NIOBH είπε:
Πρέπει να είναι ο ηθοποιός Glenn Ford, σε ρόλο pin-up boy!
Μπράβο! Δεν πήγε καθόλου σε ξένον αστέρα το μυαλό μου. Και να πήγαινε βέβαια δεν θα τον σκεφτόμουνα, δεν τα πάω καλά με παλιούς ηθοποιούς του Χόλλυγουντ μια που ελάχιστα με ενδιέφεραν οι ταινίες του. Ευχαριστώ πολύ!
Και για να έρθουμε στα δικά μας, βλέπω άλλη μια περίπτωση που παραπλανητικά υπερτονίζεται στην αφίσα ένας δευτεραγωνιστής διότι αργότερα έγινε πιο διάσημος από τους πρωταγωνιστές. Ο πλήρης τίτλος της "Διαμάντως" ήταν "
Διαμάντω - Η πονεμένη τσελιγκοπούλα" (τι έγραφα λίγα ποστ μου πιο πάνω για τη φόρμουλα των τίτλων?) και η υπόθεση ήταν:
Ο Λιάκος (Θάνος Μαρτίνος) είναι ένα φτωχό τσοπανόπουλο, ερωτευμένο με την όμορφη χωριατοπούλα Διαμάντω (Ντίνα Τριάντη) που ανταποκρίνεται στον ερωτά του, αλλά η μητέρα της δεν θέλει για γαμπρό της τον αδελφό τού φονιά του άνδρα της. Όταν κάποια μέρα ένας πλούσιος τσέλιγκας της περιοχής, ο Λάμπης (Ανδρέας Ζησιμάτος), ζητάει το χέρι της Διαμάντως, η μητέρα της σπεύδει να του τη δώσει, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο Λάμπης εκδικείται έτσι τον Λιάκο, τον οποίο αγαπάει η Μάρω (Κλεώ Σκουλούδη), με την οποία ο ίδιος είναι ερωτευμένος αλλά χωρίς καμιά ανταπόκριση. Ωστοσο, και η Μάρω θέλει με τη σειρά της να εκδικηθεί τον Λιάκο ενοχοποιώντας τον σε μια απόπειρα φόνου κατά της μητέρας της Διαμάντως.
Λίγο κουλουβάχατα η υπόθεση, αλλά βλέπετε Βέγγο πουθενά? Και πολύ αμφιβάλλω αν έπαιζε τον δήμαρχο, βλαχο- ή μη, διότι ο χαρακτήρας του λεγόταν "Καρδερίνας". Καθόλου δημαρχικό όνομα. Και η ταινία φυσικά ήταν μελό φουστανέλλας, οπότε ο "βασιληάς του γέλιου" ήταν χωρίς θρόνο
Η αμέσως επόμενη ταινία,
Μυρτιά, δεν έχει υπότιτλο "Η κλεμμένη κόρη" και παρόλο που έχει κι αυτή ολίγον από Βέγγο δεν τον φωνάζει. Αλλά κι εδώ έχουμε μια λαθροχειρία στην αφίσα. Δεν έχει "μουσική - τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη". Ως συνθέτης φέρεται ο Χρήστος Μουραμπάς. Απλώς φαντάζομαι κάπου στο έργο θα ακούγεται η "Μυρτιά" του Θεοδωράκη πράγμα που - αν έχω δίκιο - θα είναι τελείως αναχρονιστικό για την εποχή κατά την οποία εκτυλίσσεται η ταινία. Χε, χε, πάλι η Ντίνα Τριάντη? Δεν θα έβγαλε καν το σεγκούνι για να πάει από το ένα πλατώ στο άλλο.
"Μια οικογένεια που ζει στο βουνό, διατηρεί χρόνια έχθρα με μια άλλη οικογένεια που ζει κοντά στη θάλασσα. Η έχθρα τους θα φουντώσει κι άλλο όταν ο αρχηγός των θαλασσίνών κλέψει την κόρη των βουνίσιων, Μυρτιά".
Μια απλή συνηθισμένη ιστορία από αυτές που συμβαίνουν κάθε μέρα στην ελληνική ύπαιθρο από την εποχή του (θαλασσινού) Πάρη και της (όχι βουνίσιας μεν αλλά στεριανής) Ωραίας Ελένης.
Στους ηθοποιούς της ταινίας, κατά το cine.gr, περιλαμβάνεται και ο στιχουργός Πυθαγόρας!
Απορία: Η Μ. Παπούλια που χόρευε μαζί με τον Δαρζέντα στην "Αδικία" ήταν η ηθοποιός Μάρλεν Παπούλια ή απλή συνωνυμία? Τον Δαρζέντα τον θυμάμαι χρόοονια μετά να εμφανίζεται συχνά στην επιθεώρηση του ΕΙΡΤ "Χαρούμενη Κυριακή - Κυριακή χωρίς σύννεφα" με παρτεναίρ τότε μια Ντόροθυ.
Μπα. Απαντάω μόνος μου στην απορία μου: Ναι. Πάλι το cine.gr για βοήθεια:
Ο Χάρης (Κώστας Θεοδόσης) είναι εισαγγελέας και η γυναίκα του Λιάνα (Μάρλεν Παπούλια) (Γεια σου κυρ εισαγγελέα με τη Λιάνα την ωραία!), αν και ασύνηθες, χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο. Η Λιάνα μαθαίνει ότι ο άνδρας της πάσχει από καρκίνο αλλά του το κρύβει για ευνόητους λόγους. Μια παλιά φίλη του άνδρα της, η οποία ήταν ερωτευμένη μαζί του και στο σπίτι της οποίας μένει το ζευγάρι, η Ντόρα (Έφη Οικονόμου) , την κατηγορεί για απιστία, παρουσιάζοντας μάλιστα και μια φωτογραφία της, που τη δείχνει να είναι μαζί με τον γιατρό της. Ο Χάρης τη διώχνει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όμως, σΑ ένα τροχαίο δυστύχημα, η Λιάνα βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει την ταυτότητα της άτυχης νεκρής με τη δική της κι έτσι εξαφανίζεται διά παντός από τη ζωή του Χάρη, προσπαθώντας να επιζήσει μόνη της.
Πώς έμεινε χρόνος για την πλοκή με τόσα τραγούδια και χορούς?