[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Συμβουλές για αγορά laptop/netbook

Αν και το παραπάνω netbook είναι πρωτότυπο και πολύ όμορφο, έχω μια ένσταση.

Ο σκληρός του δίσκος.

Δεν αναφέρομαι στη χωρητικότητα, ακόμα και 30 giga είναι υπεραρκετά, πόσο μάλιστα τα 80.

ΑΛΛΑ:

Ο δίσκος, εκτός από 4200 rpm είναι μοντέλο 1,8 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν μπορεί εύκολα να τον αλλάξει μια και δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα 1,8 ιντσών στην αγορά. Ακόμα κι αν βρεις θα το χρυσοπληρώσεις. Βέβαια ούτε λόγος για SSD στην κατηγορία αυτή, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, ο δίσκος των 1,8 καταναλώνει λιγότερο και δεν ζεσταίνεται πολύ. Αυτά τα χρακτηριστικά μπορεί να είναι σοβαρότατοι αντισταθμιστικοί παράγοντες για την αγορά του παρόντος netbook για κάποιους.
 
Paspartoo είπε:
Να αναφερω με τη σειρα μου το ομορφοτερο (κατ'εμε) netbook της αγορας

Pooky είπε:
Αν και το παραπάνω netbook είναι πρωτότυπο και πολύ όμορφο
Παιδιά συγγνώμη, δεν λέω γούστα είναι αυτά αλλά... είμαι ο μόνος που βλέπει στην οθόνη του ένα laptop στο οποίο έχουν ξεράσει πάνω του ένα εκατομμύριο πασχαλίτσες; :eek:
 
Δεν ηπιατε καφε ακομα ?

Δεν ξερω αν ξερασαν πανω του 1.000.000 πασχαλιτσες ή αν ειναι λεκες απο 1.000.000 πατημενες κοκκινες κατσαριδες - ενα σχεδιο ειναι που απεικονιζει κλαδια και ανθη λουλουδιων σε Γιαπωνεζικο στυλ (η Vivienne Tam ειναι οικος μοδας, οποτε κατι το και καλα αρτιστικο θα ειχε πανω του)

Οσο για το 1.8 δισκο - δεν βλεπω το λογο του να αλλαξει κανεις το εσωτερικο disk ενος netbook - εκτος αν χαλασει οποτε στα 3 χρονια εγγυησης του μηχανηματος θα στον αντικαταστησει δωρεαν η HP.

Και τελος παντων ειπα οτι ειναι το ομορφοτερο (για μενα παντα) netbook - δεν ειπα οτι ειναι το καλυτερο , ουτε οτι ειναι το ομορφοτερο για ολους.

Παμε τωρα να ξερασουμε ολοι μαζι πανω του - ισως γινει ακομα πιο ομορφο.....
 
Βρε Ηρακλή γιατί τα παίρνεις; Εσύ δηλαδή θα κυκλοφορούσες μ'αυτό το πράμα παραμάσχαλα; Εγώ ούτε νεκρό δεν θα ήθελα να με δουν μαζί του...

Ότι βγαίνει από οίκο μόδας είναι όμορφο; Κι αυτό εδώ κάποιος οίκος μόδας το σχεδίασε, τι να λέει:

ugly_dress.jpg
 
Από netbooks μ' αρέσει πολύ το HP Mini 5101:

picture.php
 
Μα Αλκη μου - αφενος το σχεδιο του netbook δεν εχει καμια σχεση με τη φωτο που εβαλες (ουτε με τα υποπροιοντα 1.000.000 πασχαλιτσων) και αφετερου ξαναλεω οτι ειναι προσωπικη μου αποψη.

Αν εγραφες εσυ οτι το ταδε screenshot απο το ταδε adventure ειναι οτι καλυτερο εχεις δει ποτε σου και οτι ειναι κατι που θα το θυμασαι παντα - και εγραφα απο κατω οτι ειναι σαν να το εχουν ..... 2.5 εκατομμυρια ποντικια και οτι θα ντρεπομουν να φορτωσω καν το συγκεκριμενο παιχνιδι - δεν θα σκεφτοσουν οτι μαλλον ειμαι (τουλαχιστον) υπερβολικος και οτι ισως θα επρεπε να αποφυγω ενα τετοιο σχολιο ?

Anyway - θα επικεντρωθω στον ρολο του "μπαμπουλα" - το ποσταρισμα δεν μου βγαινει πια στο retromaniax.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαφωνώ με τον Άλκη. Το netbook είναι όμορφο. Είναι διαφορετικό.

Διαφωνώ με τον Ηρακλή. Ο ρόλος του μπαμπούλα δεν σου πάει. Άλλωστε δεν μπορείς (μπορούμε) να συμφωνούμε με όλους και με όλα.

Όσο για το δίσκο, συμφωνώ μαζί σου. Απλά προσωπικά θα τον άλλαζα, όπως έχω και κάνει στο netbook μου, από 80 / 5400 τον πήγα σε 320 / 7200 και θα πάει σε 120 / SSD.

Στα φορητά, αυτό που παίζει ρόλο είναι η ταχύτητα του σκληρού πάνω από όλα, απλά ένας 4200 rpm δεν μου γεμίζει το μάτι.........
 
Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ βαρετός αν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν διαθετει ΙΟΝ οποτε...I ll pass
 
Εχει δικιο ο φιλος μου ο Αλκης.
 
Wally είπε:
Δεν διαθετει ΙΟΝ οποτε...I ll pass
......και ούτε θα διαθέτει ποτέ. ΙΟΝ = ταφόπλακα από την Intel σε όποια εταιρεία το επιλέξει. Και καμία εταιρεία δεν θέλει να τα βάλει με τον αρχηγό.

(Μην αρχίσουμε τις χαζομάρες για την AMD τώρα, όσο και αν την υποστηρίζω, η Intel ήταν είναι και παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. )
 
Μπα! Δεν το νομίζω, ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο πρόστιμο της EU στην Intel (1.7 δις $) που έκανε τη m$ να πεθάνει απ' τα γέλια...

Εξ άλλου ήδη κυκλοφορούν netbooks με atom και ion.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΙΟΝ = nVidia, thanks i'll pass.

Εξάλλου ΙΟΝ = Σοκολάτα γάλακτος. Θα λιώνει από τη ζέστη!!!!!!!!!!!
 
Yes !!!

Το είδαμε κι αυτό,να "κονταροχτυπιόμαστε" (και) για τα laptops ! :p

Αnyway,δε μου αρέσει το HP,στα laptops -όπως και στα desktops άλλωστε- προτιμώ τη σκέτη μαυρίλα,αλλά,ΦΥΣΙΚΑ,γούστα είναι αυτά..!

(LOL Άλκη,η παρομοίωση ήταν απίστευτη !! :rofl: :rofl: :rofl: )
 
Ήρθε και πάλι η ώρα.

Με την πρώτη των "7" σήμερα, κατακλυστήκαμε από νέα φορητά. Όλα με νέο λειτουργικό αλλά και νέο hardware σε τιμές πολύ χαμηλές σε σχέση με ότι αγοράζαμε πέρυσι και πριν από μερικά χρόνια.

Με τον ερχομό του 360 σπίτι, αποφάσισα να κρατήσω ένα δυνατό desktop για παιχνίδια και ένα φορητό για όλα τα άλλα, αλλά και για κανένα παιχνιδάκι όταν βαριέμαι να ανοίξω το τέρας.

Το φορητό θα παίξει το ρόλο ενός οικονομικού σκλάβου όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, μια και το τέρας θα πάρει δύο κάρτες γραφικών και δεν θα είναι για χρήση εκτός από παιχνίδια. Οπότε θα πρέπει να καλύπτει σχεδόν τα πάντα.

Θα χρησιμοποιηθεί για ταινίες, browsing, emulators, και παλιότερα παιχνίδια (μιλάμε για παιχνίδια μέχρι της εποχής του Oblivion) και φυσικά, για ασταμάτητο ανεβοκατέβασμα. Θα λειτουργεί πολλές ώρες λοιπόν.

Δεν θα χρησιμοποιηθεί τόσο σαν φορητό, έχω το netbook και δεν το αλλάζω με τίποτε για αυτό το λόγο. Αλλά θέλω να μπορεί να μετακινηθεί σε περίπτωση που τύχει να πάω κάπου, ή μέσα στο σπίτι. Περισότερο θα λειτουργεί πάνω σε (αυτοσχέδια) βάση με ανεμιστήρες.

Σύνοψη:

Χρειάζομαι ένα μηχάνημα που να μπορεί να παίξει παιχνίδια όχι στο μέγιστο βαθμό, να είναι ανάμεσα στις 15 και 18 ίντσες διαγώνιος οθόνης, και να έχει επεξεργαστή διπλού πυρήνα, κάτι σε Core 2 Duo ή AMD εκτός από Core Duo που γινόταν φούρνοι. Η κάρτα γραφικών θα πρέπει να είναι αυτόνομη, δεν με νοιάζει ΑΤΙ ή nVidia.

Ότι και να είναι θα αγοραστεί με επέκταση εγγύησης για τουλάχιστον τρία χρόνια. Τέλος θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε Windows 7.

Δεν έχω πρόβλημα με τα "Ελληνικά" φορητά, το Multirama που πήρα πέρσι περνάει του Χριστού τα πάθη από τη γυναίκα μου και δεν έχει πει κιχ, ειδικά το καλοκαίρι πέρασε του Χριστού τα βάσανα και είναι σε top κατάσταση!!!! (Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως το μεταχειρίζεται, απλά να σας πω ότι αλλάζει κινητό κάθε εξάμηνο γιατί όλα τα φτύνουν από την κακομεταχείριση) , οπότε και Ελληνικά είναι μια χαρά. Εξαιρούνται τα τούρκικα του e-sh0p.

Δώστε γνώμες λοιπόν!!!!!

Η αγορά θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο.
 
Τελικά λόγω "ατυχίας" και ελέω πιστωτικού, έβαλα άλλα 700 ευράκια και πήρα το Turbo-X Furious με i7 720 επεξεργαστή και 260 κάρτα γραφικών. Φυσικά με εγγύηση 4 ετών.

Λόγω του ότι το πιστωτικό ήρθε από το πουθενά και τα 800 ευρώ ήταν το "ταβάνι" για φορητό, είπα να πάρω ένα φορητό θηρίο.

Το Desktop i7 θα ακολουθήσει με το νέο έτος μάλλον με τον ερχομό των νέων επεξεργαστών.
 
pooky(1), πρώτες εντυπώσεις; Άξιζε τελικά τα λεφτά του;
 
Θα το έχω στα χέρια μου στις 6 με 7 το απόγευμα, Εχθές είχαν ετοιμοπαράδοτο μόνο με Vista και παρείγγειλα με 7.

Από το www.notebookreview.com στο forum γράφουν πολύ καλά λόγια (εκεί πωλείται σαν Sager στην Αμερική) εμένα με ενδιαφέρει να δω θερμικά πως θα τα πάει.

Δεν θα του βάλω χέρι ως προς θερμικές αγώγιμες πάστες και τα λοιπά, αλλά θα λιώσει σε GRID και Oblivion με δεύτερη οθόνη πάνω για να δω θερμοκρασίες.

Να σου πω τη αλήθεια τα 1670 περίπου που ζήταγε μπορεί και να μη τα έδινα, αλλά τα μισά ήταν ποσό πιστωτικού, ήθελα ένα laptop γύρω στα 700 max 800, το πιστωτικό ήρθε από το πουθενά, οπότε ούτε που το σκέφτηκα.

Σαν αγορά τη θεωρώ απόλυτα υπερβολική, με 1650 ευρώ φτιάχνεις i7 με 5870 Crossfire ANETA αλλά είπαμε μου κόστισε μόνο 700 ευρώ πραγματικά, οπότε δεν με πείραξε.

Θα αντικαταστήσει το παλιό καλό μου Fujitsu Siemens με Celeron mobile 1,7 επεξεργαστή που ήδη μετράει 4 χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα μείνει 4ετία σε λειτουργία και αυτό.

Ήδη από το Πλαίσιο μου είπαν ότι μπορώ άνετα να ανοίγω καπάκια και να καθαρίζω ανεμιστήρες και σκόνες, να αλλάξω δίσκο με SSD (που θα κάνω άμεσα) ή να αντικαταστήσω μνήμες αν χρειαστεί, οπότε από θέμα εγγύησης είμαι καλυμμένος.

Με 260 mobile (nVidia) δεν θα πιάνει μία μπροστά στο Crossfire 5870 που σκέφτομαι να στήσω με το νέο χρόνο (γύρω στο Πάσχα) αλλά δεν με ενδιαφέρει extreme gaming σε αυτό το μηχάνημα.

Α, η κάρτα γραφικών είναι σε MXM module και μπορεί να αλλάξει (επί πληρωμή) σε κάτι με DX-11 γραφικά αργότερα, απλά δίνεις βλάβη (με υπαιτιότητα) στην κάρτα γραφικών, αλλά το κόστος θα είναι πάνω από 400 ευρώ, οπότε απλά δεν νοιάζομαι.

Περισσότερα μόλις το στήσω το βραδάκι και δω θερμική συμπεριφορά.

http://www.powernotebooks.com/AutoGallery.php?gal=/specs/images/8690/

Ειδικά το εσωτερικό.....

και.....

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=420125

για συζήτηση.

Από εμφάνιση δεν λέει και πολλά, είναι generic αυστηρή κατασκευή, but who cares?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Περιμένουμε φωτογραφιες και κανένα benchmark_ακι...
 
Πίσω
Μπλουζα