Σε ποια ταινία θα θέλατε να......''εισβάλλετε'';;;

dimitri10b

RetroActive
Joined
26 Δεκ 2010
Μηνύματα
311
Αντιδράσεις
59
Ως λάτρης του Ελληνικού κινηματογράφου από μωρό παιδί δεν ήταν λίγες οι φορές που σκεφτόμουν βλέποντας Ελληνικές ταινίες ότι θα ήθελα με κάποιο τρόπο να μπω μέσα στο ''κάδρο'', να χορέψω Χάλι Γκάλι με την ''Σωφερίνα'', να παίξω χαρτιά με τη ''Χαρτοπαίχτρα'' να ψηφίσω Γκόρτζο, να κάτσω στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μαζί με τον ''Παύλο'' και την ''Αλίκη'' τη χρονιά που κέρδισαν μαζί την ''Κάλπικη Λίρα'' τους...

Σε ποια σκηνή θα θέλατε να ''μπείτε'' εσείς;
 
Και σε ποιες δε θα' θελα!.....

Το εχω σκεφτει πολλες φορες κι εγω αυτο. Ειδικα οταν εβλεπα την πατριδα μου, ομορφη, φωτεινη, χαρουμενη. Οταν εβλεπα την πρωτευουσα της ανθρωπινη, με ωραιες φωτισμενες βιτρινες, καινουργια σπιτια και λιγα αυτοκινητα. Ολα ηταν υπεροχα και αγνωριστα τοτε, γιατι οι βαρβαροι δεν ειχαν καταστρεψει ακομα την ομορφια της.

Εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στη δεκαετια του '50. Τα παντα ηταν ακομα αγνα και ρομαντικα κι αυτο ειναι κατι που σιγα σιγα χανοταν με το περασμα του καιρου.

Θα εστιασω λοιπον εκει την προσοχη μου. Στην αγαπημενη μου εποχη της δεκαετιας του '50 μεχρι τα πρωτα - πρωτα χρονια του '60.

Θα ηθελα να περπαταγα με το Χορν στην Πανεπιστημιου του 1957, τοτε που γυριστηκε το Μια ζωη την εχουμε.

Να εκανα τη βολτα μου με μια αμαξαρα απο αυτες τις τεραστιες που κυκλοφορουσαν εκεινη την εποχη, στην Αθηνα του '58 μαζι με τη Τζενη στο Τρελοκοριτσο.

Να πηγαινα με το τραινο μεχρι τη Θυμαρια με το Λογοθετιδη του Ουτε γατα, το '54.

Να εφτανα στην Πελοπονησο του '58 πλαι στον Μπαρκουλη, μεσα απο το Μια Ιταλιδα στην Ελλαδα.

Να πηγαινα ακτοπλοϊκως στην κοσμοπολιτικη Κερκυρα του '59 με τη Τζενη και τον Αλεκο ενω θα ακουγα τσα - τσα και Χατζιδακι.

Να ξαπλωνα σε μια απο τις εξαισιες δανεζικες πολυθρονες της βιλας της Μαιρης Χρονοπουλου στο Χωρις Ταυτοτητα, το '62.

Η λιστα των επιθυμιων μου ειναι ατελειωτη, οπως ατελειωτες ειναι οι ομορφιες της Ελλαδος που κατεγραψε η κινηματογραφικη καμερα.

Γι' αυτο θα επανελθω.......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε όλες θα πω! Βασικά εκτός από αυτό θα ήθελα να είχα γεννηθεί και 70 χρόνια πριν ώστε να ζούσα από κοντά όλη αυτή τη χρυσή εποχή! Μάλλον σε λάθος εποχή ζω... :xm: Φυσικά θα πω σε όλες τις ταινίες της Αλίκης , από την πρώτη ως την τελευταία!!!
 
Μόνο που αν είχες γεννηθεί 70 χρόνια πριν 8α περνούσες και κατοχές, και εμφύλιους, κλπ κλπ... μαζί πάνε όλα αυτά, και η "χρυσή εποχή" ήταν αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησαν.
 
elephadas είπε:
Μόνο που αν είχες γεννηθεί 70 χρόνια πριν 8α περνούσες και κατοχές, και εμφύλιους, κλπ κλπ... μαζί πάνε όλα αυτά, και η "χρυσή εποχή" ήταν αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησαν.
Σωστό κι αυτό που λες...Έχεις απόλυτο δίκιο!
 
