Σκυλάδικα!

stelliana είπε:
Πανταζής (Μια εμπειρία ακόμη λοιπόν!!. Ποιός το θυμάται αυτό το τραγούδι;
"... ένα ποτήρι δηλητήριο πικρό, ζωή με κέρασες πάλι να πιώ" !

stelliana είπε:
Εκει γύρω στο '94-'95, χάθηκαν όλα. Μόνο κάποιοι σαν και εμάς (που έζησαν αυτή την εποχή και δεν τους αρέσει τίποτα άλλο) ή και μικρότεροι (που ακολουθούν τους μεγαλύτερους ή τα ανακαλύπτουν μόνοι τους), συνεχίζουν να θυμούνται.
Έτσι όπως τα λες είναι. Όσοι "ψάχνονται" να ξαναζήσουν τις μαγικές αυτές εποχές, ανακαλύπτουν

ξεχασμένα μαγαζιά και ξεχασμένα "είδωλα" και επιστρέφουν στα παλιά, έστω για λίγες ώρες.

stelliana είπε:
Μένω στο forum γιατί ξανάγινα 20 χρονών..
Και καλά κάνεις. Αν ψάξεις όλα τα θέματα σε βάθος (ιδίως της ενότητα Culture-Lifestyle)

σε βλέπω να φτάνεις και τα ... 15 !
 
Stelliana μιλάς για τα μαγαζιά της Αθήνας που αναμφίβολα μάζευαν τα μεγάλα ονόματα. Στα μαγαζιά της επαρχίας τα πράγματα ήταν διαφορετικά, τα ονόματα όχι και τόσο γνωστά, οι άνθρωποι περιθωριακοί και ενίοτε ζάμπλουτοι, τα ακούσματα πραγματικά τελιωμένα μέχρι όσο δεν έπαιρνε.

Εκεί τα πράγματα δεν άλλαξαν τόσο πολύ με την έλευση της δεκαετίας του 90. Η ηλικιακή δομή των θαμώνων των μαγαζιών αυτών δεν μεταβλήθηκε, ακόμα και σήμερα είναι αμετάβλητη μπορώ να πω.

Στα 18 μου έφυγα από το σκυλάδικο των δικών μου για να έρθω Αθήνα μόνιμα για να σπουδάσω και έπαθα ένα μεγάλο πολιτισμικό σοκ, όταν, όντας φοιτητής της Παντείου ανακάλυψα τα διαμάνια - μαγαζιά της εποχής του τέλους της δεκαετίας του 80. Σήμερα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Αλλά επισκεπτόμενος το παλιό μας μαγαζί που λειτουργεί ακόμα στον ίδιο χώρο με τότε, με το ίδιο όνομα και σαφώς ανακαινισμένο, η ατμόσφαιρα του 2008 με το 1988 είναι απολύτως η ίδια. Τα ίδια άτομα, οι ίδιοι καλλιτέχνες, η ίδια αίσθηση, η ίδια καψούρα, το ίδιο ντέρτι, το ίδιο δέσιμο με τα παιδιά που τραγουδάνε, οι ίδιες συγκινήσεις και δεν περιγράφεται.

Θα βγω μέσα στη νύχτα να καπνίσω, και πριν απ' τα μεσάνυχτα δυνατά θα γαυγίσω. Τα μαγαζιά της επαρχίας σας περιμένουν να δείτε τι εστί πραγματικό λαϊκό πρόγραμμα. Δυστυχώς μια αίσθηση που σήμερα έχει χαθεί και το maistream κοινό στην Ελλάδα δεν ξέρει να ξεχωρίσει το λαϊκό τραγούδι από την Hip-hop με αποτέλεσμα να ακούμε τον κάθε λογής πίθηκο να απαγγέλει "ψαγμένα - μαγκιόρικα" στοιχάκια σε κάθε σύγχρονη maistream παραγωγή. Και η πλάκα είναι ότι το ίδιο αυτό κοινό κοιτάζει περιφρονητικά το γνήσιο λαϊκό τραγούδι σώνει και καλά με μια αίσθηση τάχα ανωτερώτητας.........
 
