Το κλασσικό topic: Βοήθεια για αγορά PC
Φίλοι Retromaniax γεια σας. Έχει φτάσει η εποχή να αγοράσω καινούργιο (desktop) PC. Όπως ξέρετε άσχετος δεν είμαι, αλλά δεν παρακολουθώ τόσο στενά όσο άλλοι τις εξελίξεις σε επεξεργαστές, κάρτες γραφικών κτλ. και σκέφτηκα να κάνω post στο forum για βοήθεια.
Να πω μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν να καταλάβετε τι ζητάω:
1) Παίζω παιχνίδια και μάλιστα καθημερινά. Επειδή από σύγχρονα παίζω κυρίως adventures, δεν είναι υψηλών απαιτήσεων. Όμως λόγω του ότι αγοράζω καινούργιο υπολογιστή κάθε 5-6 χρόνια θέλω να με κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο από άποψη επιδόσεων. Γι' αυτό παίρνω καινούργιο τώρα άλλωστε, γιατί βλέπω ότι πλέον αναγκάζομαι να χαμηλώσω πολύ τα settings των τελευταίων κυκλοφοριών για να μην σέρνονται. Επομένως στην ερώτηση τι computer θέλω, απαντώ "ό,τι καλύτερο μπορώ να αγοράσω με ?900-συμπεριλαμβανομένου του UPS".
2) Πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη έχω αγοράσει πρόσφατα επομένως δεν χρειάζομαι.
3) Τσιγκουνιές στο τροφοδοτικό δεν κάνουμε. Και το κουτί θέλω να είναι καλό, και με επαρκές cooling.
4) Επεξεργαστή/κάρτα γραφικών ό,τι καλύτερο μπορούμε με αυτά τα χρήματα, και μπόλικη RAM ασφαλώς. Η κάρτα ήχου ας μην είναι κι η καλύτερη. Σκληρός, όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερα. Για τα ηχεία θέλω να πιάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο.
5) Blu-Ray recorder
6) Ασύρματη κάρτα δικτύου, αφού άλλο PC είναι συνδεδεμένο στη γραμμή του σπιτιού
7) Κι ένα UPS χρειάζομαι γιατί ο σταθεροποιητής τάσης που έχω έχει φάει τα ψωμιά του.
8) Γενικά δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη για αναζήτηση σε καταστήματα, κι όποτε έχω κάνει το λάθος στο παρελθόν να κάνω μια σύνθεση από το site και να πηγαίνω στο μαγαζί να την παραγγείλω πάντα κάτι τελικά δεν το έχουν κι αναγκάζομαι να ψάχνω αλλού. Οπότε ιδανικά θα ήθελα να βρούμε ολόκληρη τη σύνθεση από ένα κατάστημα πχ. Πλαίσιο, να την παραγγείλω online και να έρθει σπίτι μου συναρμολογημένο. Επομένως αν γίνεται, μην μου βρείτε κάθε εξάρτημα από διαφορετικό κατάστημα.
Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσετε όπως πάντα, γι' αυτό σας ευχαριστώ προκαταβολικά.