Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

Στην Κρουσκα δεν αρεσαν πολυ οι ταινιες που γυριζε τοτε με τον Τζαιμς Παρη την δεκαετια του 70' , δεν της αρεσε το σενάριο από οτι δηλωσε οχι όλες, κάποιες δεν της άρεσαν.
Ναι, ειναι πολυ της μοδας να τα στριβεις οταν γεραζεις και να αποποιεισαι τις ταινιες που σε εκαναν διασημο. Αντιθετα, κατι κουλτουριαρικες ψωριαρικες και κακομοιριασμενες θεωρουνται ταινιες υψηλης αισθητικης και νοηματων.
 
Ακριβώς μόνο τις κουλτουριαρηδες κρατά  από ότι κατάλαβα ούτε καν τον βάλτο που την καθιερωσε και φυσικά  κρατα τις θεατρικές παραγωγές Οι ταινίες που αναφέρει ως αγαπημένες δεν ειναι γνωστες. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν μία πρεμουρα με το θέατρο  δηλ. ειναι το πιο σημαντικό κομματι  της καριέρας τους αλλά  ευτυχώς ή δυστυχώς το σινεμά σε κάνει γνωστό εξ αρχης και φυσικά και ή τηλεόραση και ή Βέρα έκανε καλή τηλεόραση τότε την δεκαετία του 80' αυτο το αναγνώρισε και ή ίδια πως έπαιξε σε καλές σειρές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια ποια ηταν αυτη η κοπέλα στους ερωτες στην λέσβο ( μεταγενέστερος τιτλος, παιδια διοτι ειχε και μεταγενέστερο, "ο θάνατος έχασε το παιχνίδι" πολύ πιο ταιριαστός), σίγουρα ντουμπλαρίστηκε η φωνη της, ωραια σαν αγγελος ενω δεν καταλαβαινω ποια ηταν και η μις ελλας που επαιξε στην ταινια! Μελό η σκηνη οπου ζωγραφιζει το ημιγυμνο πορτραιτο του Αλεξαντερ και του λεει "πως τυχερος ο ηλιος διοτι βασιλεύει κάθε βραδυ" και αυτος της ανταπαντα " τυχερός μονο ο ανθρωπος γιατι σκοτεινιάζει μόνο μια φορά , την τελευταια μέρα του"

αρχείο λήψης (1).jpg
 
Αυτή όμως δεν ήταν ακριβώς ελληνική ταινία, ήταν ελληνογαλλική παραγωγή, για το εξωτερικό.
 
Είδα χθες την σπανια ταινία και υπάρχει απόκλιση από την υπόθεση που διάβασα εδώ μέσα παιδιά!

Μιλώ για "το κορίτσι της ταβερνας" πάντα όπου ή Αννα δεν καταλήγει πορνη ουχί σε καμία περίπτωση ούτε έχει σχεση ουδεμία με το" κορίτσι του λιμανιού "σαν υπόθεση διότι λέει πως είναι το πρωτόλειο έργο και το κορίτσι του λιμανιού έγινε αργότερα ως διασκευή της ταινίας αυτης. Όμως καμία σχεση, ή Αννα παντρεύεται τον άνδρα που της πήρε την τιμή που είναι όμως ένα σωστό κάθαρμα και δεν γίνεται πορνη για τα προς το ζην ούτε την διώχνει ο πατέρας της από το σπίτι.
 
Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει πουθενά η ταινία «Μαρίνος Κοντάρας (1948)»; Την ψάχνω εδώ και πολλά χρόνια και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Σας ευχαριστώ πολύ!

[edited by Kambia] Παρακαλώ οι απαντήσεις να μην έχουν αναφορές σε copyrighted υλικό [edit] 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολύ σπάνια (δηλαδή και εγώ χτές έμαθα την ύπαρξη της) πρέπει να είναι το "Iάκωβος και Κική" του Νίκου Ζαπατίνα που προβλήθηκε το 1976.Δεν πρέπει να έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.

το έχω αναφέρει και σε άλλο forum,τις πιο σπάνια παιγμένες ελληνικές ταινίες τις είχα πετύχει αρχές δεκαετίας '90 απ' την Ερτ1 κάτι Σάββατα βράδυ -μετά τα μεσάνυχτα.
 
Εγώ πάλι θυμάμαι μια ταινία που έχω δει μία φορά μόνο στην τηλεόραση, θα'μουν δε θα'μουν είκοσι χρονών... Την 'Άννα Ροδίτη" με τον Κωνσταντάρα νεότατο και την Καίτη Πάνου, επίσης νεότατη.... Δεν έχω δει αν αναφέρεται μέσα εδώ αλλά εγώ τουλάχιστον, από τότε δεν την ξαναείδα... Θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ και είναι από τις αγαπημένες της μαμάς μου, παρόλο που σε γενικά πλαίσια, εκείνη προτιμάει τον ξένο κινηματογράφο... 
 
