Σίγουρο κι αξιόπιστο backup των δεδομένων μας...Πώς ;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ενα κακο και ενα καλο.

Εξηγουμαι.

Τρελο παλτο αυτο που εφαγε ο Μανος ΑΛΛΑ χαρηκα που διαβασα οτι ως reviewer παιζει ολοκληρο το παιχνιδι πριν προβει σε δημοσιες κρισεις. Δυστυχως η μοδα του "πασαλειματος" που προηλθε απο τους διαφορους ιντερνετικους reviewers του γλυκου νερου τεινει να γινει καθεστως παντου. Ετσι χαιρομαι οταν βλεπω τυπαδες να ρολαρουν τις δημοσιες κριτικες τους επι ολοκληρωμενου παιχνιδιου/εμπειριας. Kudos Μανο!

Sorry για το offtopic

Ηταν τυχαίο ότι ο δίσκος ηταν WD. Τo'χουμε ξαναπει 100αδες φορές. RAID-1!

Wally είπε:
Τρελο παλτο αυτο που εφαγε ο Μανος ΑΛΛΑ χαρηκα που διαβασα οτι ως reviewer παιζει ολοκληρο το παιχνιδι πριν προβει σε δημοσιες κρισεις. Δυστυχως η μοδα του "πασαλειματος" που προηλθε απο τους διαφορους ιντερνετικους reviewers του γλυκου νερου τεινει να γινει καθεστως παντου. Ετσι χαιρομαι οταν βλεπω τυπαδες να ρολαρουν τις δημοσιες κριτικες τους επι ολοκληρωμενου παιχνιδιου/εμπειριας. Kudos Μανο!

Sorry για το offtopic
Συνεχίζοντας λίγο το offtopic,δεν υπάρχει περίπτωση ρε Πάνο να γράψω για παιχνίδι,αν δεν το έχω τελειώσει φίλε.Εσύ θα έλεγες τη γνώμη σου για μια ταινία,χωρίς να έχεις δει το φινάλε της; ;)

Εκτός από το...αστείο του πράγματος,είναι πάρα πολύ εύκολο να εκτεθείς αν κάνεις κάτι τέτοιο και φυσικά δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να βρεθώ σε μια τέτοια θέση.

To συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν άργησε λιγάκι να μας έρθει,μ' αποτέλεσμα να έχω πολύ λίγες ημέρες στη διάθεσή μου,από τη στιγμή που το παρέλαβα,να το δω και να παραδώσω το κείμενό του.Έτσι,έπαιξα σχεδόν όλο το Σ/Κ για να το τελειώσω και...έγινε αυτό που έγινε!

Ε,τι να πεις μετά για την τύχη σου;!;!;

Και ΟΚ,θα μου πεις εσύ ίσως τώρα "το είδες το παιχνίδι,μπορείς να γράψεις γι' αυτό".Κάπως έτσι είναι,αλλά

-έχασα κάποια πολύ όμορφα screenshots που είχα πάρει

-δεν είδα το τέλος του Predator

Τι θα κάνω;Μα...ήδη το ξανάρχισα,στο "Easy" αυτή τη φορά και με πρώτο τώρα τον Predator.Ε,ναι,είμαι πολύ πεισματάρης φίλε! :P

Μπορώ να γνωρίζω πάντως,ότι αυτή τη νοοτροπία του να ολοκληρώνεις τα games πριν γράψεις το review τους,την έχουν κι άλλα παιδιά στο περιοδικό,οπότε η κρίση η οποία βγαίνει γι' αυτά είναι ολοκληρωμένη,καθαρά προσωπική και άνευ επηρρεασμού από τρίτους παράγοντες.

Και βέβαια αυτό είναι που κάνει ευχάριστη την ενασχόληση μ' ένα τίτλο για εμάς,από την (νέα για μένα) σκοπιά του reviewer... :)

On topic...

Rygar είπε:
Ηταν τυχαίο ότι ο δίσκος ηταν WD
Σίγουρα,απλά σ' εμένα αυτή ήταν και η τελευταία WD φορά...

(βέβαια έχω και 2 εξωτερικούς 2.5άρηδες WD τώρα που το σκέφτομαι αλλά....μπα,δε νομίζω να σκάσουν κι αυτοί πια! )

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pooky(1) είπε:
Για την ιστορία, ο δίσκος από φορητό στο server μου αυτή τη στιγμή είναι στους 22 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος (προσωρινός) 250άρης στους 28.
Δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι καλές για τους σκληρούς. H google κάτι πρέπει να ξέρει για να λέει το αντίθετο: http://www.linuxplanet.com/linuxplanet/tutorials/6886/1/

Το παραπάνω άρθρο είναι πολύ καλό και ενδείκνυται για διάβασμα, έχει πολύ καλά tips.

