Σαν Σήμερα...στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


30 Σεπτεμβρίου 1953 "Το τραγούδι του πόνου"



30 Σεπτεμβρίου 1963 "Θεέ μου δώσ' μου το φως μου" , "Η καρδιά της μάνας" , "Τρίτη και 13" , "Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης"



30 Σεπτεμβρίου 1968 "Ο πεθερόπληκτος" , "Ο Μικές παντρεύεται" , "Ο μπακαλόγατος" , "Αποστολή θανάτου"



30 Σεπτεμβρίου 1972 "Μέρες του '36" , "Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα"


 


Επίσης , σαν σήμερα 30 Σεπτεμβρίου γεννήθηκαν οι ηθοποιοί Ορέστης Μακρής (1898) , Νίκος Ρίζος (1924) , Γιάννης Βόγλης (1937) και Έλλη Φωτίου (1939)


727.jpg


720.jpg


726.jpg


725.jpg


722.jpg


721.jpg


723.jpg


724.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


1 Οκτωβρίου 1962 "Άγγελοι του πεζοδρομίου" , "Μάνα κάνε κουράγιο" , "Ο Μιχαλιός του 14ου Συντάγματος"



1 Οκτωβρίου 1973 "Δαίμονες της βίας και του σεξ"



1 Οκτωβρίου 1979 "Γυναίκες στα όπλα"


 


Επίσης , σαν σήμερα 1 Οκτωβρίου 1917 γεννήθηκε η ηθοποιός Μαρία Φωκά , ενώ σαν σήμερα 1 Οκτωβρίου 2004 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελένη Χατζηαργύρη


731.jpg


730.jpg


729.jpg
 
Φαντάζομαι ότι ο κύριος με το προτεταμένο όπλο (Γιώργος Στρατηγάκης?) είναι ο δαίμονας της βίας και η Γκιζέλα Ντάλι με το μπούτι όξω είναι ο δαίμονας του σεξ (παρόλο που οι κυρίες του φόρουμ ίσως έχουν την αντίστροφη κατανομή δαιμόνων, μια που ο μεν κύριος είναι ευειδής, γυμνόστερνος και, για τα δεδομένα της εποχής, ευρύστερνος, ενώ η Ντάλι έχει κάτι νυχάρες ναααα με το συμπάθειο, χώρια που το μαλλί είναι τόσο κόκκαλο από τη λακ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κι αυτό για όργανο βίας). Πάντως αν εγώ ήμουνα σε ένα δωμάτιο με έναν τυφεκιοφόρο που με σημάδευε, θα κοιτούσα το ντουφέκι του και όχι την κάμερα. Γι' αυτό ίσως δεν έγινα ποτέ μου διάσημος ηθοποιός.

Απορία: Η φωτογραφία είναι αντεστραμμένη ή ο κύριος στ' αλήθεια φοράει το ρολόι στο δεξί? Για το δεύτερο μου μοιάζει, διότι το χέρι του ρολογιού ασχολείται και με τη σκανδάλη.

Μια και μιλάμε (δηλαδή εγώ μιλάω, δηλαδή γράφω) για ηθοποιούς και απορίες, γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο ίσιος κύριος με τη στραβή φωτογραφία (αν η φωτό ήταν ισιασμένη ο κύριος θα ήταν διαγώνιος) στον τοίχο της Αγνής του λιμανιού? (αν είναι η Αγνή και όχι η ιδίου επαγγέλματος μαμά της, διότι δεν θυμάμαι ποιαν παριστάνει στη συγκεκριμένη σκηνή η Ε. Χ.). Να και μία ταινία στην οποία το κάδρο δεν ήταν ο Βελισσάριος Κοντογιάννης :sealed:
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


2 Οκτωβρίου 1961 "Καπετάνιος για κλάματα" , "Διαμάντω" , "Μυρτιά"



2 Οκτωβρίου 1967 "Ο σπαγκοραμένος" , "Νυμφίος ανύμφευτος"



2 Οκτωβρίου 1968 "Πήρε ο άνεμος τα όνειρα μου"



2 Οκτωβρίου 1972 "Δουλικό αμέσου δράσεως" , "Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς" , "Πιο θερμή κι από τον ήλιο"


733.jpg


736.jpg


739.jpg


737.jpg


738.jpg


734.jpg


735.jpg
 
elephadas είπε:
Μια και μιλάμε (δηλαδή εγώ μιλάω, δηλαδή γράφω) για ηθοποιούς και απορίες, γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο ίσιος κύριος με τη στραβή φωτογραφία (αν η φωτό ήταν ισιασμένη ο κύριος θα ήταν διαγώνιος) στον τοίχο της Αγνής του λιμανιού?
Πρέπει να είναι ο ηθοποιός Glenn Ford, σε ρόλο pin-up boy!



