[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αγορά Νέου PC

Για την επεξεργασια βιντεο δεν γνωριζω πολλα,αλλα εκει ο Quad φανταζομαι θα παιζει και θα παραπαιζει ρολο,μη σε παρω και στο λαιμο μου τελικα με τον C2D... :biglaugh:
 
Όταν λες επεξεργασία βίντεο τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Kόψιμο ράψιμο από βιντεάκια και άλλα απλά πραγματάκια ή σοβαρό μοντάζ με απαιτήσεις και εφέ πχ με Premier pro και After effects;
 
Eμένα με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή βίντεο για προβολή σε προτζέκτορα.Με ταυτόχρονη επεξεργασία για καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με την αυθεντική όπως αυτή περιέχεται στο δισκάκι.

Π.χ.

στο PowerDVD 7

εκτός από την επιλογή του hardware acceleration (NVIDIA pure video)

υπάρχει και το Read-it-clearly και το high-performance mode

τα οποία όταν επιλεγούν στο advanced δίνουν και άλλες επιλογές

για hardware de-interlaced.

Σε έναν northwood 3GHz με μια 6800GT για π.χ. μόνο η πρώτη επιλογή μπορεί να επιλεγεί και να πηγαίνει σφαίρα το μηχάνημα. Αν επιλεγούν και οι άλλες κάνει "σπασίματα" οπότε τα απενεργοποιείς.

Όταν το pc κάνει χρέη video-layer συνδεδεμενο με τον προτζέκτορα , καλό είναι η ανάλυση να ρυθμίζεσαι ίδια με τη native ανάλυση του προβολέα, έτσι ώστε να μην κάνει ο προβολέας upscaling ή downscaling γιατί τα τσιπάκια που έχει αποκλείεται να κάνουν τόσο ποιοτική δουλειά όσο αυτή που γίνεται από ένα pc.

Σε καλύτερο pc που επιτρέπει όλες αυτές τις λειτουργίες να είναι ενεργοποιημένες η εικόνα από ένα απλό dvd βελτιώνεται απίστευτα. Τόσο πολύ που είναι σαν πρόκειται για άλλο μέσο.

Mε άλλα προγράμματα και εξεζητημένα codecs μπορεί να έχει κανείς ακόμη πιο απίστευτα αποτελέσματα. Π.χ. να αφαιρεί τον "κόκκο" από παλιές ταινίες! Να βλέπεις έγχρωμες του 1950 (σχεδόν) σαν σημερινές!
 
Χμμμμ,να που μαθαινουμε κιολας πραγματα που δε ξεραμε..!

Ωραιος Karnov!
 
Το κλασσικό topic: Βοήθεια για αγορά PC

Φίλοι Retromaniax γεια σας. Έχει φτάσει η εποχή να αγοράσω καινούργιο (desktop) PC. Όπως ξέρετε άσχετος δεν είμαι, αλλά δεν παρακολουθώ τόσο στενά όσο άλλοι τις εξελίξεις σε επεξεργαστές, κάρτες γραφικών κτλ. και σκέφτηκα να κάνω post στο forum για βοήθεια.

Να πω μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν να καταλάβετε τι ζητάω:

1) Παίζω παιχνίδια και μάλιστα καθημερινά. Επειδή από σύγχρονα παίζω κυρίως adventures, δεν είναι υψηλών απαιτήσεων. Όμως λόγω του ότι αγοράζω καινούργιο υπολογιστή κάθε 5-6 χρόνια θέλω να με κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο από άποψη επιδόσεων. Γι' αυτό παίρνω καινούργιο τώρα άλλωστε, γιατί βλέπω ότι πλέον αναγκάζομαι να χαμηλώσω πολύ τα settings των τελευταίων κυκλοφοριών για να μην σέρνονται. Επομένως στην ερώτηση τι computer θέλω, απαντώ "ό,τι καλύτερο μπορώ να αγοράσω με ?900-συμπεριλαμβανομένου του UPS".

2) Πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη έχω αγοράσει πρόσφατα επομένως δεν χρειάζομαι.

3) Τσιγκουνιές στο τροφοδοτικό δεν κάνουμε. Και το κουτί θέλω να είναι καλό, και με επαρκές cooling.

