Συγγένειες και καταγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών;

Η Νενα Μεντη ηταν παντρεμενη με τον Κωστα Στυλιαρη και εχει χρονια σχεση με τον Σταυρο Μερμηγκη(οπου εχουν και μια κορη)
 
tzias57 είπε:
Ο Ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας είναι γιος του ηθοποιού Τίμου Περλέγκα.
Εδώ μια φωτογραφία του ηθοποιού που όπως θα διαπιστώσετε μοιάζει πολύ στον πατέρα του

http://www.e-go.gr/idanikospiti/catalogue3.asp?catid=18553&subid=2&pubid=478803
Αλήθεια; Και οταν τον εβλεπα στο θεατρο ελεγα "αποκλειεται, απλη συνωνυμια θα ειναι".

Ειναι παντως ταλαντουχος ηθοποιος.
 
Η Σοφι Ζανινου ειναι κορη του Ζανινο κατά κόσμον Γιάννης Παπαδόπουλος και εχει παντρευτει εναν απτους αδερφους Τζαβαρα κι εχει κορη τη Φιονα Τζαβαρα

bambinella 100 είπε:
Η Ληδα Πρωτοψαλτη ειναι κορη της Μαριας Αλκαιου.
http://camerastyloonline.wordpress.com/2009/08/05/lida_protopsalti_synenteyxi_stin_katerina_komita_ef/

εδω λεει οτι καταγωταν απο Ρωσια και η μανα της ηταν μουσικος...σιγουρα ειναι της Αλκαιου?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε:
Κι εγώ ΄χω την εντύπωση ότι ζει η Ρένα. Ο Στέφανος πέθανε την άνοιξη του 2005 και η Στέλλα τέλη Οκτώβρη νομίζω του 2005, συμπτωματικά λίγες ημέρες πριν πεθάνει ο Αλεξανδράκης.
Ο Στέφανος Στρατηγός πέθανε στις 6/4/2006. Η Στέλλα Στρατηγού πέθανε 9/10/2005 στα 74 της.

Αλέξανδρε, το άρθρο για τη Ρένα Στρατηγού στη Βικιπαίδεια το έχω γράψει εγώ με πληροφορίες από την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου "Έλληνες ηθοποιοί". Παράλληλα δεν άκουσα ούτε στις ειδήσεις ούτε είδα στο διαδίκτυο ότι πέθανε η Ρένα Στρατηγού. Επομένως ζει και είναι πια 83 ετών. Να σου πω την αλήθεια, επειδή έχω γράψει στη Βικιπαίδεια μεταξύ άλλων και το άρθρο για την Υβόννη Βλαδιμήρου πάλι με βοήθημα την εγκυκλοπαίδεια του Θ. Έξαρχου, δεν αναφέρεται πουθενά (ούτε στην εγκυκλοπαίδεια) πότε πέθανε. Μόνο ότι γεννήθηκε το 1903. Η Bambinella ανέφερε στη συζήτηση για το τι απέγιναν κάποιοι ηθοποιοί, ότι πριν πολύ καιρό είχε δει σ' ένα σάιτ μια αναφορά στην Υβόννη Βλαδιμήρου, σύμφωνα με την οποία η ηθοποιός είναι σε πολύ προχωρημένη ηλικία. Αν ζει θα είναι 109 ετών.

elephadas είπε:
Ομολογώ ότι αν και ξέρω την ύπαρξη του RetroDB δεν το έχω πολυσκαλίσει, και φυσικά δεν έχω ιδέα πώς να συνδέσω τα ονόματα με την database. Εννοείς με ένα απλό link κρυμμένο από κάτω από το όνομα?
Η "Κυβέλη ΙΙΙ" είναι η Κυβέλη Μυράτ-Μαρίνου. Βάζω και τα δύο ονόματα για να τις ξεχωρίζουμε ευκολότερα.

Όσο για τις Ρίτες, κάπως αργά στο ψάξιμό μου (γιατί αγνοούσα την ύπαρξή του Ινστιτούτου) βρήκα ένα γενεαλογικό δένδρο στο Ινστιτούτο Κυβέλη που υποθέτω είναι υπεύθυνο και πλήρες. Αν δεν ξέρουν εκείνοι για το σογάκι τους (δείτε τα μέλη της διοίκησης) ποιοι θα ξέρουν? Εκεί η μόνη Ρίτα που αναφέρεται είναι η Ρίτα Ταρσούλη (1906-1982) σύζυγος του Αλέκου Μυράτ και μητέρα της Κυβέλης ΙΙΙ (από κει πήρα και την αρίθμηση των Κυβελών). Σύμφωνα με αυτό το δένδρο, ο Ιορδάνης Μαρίνος ήταν ο δεύτερος σύζυγος αυτής της Κυβέλης, όχι πατέρας της, όπως γράφεις.

Μου φαίνεται λοιπόν ότι η Ρίτα Ταρσούλη ταυτίζεται με τη Ρίτα Μυράτ (οπότε όμως οι ημερομηνίες 1911-1985 που αναφέρονται στη RetroDB για τη Ρίτα Μυράτ είναι ανακριβείς, άλλωστε αν είχε γεννηθεί το 1911 θα ήταν μάλλον απίθανο να γεννηθεί η κόρη της Κυβέλη ΙΙΙ το 1925!) και η Ρίτα Μουσούρη βγαίνει έξω από την εικόνα (ουφ!!!)
Η Ρίτα Μουσούρη (1906-1985) ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με τη Ρίτα Ταρσούλη και τη Ρίτα Μυράτ. Το πραγματικό της όνομα ήταν Κωνσταντοπούλου και ήταν από την Κωνσταντινούπολη. Η Ρίτα Μυράτ ενδεχομένως να ήταν ανηψιά της ή ξαδέρφη της αφού η Μουσούρη παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Μυράτ τον αρχιτέκτονα.

panp είπε:
Δεν ξέρω (γιατί υπάρχει και ο σχετικός μύθος). Αλλά εδώ λέει ότι η κόρη της Βασιλειάδου λεγόταν Φωτεινή, και μάλλον θα πρέπει να ήταν και πιο μεγάλη...Μην ξεχνάμε ότι η Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1897 και θα πρέπει να απέκτησε κόρη πολύ πριν από το δεύτερο πόλεμο.
Βέβαια και πάλι τα χρόνια βγαίνουν πολύ "τραβηγμένα", αν πεις ότι η Ανίτα είναι περι τα 50 σήμερα...

Ωστόσο κάποια σχέση σίγουρα υπήρχε, γι αυτό και στο στούντιο υπήρχε η φωτογραφία της Γεωργίας, αλλά και κατά καιρούς υπήρχαν happenings με σπάσιμο κανατιών...
[edited] Η Ανίτα είναι γεννημένη το 1970. Επίσης, η Βασιλειάδου είχε μία και μοναδική κόρη, την Φωτεινή, που γεννήθηκε το 1930 σύμφωνα με το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου "Πινακοθήκη γέλιου". Η Σοφία Κακαρελίδου πρέπει να είναι εγγονή της Βασιλειάδου, γιατί κόρη της αποκλείεται να είναι διότι όπως πολύ σωστά ανέφερες η Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1897 (1/1/1897).

appoul είπε:
Να συμπληρώσω ότι η Νένα Μεντή είναι κόρη του σπουδαίου συνθέτη Σπήλιου Μεντή.
Η Ρένα Βλαχοπούλου και η Μάγια Μελάγια είναι ξαδέλφες.

Ο Μάριος Φραγκούλης είναι ανηψιός της Ρένας Βλαχοπούλου.

Ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής είναι ανηψιός της ηθοποιού Φίτσας Ντάβου.

Ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής και ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής είναι ξαδέλφια.

Η ηθοποιός Κάτια Αθανασίου (η γλυκιά "Τούλα" του Λούνα Παρκ) είναι σύζυγος του συνθέτη Ζακ Ιακωβίδη.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ανηψιός της Κατερίνας Γιουλάκη.

Η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη (θεία της "Ελένης" στο "Ρετιρέ") είναι σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος είναι αδελφός του ηθοποιού Νίκου Παπαχρήστου.

Η ηθοποιός Ματίνα Καρρά είναι σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Γεωγλερή.

Η παλιά ηθοποιός Σοφία Βερώνη ήταν σύζυγος του συνθέτη Μενέλαου Θεοφανίδη (έχουν πεθάνει και οι δύο)

Η αδελφή της Σοφίας Βερώνη Καίτη Βερώνη ήταν σύζυγος του ηθοποιού Άγγελου Μαυρόπουλου (ο δικαστής στην ταινία "Κορίτσια φια φίλημα").

Ο Άγγελος Μαυρόπουλος ήταν ο πρώτος σύζυγος της Μαρίκας Κρεβατά: κόρη τους η Γκέλυ Μαυροπούλου.

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Μαρίκας Κρεβατά.

Η Μαρία Μαρμαρινού (η Ελεγκάκη της "Λωξάντρας" υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Η ηθοποιός Γοργώ Χρέλια ήταν κόρη του ηθοποιού Ρολάνδου Χρέλια (θρυλική φιγούρα των "μπουλουκιών", στον οικογενειακό θίασο ανήκαν επίσης η σύζυγος του Χρέλια και για ένα διάστημα και ο γιος του).

Η ηθοποιός Μαρία Φωκά υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Λυκούργου Καλλέργη.

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν σύζυγος του παλιού ηθοποιού Γιώργου Βιτσιώρη. Κόρη τους η ηθοποιός Λιάνα Βιτσιώρη που παντρεύτηκε τον Γιώργο Οικονομίδη. Κόρη τους η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδη. Δεύτερος σύγυζος της Νίτσας Τσαγανέα ήταν ο Χρήστος Τσαγανέας.

Η ηθοποιός Μπέτυ Μοσχονά ήταν παντρεμένη πρώτα με τον ηθοποιό Τάκη Μηλιάδη και αργότερα με τον ηθοποιό Στέλιο Σαρρή.

Η παλιά ηθοποιός Μπέμπα Δόξα ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Βαγγέλη Κομματά (γνωστός και ως "Κατσουλίνος"), ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός πριν από λίγα χρόνια χάρη σε μια διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς).

Ο Κώστας Χατζηχρήστος παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Νικολαΐδου που ήταν αδελφή της ηθοποιού και τραγουδίστριας Κούλας Νικολαΐδου. Η κόρη του Κ. Χατζηχρήστου και της Μ. Νικολαΐδου Τέτα παντρεύτηκε τον Πέτρο Φυσούν.

Η Τζόλυ Γαρμπή ήταν σύζυγος του ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη (πατέρας του Παπαμιχαήλ στη "Μανταλένα").

Ο Γιώργος Δαμασιώτης (Νωματάρχης στη "Μανταλένα") ήταν σύζυγος της λυρικής τραγουδίστριας Κίτσας Δαμασιώτη.

Η Σμάρω Στεφανίδου ήταν σύζυγος του τραγουδιστή Βάσου Σεΐτανίδη. Κόρη τους η χορεύτρια ινδικών χορών Λήδα Σάνταλα.

Η ηθοποιός Στέλλα Στρατηγού υπήρξε σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου.

Νομίζω ότι η ηθοποιός Γκάρυ Βοσκοπούλου είναι αδελφή του Τόλη Βοσκόπουλου και σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Ιωακειμίδη.

Ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μπονέλου. Κόρη τους είναι η ηθοποιός Αλεξία Μουστάκα. Ο ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας είναι ανηψιός του Σωτήρη Μουστάκα.

Ο ηθοποιός Λαέρτης Μαλκότσης (παιδί-θαύμα στα "Λιονταράκια") και ο χορευτής Ερμής Μαλκότσης (παιδί-θαύμα στο "Η Αλεπού και ο μπούφος") είναι γιοι του ηθοποιού Κώστα Μαλκότση και της χορεύτριας/ηθοποιού Νικόλ Κοκκίνου.

Η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι κόρη των ηθοποιών Βίλμας Τσακίρη και Γιάννη Ευαγγελίδη.

Η ηθοποιός Ζωή Ρηγοπούλου είναι κόρη του Κώστα Ρηγόπουλου και της Κάκιας Αναλυτή.

Η ηθοποιός Γιασεμή Κηλαηδόνη είναι κόρη της Άννας Βαγενά και του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Σωστά νομίζεις για την Γκάρυ Βοσκοπούλου. Είναι αδερφή του Τόλη. 12 αδερφές έχει το θηρίο. Νομίζω ότι οι μεγαλύτερες δεν πρέπει να ζουν πια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εάν μου ξέφυγε μέσα σε αυτόν το...χείμαρρο πληροφοριών : Ερρίκος Θαλασσινός (σκηνοθέτης - αποβιώσας) σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη

και αν δεν απατώμαι,η ηθοποιός πώλα Φύριου είναι κόρη του επίσης ηθοποιού Γιάννη Φύριου (πέθανε το 2007)
 
maktrab είπε:
εάν μου ξέφυγε μέσα σε αυτόν το...χείμαρρο πληροφοριών : Ερρίκος Θαλασσινός (σκηνοθέτης - αποβιώσας) σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη
Μήπως μπερδεύεσαι; Ο σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη ο οποίος φυσικά ζει και βασιλεύει είναι ο (επίσης σκηνοθέτης) Ερρίκος Ανδρέου!
 
έχεις απόλυτο δίκιο και ζητώ συγγνώμη για την ανακρίβεια...βλέπεις,το Ερρίκος με μπέρδεψε !

ευχαριστώ για τη διόρθωση :)
 
Tassoulis είπε:
[edited]Η Ανίτα είναι γεννημένη το 1970. Επίσης, η Βασιλειάδου είχε μία και μοναδική κόρη, την Φωτεινή, που γεννήθηκε το 1930 σύμφωνα με το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου "Πινακοθήκη γέλιου". Η Σοφία Κακαρελίδου πρέπει να είναι εγγονή της Βασιλειάδου, γιατί κόρη της αποκλείεται να είναι διότι όπως πολύ σωστά ανέφερες η Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1897 (1/1/1897).
[edited] αγαπητέ μου (αν έχει να κάνει με μένα); Ότι σου είπα την Ανίτα Πάνια 50 χρονών;[edited] Εξάλλου είπα ότι "κάποια συγγένεια" πρέπει να έχει, δεν την είπα σώνει και καλά κόρη της !


[Edited] Σας παρακαλώ μην το συνεχίζεται. Φανταζομαι ήταν μια ατυχής έκφραση που παρεξηγηθηκε [edited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ηθοποιος Σαββας Αξιωτης ειναι αδελφος του τραγουδιστη Χρηστου Δαντη.

Ξερετε αν η ηθοποιος Στελλα Κρουσκα εχει σχεση με την Βερα Κρουσκα? Ή ειναι απλη συνωνυμια?
 
Γεια και χαρά σε όλους. Να προσθέσω ότι αδελφός του Τάσου Λειβαδίτη ήταν ο ηθοποιός Αλέκος Λειβαδίτης με πολλές συμμετοχές στο θέατρο, αλλά και στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Το τεμπελόσκυλο με Παπαμιχαήλ και Χρονοπούλου μια από αυτές.

tzias57 είπε:
Οι ηθοποιοί Στέφανος Στρατηγος, Αλέκα Στρατηγου και Ρένα Στρατηγου ήταν αδέρφια. .
Να συμπληρώσω ότι υπήρχε και η Στέλλα Στρατηγού, αδελφή τους επίσης και ηθοποιός!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O γνωστός ηθοποιός Περικλής Χριστοφορίδης και ο επίσης ηθοποιός Τάκης Χριστοφορίδης, ήταν ξαδέρφια.
 
Η Νικη Λιναρδου που αναφερεται στους τιτλους τελους της εκπομπης Αναζήτηση: Ένας άνθρωπος, ένας τόπος είναι η ηθοποιος που πεθανε προσφατα η συνωνυμία?
 
Ο Ερρίκος Κονταρίνης με τη Μαρίκα Νέζερ ήταν σύζυγοι. Για την οικογένεια Νέζερ έχουμε σαφώς ξαναμιλήσει. Ο Χριστόφορος Νέζερ(1888-1970) ήταν ξάδερφος της Μαρίκας Νέζερ. Ο αδερφός της, επίσης Χριστόφορος Νέζερ (1904-1995) πέθανε σε γηροκομείο, το 1995 και όχι το 1996, όπως ανέφεραν κάποιες πηγές. Η Ρίτα Μουσούρη πέθανε σίγουρα το Σεπτέμβριο και όχι το Δεκέμβριο του 1985, όπως αναφέρει και η πηγή στο αρθρο εδώ:

Τέλος , στις συγγένειες να προσθέσω και ότι η μακιγιέζ Κασσάνδρα Σπαθοπούλου είναι κόρη του Κίμωνα Σπαθόπουλου (πρέπει να μην ζει πλέον, αναφέρεται ως μακιγιέρ σε πλήθος ταινιών).
 
Η Άντζυ Σαμίου έχει σχέση με την Δόμνα Σαμίου?
 
Η νεαρή ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη είναι κόρη των ηθοποιών Λίλας Καφαντάρη και Βασίλη Μαυρομάτη.
 
Ο τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους είναι γαμπρός του ηθοποιού Γιάννη Βόγλη
 
Ο κωμικός ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας που έπαιξε στις βιντεοκασέτες του '80 φαίνεται ότι κληρονόμησε το ταλέντο του από τον θείο του Σωτήρη Μουστάκα.

Ο Μιχάλης Μόσσιος ήταν παντραμένος με την Μαρία Κώνστα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη είναι κόρη της επίσης ηθοποιού Αθηνάς Μερτύρη.
 
Η ηθοποιός Ώρα Βάζα είναι κόρη του επίσης ηθοποιού Άγγελου Βάζα.

Η ηθοποιός Ντία Αβδή είναι κόρη του ηθοποιού Απόστολου Αβδή.
 
Πίσω
Μπλουζα