Σκαρτιέρα [Scart Box]

Ετσι ειναι και το δικο μου Cube. Αν βρω component σε λογικη τιμη, γλυτωνω μια scart εισοδο στη scart-ιερα! :)
 
Κερδίζουν τιποτα σε σχέση με το composite η μπα;

Κυρίως τα παλίότερα (XBOX, GC PS2)
 
Πχ τo ΧΒΟΧ1 με component βγαζει 720p/1080i.

Η διαφορα component με composite σε ποιοτητα απεικονισης ειναι μερα με τη νυχτα.
 
δεν υπάρχει λογική τιμή στο GC component... θα σκάσεις ένα 70αρι... :p

το καλώδιο μέσα στο βύσμα έχει rgb encoder τσιπάκι , γι'αυτό δεν υπάρχουν 3rd party:

cable-board2.jpg


cable-board.jpg


cable-wires.jpg


edit: κακώς έχεις composite σε αυτά τα μηχανήματα, αμέσως scart/component! όπως είπε ο Wally η διαφορά είναι όντως η μέρα με τη νύχτα!
 
Σε component εχω και το wii και το original xbox κι επειδη εχει μονο μια εισοδο component η TV χτυπησα ενα component switch απο ebay και ειδα το θεο μου. Κάποια στιγμη γυρισα το xbox σε SCART για να μπορω ν'αλλαζω καναλι με telecontrol μεταξυ wii και xbox κι εβαλα τα κλαματα με το ποσο χαλια επαιζε το xbox. Καθως του εχω περασει XBMC και το εχω για να παιζω media + dvd η διαφορα βγαζει ματι. Και στο HALO 2 που εβαλα λιγο να δω παλι εχανε πολυ σε σχεση με Composite. Στο ebay βρισκεις ολα αυτα τα καλωδια για πενταροδεκαρες, κατω απο 10 USD το καθενα, μη το σκεφτεσαι. Το Composite switch ειναι η αναλογη συσκευη με τη σκαρτιερα, παιρνει μεχρι 3 input και το μονο μειον ειναι οτι δεν αλλαζει μονο του πηγη αλλα πρεπει να πας απο πανω και να γυρισεις το διακοπτη.

Edit: με μια γρηγορη ματια στο ebay υπαρχουν κατι καλωδια σε auctions με αρκετα χαμηλη τιμη (δε ξερω στα ποσα θα κλεισουν βεβαια) και se buy now υπαρχουν στα 72 δολαρια - 50 euro (με μεταφορικα μεσα). Προσοχη, υπαρχουν κατι multi καλωδια για xbox/ps2/gamecube που το gamecube ειναι απλο AV κι οχι composite.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μηπως χρησιμοποιησες το scart adapter που ειχε το XBOX στο κουτι? Aυτο ειναι composite, οχι RGB.

Σε κανονικο SD σημα πιστευω οτι το RGB υπερεχει (εστω και ελαφρα) του component.
 
Τωρα που το λες, εκατσα και κοιταξα την αρμαθια με καλωδια εδω διπλα και οντως το xbox καλωδιο που ειχα ητο RGB με adaptor για Scart στο τελος. Δειτε και φωτογραφια του Component Switch.
 
RGB + adaptor scart δεν παίζει... VHS -> SCART παίζει ΛΟΛ (vhs είναι το κίτρινο βίντεο καλώδιο + άσπρο/κόκκινο για ήχο)

Το switch που έχεις το έχω υπ'όψιν μου, πιστεύω ότι χάνει σε ποιότητα το σήμα με αυτό...
 
κι αυτο σωστο... κιτρινο video με ασπρο + κοκκινο audio ειναι οντως. Το switch το φοβομουν μη κανει flickering και διαφορες πατατες (Κινα και Ποιότητα σπανια συναντιουνται) αλλα τελικα ειναι (ακόμα) μια χαρα. Σιγουρα κατι χανει αλλα δεν γινεται αντιληπτο και προκειμενου να ειχα ειτε το wii ειτε το xbox σε scart, χαλαλι.
 
τελικά πήρα ΑΥΤΗ από eBay , για 30.67 ευρώ τελική τιμή... θα σας ενημερώσω για την ποιότητα της μόλις παραλάβω :)
 
manitari666 είπε:
Εγω ψηνομαι για αυτην εδω http://www.ebay.com/itm/4-PORT-SCART-SWITCH-SPLITTER-BOX-S-VIDEO-3-RCA-IN-OUT-/370483000314?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item564281f3faΕλπιζω να δουλεψει.Θελω να ενωσω snes,ps1,ps2,xbox και n64.Μακαρι να ειχε καμια 10αρια εισοδους ακομα αλλα δεν :(
δεν ψάχνεις και εδώ για κάτι παρόμοιο; πιο φθηνά θα σου έρθει (γιατί αυτή που έβαλες με τα έξοδα αποστολής πάει σχεδόν 20 ευρώ).

