Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

επανηρθα παιδια μου και σας ευχαριστω

τελικα ειχαν δικιο η κυρια καμιναρη και ο φιλος αισυμνητης

πραγματι ο γιαννης αυλωνιτης ειναι ο αδερφος του μεγαλου μας κωμικου βασιλη αυλωνιτη

ομως απλα εκεινος δεν ειχε καμια σχεση με το ταλεντο του

(δεν ηταν τοσο κακος απλα ο βασιλης ηταν πολυ μεγαλος κωμικος και αναγκαστικα ηταν στην σκια του)

ξεκινησαν και οι 2 παιζοντας αυτοσχεδιαστικα σκετσακια,το ειχαν με το χωρις κειμενο που ειναι το δυκολοτερο

ειχαν δωσει και παραστασεις στην γειτονια τους

ομως υπηρχε και ενας ξαδερφος ,ο οποιος ηταν απλα κομπαρσος,δεν καταφερε να ξεφυγει απο αυτο

αν και ο ξαδερφος ειχε εμφανιστει στο αναψυκτηριο του γιωργου οικονομιδη σε ενα σκετσακι με τον παρι λαμπρακη

σε αδρες γραμμες αυτα,αν μαθω κατι αλλο θα επανερθω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
retron είπε:
Εδώ και χρόνια ψάχνω το "Χωρίς μάρτυρες" (1983).
Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Περισσότερο η υπόθεση και κάτι λιγότερο οι ερμηνείες. Και η Άννυ Πασπάτη ..σαγηνευτικότατη!

Έχει παιχτεί στην τηλεόραση πάντως και δεν είναι τόσο σπάνια.
 
Παιδια τωρα κάτι σπάνιο από την ερτ : το μεροκάματο της ευτυχίας με φωτόπουλο
 
lostromos74 είπε:
Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Περισσότερο η υπόθεση και κάτι λιγότερο οι ερμηνείες. Και η Άννυ Πασπάτη ..σαγηνευτικότατη!

Έχει παιχτεί στην τηλεόραση πάντως και δεν είναι τόσο σπάνια.
Υπάρχει ένα γνωστό site με ελληνικές ταινίες (πες το στα αγγλικά και θα το βρεις), όπου υπάρχει η συγκεκριμένη ταινία.

Αλλά τζάμπα στο λέω, μόλις είχα ότι αφαιρέθηκαν τα links γι αυτή την ταινία...Ίσως γιατί είχε κάποια γυμνά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία ταινία με τον σταυρό παράβα που δείχνει αυτήν την στιγμή ή ερτ-3 ξέρετε τίτλο; Νομίζω πως παιζει και ή Κουνελάκη , την τυφλή κοπέλα που είναι από πάνω και ορφανή! Ο Παραβας είναι γείτονας της. Τώρα την πετύχαινε και με συγκινησε και διάβασα ποια ταινία είναι " ο παλιάτσος" δεν την έχω ξαναδεί και είναι γλυκα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία ταινία με τον σταυρό παράβα που δείχνει αυτήν την στιγμή ή ερτ-3 ξέρετε τίτλο; Νομίζω πως παιζει και ή Κουνελάκη ' date=' την τυφλή κοπέλα που είναι από πάνω και ορφανή! Ο Παραβας είναι γείτονας της. Τώρα την πετύχαινε και με συγκινησε και διάβασα ποια ταινία είναι " ο παλιάτσος" δεν την έχω ξαναδεί και είναι γλυκα[/quote']
Ναι η ταινία έχει τίτλο "ο παλιάτσος" αλλά την γειτόνισσα του Παράβα υποδύεται η Άννα Ιασωνίδου.
 
Μια σπάνια ταινία που είδα παιδια της προάλλες  ηταν "οι καημοί στην φτωχογειτονία" μια μια όμορφη κοπέλα, ήταν και σταρ ελλάς κάποια στιγμή, αδυνατούλα και πανέμορφη η Αννα Ιασωνίδου που όπως με πληροφορεί η Τζια ηταν και αυτη που έπαιζε μαζί και με τον Παραβα! Την αγάπησα την ταινια πολύ αν και την είδα για πρώτη φορά σαν θέμα με άγγιξε " η φτωχη , άρρωστη , καλοψυχη  μελαγχολικη κοπέλα( βιτωριανο μοτίβο πολύ) που αγαπά τον όμορφο ηθοποιό αλλα καταλαβαίνει πως μερικά όνειρα είναι απατηλά και πως ο όμορφος ηθοποιος θα πάρει κάποια από τον κόσμο του" πόσο αγνός ο παλιός κινηματογράφος με απλούς, φτωχούς ανθρωπους, χαρακτηρες που πλέον εχουν παρέλθει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@αριαδνη[/USER]

Το σενάριο της ταινίας " καημοί στη φτωχογειτονιά" είναι βασισμένο στο γαλλικό θεατρικό έργο " το έκτο πάτωμα", όπως άλλωστε και η ταινία " οι κυρίες της αυλής" που γυρίστηκε την ίδια εποχή ( με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία αφού έπαιζαν πιο πρώτα ονόματα ). 