Θα ήθελα να είμαι ένας από τους γαμπρούς στη "Θεία από το Σικάγο" ή να μπω στον σουρεαλιστικό κόσμο της ταινίας "Μια τρελή, τρελή οικογένεια"!
 
Στα "Ρόδα, τσάντα, και κοπάνα" 1-2-3. Και φυσικά θα έφευγα από αυτές με ρούχα, παπούτσια, ίσως και με καμια μηχανή, όλα της εποχής. Θα'χε πλάκα να τα φόραγα-χρησιμοποιούσα τη σήμερον ημέρα. :D
 
Αφού ξεπεράσαμε το βασικό τεχνικό πρόβλημα..να μπούμε δηλαδή στις ταινίες :D μήπως θα θέλατε με κάποιο τρόπο να επηρεάσετε κάποια σκηνή; και να αλλάξετε έτσι και τη ροή της ταινίας;

εγώ π.χ θα καταδίκαζα την ''Κόρη του Ήλιου '' (μου τη δίνει αυτή η ταινία) για το θάνατο του Καρατζά γιατί εις μάρτυς ουδείς μάρτυς για το δικαστήριο και στην προκειμένη μόνο ο ταχυδρόμος κατέθεσε υπέρ τους...

Δε φτάνει δηλαδή που γύρναγε ημίγυμνη μέσα στο σπίτι (αλλά και εκτός :) ) και ούτε στον πατέρα, ούτε στο γιο έδινε ''χαρά'' μετά τους ξεκοκάλισε και την περιουσία ανενόχλητη η εύθυμη χήρα!!!
 
Χα χα χα γέλασα πολύ με το σχόλιο σου για την "Κόρη του ήλιου"!!! Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι!!!


Εγώ στο "Ταξίδι" τελευταία στιγμή θα τραβούσα την Αλίκη ώστε να έτρωγε τελικά τη μαχαιριά η Λίλυ Παπαγιάννη! Λυπήθηκα τόσο πολύ που πέθανε έτσι άδικα...



 
πραγματικά ήταν πολύ λυπηρό, και εγώ πάντα σκεφτόμουν πως αν διάλεγαν τον εύκολο δρόμο του happy end η ταινία ίσως έπαιρνε τη θέση που πραγματικά της άξιζε στην συνείδηση του κόσμου...γιατί μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές ερμηνείες της Αλίκης...

(τα χαστούκια πάντως την εποχή εκείνη της ερχόντουσαν από παντού Κλεοπάτρες, Ταξίδια, και διεθνείς απόπειρες πήγαν άπατα όλα...και το παράξενο είναι πως και οι τρεις δουλειές αυτές ήταν ακριβές-κυρίως η Κλεοπάτρα και το ''Αλίκη''-και καλοπροσεγμένες...)
 
Το εχω ξαναγραψει και σε ενα δικο μου θεμα: Αν και δεν εχω κανενα προβλημα με τα ασχημα φιναλε, θα αλλαζα το τελος του Με φοβο και παθος.

Πολυ μου κακοφαινεται που η Ελβιρα Βιασκου (Ελενη Ερημου) ξαναγυρνα στη φυλακη. Θα ηθελα να ειναι αθωα και να ζησει ευτυχισμενη με τον Κουρκουλο.
 
Σε όποια ταινία ήταν καλοκαιράκι σε παραλία ή έπαιζε η Βαλσάμη... ;) :flower:
 
Θα ηθελα να εκανα προβες σε ταρατσες, στο συγκροτημα του Γαρδελη,

παρεα με τον Τζωνη Θεοδωριδη στο "Καμικαζι...Αγαπη μου"...

:)

Αλλα και στο "Βασικα,καλησπερα σας", να ημουν στην παρεα του Ψαλτη ή του Γαρδελη και να καναμε εκπομπες και βολτες το καλοκαιρι στον Πειραια και στα 'νοτια'...

Χεχε!...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη απ' όλους τους θαυμαστές της εθνικής μας σταρ #)

...