εγώ πάντως μια ίδια με 5 θέσεις (χωρίς όμως τις έξτρα υποδοχές που έχει αυτή που πόσταρες) μου είχε πάει αν θυμάμαι καλά γύρω στα 12...
 
Εχω βρει σε διαφορα μαγαζια αλλα τα περισσοτερα ειναι χωρις επιλογεα η με λιγες εισοδους.Επεισης θα με βοηθουσε να εχει και εισοδο rca.
 
Καλύτερα να βάζεις - βγάζεις καλώδια, ειδικά άν έχεις RGB για τις κονσόλες σου, παρά να "σκίσεις" το σήμα με μιά σκαρτιέρα. Για xbox, νομίζω το optimal είναι το component, άν και με ένα RGB Scart που έχω (όπως για όλες τις κονσόλες, συνιστώ να κάνεις το ίδιο) έχω καλό σήμα στην CRT που τo έχω συνδέσει. Εν ολίγοις, έχω πάρει full RGB Scarts, ένα για Xbox, ένα για SNES που κάνει και για το Ν64, ένα για PSX που κάνει και για το PS2, και έχω το Amiga CD32 με s-video, ενώ το dreamcast είναι σε ξεχωριστό monitor με VGA μέσω του Box, απο το οποίο παράλληλα παίρνω μια rca σε περίπτωση που δέν υποστηρίζει το παιχνίδι VGA. H TV έχει 2 scart, ένα Svideo, ένα RCA...και αυτά ! Οπότε κουμπώνω-ξεκουμπώνω κατα περίσταση, με τα scart μαζεμένα με cable management ταινίες. Δέν το έχω μετανιώσει, γιατί η εικόνα που έπαιρνα απο την σκαρτιέρα ήταν για κλάμματα. Δές το Snes με full RGB Scart σε μία CRT (στις tft δέν θα καταλάβεις και πολλά) και θα καταλάβεις το γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ δέ στο PSX μπορείς να τρέχεις και τα γιαπωνέζικα games έγχρωμα, κάτι που χωρίς rgb scart δέν γίνεται.
 
Δικιο εχεις,απλα θελω να το τεσταρω να δω τι σημα θα παρω,γιατι παιζει παρα πολυ καλωδιομανι :p και κουραζομαι.Η τηλεοραση ειναι hdready 26'' και snes,mega drive,n64 τα παιζω σε 4:3 με rgb scart.Το Ν64 ενιοτε το παιζω και full screen αναλογα το παιχνιδι,αν δε με κουραζει.Το ξερω οτι χανει ποιοτητα ομως..Ps1.ps2,xbox τα παιζω full screen με rgb scarts και μονο στο ps1 γινετε ο κακος χαμος.To nes παρεπιπτοντως το βαζω full screen με rf σημα και για καποιο παραξενο λογο το ευχαριστιεμαι απιστευτα!
 
Νεκραναστασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

Η νεα μου τηλεοραση εχει ψηλα το scart και η σκαρτιερα μου εχει κοντο καλωδιο οποτε αναγκαστικα παω για καινουργια.

Συγκριτικο scartbox εδω (ολιγον μπαγιατικο)

To ΗΑΜΑ πρεπει να εχει βγει φασον διοτι το πετυχα στο ebay κατω απο διαφορες μαρκες.

Φαινεται οτι αυτα τα φασον ειναι fully-wired


Παρηγγειλα εναν τετοιο "κλωνο" (ΒΤ21 ΜΚΙΙΙ). Μολις ερθει θα σας πω εντυπωσεις
 
Δεν έκανες υπομονή 2 μηνάκια, να γράφει το ποστ σου 1-1-2015;;;

Αυτή η συσκευή στο βιντεάκι που εχεις βαλει, εχει ρετρο κουμπιά εναλλαγής. Το μόνο που δεν έχει είναι ένα κοκκινο κουμπί για Record:D:D.
 
Ντοντ λαφ!!

Ειναι δυσκολο πλεον να βρεις fully-wired σκαρτιερα
 
Κι εχεις υποτίθεται καλό σήμα μ'αυτές; Χωρίς απώλειες;
 
Πίσω
Μπλουζα