010 επίσης δεν έχει καμία σχέση με το 1982 (ούτε από άποψη νοοτροπίας αλλά ούτε και χιούμορ), το ύφος της νέας κωμωδίας (νεανικού τύπου και φτηνά γυρισμένης) το εισήγαγε ο Μάκης Παπαδημητράτος με το Τσίου (2005) και είχε γίνει μια αποτυχημένη μάλλον απόπειρα με το 17στα 18 το 2000. Κατά τα άλλα ο ελληνικός εμπορικός κινηματογραφός αναπαράγει τα τελευταία 12 χρόνια την επιτυχημένη συνταγή του safe sex (σεξοφαρσοκωμωδία)
 
Dominion είπε:
Κατά τα άλλα ο ελληνικός εμπορικός κινηματογραφός αναπαράγει τα τελευταία 12 χρόνια την επιτυχημένη συνταγή του safe sex (σεξοφαρσοκωμωδία)

Πολύ σωστός είσαι Dominion, έτσι ακριβώς είναι: Το αρχικό "Ρόδα,τσάντα και κοπάνα" ήταν εμπορικό mainstream για την εποχή του κι όχι cult.
 
με μια μονο λεξη ντροπη

και με μια δευτερη ντροπη

αντε και μια τριτη ντροπη
 
Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης ανακοινώνει το "Ρόδα τσάντα και κοπάνα" Νο 5

2019-01-10_20-12-10.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα αμολησω λαγωνικό να μάθω λεπτομέρειες.

Η τελευταία ευκαιρία να δούμε ξανά (μετα απο το κακο κινηματογραφικο 4) ένα ΡΣΚΚ της προκοπής. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παμε στο casting στα ορια ειμαστε, θα παρουμε και τον Rygar να κανει τον Μπιλια.
 
Υπάρχει κατι νεότερο σχετικα με τη νεα ταινία "Ροδα τσάντα και κοπάνα 5" του 2020? Πραγματικά ειμαι πολυ περιεργος να δω τι ετοιμάζουν λαμβάνοντας υπόψιν τη καταστροφική επίδοση της προηγούμενης προσπάθειας που ειχε γίνει το 2011..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι αυτού του είδους οι ταινίες ότι είχαν να πουν το είπαν. Όλοι είδαμε και γελάσαμε με τα πρώτα 3, με τους Μπίλια, Χάλια και όλη την παρέα. Από εκεί και πέρα κουράζει το πραμα και νομίζω ότι και από το παραπάνω τρέιλερ είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να πάει μακριά η βαλίτσα. Τα πρώτα 3 πέτυχαν γιατί είχαν πιάσει το σφυγμό της εποχής και μην ξεχνάμε ότι σκηνοθετες και σεναριογράφοι ήταν στα 30-40. Αν την σκηνοθεσία την έχει ο Όμηρος, δεν μπορεί τώρα 70αρηδες άνθρωποι να πιάσουν το των σημερινών 17αρηδων
 
Θα μπορουσε ομως να στοχευσει τους σημερινους 40αρηδες...κανοντας μια 80s φαση ταινια (80s σκηνικα, μοδα κτλ)
 
Προσωπικα δεν εχω σε εκτιμηση ουτε τον κο Ευστρατιαδη ουτε τις ταινιες (συν τις παλιες). Το θεμα ειναι οτι οι παλιες συμβαδιζαν οχι μονο με την εποχη αλλα και με την χαλια αισθητικη που ειχαμε τοτε. Η καινουργια εκτος του οτι ηταν κακογυρισμενη, δεν επιασε το πνευμα της εποχης, οπως ειπωθηκε παραπανω.

Αν προκειται να αναβιωσει το "φραντσαιζ", θα μπορουσε να γινει μονο αν τα ηνια τα παρει καποιος συγχρονος σεναριογραφος και σκηνοθετης. Μακαρι να μπορουσε καποιος να πιασει το κλιμα και τη φιλοσοφια των ταινιων και να τα προσαρμωσει σε μια συγχρονη (και καλυτερη) αισθητικη, με εξυπνο (οχι σαχλο) χιουμορ.
 
Το ειδα κι εγω το trailer σχεδον την ιδια ωρα που αναρτήθηκε στο youtube.. Εκ πρώτης οψεως η ταινια φαινεται να μη συνδέεται σεναριακά ως συνέχεια απο το reboot του 2010 (π.χ. ο Σταμάτης Τζελέπης στη ρόδα του '10 ηταν επιθεωρητής ενω στη νεα ταινία βλεπουμε οτι εχει το ρόλο ενος παπά!) Δε θα σχολιάσω το trailer παρα αναμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα! Γενικά παντως θεωρώ πως η σειρά ταινιων "Ροδα τσαντα και κοπάνα" ως ενα απο τα πιο βαρύγδουπα brand name ταινιών των 80's θα επρεπε να εχει δεχθει πολυ ιδιαίτερη προσοχή ως προς το σενάριο και την ολη απεικόνιση, η τεράστια απογοήτευση του κοινού απο τη ροδα του 2010 νομιζω οτι τα λεει ολα.. Προσωπικά αν εγω ως Γιάννης εφτιαχνα ενα δικο μου σενάριο για μια νεα ταινία του ρόδα τσάντα και κοπάνα θα προσπαθουσα να συνδέσω κατα καποιο τρόπο τη φιλοσοφία των 80's με το σήμερα, το σενάριο μου λοιπον για μια νεα ταινία "Ρόδα τσάντα και κοπάνα" στο 2019 θα ηταν καπως ετσι:

"Οι σημερινοί μαθητές του λυκείου Χαβαλέ ανακαλύπτουν σε μια αποθήκη του σχολείου ενα παλιό λεύκωμα των 80's που ειχαν φτιάξει ολοι οι θρυλικοί μαθητές εκεινης της εποχης (Χάλιας, Μπίλιας, Κορτέσης, Ρομίνα κλπ) λεύκωμα στο οποίο ειναι καταγεγραμμένες ολες οι μαγικές αναμνήσεις των μαθητών με λεπτομέρειες απο τις ξεκαρδιστικές φάρσες στους παλιούς καθηγητές, με στίχους απο τραγούδια της τότε εποχής καθως και για τα ονειρα τους για τη ζωή.. Οι μαθητές του 2019 κυριολεκτικά γοητεύονται και συγκινούνται διαβάζοντας το λεύκωμα και αισθάνονται νοσταλγία για μια εποχή που δε προλαβαν να ζήσουν! Αμέσως αποφασίζουν να κανουν μια μεγάλη αναζήτηση για να συναντήσουν ολους τους θρυλικούς μαθητές των 80's στο σήμερα, ετσι βλέπουμε π.χ. το Χάλια να ειναι πλεον οικογενειάρχης και ιδιοκτήτης μιας μοντέρνας ντίσκο μαζι με σύγχρονα arcade, το Κορτέση να εχει δικη του επιχείρηση με συνεργείο αυτοκινήτων και το Μπίλια να ειναι τραγουδιστής της ροκ.. Οι παλιοί μαθητές μαζι με τους καινούριους θα δημιουργήσουν μια σπουδαία παρέα, θα ειναι η μαγική στιγμή που η παλια γενιά θα μεταλαμπαδεύσει στους νέους μαθητές της γκρίζας εποχής των social media τη χαμένη μαγεία απο μια εποχή ανεμελιάς και νοσταλγίας μεσα απο μια υπέροχη ταινία φόρο τιμής στα 80's!"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακριβως!! Εξαιρετικη ιδεα για σεναριο. Μονοδρομος για το "franchise" αυτο.
 
Εγω θα πήγαινα Νίκος Νικολαΐδης και τα "χρόνια της χολέρας" (μείον τα ψευτοκουλτουριάρικα και τα σουρεαλιστικά) συν ολίγη απο Fast and Furious (αλλά για μοτοσυκλέτες) συν  κωμωδία (πχ Bottle Rocket του Wes Anderson).

Η παλια παρεα ξαναβρίσκεται και θυμούνται τα παλια και αναγνωρίζοντας την λούμπα που έχουν σχεδον ολοι πεσει, αποφασιζουν να κανουν κατι τρελο, πχ μια μηχανοκίνητη ληστεία, οπου τα πραγματα πανε τραγελαφικά στραβά και μετα απο διάφορες περιπέτειες καταλήγουν στο συμπέρασμα οτι το παρελθόν δεν ηταν ακριβως αυτο που θυμόντουσαν με τα ματια της νοσταλγίας και οτι τελικα υπήρχαν πολλοί και καλοί λόγοι που η ζωή τους έφερε στο σημείο που ηταν. Ετσι επιστρέφουν στις προηγούμενες ζωες τους εκτος ισως απο κάποιον που αποφασίζει να κανει μια τελικη ακραία πράξη αντίστασης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπήκα και ειδα ξανα πριν λίγο το trailer της νεας ρόδας, τα dislike και τα αρνητικά σχόλια εχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας!
 
Πίσω
Μπλουζα