GF.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


3 Οκτωβρίου 1960 "2000 ναύτες και ένα κορίτσι"



3 Οκτωβρίου 1966 "Αδικία" , "Φουσκοθαλασσιές"


 


Επίσης , σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου 1993 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κατερίνα Γώγου και 3 Οκτωβρίου 2001 έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος


743.jpg


744.jpg


745.jpg


742.jpg


741.jpg
 
NIOBH είπε:
Πρέπει να είναι ο ηθοποιός Glenn Ford, σε ρόλο pin-up boy!
Μπράβο! Δεν πήγε καθόλου σε ξένον αστέρα το μυαλό μου. Και να πήγαινε βέβαια δεν θα τον σκεφτόμουνα, δεν τα πάω καλά με παλιούς ηθοποιούς του Χόλλυγουντ μια που ελάχιστα με ενδιέφεραν οι ταινίες του. Ευχαριστώ πολύ!

Και για να έρθουμε στα δικά μας, βλέπω άλλη μια περίπτωση που παραπλανητικά υπερτονίζεται στην αφίσα ένας δευτεραγωνιστής διότι αργότερα έγινε πιο διάσημος από τους πρωταγωνιστές. Ο πλήρης τίτλος της "Διαμάντως" ήταν "Διαμάντω - Η πονεμένη τσελιγκοπούλα" (τι έγραφα λίγα ποστ μου πιο πάνω για τη φόρμουλα των τίτλων?) και η υπόθεση ήταν:

Ο Λιάκος (Θάνος Μαρτίνος) είναι ένα φτωχό τσοπανόπουλο, ερωτευμένο με την όμορφη χωριατοπούλα Διαμάντω (Ντίνα Τριάντη) που ανταποκρίνεται στον ερωτά του, αλλά η μητέρα της δεν θέλει για γαμπρό της τον αδελφό τού φονιά του άνδρα της. Όταν κάποια μέρα ένας πλούσιος τσέλιγκας της περιοχής, ο Λάμπης (Ανδρέας Ζησιμάτος), ζητάει το χέρι της Διαμάντως, η μητέρα της σπεύδει να του τη δώσει, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο Λάμπης εκδικείται έτσι τον Λιάκο, τον οποίο αγαπάει η Μάρω (Κλεώ Σκουλούδη), με την οποία ο ίδιος είναι ερωτευμένος αλλά χωρίς καμιά ανταπόκριση. Ωστοσο, και η Μάρω θέλει με τη σειρά της να εκδικηθεί τον Λιάκο ενοχοποιώντας τον σε μια απόπειρα φόνου κατά της μητέρας της Διαμάντως.

Λίγο κουλουβάχατα η υπόθεση, αλλά βλέπετε Βέγγο πουθενά? Και πολύ αμφιβάλλω αν έπαιζε τον δήμαρχο, βλαχο- ή μη, διότι ο χαρακτήρας του λεγόταν "Καρδερίνας". Καθόλου δημαρχικό όνομα. Και η ταινία φυσικά ήταν μελό φουστανέλλας, οπότε ο "βασιληάς του γέλιου" ήταν χωρίς θρόνο :)

Η αμέσως επόμενη ταινία, Μυρτιά, δεν έχει υπότιτλο "Η κλεμμένη κόρη" και παρόλο που έχει κι αυτή ολίγον από Βέγγο δεν τον φωνάζει. Αλλά κι εδώ έχουμε μια λαθροχειρία στην αφίσα. Δεν έχει "μουσική - τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη". Ως συνθέτης φέρεται ο Χρήστος Μουραμπάς. Απλώς φαντάζομαι κάπου στο έργο θα ακούγεται η "Μυρτιά" του Θεοδωράκη πράγμα που - αν έχω δίκιο - θα είναι τελείως αναχρονιστικό για την εποχή κατά την οποία εκτυλίσσεται η ταινία. Χε, χε, πάλι η Ντίνα Τριάντη? Δεν θα έβγαλε καν το σεγκούνι για να πάει από το ένα πλατώ στο άλλο.

"Μια οικογένεια που ζει στο βουνό, διατηρεί χρόνια έχθρα με μια άλλη οικογένεια που ζει κοντά στη θάλασσα. Η έχθρα τους θα φουντώσει κι άλλο όταν ο αρχηγός των θαλασσίνών κλέψει την κόρη των βουνίσιων, Μυρτιά".

