Σταρ Τρεκ: Ταξίδι στα αστέρια - Star Trek (1966-?)

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αυτο ακριβως λεω και εγω. Ο Roddenberry ηθελε στο μελλον όλοι (ανδρες-γυναικες-ασπροι-μαυροι-πρασινοι) να εχουμε ισα δικαιωματα.

Αυτα εδω τα ανδρείκελα που γραφουν το 99% της τηλεορασης και του κινηματογραφου σημερα δεν θελουν αυτο το πραγματα.
 
Προσωπικα απολαμβανω οταν ξεφευγουμε λιγο απο τις κοκκινες γραμμες της πολιτικης ορθοτητας, αλλα προς το παρον κραταω κοιμισμενο το τρολλ μεσα μου :D
 
Ίσως θα έπρεπε στην θεματολογία του Discovery (δυστυχώς δεν έχω δει κάποιο επεισόδιο ακόμα) να συμπεριληφθεί και ένα επεισόδιο σχετικά με τα identity politics.

Επίσης, ανέκαθεν μου έκανε εντύπωση, στο tos και στο tng τουλάχιστον τα οποία θυμάμαι καλύτερα, πως όποιος άλλος αξιωματικός του αστροστόλου και δη ανώτατος (λ.χ. κάποιος ναύαρχος, διοικητής βάσης, ή κυβερνήτης σκάφους) ερχόταν στο σκάφος δεν ερχόταν για καλό, είτε είχε κάποια κρυφή agenda είτε ερχόταν σε σύγκρουση με κάποιον χαρακτήρα. Ίσως ήταν ένα αντιστάθμισμα στον κανόνα του Rodenberry οτι δεν θα υπάρχουν αντιδικίες μεταξύ των μελών του πληρώματος.  
 
Από τη συλλογή μου, DVD Star Trek The Original Series και The Next Generation 

20190131_114923.jpg
 
θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχει στην θεωρία το warp drive του σταρ τρεκ, το alcubierre drive https://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive  το οποίο τελείως θεωρητικά δίνει την δυνατότητα ένα αστρόπλοιο να ταξιδέψει με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός.λίγο δύσκολο να γίνει πραγματικότητα μιας και θέλει τεράστιες ποσότητες ενέργειας (δηλ. καύσιμο αντιύλη) και εξωτική ύλη δηλ. είτε από λευκούς νάνους είτε από αστέρες νετρονίων!πράγμα που το κάνει τελείως θεωρητική σύλληψη, μιας και ακόμη αν είχαμε μέθοδο να πάρουμε ύλη από τους ανωτέρω, πάλι έπρεπε να κάνουμε διαστρικών ταξίδι για να τους φτάσουμε.
 
θέλει τεράστιες ποσότητες ενέργειας (δηλ. καύσιμο αντιύλη) και εξωτική ύλη δηλ. είτε από λευκούς νάνους είτε από αστέρες νετρονίων!
Η αντιύλη και η ύλη από την οποία είναι φτιαγμένοι οι αστέρες νετρονίων και οι λευκοί νάνοι δεν είναι εξωτική ύλη.  Η αρνητική μάζα είναι εξωτική ύλη.
 
όντως έχεις δίκιο τα μπέρδεψα. εκτός όμως από την εξωτική ύλη το alcubierre drive θέλει και τεράστια ποσά ενέργειας (εξ ου και η αντιύλη).
 
BTW αυτη τη χρονια ξεκινησε η δευτερη σεζον του Discovery. Μου αρεσει επειδη κανει κροσοβερ με το κλασικο Σταρ Τρεκ και επιχειρει να διευρυνει το lore του συμπαντος (κατι που δεν ειχε καταφερει η σειρα Enterprise).
 
