Στις εννιά του μακαρίτη...(Pc gaming)

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Άνοιξα ένα νέο thread για το αν πέθαναν ή όχι τα παιχνίδια όπως τα ξέρουμε στο PC. Την ιδέα την είχε ο φίλος wally. Ας συνεχίσουμε εδώ για να μη χαλάσουμε εκείνο το thread.
 
Δεν εχω καμια διαθεση να συζητησω τις αποψεις μου για το θεμα επειδη

-και καμμια χρηστικη πληροφορια δεν θα εξαχθει ;)

-και πολυ και ανουσιο flamming θα εχουμε :eek:

-και δεν θελω να ανεβαζει κανενας,αποψεις δικες μου προς συζητηση :D

shock αν κρινω παντως απο τον τιτλο που εβαλες,ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ θα εχει πολυ τριξιμο στα κοκαλακια του... :)
 
Ελα βρε wally μη παρεξηγείς έτσι.

ΟΚ έχεις δίκιο. Δεν έπρεπε να ανοίξω το thread χωρίς να σε ρωτήσω αλλά δεν ήθελα να ξαναβγούμε offtopic στο προηγούμενο. Ήδη μέχρι να το φτάξω ο keeper είχε ποστάρει!!

Τι flame θες να βγει από αυτό το thread, σιγά και τα flames που είχαμε ως τώρα. Εδώ έχει υπάρχει θέμα Lucas εναντίον Sierra και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι ακόμα. Στο κάτω-κάτω της γραφής είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και κάποιοι άλλοι εκτός εσένα μπορεί να θέλουν να πούνε κάτι.

Anyway με το που βρω πως γίνεται (άσχετος γαρ) θα σβήσω το thread.
 
I give up. Βρήκα πως να σβήσω κάποιο σχόλιο μου αλλά όχι όλο το thread. Mods το Ajax παρακαλώ
 
shock είπε:
Τι flame θες να βγει από αυτό το thread, σιγά και τα flames που είχαμε ως τώρα.

Δεν κατάλαβα; Τι δεν έχουν τα flames μας; και ίντριγκες και πισωμαχαιρόματα και τσαντίλα και ανέβασμα της αδρεναλίνης αλλά και της πίεσής μας και πολλά άλλα καλά. !!!!!!!:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Ε, καλά τα posts του Wally δεν είχαν καμιά ουσία αλλά τι να κάνουμε θα επιζήσουμε!! :diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin:

/me hopes to start another flaming war.

@ Wally: Ξέρεις πόσο σε αγαπώ ε;
 
@pooky Μιας που πέρασες από δω δε το σβήνεις κι όλας;
 
Γιατι να σβηστει ρε παιδια....;;;;

Ενταξει,αν ο Wally επιμενει,παω πασο.....
 
οχι δεν εχω κανενα προβλημα..

απλα να μπει στη λογικη της ερωτησης και οχι στη λογικη του "προταθηκε απο τον Wally" ;)
 
Εγώ φταίω που δίνω credits και δεν είμαι μονοφαγάς.
 
Στη λογικη της ερωτησης λοιπον,το PC gaming δεν εχει πεθανει,αλλα τι λεω εγω μωρε,αφου παλι για adventures θα μιλησω.....

Αλλα μια και το ειπα,το PC adventure gaming μπορει να περασε φαση μεγαλης παρακμης,αλλα ειναι και παλι εδω! (Ε-ΝΩ-ΜΕ-ΝΟ ΔΥ-ΝΑ-ΤΟ!!!:eek: :eek: :eek: Μα τι εχω παθει σημερα,ολο γκελες κανω...!!!!:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: )

Σοβαρα τωρα,νομιζω οτι εχει μεν αλλαξει η μορφη του PC gaming (ποιος πιτσιρικος παιζει σημερα Prince of Persia η Titus the Fox...;; ),καποιες κατηγοριες εχουν υποσκελιστει τελειως,αλλα τιποτα δεν πεθαινει οριστικα,τρανο παραδειγμα τα adventures!!(Aντε παλι!!)

Η μοδα εχει φερει τα action-ταδε παιχνιδια,εχει ψιλομπασταρδεψει τις κατηγοριες παιχνιδιων,αλλα πολλες παραμενουν αναλλοιωτες και δυνατες...(δε λεω ποιες!!)

Παντως,τα 3D shooters τουλαχιστον περνανε ΜΕΓΑΛΗ κριση,οσο κι αν οι εταιρειες θελουν να μας πεισουν για το αντιθετο...!!Τα ιδια και τα ιδια βλεπουμε,καποια sequels ηταν -καθαρα προσωπικη μου αποψη αυτη βεβαια- απογοητευτικα οπως Doom 3,Quake 4 και γενικα δε φαινεται να υπαρχει καποιος ανεμος ανανεωσης στην κατηγορια,η οποια δειχνει πιο κορεσμενη απο ποτε.....
 
The machinery of gaming has run amok.
Instead of serving creative vision, it suppresses it. Instead of encouraging innovation, it represses it. Instead of taking its cue from our most imaginative minds, it takes its cue from the latest month's PC Data list. Instead of rewarding those who succeed, it penalizes them with development budgets so high and royalties so low that there can be no reward for creators. Instead of ascribing credit to those who deserve it, it seeks to associate success with the corporate machine.

It is time for revolution.
Το παραπάνω είναι κομμάτι απο το Μανιφέστο Scratchware που έγραψε το 2000 ο "Designer X", ο οποίος τελικά αποκαλύφθηκε οτι ήταν ο Greg Costikyan. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον , ρίξτε του μια ματιά.

Πέραν αυτού, το gaming γενικότερα τείνει να πεθάνει με την μορφή που εμείς γνωρίσαμε και όχι αποκλειστικά το PC Gaming. Πέραν του εν λόγω κειμένου, πιστεύω μου είναι οτι η μεγάλη εισροή οπαδών στον κόσμο του gaming, έριξε το επίπεδο των παιχνιδιών (άμα ξαναδείτε Day of the Tentacle σφυρίξτε μου κλέφτικα) και έδωσε στο, μέχρι πρότινος χόμπυ των λίγων, κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Όλα ξεκίνησαν απο το Playstation, όταν πιά κάθε σπίτι είχε μια κονσόλα, και στόχος απο τότε έγινε αποκλειστικά και μόνο η πώληση και όχι η ευχαρίστηση.

Σήμερα, απ'ότι αντιλαμβάνομαι και βάσει δημοσιευμάτων που διαβάζω κατα καιρούς, ο όρος gamer έχει πια χαθεί για τον απλούστατο λόγο οτι "gamers" είναι πλέον όλοι. Είτε μέσω κονσόλας, είτε μέσω κίνητού είτε μέσω του υπολογιστή που λίγο πολύ οι περισσότεροι διαθέτουν, τελικά όλος ο κόσμος παίζει παιχνίδια.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος Μάνος παραπάνω, ίσως μόνο τα adventures πλέον απευθύνονται σε "μερακλήδες" και εμπεριέχουν μια δόση ποιότητας που δύσκολα βρίσκεται σε άλλα είδη. Κατα καιρούς βγαίνουν πολύ αξιόλογα κομμάτια, αλλα αυτά πλέον είναι λίγα και τα κυνηγάς με το τουφέκι (βλέπε Oblivion). Γι'αυτό προφανώς το έχουμε ρίξει και στο Retro Gaming, καθώς ο δρόμος της ευχαρίστησης είναι σίγουρα πίσω μας.

Παρόλα αυτά τα στενάχωρα, δηλώνω λάτρης των φανταχτερών 3D γραφικών, του 4Χ AA και του 8Χ AF :p καθότι οπτικώς η ευχαρίστηση είναι τέτοια, που πολλές φορές ξεχνάω το gameplay παντελώς. Θα εξακολουθήσω να πηγαίνω με το ρεύμα της εποχής (παράλληλα με το retrogaming) γιατί το μέλλον είναι οπτικά ομορφότερο και έχει περισσότερα FPS. Δεν θα σταματήσω να έχω απαιτήσεις όμως και γι'αυτό θα εξακολουθήσω να παίζω παλια adventurακια και για να μην ξεχνάμε κι απο που ήρθαμε.

Το gaming δεν πεθαίνει ποτέ, απλώς αλλάζει μορφές....και όσοι θέλουν ακολουθούν. Όσοι πάλι δεν θέλουν , κι αυτοί καλά κάνουν. Έχουν τα δίκια τους ;)
 
Αγαπητέ μου keeper7k Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ....Εμείς έχουμε ένα καλό,ότι προλάβαμε τις εποχές της έξαρσης και έχουμε μια ολοκληρωμένη γνώμη

κάτι που οι νεώτεροι δεν έχουν…Εμείς μπορούμε να απολαύσουμε τα παλιά παιχνίδια και μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με το τώρα...

και γυρνάω στην πολύ ρέτρο υπογραφή του telamonas in retrogaming we trust!!!
 
Φιλτατοι...

για μενα ο ορος gamer σημαινει ψυχαγωγια.Ολοι στη παρεα μας ασχολουμαστε με παιχνιδια απο τη δεκαετια του 80(αναλογα και με την ηλικια μας).Εχουμε παρακολουθησει και μεγαλωσει,ταυτοχρονα με την ιστορια του gaming.To να εισαι παιχτης σημαινει να ξερεις την ιστορια,να εχεις ζησει καποια πραγματα.Σεβεσαι και εκτιμας το παρελθον,ζεις και απολαμβανεις το σημερα και ελπιζεις-χτιζεις το μελλον.Δεν παραδεχομαι ενα σημερινο πιτσιρικα ,σαν gamer,ο οποιος δεν σεβεται τιποτα και απλα καταναλωνει!Δεν εχω την απαιτηση να εχει γνωσεις...ας εχει ομως τη φλογα μεσα του και τα ματια του ανοιχτα...να εχει απαιτησεις με λιγα λογια.

Πραγματι,το gaming εγινε (KAI) mainstream.Ακομα ομως και σημερα κυκλοφορουν διαμαντια σε ολες τα ports.

Ισως πνεει τα λοισθια η πρωτοτυπια και το μερακι.Ισως οι εταιριες soft/hard-ware εχουν μετατραπει σε "προαγωγους" και πιεζουν αφορητα τους developers.Ολα ομως εχουν τελικο αποδεκτη εμας.Στο χερι μας ειναι...
 
Shadowdancer2501 είπε:
Δεν παραδεχομαι ενα σημερινο πιτσιρικα ,σαν gamer,ο οποιος δεν σεβεται τιποτα και απλα καταναλωνει!Δεν εχω την απαιτηση να εχει γνωσεις...ας εχει ομως τη φλογα μεσα του και τα ματια του ανοιχτα...να εχει απαιτησεις με λιγα λογια.
Σωστός!

Ακριβώς γι'αυτό τους αναφέρω ως "gamers" και όχι ως gamers ;)
 
Λοιπόν για να δούμε τι έχουμε αυτήν την εποχή σε σύγκριση με το παρελθόν.

1) Καλύτερα γραφικά,

2) Καλύτερο ήχο,

3) Αντοχή στο χρόνο; Χμμ.. δύσκολα παίζουμε παιχνίδι δεύτερη φορά αφού το τελειώσουμε. Παλαιότερα ήταν πιο συνηθισμένο να ξαναπαίξουμε ένα παιχνίδι που είχαμε τερματίσει, με τη διαφορά όμως πως τα παιχνίδια τότε ήταν πολύ πιο μικρά σε έκταση.

4) Gameplay;

Έχω την εντύπωση πως η σημαντική διαφορά σε ότι αφορά τα σημερινά παιχνίδια είναι το gameplay.

Θα έλεγα όμως πως το gameplay σήμερα είναι απλά διαφορετικό απ'ότι παλαιότερα. Τα παιχνίδια κάποτε ήταν διασκεδαστικά μέσα από την απλότητά τους. Πλέον έχει γίνει πολύπλοκος τόσο ο χειρισμός τους, όσο και οι αποστολές και οι επιμέρους ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος για να τα τελειώσει. Πολλά από αυτά ίσως και να «απαιτούν» σεμινάρια για να τα παίξεις (βλ. Flight Simulators, πολύπλοκα RPG κλπ), αν θέλεις να γνωρίζεις τον πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους ή χαρακτήρα σου στα RPG. Σε τί οφείλεται αυτό; Φυσικά στο ότι οι σημερινές δυνατότητες των υπολογιστών επιτρέπουν την παραγωγή παιχνιδιών πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αποτελεί αυτό αρνητικό παράγοντα για το gameplay των παιχνιδιών; Σίγουρα όχι μιας και τα παιχνίδια μας ανταμείβουν με το παραπάνω σε εθισμό όταν μάθουμε τον τρόπο χειρισμού τους. Τίθεται βέβαια το ερώτημα, αν η αναπαράσταση της πραγματικότητας στα παιχνίδια σε βαθμό που να πλησιάζουν την πραγματική ζωή, γίνεται θυσιάζοντας το gameplay τους και του σκοπού που έχουν σαν παιχνίδια γενικότερα.

Άποψή μου είναι πως τα παιχνίδια πλέον δεν πάσχουν από gameplay αλλά από υπέρμετρη πολυπλοκότητα και «στόχους». Κι αυτά τα δύο αποτελούν αρνητικούς παράγοντες για να ασχοληθεί εξ’αρχής κάποιος μαζί τους.

Θέλουμε όμως οι περισσότεροι από εμάς τα παιχνίδια γενικά να είναι πολύπλοκα; Σαφώς, αλλιώς δε θα έβγαιναν με αυτή τη μορφή. Ας αναλογιστούμε εξάλλου πως ίσως κάποτε (βλ 80`s), θα παρακαλούσαμε για την ύπαρξη ενός παιχνιδιού με τα σημερινά χαρακτηριστικά.
 
Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

chrislee.gif


και συνεχιζουμε στο θεμα μας

Retail PC game sales decline by 60 Million in 2007!
A quick glance at the PC games sales total for 2007 shows that computer game software only generated a bit over $910 million in retail revenue. In 2006 PC game sales totaled $970 million.

Top Selling PC Games of 07

1. World of Warcraft: Burning Crusade* – Vivendi (Blizzard) – 2.25 million

2. World of Warcraft – Vivendi (Blizzard) – 914K

3. The Sims 2 Seasons Expansion Pack – Electronic Arts – 433K

4. Call of Duty 4: Modern Warfare* – Activision – 383K

5. Command & Conquer 3: Tiberium Wars* – Electronic Arts – 343K

6. Sim City 4 Deluxe – Electronic Arts – 284K

7. The Sims 2 – Electronic Arts – 281K

8. The Sims 2 Bon Voyage Expansion Pack – Electronic Arts – 271K

9. Age of Empires III – Microsoft – 259K

10. The Sims 2 Pets Expansion Pack – Electronic Arts – 236K
 
Πραγματικά τραγικό.............
 
εγω παλι μολιs τελειωσα το half-life 2 episode 2 στο pc και εχω να πω οτι οσο βγαινουν τετοιεs παιχνιδαρεs κανενα pc gaming δεν προκειται να πεθανει.τωρα παω να παιξω λιγο kula world στο playstation.να μην ξεχναμε και τιs ριζεs μαs
 
Δεν πρόκειται να πεθάνει το PC Gaming. Απλώς είναι σε φάση προσωρινής υποχώρησης μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι εταιρίες ότι δεν θα πάνε πουθενά βγάζοντας μισοτελειωμένα παιχνίδια που χρειάζονται 10 patch για να τρέξουν και/ή απλώς είναι αναμασήματα παλιότερων τίτλων.

Όπως και σε κάθε αγορά χρειάζεται ένα καλό μίγμα innovation/quality control για να πάνε τα πράγματα καλά.
 
O ρετρογιατρος τα ειπε ολα.

Δε θα πεθανουμε ποτε ρε κονσολαδες :)

(οχι οσο υπαρχει το MAME τουλαστιχον- χε χε)
 
Πίσω
Μπλουζα