Συμβουλές για το eBay

Thanks, angel_grig. :)

Πράγματι κρίμα για την κατάντια αυτή με το GSP, που περισσότερο αποτρέπει τις συναλλαγές αμερικανών (και πλέον και βρεττανών) πωλητών με αγοραστές απο άλλες χώρες, αντί να δίνει περισσότερα κίνητρα για αγορά...

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα αρκετοί αμερικανοί πωλητές που προτιμούν να στέλνουν διεθνώς χωρίς να μεσολαβεί το GSP, και απλά χρησιμοποιούν τα (πάντα αξιόπιστα) αμερικάνικα ταχυδρομεία (USPS).

Πάντως στην Αγγλία, ακόμα και χωρίς το GSP, έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό κάποια βήματα προς τα πίσω με τα δικά τους ταχυδρομεία (Royal Mail).

Mάλλον πάνε να "ανακατευτούν" μέσα ιδιώτες, οπότε κάποιες υπηρεσίες έχουν αλλάξει (προς το χειρότερο κατά τη γνώμη μου).

Ενα παράδειγμα είναι τα συστημένα πακέτα, τα οποία πλέον τα αναλαμβάνουν υπηρεσίες κούριερ (οπότε όταν φτάνουν στην χώρα μας, δεν μεσολαβούν πλέον τα ΕΛΤΑ, αλλά η παράδοση γίνεται και πάλι απο τοπικές υπηρεσίες κούριερ...).
 
Σόρι που ποστάρω εδώ, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα και για να μην ανοίγουμε συνεχώς καινούργια. "Εχει κανείς αογράσει ποτέ από το yahoo auctions?Αν είσαι από εξωτερικό είδα ότι μεσολαβεί μία εταιρεία για να αγοράσεις κάτι ή για να πλειοδοτήσουν για σένα?
 
spirtoulis είπε:
Σόρι που ποστάρω εδώ, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα και για να μην ανοίγουμε συνεχώς καινούργια. "Εχει κανείς αογράσει ποτέ από το yahoo auctions?Αν είσαι από εξωτερικό είδα ότι μεσολαβεί μία εταιρεία για να αγοράσεις κάτι ή για να πλειοδοτήσουν για σένα?
Eαν λες για το yahoo auctions japan,ναι εχω αγορασει αρκετες φορες.Χρησιμοποιεις μια εταιρια και κανεις bidding μεσω του site τους.Εαν θες περισσοτερα πες μου ή στειλε πμ.
 
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, θα το σκαλίσω λίγο να δω τι παίζει. Τώρα έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα στο εξωτερικό. Πάντως από τιμές σε κάποια αντικείμενα που με ενδιαφέρουν είναι το 1/3 από αντίστοιχα αντικείμενα που πουλιούνται στο ebay.
 
Ενδιαφέρομαι για ένα αντικείμενο από το ebay. Ο πωλητής είναι από Θεσσαλονίκη και έχει βάλει διαδικασία δημοπρασίας. Αν και εφόσον κερδίσω στη δημοπρασία πως θα τον πληρώσω χωρίς να επιβαρυνθώ και τα μεταφορικά μιας και θα του ζητήσω να βρεθούμε και να μου το δώσει χέρι με χέρι; Ακυρώνει την συναλλαγή στο ebay; Κρίμα είναι να πληρώσω μεταφορικά ενώ είμαστε στην ιδια πόλη.
 
Γιατί δε του στέλνεις μια ερώτηση να του πεις αν γίνεται να βρεθείτε αν κερδίσεις, κάτω που λέει ask a question?
 
Στειλτου οτι εισαι στην ιδια πολη ,μπορουμε να κανουμε κατι αλλο; και θα δεις τι θα σου πει,τον συμφερει και αυτον ,θα γλυτωσει τα ποσοστα του ebay.
 
Βασικά τον έχω ρωτήσει αν πουλάει χωρίς τη διαδικασία του bid και τον ενημέρωσα ότι μένουμε στην ίδια πόλη αλλά απάντηση δεν πήρα ακόμη.
 
Στειλτου ένα viking4a και θα σου απαντήσει αμέσως!!!! :p
 
Χμ...ο πωλητής ξαφνικά έβαλε ένδειξη Doesn't post to Greece. Είναι φυσιολογικό αυτό τώρα; Αν μπιντάρω και κερδίσω τι θα γίνει;

EDIT: Οκ, δοκίμασα να μπιντάρω αλλά δεν γίνεται. Εντάξει, ο πωλητής είναι μάλλον απατεώνας και θέλει να βγάλει κέρδος από τα μεταφορικά, δεν εξηγείται αλλιώς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και bid να μπορούσες να κάνεις εφόσον έχει επιδείξει άρνηση να κάνει αποστολή εντός χώρας, σε περίπτωση που κέρδιζες πιθανόν να σου άφηνε αρνητική αξιολόγηση. Άστο μην το συνεχίζεις και κοίτα αλλού.
 
Δυστυχώς Μάριε δεν υπάρχει αλλού. Όσο καιρό σκαλίζω το ebay δεν εχω πέσει σε κάτι τέτοιο. Πάντως θεωρώ άνανδρη την ενέργεια που έκανε και δεν καταλαβαίνω γιατί, ούτε μου απάντησε καν στις ερωτήσεις μου. Η πλάκα είναι να κλείσει η δημοπρασία σε κανένα εξεφτελιστικό ποσό και να με ρωτήσει πόσα δίνω για να το πάρω.

EDIT: Επειδή έχω θυμώσει τώρα, μπορώ να κάνω αναφορά στο ebay;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιάννη δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις αναφορά στο ebay για αυτό το θέμα. Στην τελική, αφού άλλαξε το destination εκτός Ελλάδος είναι εντάξει και μπορεί να σου αρνηθεί βάση των κανόνων του ebay. Τώρα θα μου πεις πως αυτό το άλλαξε αφού του έστειλες email. Συμφωνώ πως δεν είναι σωστό αλλά δεν πιστεύω να ενδιαφέρει το ebay αυτό. Ρίιξε πάντως μια εδώ αν θέλεις. http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-rules-overview.html
 
Να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν αισιόδοξος αλλά με εκνεύρισε διότι φαίνεται ξεκάθαρα το πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια το σκεπτικό του. Τέλοσπάντων πολύ το ζάλισα το θέμα. Δεν ψωνίζω και τελείωνει εδώ η χαρά μου που βρήκα στην Ελλάδα αυτό το αντικείμενο.
 
Θα μας πεις τλχ τι ήταν αυτό που ψάχνεις απεγνωσμένα τόσο καιρό στο eBay? :p
 
Aν θες πες μας τι ειναι (εστω και σε πμ),γιατι ποτε δεν ξερεις,μπορει να μπορουμε να σε βοηθησουμε..
 
Δε θέλω να αποκαλύψω ακόμη γιατί μπορεί να βρείτε τον πωλητή στο ebay και να έχουμε άλλα. Εν καιρώ όμως...
 
Γιαννη οποτε θες στειλε πμ ,να σε βοηθησω θελω,σκασιλα μου για τον πωλητη ..
 
Σε αυτο το κατατοπιστικό αρθρο εχουμε ακομα περισσότερες πληροφορίες για την μεγαλη απατη που ειναι το GSP.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απο οτι καταλαβα εισαι καλυμενος και εσυ και ο πωλητης,εσυ παιρνεις πισω τα λεφτα σου με refund και ξαναψωνιζεις και ο πωλητης επισης παιρνει το ποσο του πισω απο το ebay η την εταιρια που διαχειριζειται τις μεταφορες.

Ολα καλα.
 
Πίσω
Μπλουζα