εγώ διάβασα ότι σε ένα ταξίδι πήγαινε έλα στον γαλαξία της Ανδρομέδας χρειάζονται 50 χρόνια, στον χρόνο του ταξιδιώτη ενώ στην Γη θα έχουν περάσει, φυσικά, 4 εκατομμύρια χρόνια. αν και για να επιταχύνουμε ένα διαστημόπλοιο στο 10% της ταχύτητας του φωτός, χρειάζεται το ποσό ενέργειας που καταναλώνει όλη η Γη για δέκα χρόνια!χώρια που ανακύπτουν ένα σωρό άλλα προβλήματα (προστασία από κοσμικές ακτίνες, τι θα τρώνε σε όλο το ταξίδι, πως δεν θα τρελαθούν, σε ποιο άστρο θα σταματήσουν να κατέβουν, τι θα κάνουν αν κάτι χαλάσει στο σκάφος και δεν έχουν ανταλλακτικό κλπ.) σημειωτέον μόνο η έκθεση στις κοσμικές ακτίνες σε ένα ταξίδι στον Άρη μπορεί να προξενήσει στους αστροναύτες παράνοια.
έχω διαβάσει κι εγώ για quantum entanglement, δείχνει πολλά υποσχόμενο, ίδωμεν!
ο Θεός είναι (για μένα) σε άλλο σύμπαν κι εφόσον δεν έχει υλική υπόσταση, δεν χρειάζεται διαστημόπλοιο.τώρα πολύ ωραίο αυτό του star trek, επίσης η ανέπαφη ιατρική στην σειρά είναι πολύ εντυπωσιακό, που κουνάει ένα μαραφέτι μπροστά απ τον άνθρωπο και γίνεται καλά, δεν φτάσαμε εκεί αλλά έχουμε χειρουργικά ρομπότ!