Ναι όντως!! Γιαυτό φίλε θα πάω στο ΑΠΡΟΟΠΤΟ (περιμένω να έρθει και ο Λάκης Αλεξάνδρου, για να δω όλο το πακέτο!!). Όποιος θέλει ας έρθει. Σίγουρα θα καταλάβει ο ένας τον άλλον!!!

Τα μαγαζιά της επαρχίας, δεν τα'χω γνωρίσει. Ο άνδρας μου όμως ναι!. Και μου αρέσουν. Και δεν λέω όχι! Και παίρνω μαζί και τον γιο μου! Κάθε Κυριακή τρώμε όλοι μαζί (αδελφές, γαμπροί, ξαδέλφια και είναι μια μικρή γιορτή)...και ακούμε τέτοια τραγούδια!!! Αλήθεια, που είναι το μαγαζί, μπορεί και να βρεθούμε εκεί?!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το μαγαζί είναι στον επαρχιακό δρόμο που πάει για Πύλο, μετά την Καλαμάτα. Ευτυχώς η κρίση δεν το επηρρέασε. Πάω πιά πολύ σπάνια κάτω μια και δεν έχω τίποτε να με κρατήσει εκεί.

Εκεί έχω περάσει και τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου, βοηθώντας τη μητέρα μου που το κράταγε μόνη της μια και ο πατέρας μου ήταν αντίθετος με το όλο εγχείρημα από την πρώτη στιγμή.

Απίστευτα χρόνια, το μαγαζί αυτό το έχω Ευαγγέλιο, ευθύνεται αποκλειστικά για το γεγονός ότι γλύτωσα από βαριά φτώχεια..........
 
Μπορεί και να το επισκεφθούμε. Καταγωγή από Κυπαρισσία!! Με συγγενείς σε Καλαμάτα, Γαργαλιάνους...
 
Δικιά μας είσαι!

Τώρα πάντως συχνάζω στην ευρύτερη περιοχή Πύργου - Ζαχάρως - Αμαλιάδας - Γαστούνης λόγω της γυναίκας μου που είναι από Ηλεία και της παρέας που έχουμε εκεί. Ευτυχώς πρόκειται για καθαρόαιμα σκυλιά αρχοντικής ράτσας που τρέφονται αποκλειστικά με ξηροκάρπι, φτηνό ουίσκι και ραίνονται με άνθη.

Εκεί γίνεται απίστευτη φάση όποτε κατεβαίνουμε κάτω, αν και πρέπει να πετύχεις σε σαιζόν με κίνηση για να ακούσεις καλά γαυγίσματα. Τις μέρες με λιγότερη κίνηση πολλά μαγαζιά γίνονται "κλαμπ" για να βγάζουν τα έξοδά τους. Πάντως το χειμώνα είναι ασύγκριτα καλύτερα σε σχέση με το καλοκαίρι.
 
Μάλιστα. Ο άνδρας μου είναι από ένα χωριό (ΜΙΧΟΪ, Αχαϊας) το οποίο είναι κοντά στη Βάρδα. Οταν κατεβαίνουμε συνήθως πάμε στη Λακκόπετρα στο μαγαζί του Κωνσταντινόπουλου (του Ανδρέα). Γύρω - γύρω γυρίζουμε, είδες!!!
 
Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν το έχω επισκευτεί. Βέβαια τώρα που το είπες δεν θα με χάλαγε να κατεβάσουμε γνήσιο Αχαγιώτικο Πετρέλαιο και εκεί!!!!!

Θα σου πρότεινα επίσης να επισκευτείς το "Έναστον" που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Καϊάφα - Ζαχάρως. Πολύ ωραίο μαγαζί με πολύ καλό πρόγραμμα. Δίπλα έχει και τη "Στροφυλιά" μια απίστευτη ταβέρνα (μερίδες ελέφαντα, τιμές σουβλατζίδικου, πολύ καλό φαϊ, πεντακάθαρο) για κοψίδια και γενικό μασαμπουκίδι!

"Έναστρο" λέγεται και το μαγαζί που κάποτε είχαμε εμείς, (απλή συνωνυμία βέβαια και καμία σχέση το ένα με το άλλο) .

