Σελίδες από τη Γλώσσα της Α' Δημοτικού...

Απίστευτο flashback! Συγκλονισμός! Το ειχα πετύχει το βιβλίο σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι αλλα το εδινε 20 ευρω και δε το πηρα.. Αν δεν ειναι κοπος μπορεις να ανεβασεις και τη σελιδα με το Καραγκιόζη?
 
Respect!!!! :bow: Pista-pista ειλικρινά ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!! Ανέβα στη πίστα να σε αποθεώσουμε!!! Δεν ξέρεις πόσο ήθελα να ξαναδώ έστω ένα δείγμα από το εσωτερικό του βιβλίου!!! Σ' ευχαριστώ (όπως όλοι μας) ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥ!!!! Απίστευτη συγκίνηση! Να' σαι καλά! Και ναι...Ο Νώντας έχει απόλυτο δίκιο! Άλλη αισθητική, τελείως διαφορετική από αυτή των σημερινών, εντελώς αδιάφορων -καλλιτεχνικά- βιβλίων! (όπως και όλων των παλιών αναγνωστικών...)
 
Σας ευχαριστω ολους παιδια!!!!η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τετοια ανταποκριση για ενα παλιο βιβλιο δημοτικου....ποσταρω αλλες 12 τελευταιες σελιδες...ισως να θυμηθειτε ακομη πιο πολλα.....και ελεγα να το πεταξω το βιβλιο...ευτυχως που το κρατησα.....δικο σας....IMG_4162.jpg

IMG_4200.jpg

IMG_4159-001.jpg

IMG_4166.jpg

IMG_4163.jpg

IMG_4165.jpg

IMG_4161.jpg

IMG_4160.jpg

IMG_4167.jpg

IMG_4202.jpg

IMG_4201.jpg

IMG_4164.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πλάκα κάνεις .....πωωωωωω το κείμενο με τις δίδυμες , το βόδι κ αυτό το "τα τα τατα" έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου. Πόσα χρόνια πίσω κ πόσες εικόνες.....Η σακαράκα κ το αλλο που έλεγε εμπρός ένα δυο προσοχή εμένα με λένε Φακή σε ποιο βιβλίο ήταν? Στο 2?
 
στη γλωσσα της Β δημοτικου ητανε...στο 1 τευχος...
 
αααααα τα μπέρδεψα....Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ;)
 
Δεν θυμαμαι τιποτα...και η εικονογραφηση μοιαζει με καποια παραμυθια και με μπερδευει...
 
..O κυρ Θύμιος απο το "παραμύθι" δε μοιάζει με το κυρ Χρήστο το φαρμακοποιό απο το "Ρετιρέ" ?
 
Πάντως κι εγώ έχω κρατήσει όλα τα βιβλία από όλες τις τάξεις Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν ήθελα να τα πετάξω με τίποτα! Και αν σκεφτείς ότι στο Μοναστηράκι τα πουλάνε για χρυσό, σε πιάνει τρέλα. Οι αναμνήσεις δεν πωλούνται βρεεε!!!

Και πάλι ευχαριστώ pistapista για τις αναμνήσεις που έφερες στην επιφάνεια!!!
 
...ρίγος συγκίνησης! Σε ευχαριστούμε πολύ!

Παιδιά μια χαρά ήταν τα βιβλία, δεν είχαν καμια ανάγκη από αλλαγή...άμα δείτε τα βιβλία της Α' και Β' δημοτικού, θα τραβάτε τα μαλλιά σας...ένα κάρο ανοησίες! :rant:
 
kingtiger077 είπε:
Πάντως κι εγώ έχω κρατήσει όλα τα βιβλία από όλες τις τάξεις Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν ήθελα να τα πετάξω με τίποτα! Και αν σκεφτείς ότι στο Μοναστηράκι τα πουλάνε για χρυσό, σε πιάνει τρέλα. Οι αναμνήσεις δεν πωλούνται βρεεε!!!Και πάλι ευχαριστώ pistapista για τις αναμνήσεις που έφερες στην επιφάνεια!!!
Και...φωτο ποτε θα δουμε?
 