Θα ήθελα να γινόταν το περίφημο τηλεφώνημα προς τους αστυνομικούς στην τελευταία σκηνή του "Δολώματος" για να μπουζουριάσουν την Αλίκη - Μαίρη μια ώρα αρχύτερα κι όχι για να την αφήσουν ελεύθερη :p

Βουλγαρίδης + Βουγιουκλάκη + ροζ τρουά πιες στην Καλλιθέα, να ένας συνδυασμός που θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτόν :cool:
 
Θυμήθηκα και μια άλλη ταινία που θα ήθελα να εισβάλλω και σε συγκεκριμένη σκηνή:

Θηλυκό Θηριοτροφείο (1984), όταν τα κορίτσια κάνουν μπάνιο. Όχι, όχι, μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό, αλλά δεν θα έλεγα και όχι.:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Όταν ήμουν μικρός ήμουνα έτοιμος να μπουκάρω στο βασικό ένστικτο.. :D

Oups δεν είναι ελληνική ..... sorry...
 
Αχ και να μπορούσα να ήμουν στην ντισκοτέκ Jacky-O τις εποχές που γυρίζονταν όλες οι ελληνικές ταινίες εκεί μέσα!

Αν ήμουν και κομπάρσος σε κάποιες από αυτές, ακόμα καλύτερα!
 
Στο "Φανούρη και το σόι του": Να μπουκάρω και να κλέψω την Γκέλυ Μαυροπούλου από τον γλοιώδη Σόλων, πριν εμφανιστεί ο ναυτικός (Θόδωρος Δημητρίου)

Στο "Μάθε παιδί μου γράμματα":Nα μουν σε ένα παράθυρο,την ημέρα της κατάθεσης στεφανιών, και με ένα snipper να βαράω στο κεφάλι τα γουρουνάκια κουμπαράδες.

Στην "κακομοίρας": Να πετύχω την Φιφικά (Νέλλη Παππά) σε μια γωνία και να της πατήσω ένα βρωμόξυλο, και να την κάνω τόσο άχρηστη,που να μην γυρνάει άντρας να την κοιτάξει.

"Πολυτέχνης και ερημοσπίτης": Να τρωγα στην ταβέρνα με τον Βέγγο σερβιτόρο.

"Ου κλέψεις": Να πάω την ώρα που πλένει τα ρούχα η Γκιζέλα στο ποτάμι, και έτσι όπως είναι λευκή και λάγνα, να την ξαπλώσω χάμω, ανάμεσα στις φυλλωσιές και τα ρυάκια..

Δεν λέω άλλες γιατί οι ταινίες δεν έχουν τελειωμό!
 
Στα ᾽᾽Κοκκινα Φαναρια᾽᾽, στην ᾽᾽Λολα᾽᾽ και την ''Στελλα᾽᾽ για τα φορεματα και τα κομπινεζον και τα ρετρο τακουνια, για να ξεμαλλιαστω με τις Ελενη Ανουσακη και Δεσπω Διαμαντιδου, Τζενη Καρεζη και Μελινα Μερκουρη αντιστοιχως και να κανω βολτες στον Πειραια με συνοδεια οποιου απο τα αρσενικα των παραπανω ταινιων ηταν ευκαιρο!

Και να φωναξω και την ατακα στις υπολοιπες ᾽᾽Κοριτσιαααα! Ο στολος!᾽᾽ (δεν ειναι σε κανενα απο τα παραπανω αλλα θα ταιριαζε).

Παντως τον ρολο της Βουλας Ζουμπουλακη στην ᾽᾽Στελλα᾽᾽ τον ζηλεψα και εγω θα χαριζα στην Αννετα την αξιοπρεπεια της και εναν καλο γαμπρο. Επισης στην Αννα (Αλεξανδρα Λαδικου) απο τα Κοκκινα Φαναρια τον Καπετανιο (Μανος Κατρακης) σωο και αβλαβη και καποιον μεγαλυτερο ρολο στην Βικυ Μοσχολιου στην Λολα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eγώ πάντως θα γούσταρα να έχω για μάνα τη Πάστα Φλώρα... :headbang: Τρέλλα!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα