Στα Σύνορα της Φαντασίας (The Twilight Zone)

Μεσολαβησαν καποιες αναφορες και posts σχετικα με rips copyrighted υλικου. Διαγραφησαν και συνεχιζουμε τη κουβεντα για αυτη την καταπληκτικη σειρα. Για τυχον αποριες σχετικα με τους κανονισμους του retromaniax - απλα http://retromaniax.gr/faq.php[/URL]ριξτε τους μια ματια :)
 
Τους ξέρουμε φίλε μου και τους έχουμε διαβάσει αλλά δεν αναφέρθηκε τίποτα για διαμοιρασμό, ούτε τρόπος, τόπος, πρόσωπα ή οτιδήποτε κι απλά ένα "ψάξτε αν ενδιαφέρεστε". Ούτε ανέφερα πως συμμετέχει το φόρουμ σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Για προσωπικά δική μου συλλογή ανέφερα κι αν προκύψει πρόβλημα, δώστε την ip μου. Παίρνω κάθε ευθύνη. Δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε αρτηριοσκληρωτικοί για κάτι τέτοιο. Αν ενοχλεί κι αυτό το pm πιάστε την γομολάστιχα ξανά. Την γνώμη μου την είπα.
 
Φιλε μου mandrake, δεν αναφερθηκα σε εσενα προσωπικα - γενικα το ειπα - και κυρια για τυχον νεωτερα μελη που συμμετειχαν στην κουβεντα. Απο την αλλη ομως και για να ειμαστε ξεκαθαροι η αναζητηση υποτιτλων για copyrighted dvd rips ή οι πληροφοριες για τoν εντοπισμο τους (Αυτη ηταν η τελευταια ερωτηση του metalcandyman) ειναι εκτος της θεματολογιας του φορουμ.

Οσο για αυτο που ανεφερες για την ip κλπ - δεν ισχυει ουτε ισχυσε ποτε - παντα οι admins τρεχουν στον Εισαγγελεα, και αυτο εχει συμβει στο παρελθον και εδω... αστο, λυπηρη ιστορια :)

Αν χρειαζονται περισσοτερες εξηγησεις ας τις κανουμε με ανταλλαγη pms να μην ξεφυγει το thread απο το θεμα του ;)
 
Αν ήξερα και ποιος είσαι θα έστελνα με pm... ;) Κατανοητό και το ποιος "τρέχει" δε το γνώριζα. Απλά το έχω πετύχει πολλές φορές στο φόρουμ και λέω εντάξει πια..είναι υπερβολικό. Αν εκτίθεστε εσείς όμως και όχι εγώ και μόνο, τότε ζητώ συγνώμη! Σβήστε ότι είναι απαραίτητο!
 
μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει να βρω τον τίτλο της μουσικής των τίτλων του τέλους της σειράς του 1985?
 
Την μουσική των τίτλων αρχής και τίτλους τέλους της σειράς, την έχει γράψει το μουσικό συγκρότημα "The Grateful Dead"! Δεν βρήκα ακόμη κάποιον τίτλο, απλά παραθέτω ένα στοιχείο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι, όχι! Αυτοί είναι συνθέτες που έχουν κομμάτια τους στα επεισόδια μέσα! Το παραπάνω συγκρότημα που αναφέρω θα πρέπει ν' αναζητήσεις για τους τίτλους τέλους. Στο youtube δεν βρήκα κάποια αναφορά, σχετικά. Για να δούμε...
 
σίγουρα πάντως δεν εννοώ αυτό:


οπότε αρχίζω να σκέφτομαι μήπως ήταν μόνο στην ελληνική τηλεόραση εκείνο που θυμάμαι? αν θυμάται κανείς ...
 
Να δηλώσω και εγώ φανατικός των 59-64. Σχεδόν μονορούφι τα είδα όταν άγόρασα όλη την σειρά.

Από παλιά είμαι φαν της μυστηριακής ατμόσφαιρας και των noir φώτισμων.

Υπάρχει περίπτωση να έπαιξε ρόλο που μικρός άκουγα θέατρο στο ραδιόφωνο με το ραφιοφωνάκι κάτω από το μαξιλάρι. Τα άκουγα όλα μα αγαπημένα από τότε τα αστυνομικά με τον Φίλιπ.
 
Twilight Zone

Θεωρώ τη σειρά αυτή μια από τις κορυφαίες του είδους της. Παίχθηκε σε δυο κύκλους, με τον πρώτο (παραγωγός ο Ρον Σερλινγκ) να προβάλλεται (ασπρόμαυρα) τη δεκαετία του 60 και τον επόμενο στα 80ς (έγχρωμα). Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;twilight zone.jpg
 
Πιστευω πως τα εγχρωμα επεισοδια δεν εχουν καμια σχεση με την εξαιρετικη ασπρομαυρη σειρα. Δυστυχως, δε σταθηκαν ανταξια εμπρος στο αριστουργημα του Ροντ Σερλινγκ για το οποιο μονο μια λεξη εχω να πω: Λατρεια.
 
Συμφωνώ με chris και bambinella. Η ατμόσφαιρα και οι φωτισμοί της πρωτότυπης, δεν συγκρίνονται με την σειρά των 80ς...
 
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά στην πρωτότυπη υπήρχαν λίγα επεισόδια που γυρίστηκαν με μηχανές τηλεόρασης και όχι με κινηματογραφικές σε φιλμ.

Φυσικά ήταν εντελώς "απαράδεκτο" το αποτέλεσμα και δεν θυμάμαι τώρα στα έξτρα της σειράς τι έλεγαν για το θέμα, αλλά ίσως είχε γίνει δοκιμή για μειώση του κόστους, όμως και οι ίδιοι έφριξαν με το αποτέλεσμα και παράτησαν το πείραμα...
 
Ολα ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις, chris. Τα επεισοδια που βιντεοσκοπηθηκαν ειναι τα εξης εξι:

The lateness of the hour


Static



The whole truth



The night of the meek



Twenty two



Long distance call



 
Στα λίγα επεισόδια της 2ης-4ης περιόδου που έχω παρακολουθήσει, ενώ εμφανίζονται οι υπότιτλοι στο κομμάτι όπου ο Ροντ Σέρλινγκ μιλά για το επόμενο επεισόδιο, εντούτοις δεν εμφανίζεται η εικόνα και πέφτουν αμέσως οι τίτλοι τέλους με τη μουσική.
 
Eχουμε γραψει και πει ενα σωρο πραγματα γιαυτη την εκπλητικη σειρα αλλα προσψπικα διαφωνω με της αποψεις πως τα εγχρωμα επεισοδια δεν αξιζουν και δεν εχουν καμια σχεση με την κλασικη ασπρομαυρη σειρα του 1959-1964.Η σειρα του 1985 και κυριως ο πρωτος κυκλος ειναι απιστευτος και γενικοτερα ολα τα λεφτα με τους αλλους δυο να ειναι μετριους (ο δευτερος) εως και κακους ( ο τριτος).Υπαρχουν φοβερα επεισοδια και ας μην ξεχναμε πως καποια απο αυτα τα εχουν γραψει κολoσσοι του χωρου οπως οι stephen king,Ray Bradbury κ.α και εχουν περασει απο αυτα πολυ καλοι ηθοποιοι οπως Bruce willis,Morgan freeman και πολλοι αλλοι.Eνα αλλο πλεονεκτημα της σειρας του 1985 ειναι και τα σπεσιαλ εφε που σε μια τετοια σειρα και αναλογα τα επεισοδια βεβαια παιζουν σημαντικο ρολο.Ακομα και το Twilight zone του 2002 που μετραει ολο κι'ολο εναν κυκλο μπορει να μην συγκρινεται και ενοειται αυτο με την κλασικη ασπρομαυρη σειρα αλλα εχει αρκετα καλα επεισοδια στο πνευμα του Twilight zone.Νουμερο ενα με τεραστια διαφορα ειναι το αριστουργημα του serling αλλα και οι αλλες προσπαθειες κυριως του 1985 αξιζουν και με το παραπανω αν και οχι ολοι οι κυκλοι αλλα ας μην ξεχναμε πως και στην παλια σειρα δεν αξιζουν ολοι οι κυκλοι και ολα τα επεισοδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maverick είπε:
Εγώ θυμάμαι ένα επεισόδιο που είχε τίτλο «ο ήλιος του μεσονυχτίου» και έδειχνε μια ζωγράφο που υπέφερε πολύ από τη ζέστη, οι μπογιές της έλιωναν, οι ζωγραφιές της έλιωναν γιατί η γη είχε αλλάξει τροχιά και πλησίαζε προς τον ήλιο συνεχώς. Όμως στην πραγματικότητα ζεσταινόταν από τον πυρετό που είχε από το κρύωμα που άρπαξε καθώς η γη είχε αλλάξει τροχιά και όλο απομακρυνόταν από τον ήλιο παγώνοντας και σκοτεινιάζοντας τα πάντα…
Και ένα άλλο, που μια οικογένεια εγκλωβισμένη στο σπίτι της ζεσταίνονταν, ψήνονταν κυριολεκτικά, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί μια κολλώδης ουσία έμπαινε κάτω από την πόρτα της. Και στην πραγματικότητα ήταν μια οικογένεια από φουτουριστικές κούκλες μέσα στο κουκλόσπιτό τους που το πειραχτήρι της οικογένειας είχε ρίξει στο φούρνο μαζί μ’ ένα γλειφιτζούρι…

Πωπω… τι ζέστη… (γιατί θυμάμαι μόνο αυτά που «καίγανε» ;)
Με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση αλλά το δεύτερο σενάριο είναι το ίδιο ακριβώς με το Child's Play από το Hammer House Of Mystery And Suspense (1984)! Είναι σίγουρο ότι υπήρξε τέτοιο επεισόδιο του Twilight Zone;!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να ξεπροβαλει και ο Ροντ Σερλινγκ απο πουθενα, να αρχισω να τα βλεπω ολα ασπρομαυρα!
 
Πίσω
Μπλουζα