4) Επεξεργαστή/κάρτα γραφικών ό,τι καλύτερο μπορούμε με αυτά τα χρήματα, και μπόλικη RAM ασφαλώς. Η κάρτα ήχου ας μην είναι κι η καλύτερη. Σκληρός, όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερα. Για τα ηχεία θέλω να πιάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο.

5) Blu-Ray recorder

6) Ασύρματη κάρτα δικτύου, αφού άλλο PC είναι συνδεδεμένο στη γραμμή του σπιτιού

7) Κι ένα UPS χρειάζομαι γιατί ο σταθεροποιητής τάσης που έχω έχει φάει τα ψωμιά του.

8) Γενικά δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη για αναζήτηση σε καταστήματα, κι όποτε έχω κάνει το λάθος στο παρελθόν να κάνω μια σύνθεση από το site και να πηγαίνω στο μαγαζί να την παραγγείλω πάντα κάτι τελικά δεν το έχουν κι αναγκάζομαι να ψάχνω αλλού. Οπότε ιδανικά θα ήθελα να βρούμε ολόκληρη τη σύνθεση από ένα κατάστημα πχ. Πλαίσιο, να την παραγγείλω online και να έρθει σπίτι μου συναρμολογημένο. Επομένως αν γίνεται, μην μου βρείτε κάθε εξάρτημα από διαφορετικό κατάστημα.

Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσετε όπως πάντα, γι' αυτό σας ευχαριστώ προκαταβολικά. :)
 
Εχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με PC parts λόγω χρόνιας έλλειψης χρημάτων και δεν μπορώ να σου προτείνω τι να πάρεις απλά θα σου πρότεινα να έχεις τουλάχιστον 2 ξεχωριστούς σκληρούς δίσκους μέσα στον πύργο. Αν τα κάνεις όλα σε ένα δίσκο (loading windows, virtual memory, downloading, internet browsing κλπ) θα κλατάρει γρήγορα, καλύτερα να μοιράσεις τις δουλειές για να είναι και λίγο πιο responsive το μηχάνημα (και πάντα backup σε εξωτερικό!).

Πάντως με αυτά τα χρήματα δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα να πάρεις ένα αξιοπρεπέστατο (ή αλλιώς βαρβάτο) PC.
 
Μερικές συμβουλές μιας και τώρα τελευταία έχουν δει αρκετά τα μάτια μου:

Απέφυγε ορισμένες αλυσίδες, έχουν μεγάλο ποσοστό βλαβών.

Για κουτί πάρε κάτι σε thermaltake γιατί έχουν αρκετά καλό αερισμό και είναι ευρύχωρα. Αυτό ανάλογα και με τις ανάγκες σου θα σου βγει γύρω στα 70 - 80 ευρώ.

Τροφοδοτικό προτείνω Corsair TX 750 κατά προτίμηση modular. Αυτό σημαίνει ότι τα καλώδια κουμπώνουν οπότε μπορείς να κρατήσεις μόνο αυτά που σου χρειάζονται. 115-120 ευρώ καμιά 20αριά λιγότερα αν επιλέξεις μη modular.

CPU εμένα μ αρέσουν οι AMD, οπότε προτείνω έναν AMD FX8150 οκταπύρηνο που θα σε βάλει μέσα γύρω στα 180 ευρώ.

Motherboard, προτιμώ τις Gigabyte και μπορείς να βρείς μια με socket ΑΜ3+ από 50 εως 150 ευρώ. Για να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο καλό είναι να ξέρω πόσες PCI θες.. Μέση τιμή 90 ευρώ.

Για κάρτα γραφικών οι Ati δουλεύουν καλύτερα γενικά με AMD chipset, οπότε μια Ati 7850 λίγο κάτω από 200 θα σε καλύψει απόλυτα. Αν όμως σκέφτεσαι ότι θα θέλεις και Linux, τότε πάρε μια NVIDIA GTX650 Ti πάνω κάτω στην ίδια τιμή.

Σκληρός δίσκος: Ένας Seagate 2TB SATA 3 θα σου βγεί πάνω κάτω 110 ευρώ.