Pista pista σοβαρα το λες δεν το περιμενες; Αυτό είναι ΘΗΣΑΥΡΟΣ!!!! Σ' ευχαριστούμε παααααρα πολύυυυυυ!!! :) Να ρωτήσω κάτι; Υπήρχε ένα δισέλιδο που είχε ένα κοριτσάκι να κατεβαίνει σκαλιά με τίτλο "το βαλσάκι"; Κάτι τετοιο θυμάμαι αλλά έχουν περάσει και κοντά 25 χρόνια! (OMG) Kingtige σοφά έπραξες και τα κράτησες! ΕΥΓΕ!!!
 
Σε ευχαριστω πολυ retrofrog!!ηταν ενα ποιημα στη γλωσσα της α δημοτικου στο 2ο τευχος...το μαρουσακι ....συντομα θα βαλω και εικονες απο το 2ο τευχος!!!
 
Μπράβο!!! Αυτό έλεγα! Κι άλλες εικόνες; Sounds sooooooooo good!!!! :) :) Pista-pista είσαι κορυφή! Τέλος!!! :flower:
 
Τι όμορφες αναμήσεις!!! Θα ήθελα σελίδες και από το δεύτερο τεύχος της Γλώσσας...Θυμάμαι το ποιηματάκι ''Ο Γκέκας''...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είμαι 2 χρόνια γεροντώτερος και δεν τα πρόλαβα, είχα το προηγούμενο Αλφαβητάριο http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?10865-%C1%ED%E1%E3%ED%F9%F3%F4%E9%EA%FC-1%E7%F2-%E4%E7%EC%EF%F4%E9%EA%EF%FD-%281980%29

Ωραίο είναι αλλά λόγω αναμνήσεων προτιμώ τα παλαιάς κοπής αλφαβητάρια που είχαν σταθερό κορμό πρωταγωνιστών-παιδιών και όχι αυτοτελείς ενότητες.

Aγγελίνα είπε:
Παιδιά μια χαρά ήταν τα βιβλία, δεν είχαν καμια ανάγκη από αλλαγή...άμα δείτε τα βιβλία της Α' και Β' δημοτικού, θα τραβάτε τα μαλλιά σας...ένα κάρο ανοησίες! :rant:
Καλώς ή κακώς χρειάζονταν αλλαγή λόγω των νέων κοινωνικών (π.χ. ξένοι μετανάστες) και οικονομικών (π.χ. αλλαγή σε ευρώ) συνθηκών με τις οποίες έχει διαμορφωθεί πια η ελληνική κοινωνία. Δεν νομίζω οτι έχουν ανοησίες τα νέα βιβλία πάντως...
 
VAGBITH είπε:
Καλώς ή κακώς χρειάζονταν αλλαγή λόγω των νέων κοινωνικών (π.χ. ξένοι μετανάστες) και οικονομικών (π.χ. αλλαγή σε ευρώ) συνθηκών με τις οποίες έχει διαμορφωθεί πια η ελληνική κοινωνία. Δεν νομίζω οτι έχουν ανοησίες τα νέα βιβλία πάντως...
Κακά τα ψέματα, η καθημερινότητα αλλάζει, και μαζί με αυτή οι ανάγκες και η αισθητική. Και πες, στη φουρνιά μου δεν είχαμε το ίντερνετ ή τα κινητά, αλλά μας ξένιζε πχ στο Εμείς κι ο κόσμος να έχει πρόγραμμα τηλεόρασης και να έχει κάτι παλιά προγράμματα της κρατικής με τα 2 κανάλια και με Σεβάχ τον θαλασσινό, όταν είχαμε ξεσκιστεί στο disney club και στα Power rangers, και γενικότερα στο πρόγραμμα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Καλώς ή κακώς, η εκπαίδευση μπροστά πρέπει να πηγαίνει, όχι να παραμένει στάσιμη, από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα.
 
pistapista σ' ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις. Γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο εικονογράφος του βιβλίου;
 
Απο το 2ο μερος της Γλωσσας....IMG_4239.JPG

Ελενη Μωραιτη λεγετε :) η εικονογραφος του βιβλιου

IMG_4237.JPG

IMG_4244.JPG

IMG_4242.JPG

IMG_4247.JPG

IMG_4253.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτά τα θυμάμαι εν αντιθέση με τις πρώτης που έχω κενό μνήμης!

Μόνο pistapista θα σε παρακαλέσω αν είναι να βάλεις και άλλες φωτογραφίες από το ίδιο βιβλίο να είναι το πολύ άλλα 5 δισέλιδα γιατί ακόμα και αυτά τα βιβλία υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. :)
 
Πίσω
Μπλουζα