Μια απλή συνηθισμένη ιστορία από αυτές που συμβαίνουν κάθε μέρα στην ελληνική ύπαιθρο από την εποχή του (θαλασσινού) Πάρη και της (όχι βουνίσιας μεν αλλά στεριανής) Ωραίας Ελένης.

Στους ηθοποιούς της ταινίας, κατά το cine.gr, περιλαμβάνεται και ο στιχουργός Πυθαγόρας!

Απορία: Η Μ. Παπούλια που χόρευε μαζί με τον Δαρζέντα στην "Αδικία" ήταν η ηθοποιός Μάρλεν Παπούλια ή απλή συνωνυμία? Τον Δαρζέντα τον θυμάμαι χρόοονια μετά να εμφανίζεται συχνά στην επιθεώρηση του ΕΙΡΤ "Χαρούμενη Κυριακή - Κυριακή χωρίς σύννεφα" με παρτεναίρ τότε μια Ντόροθυ.

Μπα. Απαντάω μόνος μου στην απορία μου: Ναι. Πάλι το cine.gr για βοήθεια:

Ο Χάρης (Κώστας Θεοδόσης) είναι εισαγγελέας και η γυναίκα του Λιάνα (Μάρλεν Παπούλια) (Γεια σου κυρ εισαγγελέα με τη Λιάνα την ωραία!), αν και ασύνηθες, χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο. Η Λιάνα μαθαίνει ότι ο άνδρας της πάσχει από καρκίνο αλλά του το κρύβει για ευνόητους λόγους. Μια παλιά φίλη του άνδρα της, η οποία ήταν ερωτευμένη μαζί του και στο σπίτι της οποίας μένει το ζευγάρι, η Ντόρα (Έφη Οικονόμου) , την κατηγορεί για απιστία, παρουσιάζοντας μάλιστα και μια φωτογραφία της, που τη δείχνει να είναι μαζί με τον γιατρό της. Ο Χάρης τη διώχνει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όμως, σΑ ένα τροχαίο δυστύχημα, η Λιάνα βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει την ταυτότητα της άτυχης νεκρής με τη δική της κι έτσι εξαφανίζεται διά παντός από τη ζωή του Χάρη, προσπαθώντας να επιζήσει μόνη της.

Πώς έμεινε χρόνος για την πλοκή με τόσα τραγούδια και χορούς?
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


4 Οκτωβρίου 1965 "Διψασμένη για αγάπη" , "Φτωχολογιά" , "Ρημαγμένο σπίτι"



4 Οκτωβρίου 1971 "Εθελοντής στον έρωτα" , "Ολοκαύτωμα"



4 Οκτωβρίου 1982 "Άρπα Κόλλα"


748.jpg


752.jpg


751.jpg


749.jpg


750.jpg


747.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


5 Οκτωβρίου 1959 "Λύγκος ο λεβέντης"



5 Οκτωβρίου 1964 "Το κορίτσι της Κυριακής" , "Η ωραία του Βοσπόρου"



5 Οκτωβρίου 1970 "Ο τελευταίος αιχμάλωτος" , "Αριστοτέλης ο επιπόλαιος" , "Ο ακτύπητος κτυπήθηκε" , "Ο ξεροκέφαλος"



5 Οκτωβρίου 1981 "Γκαρσονιέρα για 10"


756.jpg


757.jpg


755.jpg


754.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


6 Οκτωβρίου 1969 "Το φθινόπωρο μιας καρδιάς" , "Παρθένες στους βάλτους" , "Το στραβόξυλο" , "Ξύπνα κορόιδο" , "Ο Στρατής παραστράτησε"



6 Οκτωβρίου 1972 "Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης"


761.jpg


759.jpg


760.jpg
 
Παρθένες στους βάλτους? (Σήμερα θα τη λέγανε "Νεαρές γυναίκες στους υδροβιότοπους"). Δεν ήταν δυνατό να μη μου κεντρίσει το ενδιαφέρον τέτοιος τίτλος. Αλλά με μπερδεύει. Διαβάζω στη retrodb:

Ηθοποιοί: Μελίτα Γεωργιάδου , Αλίκη Σαραφιανού , Νίκος Αλεξίου (I) , Γιώργος Σιούτης , Δήμος Σταρένιος , Νάσος Κεδράκας

Πλοκή: Τρία αδέλφια φεύγουν από το σπίτι τους, ζητώντας την ελευθερία τους. Προσπαθώντας να διαφύγουν με ένα σκάφος, θα προσαράξουν σε μια βαλτώδη περιοχή. Εκεί, με τη βοήθεια ενός βοσκού (Νίκος Αλεξίου), θα εμπλουτίσουν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες.

