[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] DVD recorders: IDE & SATA

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.792
Αντιδράσεις
4.276
Την λοξα με τα Pioneer γραφτηρια την ειχα απο παλια. Τα θεωρω οτι καλυτερο κυκλοφορει στον τομεα αυτο, τουλαχιστον μεχρι προσφατα.

Με το IDE 109 εχω κανει πανω απο 400 dual-layer εγγραφες χωρις απωλειες!

Μαλιστα ηταν τα μονα γραφτηρια,μαζι με καποια απο τα διχιλιαρα της NEC, που περναγαν τη πρωιμη 360 "δοκιμασια"

Μετα την αλλαγη υπολογιστη και επειδη το νεο mobo εχει 1 θεση IDE (!!!!!??!!!), αναγκαστηκα να αγορασω το SATA 216D. Το πρωτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η γελοια φθηνη τιμη του.Κακος προαγγελος...

Αποτελεσμα: Συνεχιζω να εχω μηδενικο προβλημα στα κανονικα CD/DVD αλλα στα Dual-Layers εχω προβλημα (1 στα 4 καιγονται!!!!)

Και ολα αυτα με φρεσκα fw και αξιοπρεπη δισκακια!

Πλεον αναγκαζομαι,οταν θελω να γραψω DL,να ανοιγω το κουτι και να καρφωνω το IDE γραφτηρι...

Για παν ενδεχομενο,εχω και ενα IDE NEC 2500 στη ντουλαπα...
 
Bάλε ρε Πάνο το IDE μόνιμα πάνω,αφού έχεις IDE κανάλι και καθάρισες !

Τι,έχεις IDE δίσκους ;;;

Να τους αλλάξεις πάραυτα ! :D :D

σ.σ Plextor FTW !!! :p
 
Μιας και αναφερθήκατε σε IDE κανάλια , απλά αναφέρω μια καρτούλα που έχω χρησιμοποιήσει και είναι άψογη.

Δεν είναι μόνο για RAID.

Την είχα βάλει σε παλιό κατεβαστήρι , του 1999 με celeron 850άρη , του οποίου η μητρική δεν έβλεπε δίσκους πάνω από 120 γίγα. Με αυτή , έπαιρνε τα πάντα.

Την έβαλα σε ένα σύστημα που έφτιαξα για το ιατρείο , για να αξιοποιήσω παλιούς δίσκους. Παίζουν κυριλέ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
φίλε Wally τα Double Layer είναι γενικά πονεμένη ιστορία

καταρχήν απ'ότι λες έχεις βάλει το τελευταίο firmware, πράγμα γενικά πολύ σημαντικό, μπορεί να βελτιώνει αρκετά πράγματα, οπότε είσαι οκ λογικά εκεί

μετά για δισκάκια δεν ξέρω ποια χρησιμοποιείς, αλλά τα μόνο αξιόπιστα είναι τα Verbatim τα οποία είναι Mitsubishi, δηλαδή ότι καλύτερο σε double layer

θα σου έλεγα λοιπόν να δοκιμάσεις Verbatim DVD+R DL 8x

μπορείς να βρεις την δεκάδα γύρω στα 15ευρώ

προσοχή, να προτιμάς τα +R στα οποία εκτός των άλλων μπορείς ν'αλλάξεις και το book type σε DVD-ROM

επίσης δεν ξέρω με ποιο πρόγραμμα κάνεις τις εγγραφές, παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο

προσωπικά έχω καταλήξει στο ImgBurn, πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο

επίσης δεν προτείνεται εγγραφή σε μεγαλύτερη ταχύτητα από 4x, ακόμα κι αν την υποστηρίζει το recorder σου

ακόμα, μπορεί το 216D να μην τα πάει καλά με τα συγκεκριμένα δισκάκια που χρησιμοποιείς

να έχεις υπόψη σου επίσης ότι κάποια recorder δεν τα πάνε καλά με συγκεκριμένους τύπους δίσκων, δηλαδή μπορεί να γράφουν εξαιρετικά σε DVD+R π.χ. και μέτρια σε DVD-R

και να έχεις υπόψη σου ότι σε Double Layer τα καλύτερα και τα μόνα που αξίζουν είναι τα Verbatim

μετά τα Verbatim το χάος απλά δεν υπάρχει κάτι που να πεις ότι είναι αξιοπρεπές έστω, καλώς ή κακώς είναι μονόδρομος τα Verbatim

κατά την προσωπική μου άποψη αξίζει να τα προτιμήσεις

μετά από λίγα χρόνια θα έχεις περισσότερες πιθανότητες ότι τα δεδομένα σου θα διαβάζονται ακόμα

το ξέρω ότι μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά από τα υπόλοιπα δισκάκια, αλλά το καλύτερο συνήθως είναι πιο ακριβό και στο συγκεκριμένο η διαφορά στην ποιότητα είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τα υπόλοιπα

τα παραπάνω στα γράφω φιλικά και σαν συμβουλή

γιατί έχω φάει κι εγώ το κεφάλι μου αρκετά με τα double layer στο παρελθόν, θυμάμαι κάτι TDK τα μισά είχαν πάει για πέταμα...

μέχρι που κατέληξα στo ImgBurn και τα Verbatim, δεν μου'χει "καεί" ούτε ένα μέχρι τώρα, κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο :)
 
Τα Pioneer του σήμερα απλά δεν έχουν καμία σχέση με τα του χθες.

Έχω περάσει σε Samsung μια και όλα τα άλλα που δοκίμασα μου έκαναν προβλήματα. Μέχρι στιγμής κανένα Dual layer δεν έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα Blu Ray Recorders είναι τα ιδανικότερα για την εγγραφή Dual layer DVDs λόγω του ακριβού μηχανισμού που χρησιμοποιούν. Δεν έχω λόγω να τους αμφισβητήσω, αλλά ούτε και καμία διάθεση να τους επαληθεύσω από πρώτο χέρι.

Απλά τυγχάνει να γνωρίζω "μονόφθαλμους" που γράφουν Dual layer για 360 αποκλειστικά και μόνο χρησιμοποιώντας BR-RW συσκευές.........
 
Όλα αυτά που διαβάζω μου θυμίζουν εικόνες του παρελθόντος όταν οι οπτικοί δίσκοι (CDs) αντικατέστησαν τις δισκέττες. Ξαφνικά με την επικράτηση των οπτικών δίσκων η ποιότητα τόσο των οδηγών όσο και των μέσων μαγνητικής αποθήκευσης πήρε - αδικαιολόγητα - την κάτω βόλτα, ωθώντας το αγοραστικό κοινό στην ολοκληρωτική μετάβαση του στα CDs (και DVDs πλέον). Ξαφνικά τώρα, διαπιστώνουμε πάλι ότι τόσο οι οδηγοί εγγραφής όσο και το μέσο αποθήκευσης, αρχίζουν να έχουν πτώση ποιότητας/αξιοπιστίας (σε συνάρτηση με την αντίστοιχη πτώση της τιμής τους), σε συνδυασμό με την καθιέρωση και εξάπλωση σιγά - σιγά του νέου φορμά της εποχής (Blu Ray). Δεν ξέρω αν συμμερίζεται κανείς την παρατήρηση μου, αλλά δεν δικαιολογείται κάτι που υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία και μέχρι χθες τεχνολογικά ήταν σε ένα Α επίπεδο, σιγά - σιγά να αποκτάει "παιδικά" προβλήματα ποιότητας και αξιοπιστίας.
 
Δεν ξερω τι να σκεφτω.

Κατ αρχην εχουμε γελοιες τιμες κτησεως,οποτε συμπεραινω οτι εχουμε συνεπακολουθα και χαμηλη ποιοτητα κατασκευης (οσο και να φθηνηναν τα υλικα, δεν μπορω να φτασω σε κοστος+ κερδος στα 20 ευρω!)

Το BR ακομα δεν μπορει να προβληθει ως λυση λογω πανακριβου μεσου(δισκακιου), παν-αργων ταχυτητων εγγραφης, μηδαμινης εισχωρησης και μικρης αναγκαιοτητος. Οποτε δεν μπορω να σκεφτω οτι μας σπρωχνουν σε νεο φορμα.

Εχω καποιες συνομωσιολογικες θεωριες αλλα δεν τις αναφερω διοτι θα φαω κραξιμο.

Για τις περισοτερες χρησεις χρησιμοποιω CloneCD και δισκακια Maxell. Σιγουρα δεν εχουν την ποιοτητα των Verbatim αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να δικαιολογειται το καψιμο!
 
Πεστες πρωι ειναι ακομα δεν εχει κοσμο.

Εγω απο την μερια μου παροτι κλεινω κανα 8αρι χρονια ενασχολησης με Pc ειμαι απο τους λιγους μην πω ο μοναδικος που δεν εχω καψει ποτε μου ουτε CD ουτε DVD ουτε ειχα ποτε cd-dvd rec.