40 ευρώ για DVD-R combo.

sum: 820 ευρώ.

Τώρα από κει που δεν θα πρότεινα να κόψεις θα ήταν το τροφοδοτικό και cpu. Δηλαδή μπορείς να πάρεις μια αξιοπρεπέστατη κάρτα γραφικών με 100 ευρώ ή μια πιο φθηνή μητρική ή έστω να μην πάρεις modular τροφοδοτικό. Οπότε με 150 για το UPS είσαι καλά.

Για το πρόβλημα που λες με την σύνθεση, δυστυχώς δεν ξέρω από Αθήνα, αλλά γενικά σε οποιοδήποτε κατάστημα και αν πας μπορούν να σου φέρουν τα πάντα, να στο στήσουν και να γίνει όλη η δουλειά σου. Ακόμα και στο Πλαίσιο.

P.S 2. Ένα configuration σαν αυτό που σου είπα στην Oktabit μου βγήκε 950 ευρώ. Δες το κι εσύ εκεί:

http://www.oktabit.gr/configurator/vero.asp
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Πάντως με αυτά τα χρήματα δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα να πάρεις ένα αξιοπρεπέστατο (ή αλλιώς βαρβάτο) PC.
Το σύνολο του Χρήστου πάντως, δεδομένου ότι έβαλε DVDR αντί για Blu-RayR και δεν έβαλε ασύρματη κάρτα δικτύου και ηχεία, βγάζει ?150 παραπάνω. :(
 
Κατά την γνώμη μου κόψε λίγο από την κάρτα γραφικών, με 120-130 ευρώ παίρνεις καλή και αν μετά από 2-3 χρόνια δεις ότι θες κάτι καλύτερο την αλλάζεις και παίρνεις μία πιο καινούρια με τα ίδια λεφτά (απλά μετά από 3 χρόνια θα έχει την διπλάσια ισχύ) χωρίς να κάνεις καμία άλλη αλλαγή στο μηχάνημα. Εγώ προσωπικά θα έκοβα και από το κουτί. Θα χρησιμοποιούσα ένα από αυτά που ήδη έχω (αν έχεις κι εσύ κάποιο εύκαιρο, δεν ξέρω), θα έβαζα έναν ανεμιστήρα στους δίσκους και θα ήμουν οκ. Αν πάρεις μία κάρτα γραφικών που δεν ζεσταίνεται πολύ (στο tom's hardware έχει reviews που μετράνε θερμοκρασίες, πόσα watt καίνε κλπ) και θα είσαι οκ (Φαντάζομαι ότι δεν θα κάνεις overclock).
 
Για κάρτα δικτύου, οι μητρικές αυτές έχουν κάπου 8-10 usb, προτείνω να πάρεις ένα από το ebay με 1.5 - 2 ευρώ και να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Από κει και πέρα, μπορείς να κόψεις αρκετό κόστος με έναν 6 πύρηνο επεξεργαστή, με κάρτα γραφικών κτλ και να πέσεις στα 600-700 ευρώ. Απλά σου έδωσα αυτά τα specs γιατί θεωρώ ότι θα σου πάνε ίσως και περισσότερο από την πενταετία που ήθελες.
 
Χρήστο έχω αυτό ακριβώς το πρόβλημα που περιέγραψα με τις προτάσεις σου: Μπαίνω στο πλαίσιο, δεν έχει Thermaltake κουτιά, δεν έχει τον FX8150 κτλ. Μπαίνω στο oktabit που μου προτείνεις, επιλέγω καταστήματα, το ένα δεν έχει Corsair τροφοδοτικό, το άλλο δεν έχει την κάρτα γραφικών που μου λες... και δεν ξέρω αν τα εναλλακτικά είναι εξίσου καλά. Είναι αδύνατον να κάνω υπολογισμό τιμής έτσι. Θα μου πεις γιατί δεν τα παραγγέλνεις από πολλά μαγαζιά να το στήσεις μόνος σου; Θέλω να αποφύγω τη φασαρία αυτή αν γίνεται... thanks πάντως.
 
m-systems.gr δες εδώ αν έχει ότι ψάχνεις

-----------------------

αν πάρεις cpu amd πάρε 8350 όχι 8150! γύρω στα 200? έχει!