Σίγουρα αν προσέξει κανείς τις ταινίες θα δει τις πολλές ομοιότητες αν και " οι κυρίες της αυλής" έχουν σαφώς προσαρμοστεί στην ελληνική κυρίαρχη κινηματογραφική κουλτούρα της εποχής. 

Οι καημοί είναι μια καλή ταινία ( κι εμένα Μ αρέσει) αν κ το παίξιμο της Ιασωνίδου είναι κάπως υπερβολικό. Κατά τα λοιπά είναι ωραία ταινία με καλές ερμηνείες κι είναι κρίμα που δεν παίζεται. 

btw Η Ιασωνίδου δε νομίζω να είχε ποτέ τίτλο σε καλλιστεία. Συμμετοχή πρέπει να είχε τη χρονιά που βγήκε η Τσοπέη. Οχι βέβαια πως δεν είναι κουκλίτσα. 

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστω ωστε λοιπον ηταν γαλλικο θεατρικο και το καταφεραν να το μεταφερουν στα μετρα τα ελληνικα μιας φτωχογειτονιας στην Αθηνα, μπραβο τους στα δικά μας ηθη ! εΥΧΑΡΙΣΤΩς θα ξαναεβλεπα την ταινια ειναι τελεια και συγκινητικη

Η Ιασωνιδου ηταν κουκλα. ατυχησε ισως επεσε πανω στην Τσοπέη

http://greekactor.blogspot.com/2011/06/blog-post_5332.html
 
Πάντως, αν μου επιτραπεί ένα σχόλιο όσον αφορά την σχετική καταχώρηση στη retrodb, εγώ έχω διαβάσει ότι ο Γιάννης Αυλωνίτης ήταν αδελφός και όχι απλώς «συγγενής» του Βασίλη.

Πηγή: http://www.zo2.gr/politismos/prosopa...-alonitis.html

(«Ο αδελφός του [Βασίλη Αυλωνίτη] Γιάννης Αυλωνίτης υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη του Εθνικού Θεάτρου»)

Ο Γιάννης Αυλωνίτης είχε παίξει και στην πιο φημισμένη ελληνική βωβή ταινία, «Δάφνις και Χλόη» (1931), του Ορέστη Λάσκου.
η κυρια καμιναρη,αξιολογη αλλα κανει ενα λαθος ως προς την πρωτη εμφανιση του βασιλη αυλωνιτη,του μεγιστου κωμικου μας

δυστυχως δεν κρατω αρχειο και οσα αναφερω ειναι κατεξοχην απο μνημης και εδω με γελα αλλα εχω την εντυπωση,δεν ειμαι απολυτα σιγουρος το τονιζω

οτι ο γιαννης αυλωνιτης δεν ηταν αδερφος αλλα πρωτος ξαδερφος του
Διορθώθηκε ως "αδερφός" και στου Βασίλη Αυλωνίτη το προφίλ και στου Γιάννη Αυλωνίτη και σε περίπτωση που βρεθούν περισσότερα στοιχεία απ' τον φίλο elsint17, το αλλάζουμε ξανά! Σας ευχαριστώ και τους δύο!




Ψάχνοντας κάτι άλλο έπεσα σ'αυτό  όπου αναφέρει με αξιόπιστες  πληροφορίες σ τα σχόλια ότι ο Β.Αυλωνίτης είχε αδελφό  ονόματι Γιάννη Αυλωνίτη (πέρα των άλλων ).
 
Θεωρειται γενικα σπάνια αλλα την εδειξε απο οτι βλέπω το εψιλον, δυστυχως δεν την ειδα, δυστυχως, η αφισα δεν παραπεμπει καθολου στο στορυ, ακυρη λιγο

 
Ο σκοπός μιας αφίσας είναι να τραβήξει κόσμο, όχι να είναι ειλικρινής. Μπορεί η Λέσβος του τίτλου να είναι απλώς το όμορφο νησί μας, αλλά αλλού παραπέμπουν οι δύο τσίτσιδες αλλά σεμνά καθισμένες κυρίες της φωτογραφίας. 

Η εκ μητρός μάμμη του elephada ήταν από το Πλωμάρι (άλλο αν έχω πάει μια φορά μόνο στο νησί και απλώς πέρασα από τον παραθαλάσσιο δρόμο του Πλωμαρίου). Οπότε κάνω πολλή πλάκα όταν λέω με κάθε αθωότητα στους εδώ ιθαγενείς "my grandmother was a Lesbian" διότι δεν καταλαβαίνουν ότι είναι με κεφαλαίο L όχι μικρό.
 
Ναι μόλις είδα την αφίσα ομολογουμένως αλλου πήγε το μυαλό μου χα χα είναι και ο τίτλος " έρωτες στην Λεσβο" που σε πηγαίνει σε άλλα μονοπατια ! Ενώ ή ταινία ουδεμία σχεση απολύτως καμία.
 
Προσωπικα παντως, εαν πιστευα το υπονοουμενο που θελει να περασει η αφισα, αυτο θα με απετρεπε απο το να δω την ταινια.

Αντιθετα, τωρα που ξεκαθαριστηκε το τοπιο μπορει να την παρακολουθησω καποια στιγμη.
 
Eιναι πολύ καλή μπαμπι φτάνει να την βρεις , δεν υπάρχει στο τιουμπι , είναι άκρως  κιόλας καλοκαιρινή , μελό με όμορφο όμως τέλος για έναν Ελληνοαμερικανο που έρχεται στην γενέτειρα του την Λεσβο νομίζοντας πως έχει ανίατη ασθένεια και θα πεθάνει εντός ολίγου. Τώρα γιατί έχει αυτήν την αφίσα και μιλά για έναν φλογερό ετεροφυλλικο έρωτα μεταξύ του Πάει Αλεξαντερ και της Βερας Κρούστας δεν έχω ιδέα. Στεναχωριεμαι μόνο που δεν υπάρχει στο τιουμπι όπως και το αγρίμι με την Συλβα! Για καλοκαίρι ότι πρέπει.
 

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες 1@αριαδνη[/USER] Η ταινια δεν υπαρχει στο ΥΤ οπως λες, αλλα ευτυχως τη βρηκα αλλου στο διαδικτυο.

Η υποθεση της μου θυμιζει εντονα μια αλλη ελληνικη ταινια που γυριστηκε στην Πατμο τρια χρονια αργοτερα. Τις Ομορφες Μερες.

 
Μπράβο που την βρηκες! Σπάνια ταινία είναι επίσης και "ή Χρυσομαλλουσα "με την Κρουσκα του 78' ή οποία μαζί με τον " ασυμβίβαστο" είναι και οι αγαπημενες της ηθοποιού όπως έχει ή ίδια δηλώσει. Μία ταινία που μιλά για την κοινωνία της Ζακυνθου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν την ξερω τη Χρυσομαλλουσα, δεν την εχω δει ποτε, αλλα οσον αφορα τον Ασυμβιβαστο δε θα συμφωνησω καθολου με το γουστο της Βερας.

Την απεχθανομαι αυτη την ταινια!
 

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες 1@αριαδνη[/USER] Η ταινια δεν υπαρχει στο ΥΤ οπως λες, αλλα ευτυχως τη βρηκα αλλου στο διαδικτυο.

Η υποθεση της μου θυμιζει εντονα μια αλλη ελληνικη ταινια που γυριστηκε στην Πατμο τρια χρονια αργοτερα. Τις Ομορφες Μερες.
Βλέποντας την( χιλια μα χιλια ευχαριστω μπαμπι , αν δεν ειχα και σενα!! ηταν ενα ευχαριστω διάλλειμα) νομιζω πως εχει πολλα στοιχεια ιταλικου σινεμα,  δεν ειναι μελο αλλα νατουραλιστικη κωμωδια θα έλεγα ειναι γυρισμενη στον Μολυβο της Λέσβου ΑΝ ΚΑΙ ο δημαρχος ονομαζεται δήμαρχος Μεθυμνης, οχι Μολυβου και το φεστιβαλ που πραγματοποιει με τον Αριστοφανη ονομαζεται και αυτο φεστιβαλ Μεθύμνης/ Φανταζομαι οτι η Μις ελλας θα ηταν η μελαχροινη του εργου που φερνει ΚΆΤΙ ανάμεσα σε Βιρνα Λίζι και Σοφια Λορεν. Ωραια γυναικα , φιγουρα μοιραιας γυναικας που εχει βγει απο μέσα από τις σελίδες του Μαρή. Ο Τζιμυ ειναι αδερφος της Αλεξάνδρας που χει να την δει χρόνια και χρόνια ενώ αυτη η καημένη δεν τον είδε ποτε και οχι δεν ερωτεύονται ΦΥΣΙΚΆ , παθιάζεται με την Βραζιλιάνα. Θα περιμένω την γνώμη σου οταν την δεις( η Σαπφω ειχε αγαπητικό, μάλιστα τον Φαεθωνα αχα, τι μαθαινει κανεις, στην Μυτιλήνη οι τουριστες καθως λέει η ταινια βλέπουν τα μέρη που εζησαν τον ερωτά τους). Ευχαριστη ταινια με Βογλη σε ρόλο αστυνομικου που κυνηγα τον Τζιμυ Αντονέλι οποιος καταχράστηκε χρηματα. Στην Κρουσκα δεν αρεσαν πολυ οι ταινιες που γυριζε τοτε με τον Τζαιμς Παρη την δεκαετια του 70' , δεν της αρεσε το σενάριο από οτι δηλωσε οχι όλες, κάποιες δεν της άρεσαν.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα