Δεν ξέρω αν το 1975 ο Τώνης είχε γίνει Τόνι όπως τον αποκαλεί ο tonytony, αλλά τότε που τον παρακολουθούσα στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης στο οποίο συμμετείχε συχνά λεγόταν Τώνης Στρατής. Θυμόμουνα τη φάτσα του που έμοιαζε με δαρμένο σκυλάκι, όχι όμως και κανένα τραγούδι του. Τελικά βλέπω ότι πήρε το Α' βραβείο στο Φεστιβάλ το 1968 με το τραγούδι "Το καλοκαίρι εκείνο" που είναι πολύ γνωστό και του οποίου φέρεται να έγραψε τους στίχους. Στο youtube υπάρχει με τον Δάκη (ο γνωστότερος ερμηνευτής) την Κλειώ Δενάρδου και τον Νίκο Αντωνίου (όπου λέει ότι οι στίχοι είναι κοινό τους δημιούργημα, σιγά τους στίχοι δηλαδή που θέλανε 2 ποιητάδες, δεν έφτανε ο ένας) αλλά το σινγκλάκι που έβγαλε ο Αντώνης δεν αναφέρει τον Αντωνίου.
(Πηγή όλων των φωτό: discogs.com)
Το 1970 πήρε Β' βραβείο με το τραγούδι "Εσπερινός" που δεν το θυμάμαι.
Θα πρέπει να ήταν ασήμαντο γιατί ακόμη κι ο ίδιος στο σχετικό σινγκλ το συνόδεψε με το πολύ πιο γνωστό "Δώστε μου φτερά" από το ίδιο φεστιβάλ. Υπάρχει μ' αυτόν στο youtube
αλλά εγώ το θυμάμαι με τον Σώτο Παναγόπουλο. Το έχει πει κι ο Δάκης. Ο κυρ-Βρασίδας φαίνεται έκανε πολύ χαλάστρα στους άλλους διότι όντας πολύ δημοφιλής αν έλεγε εκείνος σε δεύτερη εκτέλεση τα τραγούδια τους γίνονταν σουξε μ' αυτόν και δεν γίνονταν με τον original.
Όταν διάβασα στην περιγραφή "
η Χριστίνα Ωνάση με άγνωστο μου κύριο στον Οικογενειακό Θησαυρό... " σκέφτηκα "Ε, καλά, κάποιος απ' τους συζύγους της θα ήταν, ούτε κι εκείνη δεν θα τους θυμόταν όλους" αλλά όταν είδα τη φωτό ακόμη και πριν διαβάσω τις λεζάντες γνώρισα τον άγνωστο που τω καιρώ εκείνω ήταν πολύ πλεϊμπόις όχι γιατί ήταν γόης (σιγά τη βουτυρομπεμπεκίσια φάτσα) αλλά γιατί ήταν ο διάδοχος της Σουηδίας. Τώρα είναι σοβαρός κι αξιοσέβαστος βασιλέψ. Ή ίσως όχι και τόσο σοβαρός κι αξιοσέβαστος.
Οπότε αν τον είχε παντρευτεί η Ωνασοπούλα θα ήταν Βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας και θα την έπαιζε η Γκρέτα Γκάρμπο.