Ωραία. Ο κ. Αλεξίου ήταν ο βοσκός, και οι κυρίες Γεωργιάδου και Σαραφιανού ήταν, υποθέτω, οι παρθένες ή ένα μέρος αυτών αν οι βάλτοι ήταν πιο πυκνοπαρθενοκατοικημένοι διότι το αθώο μακρινό 1969 ήταν λιγότερο δυσεύρετο είδος από σήμερα και οι παρθένες και οι βάλτοι. Άρα τα 3 φιλελεύθερα αλλά άβγαλτα αδέλφια ήταν οι κ.κ. Σιούτης, Σταρένιος και Κεδράκας.

Απορία πρώτη: ΕΡΩΤΙΚΗ ταινία με Σταρένιο και Κεδράκα? Ταινία που δείχνει τον (συμπαθέστατο μεν αλλά... ) Κεδράκα και τον Σταρένιο να εμπλουτίζουν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες φτάνει στο ύψιστο επίπεδο διαστροφής. Και ποιοι ήταν οι αυστηροί γονείς τους που τους στερούσαν την ελευθερία τους? Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι οι πιο αταίριαστες οικογένειες ήταν στον "Ατσίδα" όπου ο Ηλιόπουλος (γενν. 1915) έκανε τον γιό του αυστηρού μπαμπά Ζερβού (7 χρονών το 1915) και της Τζόλυς Γαρμπή (3 χρονών το 1915) και στο "μερικοί το προτιμούν κρύο" (Ηλιόπουλος/Βλαχοπούλου παιδιά των Δούκα/Γαρμπή). Αλλά ταινία με Κεδράκα - Σταρένιο στο ρόλο των γιών θα πρέπει να παίρνει το βραβείο.

Απορία δεύτερη: Αν εσείς προσπαθώντας να ξεφύγετε (με σκάφος? Χάθηκαν τα ΚΤΕΛ?) προσαράζατε σε μία βαλτώδη περιοχή και κυλιόσασταν στον βούρκο κυριολεκτικά, εκείνο που θα σας ενδιέφερε αμέσως μετά θα ήταν να κυλιστείτε στο βούρκο και μεταφορικά και μάλιστα με τη βοήθεια ενός βοσκού (τι γυρεύεις βοσκέ στους βάλτους? Θα σου πνιγούν τα πρόβατα! εκτός βεβαίως εάν επρόκειτο περί πορνοβοσκού, κοινώς νταβατζή). Εγώ τουλάχιστον, όσες παρθενικές χάρες κι αν διέθεταν οι κυρίες Γεωργιάδου και Σαραφιανού θα προσπαθούσα να βρω τρόπο να ξεφύγω από τους βάλτους κι ας έμεναν φτωχές οι σεξουαλικές μου εμπειρίες. Θα τις εμπλούτιζα αργότερα στη στεριά. Θα έλεγα άλλωστε ότι για τον σκοπό αυτό καταλληλότερες θα ήταν τίποτε Ίλυες Ντάρλινγκ και Αγνές του λιμανιού και Στεφανίες... μορφωμένα κορίτσια δηλαδή.

Ωχ υπερέβην τα οικογενειακά εσκαμμένα του ρετρομάνιαξ, αλλά εγώ φταίω με τέτοιο τίτλο?
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


7 Οκτωβρίου 1957 "Το παιδί του δρόμου"



7 Οκτωβρίου 1963 "Ο αδελφός Άννα" , "Το κάθαρμα" , "Το μεροκάματο του πόνου" , "Της κακομοίρας" , "Ο ψευτοθόδωρος"



7 Οκτωβρίου 1968 "Ο πιο καλός ο μαθητής"



7 Οκτωβρίου 1974 "Λεσβιακός Αύγουστος"


763.jpg


764.jpg


765.jpg


767.jpg


768.jpg


766.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


8 Οκτωβρίου 1956 "Κυνηγώντας τον έρωτα"



8 Οκτωβρίου 1962 "Πονεμένη μητέρα" , "Ο βασιλιάς της γκάφας"



8 Οκτωβρίου 1971 "Ο αήτηττος"



8 Οκτωβρίου 1972 "Ο μάγκας με το τρίκυκλο"



8 Οκτωβρίου 1973 "Ο φαντασμένος"



8 Οκτωβρίου 1979 "Ο ασυμβίβαστος"


772.jpg


771.jpg


770.jpg
 
Σαν σήμερα 9 Οκτωβρίου 1961 προβλήθηκε στους κινηματογράφους η ταινία "Λάθος στον έρωτα" και 9 Οκτωβρίου 1967 η ταινία "Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω".

