[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αναζήτηση κάρτας γραφικών.

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
155
Με δεδομενο oτι τον P4 s478 3.06 Ghz HT Northwood που εχω,ΔΕΝ θελω με τιποτα να τον αλλαξω,ηθελα να μου πειτε εσεις που ξερετε,ποια ειναι η καλυτερη AGP καρτουλα που μπορω να του βαλω,ουτως ωστε να μην την φρεναρει ο επεξεργαστης και δινω τζαμπα τα λεφτα μου.....

Tωρα εχω μια GeForce 6600Q 256 MB της Albatron,αλλα δεν ειναι δα και κατι τοσο αξιολογο.....

Θα ηθελα,αν βεβαια γινεται,να δοθουν 2 προτασεις,μια ανευ υπολογισμου κοστους και μια με περιορισμο τα 120-150 ευρω......

Τhanks in advance.....
 
Για AGP οι επιλογές σου πλέον είναι πολύ περιορισμένες. Επειδή έχω ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή η επιλογή μου (πέρσι) ήταν η 6600GT της Albatron με 128MB η οποία με βγάζει ,μέχρι 1024x768.

Η καλύτερη κάρτα AGP αυτή τη στιγμή (μακράν) είναι η 7800GS - 256MB (το είπε και ο Tom :thumbup: ), η οποία θα σου πάει γύρω στα 260-300 Euro. Απο κεί και πέρα καλή επιλογή είναι μια 6800GT, που θα βρείς δύσκολα όμως πια , αλλα σε αρκετά καλύτερη τιμή καθώς και μια ATI X800XL που έχω δεί στο PC μου και πετάει (την οποία πάλι δύσκολα θα βρείς).

Πάντως, η 6600Q που έχεις , μια χαρά μου ακούγεται καθώς, δεδομένου του περιορισμένου bandwidth του AGP δεν θα κερδίσεις και φοβερά πράγματα, οπότε αν είναι να δώσεις 300 ευρώπουλα, βάλ'τα στην άκρη και περίμενε να πάς σε επόμενης γενιάς πλατφόρμα αργότερα. Προσωπικά γι'αυτό δεν έχω πάρει κάποια καλύτερη AGP καθώς μου φαίνεται πως δε έχει (πια) νόημα.

Ελπίζω να βοήθησα.
 
7600GS AGP γύρω στα 130 με 150 ευρώπουλα.

7800 GS για μια 300άρα, αλλά αν θες την προσωπική μου γνώμη πρόκειται για πεταμένα λεφτά. (Με τα ίδια χρήματα παίρνεις επεξεργαστή dual core (entry level), μια καλούτσικη motherboard με socket 775 και μια 7600 GS σε PCI-express.).

Υπολόγισε 105 μια CPU, 85 η mobo και 110 περίπου μια 7600 GS PCI-e = 300.

Πάντως θα σου έλεγα δώσε τα χρήματα που έχεις για να περάσεις μια και καλή σε PCI-e πλατφόρμα και ξέχνα το AGP. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει περιορισμό bandwidth ή τίποτε άλλο, απλά πρόκειται για μια αρχιτεκτονική που έχει προ πολλού πεθάνει. Συμφωνώ με τον keeper... Δεν έχει κανένα νόημα.
 
προσοχή με την 7600gs! τα μοντέλα της club3d έχουν πολλά προβλήματα!!!
 
Φαινεται οτι οι retro καταβολες μου ειναι τοσο δυνατες,που αρνουμαι να υποκυψω στις σειρηνες της PCI-X πλατφορμας,αν και βεβαια το AGP απεχει πολυ ακομη απο το να χαρακτηριστει retro (θελει λιγα χρονακια ακομη..)

Βεβαια σε καμια περιπτωση δε προκειται να το παρακανω και να ακουμπησω 300 ολοκληρα ευρωπουλα για μια καρτα γραφικων και δη την 7800 GS,(εδω τοσα λεφτα δεν εδωσα για καρτα γραφικων τοτε που χορευα κι εγω στο ρυθμο των συνεχων αναβαθμισεων...),οποτε η 7600 GS ειναι κατι προσιτο και δυνατουτσικο απ'οτι καταλαβαινω και μου φαινεται ως μια καλη περιπτωσουλα για δωρο στον εαυτο μου κατα τα Χριστουγεννα μερια μαλλον,αν βεβαια υπαρχει ακομη....