Ενώ παλιότερα σχεδόν τρεις φορές την μέρα είχε ζώνη ελληνικών ταινιών απ'όλα τα κανάλια ξαφνικά τις έκοψαν με το μαχαίρι...νομίζω τελευταία καθημερινή ζώνη ελληνικών ταινιών ήταν το φθινόπωρο του 1999 απ' το mega και μετά εντελώς απότομα τις σταματήσαν....αν έβαζαν σαββατοκύριακο μόνο.. πρέπει να παίχτηκε κάτι με τα δικαιώματα μάλλον

Και μέχρι τότε τα κανάλια πρόβαλλαν και αρκετά σπάνιες ταινίες όχι μόνο αυτές τις λίγες τις ίδιες και τις ίδιες  που προβάλλουν σήμερα και με κακόγουστες τεχνικές παρεμβάσεις που αναφερονται σε άλλο φόρουμ... τουλάχιστον αρχές μέχρι τέλη δεκαετίας 90 είχαν καλό telecine
 
Παιδια ψάχνω μια σπάνια ταινία με τον Θανάση μυλωνά και την Ιασωνίδου, ψάχνω τίτλο διότι δεν την είδα από την αρχή.  Την Ιασωνίδου την λένε Μαριάννα, μια νεαρή όμορφη κοπέλα που θεωρεί πως έχει χάσει τον πατέρα της ενώ η οικογένεια της έχει χάσει την περιουσία της και οι πιστωτές παίρνουν τα επιπλα. Ο μυλωνάς καταχράται χρήματα από την δουλειά του για να την βοηθησει σας λέει κάτι το στορυ
 
Αυτήν την στιγμή μια σπάνια ελληνική ταινία στην ΕΡΤ 2 ο γιος του μεθύστακα με τον κακκαβα! Δεν την έχω ξαναδεί και ούτε τώρα μπορώ καθότι πανε τα γυαλιά μυωπίας μου!
 
Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει πουθενά η ταινία «Μαρίνος Κοντάρας (1948)»; Την ψάχνω εδώ και πολλά χρόνια και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Σας ευχαριστώ πολύ!

[edited by Kambia] Παρακαλώ οι απαντήσεις να μην έχουν αναφορές σε copyrighted υλικό [edit] 
Την έχω την ταινία. Πολύ σπάνια

Πολύ σπάνιες είναι ο Δρόμος Χωρίς Σύνορα με τον Κακαβά και Στο κατώφλι της αμαρτίας με τον Μπάρκουλη. Ευτυχώς μετά από χρόνια αναζήτησης κατάφερα να τις βρω.
 
Σίγουρα οι πιο σπάνιες ταινίες που δεν προβλήθηκαν ούτε θα προβληθούν ποτέ στην τηλεόραση,είναι το πολυαναφερόμενο "Πειραματόζωο" που είχε απαγορευτεί,ο "Βαρθολομαίος" η πρώτη ταινία του Μανουσάκη (που όπως διαβάζω από περιγραφές είναι εντελώς φευγάτη και σπονδυλωτή),το " Oh Babylon" του Κώστα Φέρρη και άλλα πολλά.Σπάνιες στο να παιχτούν από κάποιο κανάλι πιο πολύ αλλά και γενικά δυσεύρετες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φωτογραφίες και δημοσιεύματα από 11 ελληνικές ταινίες που σήμερα θεωρούνται χαμένες. 00:12 - Έρως και κύματα (1927) 00:40 - Στέλλα Βιολάντη (1931) 01:20 - Δεσποινίς δικηγόρος (1933) 01:50 - Η βίλλα με τα νούφαρα (1945) 02:18 - Παπούτσι από τον τόπο σου (1946) 02:48 - Μαντάμ Σουσού (1948) 03:20 - Ο άλλος (1952) 03:47 - Ζαΐρα (1952) 04:13 - Όνειρα κοριτσιών (1953) 04:53 - Το σταυροδρόμι του πεπρωμένου (1954) 05:28 - Μια μέρα ο πατέρας μου (1968) Βιβλιογραφία -Ελληνικός Κινηματογράφος 1906-1960, Φρίξος Ηλιάδης -Οι πρώτες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, Αργύρης Τσιάπος -Η ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου, Μαρίνος Κουσουμίδης -Ελληνικός Κινηματογράφος Ντοκουμέντα, Γιάννης Σολδάτος  

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια ταινία που είχα δει μια φορά στο κανάλι της Βουλής κι από τότε δεν έτυχε ποτέ να την δω να προβάλλεται στην τηλεόραση ήταν η ταινία "Ιωάννης ο βίαιος".Δε γνωρίζω αν έχει κυκλοφορήσει σε dvd κι ίσως να μη θεωρείται καν σπάνια...
 
Mια ταινία " το επόμενο θύμα " (1990) , με το Λάκη Κομνηνό υπάρχει πουθενά; ξέρει κάποιος;
Την είδα πρόσφατα στο youtube αν ψάχνετε ακόμα..Μάλιστα διάβασα οτι ήταν η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Λάκη Κομνηνού!
 
Πίσω
Μπλουζα