Δυστυχώς, τα ξαδέρφια στο οποίο μεταβιβάστηκε εχουν πιά κουραστεί, όντας 50άρηδες και έχουν ρίξει τους ρυθμούς, δεν είναι όπως παλιά. Ψάχνουν να κάνουν κάτι άλλο μια και η νύχτα τους έχει κουράσει και επόμενο είναι.

Α, ρε να γύριζαν τα χρόνια πίσω...............
 
Καλημέρα!!. Θα τα επισκεφτούμε όλα. Υγεία να'χουμε. Τα χρόνια τα' χουμε στην καρδιά μας και γυρνάνε με την πρώτη νότα από κάποιο τραγούδι που αγαπάμε (όποιο και να'ναι αυτό).

Ξέρεις το μαγαζί "Αλλη Φάση" στην Κωνσταντινουπόλεως. Από εκεί έχουν περάσει κάποια ονόματα.. Την τελευταία φορά που πήγα τραγουδούσε ο Κ. Καφάσης...
 
Απο την Άλλη Φάση είχε περάσει πριν κανα χρόνο και ο μεγάλος Σπύρος Δημόπουλος με το μεγάλο του σουξέ -Εξωγήινο παιδί μου-.Γενικώς το μαγαζί στηρίζει τους ρετρό καλλιτέχνες.
 
Ξέρει κανείς που τραγουδάει ο Σταύρος Ζούμπας ;
 
Πέφτει λίγο μακριά. Κρίμα ...
 
Όχι και τόσο βρε συ! Όλα είναι σχετικά....!!!!!!!!!!!!!!
 
Ο μεγάλος Σταύρος Ζούμπας κατεβηκε ΑΘήνα, είναι στα Φεγγάρια μαζι με τον Ανδρέα Κωνσταντινόπουλο. Δεν ξερω κατα που πέφτει το μαγαζί αλλά νομίζω πως πρέπει να είναι καπου στην Θηβών.
 
Μέσα στις γιορτές βρέθηκα εκτός Αθηνών κι έπεσε στα χέρια μου ένα απίστευτο κομμάτι.

Ο τίτλος είναι "Σαμπανιζέ ποτήρια" κι ο καλλιτεχνης-ερμηνευτής ονομάζεται Στέλιος Ραζής.

Μιλάμε για αριστουργηματικό ζειμπεκικο. :bow:
 
Ρετρό Μπουζούκια

Μαρία Ρούσου

http://www.youtube.com/watch?v=aqR2jWSgBao



Η Άννα Μαρώνη και ο Κώστας Μοναχός μου είναι άγνωστοι!Τη Μαρία Ρούσου την έμαθα πρόσφατα σαν όνομα,αν και σαν φυσιογνωμία τη θυμάμαι σε ένα από τα πρώτα επεισόδια του Ρετιρέ που τραγουδούσε "Όλο φιγούρα και λεζάντα είσαι αγοράκι".Πάντως τα συγκεκριμένα μπουζούκια ήταν καθαρά μπουζούκια τότε,ενώ χώροι όπου τραγουδούσαν Πωλίνα,Γαρμπή,Χαριτοδιπλωμένος,Αλέξια,Δάντης,Μαντώ θα χαρακτηρίζονταν περισσότερο ως μουσικές σκηνές...Μάλιστα παλιά υπήρχε η συνύπαρξη 4 και 5 μεγάλων ονομάτων,τόσο στα μπουζούκια,όσο και στις μουσικές σκηνές!Από ένα live cd του 85 "Μια βραδιά στη φαντασία" έμαθα ότι τραγουδούσαν μαζί Άντζελα-Λεπά-Άγγελος Διονυσίου-Γερολυμάτος και η τότε άγνωστη Έφη Σαρρη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έβλεπα το βιντεάκι της Σακελλαρίου τώρα και αναρωτιόμουν πως είχα καιρό να ακούσω μια ξανθιά τραγουδίστρια στα μπουζούκια που να μην είναι παράφωνη και γδυμένη...:burn:
 
Πίσω
Μπλουζα