Οι δίσκοι που έχω χάσει ήταν σε εξωτερική θήκη και έβραζαν τα καλοκαίρια ή σε κουτιά με πολύ περιορισμένο airflow.

Σε παλιό μηχάνημα που έχω παραχωρήσει σε φίλο με δύο WD 40 και 160 πάνω, με τον 40άρη να λειτουργεί από το 2005 έχοντας γράψει χιλιάδες ώρες (πρέπει να έχει ξεπεράσει τις 40.000 λογικά τώρα) και τον 160άρη να είναι κοντά στις 25000 αλλά με dedicated ανεμιστήρα ο καθένας, επέτρεψέ μου να διαφωνίσω με τη google και με οποιονδήποτε σχετικά με το θέμα θερμοκρασία - δίσκος. Δεν υπάρχει περίπτωση δικός μου δίσκος να μη δουλέψει με ανεμιστήρα να τον ψύχει.

Ο Seagate που έχασα τελευταία λειτουργούσε σε εξωτερική θήκη συνεχώς στους 48 με 50 βαθμούς, γιατί ο server μου είναι πίσω από τα γραφείο και ήταν βαβούρα να τον βγάζω να τον ανοίξω και να εγκαταστήσω εκεί το δίσκο. Ο προσωρινός είναι μέσα, να προσθέσω.

Μίλαγα με το Μάνο πριν από λίγο και του είπα ότι σκέφτομαι τη λύση raid 1 για δύο 1,5 terra δίσκους χαμηλών στροφών που θα μπουν μέσα για ασφάλεια δεδομένων πάνω από όλα. Θα δω τι και πως θα στήσω.

pooky(1) είπε:
Μίλαγα με το Μάνο πριν από λίγο και του είπα ότι σκέφτομαι τη λύση raid 1 για δύο 1,5 terra δίσκους χαμηλών στροφών που θα μπουν μέσα για ασφάλεια δεδομένων πάνω από όλα. Θα δω τι και πως θα στήσω.
Ερώτηση, όταν λες χαμηλών στροφών, εννοείς στις 5400 ή πλέον οι 7200 θεωρούνται χαμηλαί στροφαί; :D Οι δίσκοι 10.000rpm θέλουν και πολύ καλή ψύξη.

Υπόψην, το Raid σώζει τα σοβαρά δεδομένα σας (δουλειά, προσωπικά κλπ), και ΟΧΙ το λειτουργικό αμα κολλήσει ιό ή χαλάσει η εγκατάσταση!!! Πλέον το λειτουργικό ΔΕΝ είναι κρίσιμο για τη λειτουργία του υπολογιστή, με την έννοια ότι ανα πάσα στιγμή το στήνεις, ενώ αν χάσεις τη δουλειά σου, δεν έχεις τίποτα. ;)

Στο θέμα μας, αυτή τη στιγμή εχω 2 Seagate 750GB, σε Raid 1 από τον 10/2007. Δουλεύουν προβλημάτιστα. Μαλιστα δεν εχω καν φορτώσει καποιο αναβαθμισμένο firmware που είχε βγει εκείνη την εποχή και μαλιστα θυμαμαι ότι είχε γίνει ντόρος περί τούτου. Δε θυμάμαι μόνο εάν ειναι οι 7200.11 ή 12. Αφου παίζουν, δεν το ψάχνω. Καθότι θέλω να σκανάρω ό,τι φωτογραφία κυκλοφορεί στο σπίτι, σκοπεύω σε 1-2 μήνες να παω σε Netgear Readynas duo με 2x1.5TB δίσκους. Το αν θα είναι seagate ή WD θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη διαφορά κόστους και μόνο.

Rygar εννοώ δίσκους χαμηλής κατανάλωσης και θορύβου, άρα 5400 στροφών. Φυσικά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι δίσκοι θα μπουν για τα δεδομένα, το λειτουργικό θα παραμείνει ως έχει.

Οι δικοί σου μάλλον πρέπει να είναι της σειράς 7200.10 ή και παλαιότεροι - σκυλιά αξιοπιστίας και αντοχής.

Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με τον υπάρχον δίσκο που έχω; Υπόψη και οι δύο νέοι θα μπουν φρέσκιοι και αφορμάριστοι πάνω.

Γιατί θα βρεις 5400 1.5TB;;;;;; :P :P:P:P

Οταν τους παρεις, τα ξαναλεμε ;)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD15EARS-1-5TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb.htm

Αυτόν λέω. Ναι, είναι 7200 αλλά αυτό που με καίει είναι να μη χαλάει το κόσμο και να μη καταναλώνει τα κέρατά του. Τώρα αν πληροί τις δύο αυτές προϋποθέσεις, ας τρέχει και στις 10.000 rpm.

Θα σε χρειαστώ όταν δεήσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πίσω
Μπλουζα