Αντιθετως εχω καψει ουκ ολιγα dvd-dual layer στο dvd rec της TV. :D
 
Δεν τίθεται θέμα συνομωσίας, τίθεται θέμα φτηνοκατασκευής.

Το Nec ND-1300A που έχω από το 2003 καίει μια χαρά CDs και DVDs αλλά το άλλαξα με κάτι άλλο γιατί δεν έχει δυνατότητα Dual Layer εγγραφής. Ακόμα με αυτό καίω οτιδήποτε single layer υπάρχει.

Ζυγίζει δύο κιλά, σε σημείο να είναι βαρύτερο από τροφοδοτικό. Το έχω ανοίξει για να καθαριστεί από σκόνες, νυχτερίδες και αράχνες και έχω πάθει πλάκα με το μηχανισμό. Πραγματικό άρμα μάχης.

Αντίθετα ένα άλλο Nec που πήρα πρόσφατα (τσάμπα από τον Κατσάμπα) δεν γράφει dual layer παρά με Intenso!!!!!!! (μπλουααααρχχχχχχ) . Ζυγίζει 100 γραμμάρια και χωρίς πλάκα, τα φτηνά παιχνίδια του Jumbo είναι απείρως καλύτερα κατασκευασμένα.
 
Δεν θα είχες κανένα πρόβλημα κύριε αντμινιστράτορα αν αγόραζες και κανά original για το 360 σου. :p

Από εκεί και πέρα, να δεις τι dye χρησιμοποιούν τα DL που προσπαθείς να γράψεις. Όλες οι ενδείξεις είναι ότι το μόνο πραγματικά της προκοπής είναι το MKM001/MKM003 Mitsubishi Kagaku Media και υπάρχουν προβλήματα με ΟΛΑ τα υπόλοιπα.

Μερικά ενδεικτικά threads σε ψάξιμο 5 λεπτών:

http://club.cdfreaks.com/f87/pioneer-dvr-216-cant-do-dual-layer-disc-257250/

http://club.cdfreaks.com/f87/memorex-dvd-r-dl-xbox-360-backups-270681/

http://club.cdfreaks.com/f87/there-genius-out-there-dl-burning-problem-270251/

http://club.cdfreaks.com/f87/mbi-moser-baer-dl-r-244658/

Όσο για την ιστορία με τα παλιότερα drives, θα αναφέρω ότι για το TOSEC πχ κατάλληλα drives είναι μέχρι το 111D. Από το 112D βγάλανε την δυνατότητα για overread into leadout και βγαίνουν bad dumps στο τελευταίο audio track. :xm:

Οπότε φυλάω το δικό μου ως κόρη οφθαλμού. :)

Ακόμα και ο κύριος manos426f που πανηγυρίζει για τα Plextor αγνοεί προφανώς ότι τα τελευταία χρόνια η Plextor απλώς κάνει rebrand άλλων κατασκευαστών και δεν έχει καμμία σχέση με τα παλιά Plextor. Την πάτησε και ένας δικός μας που βρέθηκε να έχει πληρώσει κοντά 100$ για ένα rebranded BENQ (μπλεχ!). Google "Plextor rebrand" για περισσότερες πληροφορίες.
 
Μα....μεσιέ Maddog,εγώ έχω τα PX-108A και PX-755A που είναι Plextor Plextor,όχι παπατζοPlextor.... ;) ;)
 
Wally είπε:
Για τις περισοτερες χρησεις χρησιμοποιω CloneCD και δισκακια Maxell. Σιγουρα δεν εχουν την ποιοτητα των Verbatim αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να δικαιολογειται το καψιμο!
φίλε Wally κι όμως μπορεί να δικαιολογείται από τα δισκάκια και μόνο

όπως έγραψε και o Maddog και είπα και προηγουμένως, για DL, Verbatim μόνο

και να σου πω κάτι, από απορία πόσο τα παίρνεις τα Maxell;

όχι τίποτ'άλλο, θυμάμαι την εποχή που πάλευα με κάτι TDK κι εγώ

σχεδόν το 1 στα 2 πήγαινε στα σκουπίδια και σκεφτόμουν τι τα πήρα για να γλυτώσω λεφτά σε σχέση με τα verbatim (τότε ειδικά ήταν αρκετά πιο ακριβά)

γιατί πιο ακριβά μου ερχόταν, για να γράψω ένα δισκάκι ουσιαστικά χάλαγα 2, ένα για το γράψιμο κι ένα για τα σκουπίδια :p

δοκίμασε να γράψεις με verbatim πάντως και imgburn να δεις αν έχεις πρόβλημα

πάρε 1-2 για δοκιμή έστω και δες τι αποτελέσματα έχεις ;)
 
manos426f είπε:
Μα....μεσιέ Maddog,εγώ έχω τα PX-108A και PX-755A που είναι Plextor Plextor,όχι παπατζοPlextor.... ;) ;)
Μεσιέ, εσύ μπορεί να τα έχεις από παλιότερα, αλλά το topic είναι για το τι πουλιέται τώρα. Δυστυχώς η Plextor όπως την ξέραμε είναι dead. Και για τα drives της όντως ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα. Το ίδιο και για τα Pioneer. Άρα ο Wally βρήκε σωστό τίτλο, άλλο αν το δικό του πρόβλημα είναι σχεδόν σίγουρα τα media και όχι το drive (και ακόμα δεν μας έγραψε και τι .....media χρησιμοποιεί. Όχι μάρκα, dye!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Pooky το ίδιο Nec είχα και εγώ και ψόφησε προ πολλού...

Αντίθετα ένα Liteon που αναγκάστηκα να πάρω κάποια στιγμή, παρόλο που δεν το εμπιστεύομαι ως μάρκα, αποδείχτηκε σκυλί...
 
Εγώ παίδες έχω ένα IDΕ NEC Optriac AD-5170Α (συνεργασία ΝΕC & Sony) που υποτίθεται έχει τεχνολογία για optimum εγγραφή ανάλογα την ποιότητα του μέσου. Ανιχνεύει την ποιότητα του υλικού που προηγείται και αυξομειώνει την ένταση του laser.

Έχω κάνει πολλές εγγραφές DL και δισκάκια PS2, Dreamcast, Saturn κλπ με άριστα αποτελέσματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδες οτι και να ειναι το dye, δεν δικαιολογειται το 3 ετων γραφτηρι να τα γραφει χαρτι (και μιλαμε για εγγραφες απαιτησεων λογω προορισμου) και το νεο να καιει 1 στα 4...
 
Η μόνη σου ελπίδα είναι να υπάρχει νεότερο firmware, τις περισσότερες φορές διορθώνουν τη συμβατότητα με τα media.
 
Το πηρα αποφαση και χρησιμοποιω ξανα το "εργαλειο" 109 :)
 
TallMan είπε:
Pooky το ίδιο Nec είχα και εγώ και ψόφησε προ πολλού...
Αντίθετα ένα Liteon που αναγκάστηκα να πάρω κάποια στιγμή, παρόλο που δεν το εμπιστεύομαι ως μάρκα, αποδείχτηκε σκυλί...
Κι εμένα μια εποχή 2007 σταμάτησε να αναγνωρίζει ξαφνικά οτιδήποτε blank media έβαζα μέσα. Έψαξα και βρήκα το τελευταίο firmware που είχε βγει και το έβαλα. Έπειτα από ένα restart το μηχάνημα ξαναήρθε στη ζωή ως εκ θαύματος και από τότε λειτουργεί κανονικότατα.

Πάντως με τα τελευταία Samsung DVD-RWs έχω βρει την υγειά μου για τα καλά πια.
 
Βεβαίως όσο φτηναίνουν τα εργατικά, υλικά κλπ σίγουρα υπάρχει και απώλεια στην ποιότητα κατασκευής, αλλά γενικά οι προδιαγραφές και οι ανοχές εγγραφής δεν πέφτουν αλλά αυξάνονται για αυτό και μέσα που μέχρι χθες ήταν σχεδόν αποδεκτά, σήμερα χωρίς να έχει αλλάξει απαραίτητα κάτι δεν είναι μέσα στα προδιαγεγραμμένα πλαίσια που έχουν καθοριστεί από το κάθε μηχάνημα.

Πάνο μήπως αυτό που αναφέρεις έχει να κάνει με την ποιότητα και τις ανοχές που έχει το κάθε μηχάνημα; Οπότε επειδή το παλιό έχει μία πιο χοντροειδή εγγραφή και μεγαλύτερες ανοχές γράφει ό,τι βρει μπροστά του, ενώ το καινούργιο με πιο λεπτομερή μηχανισμό και λιγότερες ανοχές, όταν κάποιο μέσο βγει εκτός προδιαγραφών το "καίει" ως μη αποδεκτό; Δοκίμασε άλλα δισκάκια πριν καταλλήξεις ότι φταίει ο εγγραφέας σου.
 
Πίσω
Μπλουζα