ευχαριστώ κάπτεν καλ η δική μου θεωρία είναι ότι η σκοτεινή ενέργεια είναι σημάδι της παρουσίας του Θεού στο σύμπαν, γιατί αυτή όπως Εκείνος υπάρχει παντού. Και ίσως κάποιες θεραπείες που δεν εξηγούνται με συμβατικές θεωρίες (Ρέϊκι, βελονισμός κλπ.) να εξηγηθούν αν ο θεραπευτής channels dark energy. Η σαχλαμπούρδα της ημέρας. Τελικά αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος θα καταφέρει ποτέ να νικήσει τις διαστρικές αποστάσεις. Τέλος πάντων είχα δει πρόσφατα κάποια επεισόδια του original star trek και μου έκανε εντύπωση πόσο σουρεαλιστικά ήταν!μάλλον με φουτουριστική κοινωνική σειρά έμοιαζε. πιο πολύ μου άρεσε το καινούριο αν και οι εικόνες του υποτιθέμενου μηχανοστασίου δεν έπειθαν ( ένας απλός σωλήνας με φωτάκια που αναβόσβηναν, τύφλα να 'χει η σκοτεινή ενέργεια, μπου χαχα.)

(edit) σκεφτείτε όμως πόσες εντυπωσιακές εφευρέσεις έχουν προέλθει από το star trek και (ελάχιστες) έχουν πραγματοποιηθεί!τα κινητά που διπλώνουν (flip phones), το μηχάνημα που αντιγράφει οποιοδήποτε αντικείμενο ρίξεις μέσα (τρισδιάστατος εκτυπωτής) ο τηλεμεταφορέας (δεν πραγματοποιήθηκε φυσικά αλλά έγινε μέρος της ποπ κουλτούρας όπως και η φράση beam me up, Scotty) το περιβόητο warp drive και το faster than light ταξίδι. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος θα καταφέρει ποτέ να νικήσει τις διαστρικές αποστάσεις
Αυτός που ταξιδεύει μαλλον, γιατί με την ταχύτητα του φωτός, ένας ταξιδιώτης μπορεί να φτάσει στην άλλη άκρη του Γαλαξία, μέσα 70 - 80 χρόνια (ελέω διαστολής χρόνου). Απλά θα είναι one way trip!!!!.

ο τηλεμεταφορέας (δεν πραγματοποιήθηκε φυσικά αλλά έγινε μέρος της ποπ κουλτούρας όπως και η φράση beam me up, Scotty)
Για ύλη δεν ξέρω, αλλά για επικοινωνία ίσως κάτι γίνει.

ευχαριστώ κάπτεν καλ η δική μου θεωρία είναι ότι η σκοτεινή ενέργεια είναι σημάδι της παρουσίας του Θεού στο σύμπαν, γιατί αυτή όπως Εκείνος υπάρχει παντού.
Αρκεί να μην χρειάζεται διαστημόπλοιο, για να ταξιδέυει!!!!

 
Τελικά αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος θα καταφέρει ποτέ να νικήσει τις διαστρικές αποστάσεις.
Ίσως με την σκέψη να μπορέσει κάποτε να "ταξιδέψει" σε διαπλανητικές, διαστρικές, διαγαλαξιακές  αποστάσεις...........
 
εγώ διάβασα ότι σε ένα ταξίδι πήγαινε έλα  στον γαλαξία της Ανδρομέδας χρειάζονται 50 χρόνια, στον χρόνο του ταξιδιώτη ενώ στην Γη θα έχουν περάσει, φυσικά, 4 εκατομμύρια χρόνια. αν και για να επιταχύνουμε ένα διαστημόπλοιο στο 10% της ταχύτητας του φωτός, χρειάζεται το ποσό ενέργειας που καταναλώνει όλη η Γη για δέκα χρόνια!χώρια που ανακύπτουν ένα σωρό άλλα προβλήματα (προστασία από κοσμικές ακτίνες, τι θα τρώνε σε όλο το ταξίδι, πως δεν θα τρελαθούν, σε ποιο άστρο θα σταματήσουν να κατέβουν, τι θα κάνουν αν κάτι χαλάσει στο σκάφος και δεν έχουν ανταλλακτικό κλπ.) σημειωτέον μόνο η έκθεση στις κοσμικές ακτίνες σε ένα ταξίδι στον Άρη μπορεί να προξενήσει στους αστροναύτες παράνοια. 

έχω διαβάσει κι εγώ για quantum entanglement, δείχνει πολλά υποσχόμενο, ίδωμεν!

ο Θεός είναι (για μένα) σε άλλο σύμπαν κι εφόσον δεν έχει υλική υπόσταση, δεν χρειάζεται διαστημόπλοιο.τώρα πολύ ωραίο αυτό του star trek, επίσης η ανέπαφη ιατρική στην σειρά είναι πολύ εντυπωσιακό, που κουνάει ένα μαραφέτι μπροστά απ τον άνθρωπο και γίνεται καλά, δεν φτάσαμε εκεί αλλά έχουμε χειρουργικά ρομπότ!
 
Σε καποια επεισοδια ειχε δειξει οτι ο Πικαρντ εχει συγγενεις με αμπελωνες στη Γαλλια, και παρηγαγαν κρασια κρατωντας παραδοσεις μακρυα απο το διαστημα και την τεχνολογια. Στην ταινια Generations μαθαμε οτι αυτη η οικογενεια σκοτωθηκε σε μια υρκαγια. Προφανως το τρειλερ δειχνει οτι αφου ο Πικαρντ εγκατελειψε τον Αστροστολο, ασχοληθκε με την οικογενειακη αυτη επιχειρηση.
 
Μιας και μολις ολοκληρώθηκε η πρωτη σεζόν του Star Trek: Picard, ας ακούσουμε τις απόψεις σας για την σειρά.

star-trek-picard-107-nepenthe-preview-750x480.jpg
 
Δεν την εχω τελειωσει ακομη την σαιζον αλλα το reunion επεισοδιο της απο πανω φωτο ηταν αρκετα καλο.
 
Συμφωνω οτι ηταν ωραιο να δουμε μερικους αγαπημενους χαρακτηρες ξανα μετα τοσα χρονια.

Η αναβιωση του κλασσικου timeline ειναι σιγουρα θετικη.

Ηταν καλυτερο απο το Star Trek SJW Discovery, αλλα αυτο δεν λεει και πολλα...

Η ιστορια ηταν υπερβολικα μικρη για 10 επεισοδια, οποτε την εχουν φουσκωσει οσο δεν παει. Συν οτι ολοι ειναι ακραια διαχυτικοι και μυξοκλαινε κλπ ενω υποτιθεται οτι ειναι πρωην στρατιωτικοι ή/και Borg... Φυσικα ακουνε μουσικη απο πικαπ οι hipsters του 24ου αιωνα. Ελεος!

Ασε που οι υποτιθεμενοι "κακοι" (που τους βλεπουμε για 30 δευτερολεπτα ολο κι ολο) θυμιζουν εντονα τους κακους απο το Howard the Duck (1986). Και εδω ειμαι γενναιόδωρος γιατι ειμαι απο τους ελαχιστους που του αρεσει το "Howard the Duck"!
 
Ο Picard ως γεράκος ήταν λίγο απογοητευτικός εως θλιβερός. Είπε όμως σε ένα από τα επεισόδια μια επική φράση: "This is not life, it is waiting to die". Συμφωνώ κι εγώ ότι πάντως, ήταν πολύ καλύτερο από το Discovery.
Ήταν ωραία λεπτομέρεια τα Κθουλοειδή πλοκάμια από μαύρο μέταλλο των κακών που ξεπρόβαλλαν μέσα από το portal!
 
Η ατάκα που μου άρεσε ήταν

"To be alive is a responsibility as well as a right."

Ωραια μπηχτη για τα millenial ανδροειδη, τοσο στην σειρα, οσο και στην ζωη. :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα