Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Περισσότερο η υπόθεση και κάτι λιγότερο οι ερμηνείες. Και η Άννυ Πασπάτη ..σαγηνευτικότατη!retron είπε:Εδώ και χρόνια ψάχνω το "Χωρίς μάρτυρες" (1983).
Υπάρχει ένα γνωστό site με ελληνικές ταινίες (πες το στα αγγλικά και θα το βρεις), όπου υπάρχει η συγκεκριμένη ταινία.lostromos74 είπε:Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Περισσότερο η υπόθεση και κάτι λιγότερο οι ερμηνείες. Και η Άννυ Πασπάτη ..σαγηνευτικότατη!
Έχει παιχτεί στην τηλεόραση πάντως και δεν είναι τόσο σπάνια.
Μία ταινία με τον σταυρό παράβα που δείχνει αυτήν την στιγμή ή ερτ-3 ξέρετε τίτλο; Νομίζω πως παιζει και ή Κουνελάκη ' date=' την τυφλή κοπέλα που είναι από πάνω και ορφανή! Ο Παραβας είναι γείτονας της. Τώρα την πετύχαινε και με συγκινησε και διάβασα ποια ταινία είναι " ο παλιάτσος" δεν την έχω ξαναδεί και είναι γλυκα[/quote']
Ναι η ταινία έχει τίτλο "ο παλιάτσος" αλλά την γειτόνισσα του Παράβα υποδύεται η Άννα Ιασωνίδου.
Πάντως, αν μου επιτραπεί ένα σχόλιο όσον αφορά την σχετική καταχώρηση στη retrodb, εγώ έχω διαβάσει ότι ο Γιάννης Αυλωνίτης ήταν αδελφός και όχι απλώς «συγγενής» του Βασίλη.
Πηγή: http://www.zo2.gr/politismos/prosopa...-alonitis.html
(«Ο αδελφός του [Βασίλη Αυλωνίτη] Γιάννης Αυλωνίτης υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη του Εθνικού Θεάτρου»)
Ο Γιάννης Αυλωνίτης είχε παίξει και στην πιο φημισμένη ελληνική βωβή ταινία, «Δάφνις και Χλόη» (1931), του Ορέστη Λάσκου.
η κυρια καμιναρη,αξιολογη αλλα κανει ενα λαθος ως προς την πρωτη εμφανιση του βασιλη αυλωνιτη,του μεγιστου κωμικου μας
δυστυχως δεν κρατω αρχειο και οσα αναφερω ειναι κατεξοχην απο μνημης και εδω με γελα αλλα εχω την εντυπωση,δεν ειμαι απολυτα σιγουρος το τονιζω
οτι ο γιαννης αυλωνιτης δεν ηταν αδερφος αλλα πρωτος ξαδερφος του
Διορθώθηκε ως "αδερφός" και στου Βασίλη Αυλωνίτη το προφίλ και στου Γιάννη Αυλωνίτη και σε περίπτωση που βρεθούν περισσότερα στοιχεία απ' τον φίλο elsint17, το αλλάζουμε ξανά! Σας ευχαριστώ και τους δύο!
Βλέποντας την( χιλια μα χιλια ευχαριστω μπαμπι , αν δεν ειχα και σενα!! ηταν ενα ευχαριστω διάλλειμα) νομιζω πως εχει πολλα στοιχεια ιταλικου σινεμα, δεν ειναι μελο αλλα νατουραλιστικη κωμωδια θα έλεγα ειναι γυρισμενη στον Μολυβο της Λέσβου ΑΝ ΚΑΙ ο δημαρχος ονομαζεται δήμαρχος Μεθυμνης, οχι Μολυβου και το φεστιβαλ που πραγματοποιει με τον Αριστοφανη ονομαζεται και αυτο φεστιβαλ Μεθύμνης/ Φανταζομαι οτι η Μις ελλας θα ηταν η μελαχροινη του εργου που φερνει ΚΆΤΙ ανάμεσα σε Βιρνα Λίζι και Σοφια Λορεν. Ωραια γυναικα , φιγουρα μοιραιας γυναικας που εχει βγει απο μέσα από τις σελίδες του Μαρή. Ο Τζιμυ ειναι αδερφος της Αλεξάνδρας που χει να την δει χρόνια και χρόνια ενώ αυτη η καημένη δεν τον είδε ποτε και οχι δεν ερωτεύονται ΦΥΣΙΚΆ , παθιάζεται με την Βραζιλιάνα. Θα περιμένω την γνώμη σου οταν την δεις( η Σαπφω ειχε αγαπητικό, μάλιστα τον Φαεθωνα αχα, τι μαθαινει κανεις, στην Μυτιλήνη οι τουριστες καθως λέει η ταινια βλέπουν τα μέρη που εζησαν τον ερωτά τους). Ευχαριστη ταινια με Βογλη σε ρόλο αστυνομικου που κυνηγα τον Τζιμυ Αντονέλι οποιος καταχράστηκε χρηματα. Στην Κρουσκα δεν αρεσαν πολυ οι ταινιες που γυριζε τοτε με τον Τζαιμς Παρη την δεκαετια του 70' , δεν της αρεσε το σενάριο από οτι δηλωσε οχι όλες, κάποιες δεν της άρεσαν.Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες 1@αριαδνη[/USER] Η ταινια δεν υπαρχει στο ΥΤ οπως λες, αλλα ευτυχως τη βρηκα αλλου στο διαδικτυο.
Η υποθεση της μου θυμιζει εντονα μια αλλη ελληνικη ταινια που γυριστηκε στην Πατμο τρια χρονια αργοτερα. Τις Ομορφες Μερες.