PT8
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 1.370
Κι εγώ Γ' Δέσμη.Συμμετείχα στην Γ΄ Δέσμη, την αποκαλούμενη και Δέσμη των "Φυτών". Είχαμε και ένα μοναδικό αγόρι μαζί μας που τραβούσε τα πάνδεινα ο καημένος και από εμάς τις συμμαθήτριές του και από τους υπόλοιπους που τον κορόιδευαν επειδή δεν βρισκόταν σε macho Δέσμη!!!
Το κάνεις να ακούγεται τόσο εύκολο. Δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω, βασανίστηκα τόσο πολύ σε όλα μου τα μαθητικά χρόνια. Χάλασα 10άδες (ίσως και 100άδες) bic με το να τα γράφω, καθώς διαπίστωσα με τον καιρό πως ήταν ο μόνος τρόπος να απομνημονεύσω κάτι.Θεωρώ ότι ήταν η πιο εύκολη δέσμη: την Ιστορία, μόνο να την παπαγαλίσεις έπρεπε, και τέλος. Αν το είχες μ' αυτή την τακτική (...), το 20 το είχες σίγουρο.
Tο να μην μπορείς να παπαγαλίσεις είναι για μένα σημάδι υγείας, όχι ΔΕΠ(Υ), φίλε μου. Το ότι πολλά παιδιά το κάναμε εκείνη την εποχή επειδή έτσι "επιβαλλόταν" για να περάσουμε στο πανεπιστήμιο, ήταν και παραμένει παθογένεια. Από 'κει και ύστερα, κάποιοι "το είχαν" και κάποιοι όχι. Μάλιστα, ειδικά στην Ιστορία, απαιτούσαν τότε από μας, όχι απλώς "παπαγαλία", αλλά να αποστηθίσουμε το βιβλίο όπως ακριβώς ήταν, με τις λέξεις και τη στίξη (και ήταν και δύο βιβλία Ιστορίας τότε, η λεγόμενη "μπλε" και η "κόκκινη"). Είχαμε ένα καθηγητή Ιστορίας στη Γ' Δέσμη, που ερχόταν στην τάξη...εκφωνούσε το επόμενο κεφάλαιο όπως ακριβώς ήταν γραμμένο στο βιβλίο (μα ακριβώς έτσι!) και έφευγε. Γνώση, κρίση, ανάλυση, μηδέν, τίποτα. Εγώ έδωσα εξετάσεις έχοντας κερδίσει χρόνο, στα 17 μου. Άρα, διάβαζα 15-16 χρονών, όταν ακόμα δεν είχα αναπτύξει καμιά ιδιαίτερη κριτική ικανότητα και συνείδηση γενικά για πράγματα και κακώς κείμενα. Αν έδινα δυο χρόνια αργότερα, μάλλον δεν θα μπορούσα να κάτσω να το κάνω αυτό που έκανα, γιατί θα το κατέκρινα ή/και γιατί θα επαναστατούσα.Το κάνεις να ακούγεται τόσο εύκολο. Δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω, βασανίστηκα τόσο πολύ σε όλα μου τα μαθητικά χρόνια. Χάλασα 10άδες (ίσως και 100άδες) bic με το να τα γράφω, καθώς διαπίστωσα με τον καιρό πως ήταν ο μόνος τρόπος να απομνημονεύσω κάτι.
Ως ενήλικας και σχετικά πρόσφατα, έμαθα ότι αυτό το λένε ΔΕΠ (Υ) αλλά στην περίπτωσή μου χωρίς Υ (υπερκινητικότητα - το αντίθετο θα έλεγα..)
Αν ζούσα αρχαία Σπάρτη είχα εξασφαλισμένη μία θέση στον Καιάδα.
γιατι το λετε ;αν επιτρεπεται και αν δεν ειναι οφφ τοπικ;Δευτεροδεσμιτης, κλασσικη Β για Ιατρικη. Ο πατερας μου ελεγε να γινω ηλεκτρολογος. Μετα απο 25 χρονια καρριερα σαν ιατρος σκέπτομαι ότι μάλλον είχε δίκαιο...
δεν εχετε αδικο,μια χαρα ειστε εκειΓυναικολόγος μαιευτήρας, πλέον ζω και εργάζομαι ιταλία, δύσκολη κατάσταση η Ελλάδα...