Μια ερωτηση μονο:Aπο θεμα καταναλωτικων απαιτησεων σε ρευμα,πως τα παει..;;

Aν λαβετε υποψη οτι εχω ενα Tagan 480 Watt,που εχει πανω αυτη τη στιγμη εκτος του P4 βεβαια,την 6600Q που εχω τωρα,4 δισκους (2 IDE και 2 SATA) και ενα DVD-RW,και με δεδομενο οτι σιγουρα θα υποδεχθει καποια στιγμη και εναν 5ο δισκο,υπαρχει περιπτωση με την 7600 GS να αποδειχθει ανεπαρκες...;;;(γιατι αμα ειναι ετσι,να κατσω στα αυγα μου....!)
 
Φίλε manos426f:

Η 7600 GS, αντίθετα με ότι πιστεύεις θέλει μάλλον λιγότερο ρεύμα από την 6600 GT:

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/power-noise_6.html

Αν θέλεις, διαβάζεις όλο το άρθρο, όπως και αυτό εδώ στο ίδιο site, νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικά: :)

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gpu-consumption2006.html

Ο ιδανικός βέβαια τρόπος να ελέγξεις το setup σου είναι αυτός εδώ ο εξαιρετικός power calculator:

http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις τουλάχιστον 10-15% surge compensation και capacitor aging, ειδικά αν το τροφοδοτικό είναι πάνω από ενός έτους.

Προσωπικά τείνω να συμφωνήσω ότι η 7600 GS είναι το καλύτερο value for money σε AGP στην Ελληνική αγορά και ότι δεν αξίζει να χώσεις πολλά λεφτά σε κάρτα γραφικών με το δεδομένο σύστημα-καλύτερα άστο έτσι για κανά εξάμηνο ακόμα και φύγε κατευθείαν για dual core+PCI/X.

Άν πάντως έχεις ακόμα όρεξη για διάβασμα, υπάρχουν από τον Tom ο χρησιμότατος πίνακας συγκρίσεων benchmarks: http://www23.tomshardware.com/graphics.html

καθώς και οι (μηνιαίες) προτάσεις τους για κάθε επίπεδο κόστους:

http://www.tomshardware.com/2006/10/31/the_best_video_cards_for_your_money/

Ρίξε μια καλή μελέτη και αποφάσισε... ;)
 
H 7600GS σηκώνει και overclocking...χε χε :diablotin:
 
Συμφωνώ με τον Maddog.

Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με το τροφοδοτικό που έχεις αυτή τη στιγμή εγκατεστημένο στο συστηματάκι σου, μια και οι απαιτήσεις σε ενέργεια είναι σημαντικά μικρότερες για την εν λόγω κάρτα.

Φυσικά μπορείς να πιάσεις και καλή τιμή για την κάρτα που ήδη έχεις, οπότε με ελάχιστα χρήματα μπορείς να κάνεις μια πολύ καλή αναβάθμιση.

Άλλωστε μέρι να πέσουν οι τιμές στις 8800, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό.
 
Επανερχομαι ο αδαης για να ρωτησω:Mεταξυ 6800GT (με 256ΜΒ G-DDR3 μνημες) και 7600GS ποια ειναι καλυτερη καρτα ρε παιδες..???

Και ποσα αξιζει να δωσει καποιος κατα τη γνωμη σας για πιθανη αγορα της πρωτης..???
 
H 7600 GS, όχι τόσο περισσότερο από πλευράς ταχύτητας, αλλά από πλευράς θερμικής συμπεριφοράς και κατανάλωσης.

Υπολόγισε ότι από επιδόσεις βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο, ανάλογα με το παιχνίδι φυσικά. Επίσης μια και η GS είναι πολύ καινούργια κάρτα, σε κάθε αναβάθμιση drivers, λογικά θα έχεις πολύ περισσότερα να κερδίσεις από ότι μια κάρτα της 6ης γενιάς. Φυσικά αν μπορείς να βρεις την 6800 κανά 80άρι πάρτην με κλειστά τα μάτια.......
 
6800 με 80Ε.:eek: Μπε!Που βρε να πάρω και εγώ!!
 
Τhanks για την αμεση απαντηση!!!

Μπα,δεν την βρηκα 80 ευρω,ενας γνωστος μου τη δινει για 120,αλλα ειναι πολλα απ'οτι καταλαβαινω....

Μου ελεγε οτι ειναι η MSI,οτι εχει 256 ΜΒ DDR3,οτι τα ρολογια της πανε μεχρι 400/1200,οτι κανει,οτι μπηγει,οτι δειχνει αλλα δεν με εψησε για τα λεφτα που ζηταει.....
 
Για 120 άστο.

Μια και οι διαφορές στην αρχιτεκτονική ανάμεσα στις 6800 και 7600 είναι αρκετά μεγάλες. Το αποτέλεσμα είναι η 7600 να έχει λιγότερα φανταχτερά "on paper" χαρακτηριστικά από ότι η 6800, αλλά να οι επιδόσεις να είναι σχεδόν ίδιες με την 7600 GS να υπερτερεί σε πολλά σημεία.

Χαρακτηριστικό της διαφοράς των δύο γενεών είναι αντίστοιχα η 6600GT να έχει μικρότερες ή ίσες επιδόσεις από την 7300GT. Η γενιά "7" υπερτερεί πάντα.

Φυσικά δεν μιλάμε για κάρτες τησ σειράς "8" π.χ. 8800 όπου οι διαφορές σε σχεδίαση, αρχιτεκτονική, memory interface και τα λοιπά ολόκληρου του ολοκληρωμένου - επεξεργαστή γραφικών είναι τόσο μεγάλες που είναι σαν να μιλάμε για την ανακάλυψη της φωτιάς από την αρχή.... και βάλε.
 
pooky(1) είπε:
Μια και οι διαφορές στην αρχιτεκτονική ανάμεσα στις 6800 και 7600 είναι αρκετά μεγάλες. Το αποτέλεσμα είναι η 7600 να έχει λιγότερα φανταχτερά "on paper" χαρακτηριστικά από ότι η 6800, αλλά να οι επιδόσεις να είναι σχεδόν ίδιες με την 7600 GS να υπερτερεί σε πολλά σημεία.
Η 6800GT είναι προηγούμενης γενιάς μεν, αλλα είναι στα περισσότερα tests γρηγορότερη απο την 7600GS.(και νομίζω διαθέτει και Pixel Shaders v.3.0)

Προσωπικά, για AGP μηχάνημα, θα την προτιμούσα. Δείτε και τα Interactive Charts του Tom's Hardware και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας...
 
Προσωπικά έχω τσακωθεί με το site που αναφέρει ο φίλτατος μεταλλάς keeper7k, τα test του είναι πολλές φορές πληρωμένα και αναξιόπιστα.

Εννοείται ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η σειρά "7" της nVidia διαθέτει Pixel Shaders v.3.0, αυτό είναι γεγονός ακόμα και για την ταπεινή 7100 LE που πωλείται πολλές φορές κάτω από 50 ολόκληρα ευράκια.

Η 6800 GT ναι είναι σχετικά γρηγορότερη αλλά δεν θα την βρεις σε καμία περίπτωση 120 ευρώ, οι τιμές ξεκινάνε από 150 - 170 και βάλε, δεν αξίζει με τίποτε τα χρήματα που ζητάει. Αυξημένη κατανάλωση, αυξημένες ανάγκες απαγωγής θερμότητας, αυξημένο κόστος, αυξημένος θόρυβος και για ποιό λόγο; Για μια κάρτα DX9 συμβατή και για μια πλατφόρμα που έχει προ πολλού πεθάνει, μια και έτσι αποφάσισαν κάποια marketing departments κάποιων εταιρειών.

Προσωπικά στη θέση του Manos θα έμενα στην 6600 και θα άλλαζα τα πάντα από την αρχή. Είναι σίγουρο ότι αυτό δεν το γλυτώνει κανείς μας με τίποτα.

AGP is long dead and burried guys...... Get used to it........
 
Ξεθαβω το thread αυτο,καθοτι τελικα τσιμπησα απο ενα τυπο μια Albatron 7600 GS AGP 256 ΜΒ με 65 ευρουλια,μεταχειρισμενη 1 μηνα και με 3 χρονια εγυηση.....

Καλα δεν ειναι...;;;

Απ'οτι ειδα παντως σε benchmarks,ειναι οντως παντου ελαφρα εως αρκετα γρηγοροτερη της 6600GT.....

(Σ.Σ Αν καποιος ενδιαφερεται για μια καρτουλα τετοια,ας το πει εδω να του στειλω το τηλ του τυπου....

Εχει ακομη 7-8 ολοιδιες καρτες,αλλα υπ'οψιν,τις δινει 70 ευρω εκαστη,απλα εγω πηρα 2 μια και ηθελε κι ενα φιλαρακι μου και τις πηρα 65 ευρω εκαστη....)
 
Είναι ιδανική λύση για τον Alucard!!!!!!!

Με 65 ευράκια θα μπορεί να πάιξει άνετα STALKER και άλλα παιχνιδάκια στο μηχάνημά του μέχρι να κάνει μια ολοκληρωτική αναβάθμιση!!!!!!

Μάνο καλορίζικη και καλόπαιχτη!!
 
Είναι ιδανική λύση για τον Alucard!!!!!!!

Με 65 ευράκια θα μπορεί να πάιξει άνετα STALKER και άλλα παιχνιδάκια στο μηχάνημά του μέχρι να κάνει μια ολοκληρωτική αναβάθμιση!!!!!!

Μάνο καλορίζικη και καλόπαιχτη!!
 
Πίσω
Μπλουζα