 


Επίσης , σαν σήμερα 9 Οκτωβρίου 1983 έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος και 9 Οκτωβρίου 1989 ο κινηματογραφικός παραγωγός Κλέαρχος Κονιτσιώτης


774.jpg


775.jpg


776.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


10 Οκτωβρίου 1955 "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" , "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας"



10 Οκτωβρίου 1960 "Τρεις κούκλες κι εγώ" , "Ένα κορίτσι σε περιμένει"



10 Οκτωβρίου 1966 "Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας" , "Οι στιγματισμένοι" , "Ο πόνος του μπεκρή" , "Επιχείρησις όρμα χοντρέ" , "Ένα καράβι Παπαδόπουλοι"



10 Οκτωβρίου 1977 "Οι κυνηγοί"



10 Οκτωβρίου 1986 "Ο ιππότης της λακούβας"


780.jpg


779.jpg


778.jpg


782.jpg


783.jpg


781.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


11 Οκτωβρίου 1965 "Ο μετανάστης" , "Πικρή ζωή" , "Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος"



11 Οκτωβρίου 1971 "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση" , "Αεροσυνοδός" , "Δώστε τα χέρια"


787.jpg


788.jpg


785.jpg


786.jpg
 
Και ο Γεωργίτσης, έτσι άτεχνα μάλιστα που έχουνε κόψει τη φωτογραφία του, φέρνει λίγο προς Νεάντερταλ.

Τω καιρώ εκείνω αραιά και πού μας πηγαίνανε με το σχολείο εν πομπή και παρατάξει σαν σε παρέλαση στο μοναδικό σινεμά της πόλης για να δούμε ομαδικά (σε ειδικές παραστάσεις ώρα σχολείου) ορισμένες ταινίες που θεωρούνταν ηθικοπλαστικές. Συνήθως του Τζέιμς Πάρις αλλά πότε-πότε και καμιά θρησκευτική. Οι "Γενναίοι του Βορρά" ας πούμε είχε θεωρηθεί κατάλληλη ταινία για μικρά παιδιά... ας είναι, άλλο είναι το θέμα μου. Για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι τόσες δεκαετίες μετά, ίσως από πρωτοβουλία κάποιου καθηγητή, μια μέρα μας προβάλανε ταινία στην τάξη με φορητή μηχανή προβολής. Φυσικά οθόνη δεν υπήρχε, στον τοίχο την έδειξαν, και οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες, ήχος χάλια και να σκεπάζεται από το θόρυβο της μηχανής, σκοτάδι όσο μπορούσαν να φτιάξουν οι σχολικές κουρτίνες, φρίκη γενικώς. Το πείραμα απέτυχε επομένως και δεν επαναλήφθηκε. Αλλά η ταινία που μας έδειξαν ήταν "Ο μετανάστης". Μου είχε φανεί ανεκδιήγητη μπαρούφα. Βλέπω ότι βασίζεται σε μια ιστορία του Παπαδιαμάντη (βέβαια πόσο πιστά την ακολουθεί δεν ξέρω) κι έχει καλούς συντελεστές. Έτσι ίσως να ήταν μια καλή αν και δακρύβρεκτη ταινία αλλά ούτε θέαμα είχε (όπως οι πολεμικές με μπαμ μπουμ και εκρήξεις) ούτε γέλιο. Πώς να μου είχε αρέσει τότε? Η ταινία ήταν για κλάματα κυριολεκτικά, αλλά εμένα μου φάνηκε για κλάματα μεταφορικά.
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


12 Οκτωβρίου 1953 "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται"



12 Οκτωβρίου 1959 "Ο θησαυρός του μακαρίτη"



12 Οκτωβρίου 1964 "Ο ανήφορος" , "Είναι μεγάλος ο καημός" , "Διωγμός" , "Απαγωγή"



12 Οκτωβρίου 1970 "Μια γυναίκα στην αντίσταση" , "Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά"


 


Επίσης , σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου 1924 γεννήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας και 12 Οκτωβρίου 1937 γεννήθηκε η ηθοποιός Μάρθα Βούρτση


794.jpg


796.jpg


798.jpg


799.jpg


797.jpg


795.jpg


793.jpg
 
Πρεμιέρες σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

 


13 Οκτωβρίου 1969 "Ο μπλοφατζής" , "Ο γόης"



13 Οκτωβρίου 1975 "Ο θίασος"



13 Οκτωβρίου 1980 "Και ξανά προς τη δόξα τραβά"



13 Οκτωβρίου 1983 "Δράκος το πρόσωπο της ημέρας"


805.jpg


807.jpg


804.jpg


803.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα