Συμβουλές για το eBay

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Vag
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Η ουσια ειναι οτι μπορει να βρεις και να αγορασεις κατι υπερσπανιο που εψαχνες για χρονια και με το ετσι θελω αυτοι να το κρατησουν και να κανουν οτι γουσταρουν μαζι του.

Το οτι θα παρω τα λεφτα μου πισω ειναι μηδενική παρηγορια.

Και οπως ειδες αποκλείεται να ξαναβρεις το ιδιο πραγμα γιατι ενας θεος ξερει αν, ποτε και απο που θα ξαναεμφανιστει και τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα το στελνουν στον προορισμο σου.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι οκ ,εμενα μου αρκει να μην χασω τα λεφτα μου. :)

Τα λεφτα σαν αγοραστης τα επαιρνες ετσι κι αλλιως πισω απο με το ebay buyer protection program που προυπηρχε μια δεκαετια και πριν το GSP.

To GSP δεν εχει να κανει με  την προστασια αγοραστων (ή και πωλητων εδω που τα λεμε -- οχι οτι υπαρχει πιο εχθρικο μερος για πωλητες απο το ebay).

Εχει να κανει απλα με την τσεπη τους.

Σε αυτο το κατατοπιστικό αρθρο εχουμε ακομα περισσότερες πληροφορίες για την μεγαλη απατη που ειναι το GSP.
Απίστευτες καταστάσεις.. ρε, που μπλέξαμε.. για τέτοια σπάνια αντικείμενα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος shipping proxy, πχ MyUS . Και πάλι βέβαια τα τοπικά τελώνεια θα σε γδάρουν, από ότι φαίνεται, σε αυτή την περίπτωση, δεν το αποφεύγεις.

Έληξε ένα bidding με μένα μοναδικό bidder και ο πωλητής επειδή τα μεταφορικά του είναι παραπάνω από το winning bid το ακύρωσε αφού με ενημέρωσε για τον λόγο που έγραψα από πανω.

Αυτά όλα αφού τον πλήρωσα αμέσως.
Του έγραψα μέσες άκρες ότι αυτά έχουν τα bids και ας έβαζε buy it now .

Τώρα είμαι με refund βέβαια και cancelled item και δεν με νοιάζει τόσο το αντικείμενο όσο να μάθω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και αν μπορώ να κάνω κανένα report.

Σαν αιτιολογία έγραψε "Issue with buyer's delivery address".

• Angry
Reactions: Ace
Εδω γελαμε!

Προσφατα αγορασα απο το ebay εναν μεταχειρισμενο εξ. δισκο 10tb με πληρη συσκευασια. Στην φωτογραφιες φαινοταν σε καλη κατασταση και η περιγραφη ηταν "ελαχιστα χρησιμοποιημενος". Η τιμη ηταν εξαιρετικη.

Οταν ηρθε, εμφανισιακα ηταν ολα σωστα. Ετρεξα ενα crystaldiskinfo ετσι απο περιεργια. :wacko::bash::eviltongue::midfinger:

Image1.jpg

Ετρεξα ενα πληρες διαγνωστικο και δεν εχει προβλημα και ηδη τον γεμισα.

Με 15+ χρονια στο ebay και για τα λεφτα που εδωσα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και σουπερ δυσαρεστημενος.

Απλα μαλλον στην Πορτογαλια "ελαχιστα χρησιμοποιημενος" σημαινει κατι διαφορετικο απο εδω. :fafoutis::diablotin:

Τελευταία επεξεργασία:
To σαβουαρ βιβρ του ebay λεει οτι πρωτα πρεπει να το συζητησεις με τον πωλητη, μηπως και σου βρει καποια λυση που θα σε ικανοποιησει.

Αν ετσι δεν βρεις ακρη, τοτε κοπανας το feedback.

Να σου πω την αληθεια, δεν ηθελα να μπω στον κοπο. Μετα απο πολυ μπλα-μπλα, στην καλυτερη θα μου εκοβε 10-20€, στην χειροτερη θα ελεγε να του επιστρεψω τον δισκο και αυτο σιγουρα δεν ηθελα να κανω, ειδικα καλοκαιριατικα.

Οπως ειπα, το μισοπεριμενα, οπως παντα οταν ψωνιζω απο το ebay. Απο την αλλη, ο δισκος δουλευει αψογα, η χρηση του θα ειναι off line μακροχρονια αποθηκευση (οποτε δεν προκειται να γραψει πολλες παραπανω ωρες) και υπαρχει και πληρες backup.

To σαβουαρ βιβρ του ebay λεει οτι πρωτα πρεπει να το συζητησεις με τον πωλητη, μηπως και σου βρει καποια λυση που θα σε ικανοποιησει.

Αν ετσι δεν βρεις ακρη, τοτε κοπανας το feedback.
Yeap και εγώ αυτό θα έκανα.
Στην περίπτωση σου δε εγώ θα του άφηνα θετική και απλώς θα το αναφερα το θέμα στο feedback για τους μελλοντικούς αγοραστές ,αυτό εννοούσα.
252 αγορές στο eBay από το '11 έχω αφήσει μια αρνητική μόνο,άσχετο αλλα το παράτησα πλέον το eBay όπως έγινε με τα τελωνεία.
Global shipping έχουν ελάχιστα προϊόντα.
Όλες τα κινέζικα site έχουν βρει λύση για τους δασμούς, το eBay.....

Σωστος. Και εγω καποτε και βρακια απο το ebay αγοραζα, αλλα πλεον το πολυ 2-3 φορες το χρονο και αποκλειστικα απο εντος ΕΕ.

Μεγάλο πρόβλημα, ειναι τα ελληνικά τελωνεία. Ανοίγουν με τη βία συσκευές με αποτέλεσμα μετά να σπάνε εσωτερικά.
2 φορές εντός 2 ετών μου συνέβη έσπασαν τη συσκευή (μάλλον τα ζώα ήθελαν να δουν τι είναι μέσα? λες και δεν περνάνε σκάνινγκ)
Στο Βενιζέλος έγινε η ζημιά.
Πήρα αποζημίωση το ίδιο και ο πωλητής (Αμέρικα) ήταν ασφαλισμένο, αλλά δυστυχώς μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα ξαναβρείς και όσο περνούν τα χρόνια δυσκολότερο..
Πραγματικά παιδιά το να περιμένεις 2 μήνες για ένα δέμα να το ανοίγεις με λαχτάρα, να έχει διατηρηθεί 30+ χρόνια λειτουργικό και να το σπάει ο τρόμπας στο τελωνείο σου προκαλεί μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση.

Πίσω
Μπλουζα