M/b πάρε το gigabyte 990 fxa ud3!

8 gb μνήμη πάρε οτιδήποτε branded με χρονισμο στα 1600!

Κάρτα γραφικών κάτι σε amd7870-nvidia 660απλή!

Το κουτί δεν είναι ανάγκη να είναι therlmatake(εγώ πάντως τέτοιο έχω αλλά τα εσπρωξα χοντρά τότε...) απλά πάρε ένα ευρύχωρο κουτί και επένδυσε όπως σωστά σου είπαν στο τροφοδοτικό! (εγώ έχω therlmatake 850w)

σκληρό δισκο πάρε καλύτερα λίγο μικρότερο και πάρε για κύριο έναν 60? μικρό ssd!

Βέβαια για μένα κάνεις λάθος που δεν ψάχνεις τα επιμερους parts από διάφορα μαγαζιά και να το"κτίσεις" μόνος σου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλκη πρεπει σωνει και ντε να είναι handmade το μηχάνημα; Είσαι σίγουρος οτι δεν σε καλύπτει κάποιο της DELL ας πούμε?

[Προφανώς και διαπράττω ιεροσυλία αν είσαι μερακλής με το στήσιμο μονάδας και αν ισχύει κάτι τέτοιο αγνόησε το παρόν]
 
Αλκη, γιατι θες blu-ray recorder, και μαλιστα για gaming PC? Ενταξει δεν ειναι και απλησιαστα, αλλα αλλο 20 ευρω για ενα dvd και αλλο 100 που θα κανει το BRD.

Καλο ειναι να μας πεις τι οθονη εχεις και την αναλυση στην οποια θα παιζεις. Καθως και αν σε ενδιαφερουν μονο adventures η θες και κανενα νεο RPG η FPS.

Η προταση μου (προς το παρον) απο το πλαισιο:

Bluray 103 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/LG-Internal-Blu-Ray-Disc-Rw-BH10LS30-5-25-BH10LS30.htm

case 85 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Corsair-Carbide-200R-Gaming-case-Midi-Tower-Black-CC-99011023-WW.htm

PSU 80 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX600-600W-PSU-80plus-Bronze-CP-9020048-EU-CP-902004.htm

CPU i5 3570 208 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-3570-s-1155-3-4-GHz-6MB-BX80637I53570.htm

motherboard 105 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z77-DS3H-s-1155-Z77-DDR3-Z77-DS3H.htm

RAM 8GB kit DDR3 43 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

Graphics 7850 2GB 224 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-7850-1GB-OC-R7850-1GD5-OC.htm

SSD vertex 4 123 euro

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives-%28SSD%29/OCZ-Vertex-4-Series-128GB-SSD-2-5-Sata-6Gbs-VTX4-25SAT3-128G.htm

Ολες οι τιμές στρογγυλοποιημένες προς τα πανω, με τιμες απο το καταστημα (πιο ακριβες απο online παραγγελια), τελικη βγαινει περιπου 970. Αν αντικαταστησεις βεβαια το BRD με DVD γλυτωνεις καμια 80ρα, και αν σου δωσουν τις online τιμες ισως κανενα 10% ακομα πιο κατω στην τελικη τιμη. Αν δε θες SSD η δε σου φτανει ο χωρος μπορεις να παρεις 1TB μηχανικο 40 ευρω φθηνοτερα
 
Άλκη έλαβα το pm σου την ώρα που "έπεσε" το φόρουμ και ενώ σου είχα γράψει ένα κατεβατό, το οποίο και δεν ανέβηκε.

Πάνω - κάτω σου έλεγα ότι και ο bspus παραπάνω. Αν και δεν θα επέλεγα bluray με τη καμία (εδώ σκέφτομαι να ξηλώσω και το DVD-R ) και φυσικά θα πήγαινα προς ένα μηχανικό red caviar western digital σκληρό του 1 tera που είναι κοντά στα 90 ευρώ και είναι απίθανος, με ελάχιστη κατανάλωση και πολύ - πολύ "κρύος" στη λειτουργία του. Σε gaming rig θες περισσότερο χώρο λόγω όγκου παιχνιδιών παρά ταχύτητα. Άσε που οι SSDs κάπου σκάνε απρόβλεπτα......

Όχι τσιγκουνιές σε ποιότητα τροφοδοτικού και σε κουτί.
 
τα thermaltake ειναι επισης καλα τροφοδοτικα γι αυτο και στα προτεινω ως β επιλογη
 
ChrisTOS είπε:
τα thermaltake ειναι επισης καλα τροφοδοτικα γι αυτο και στα προτεινω ως β επιλογη
Μιλας για τα Toughpower ή γενικά? Γιατί τουλάχιστον ένα διάστημα μόνο τα Toughpower βγήκαν αξιόπιστα.
 
Η σειρά TR της TT είναι σκουπίδια. Μόνο τα Toughpower είναι καλά. Μακριά και από τα νέα φτηνά Corsair που μόλις βγήκαν, οι πυκνωτές που χρησιμοποιούν είναι χείριστης ποιότητας. Ψάχνω atx τροφοδοτικό σε χαμηλό wattage για το xbox 360 μου που να είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και δεν μπορώ να βρω τίποτε της προκοπής. Και δεν θέλω κάτι το πανάκριβο μια και όλα τα καλώδια θα κοπούν - κολληθούν - modαριστούν κατά βούληση.
 
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους. Απ' ότι καταλαβαίνω μου λέτε ότι τα χρήματα που σκεφτόμουν να διαθέσω είναι πολύ λίγα. Θυμίζω εγώ μίλησα για ?900 με το UPS... Αυτό που προτείνει ο Σπύρος βγαίνει ?1200 και του Βασίλη βγαίνει ?920-?970 χωρίς UPS! Αν πιστεύετε ότι δεν φτιάχνω αξιόλογο σύστημα με αυτά τα λεφτά, αφήνω το UPS για αργότερα...

Οθόνη έχω την LG IPS226 (22''). Blu-Ray Recorder απλά θεωρώ ότι αξίζει τα παραπάνω χρήματα γιατί είμαι ρακοσυλλέκτης και θέλω αποθηκευτικό χώρο... RPG & FPS δεν παίζω, το πιο απαιτητικό είδος παιχνιδιού που μπορεί να παίξω είναι racing αλλά δεν έχω θέμα αν δεν είναι το πιο σύγχρονο. Τα καινούργια adventures έχουν ανάλυση 1920x1080 -αλλά χαμηλές γενικά απαιτήσεις σε σχέση με άλλα είδη-.

Να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω, αφού το Πλαίσιο έχει το case που προτείνει ο bspus γιατί όταν επιχειρώ να κάνω σύνθεση Η/Υ δεν το εμφανίζει στη λίστα;
 
alkis21 είπε:
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους. Απ' ότι καταλαβαίνω μου λέτε ότι τα χρήματα που σκεφτόμουν να διαθέσω είναι πολύ λίγα.
Είναι υπέρ αρκετά.

Δεν ξέρω να σου πω επ'ακριβώς τι να πάρεις αλλά κανονικά τα λεφτά που θα πρέπει να υπολογίζεις θα πρέπει να είναι τις τάξεως των:

CPU - Mε 180-190 ευρώ παίρνεις i5 CPU.

Motherboard - Βρες μία με 70-80 ευρώ.

Τροφοδοτικό- Περίπου 80-90 ευρώ.

VGA - Με 130-140 περίπου θα πάρεις μία αξιόλογη. Ρίξε μια ματιά εδώ.

Μνήμες - Τα 8GB θα σου στοιχίσουν ένα 45ρι.

Κουτί - Μπορείς να πετύχεις καλές θερμοκρασίες και με το πιο φτηνό. Η με κάποιο που ήδη έχεις. Αυτή είναι η άποψή μου.

Δίσκος - 1 TB = 80 ευρώ περίπου.

Σύνολο: 600-620 ευρώ περίπου, βάλε και ένα καλό κουτί αν θες ντε και καλά να πάρεις, βάλε και BluRay πας στα 800 χωρίς UPS. Οπότε ακόμα και με UPS είσαι κοντά στον προϋπολογισμό σου και έχεις και Blu-Ray.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα