Συμμετείχατε στις σχολικές εκλογές;

Μια-δυο φορές ήμουν εφορευτική επιτροπή και μιά φορά στην Πέμπτη (?) δημοτικού έβαλα υποψηφιότητα και ήρθα τρίτος, καθότι δεν ήμουν και πολύ δημοφιλής...

Όλες τις υπόλοιπες χρονιές απολάμβανα το χαβαλέ ως μέρος πλέον του "κυρίαρχου λαού" :D
 
Στις υποψηφιοτητες δεν υπηρξα δημοφιλης.

Ωστοσο παρατηρησα με ενδιαφερον, ποσους ψηφους μαζευαν οι καλοι μαθητες της ταξης (που δεν ηταν φυτα). Και αν ηταν και λιγο κοινωνικοι, εβγαιναν πρωτοι και με διαφορα. Λιγο παρακατω σε ψηφους εβγαιναν οι λιγο απροσιτοι (καλοι μαθητες). Θα ηταν υπερβολη να πω, οτι βρισκαμε εναν επιπλεον τροπο με την ψηφο μας να δειξουμε το θαυμασμο/εκτιμηση ή και υποτελεια, σε ατομα που συνηθως θελαν μια ακομη αναγνωριση στο σχολειο;

Κακοι μαθητες επρεπε να ειναι πολυ αγαπητοι για να βγουν. Σπανια τετοια φαινομενα..

Μια φορα μπηκα και στην εφορευτικη του πεντεμελους. Καλη εμπειρια που δεν την επανελαβα
 
Miα φορά στο γυμνάσιο πρέπει να είχα βάλει υποψηφιότητα και βγήκα κάτι σε "αναπληρωματικός" (ούτε που θυμάμαι). Εκεί τελειώνει η πολιτική μου καριέρα! :rofl:
 
Χεχε, δεν είχα ποτέ καμία σχέση , ούτε και καταλάβαινα τι γινόταν γιατί δεν με ενδιέφερε. Τα έβλεπα όλα τόσο γελοία ειδικά αργότερα επιβεβαιώθηκα όταν ξέσπασαν τα κλασσικά σκάνδαλα με τις 5ήμερες, τα πακέτα με τους ξενοδόχους και λοιπά ωραία της Ελληνικής πραγματικότητας.
 
Στο γυμνάσιο τίποτα το μόνο που συνήθως μας ενδιέφερε ήταν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τα αθλήματα.Αλλά στο λύκειο ναι αντιπρόεδρος στο 15μελές μιλάμε για τρελή πολιτκή καργιέρα! μας φάγανε οι καταλήψεις όμως.....
 
Prodigy είπε:
Στο γυμνάσιο τίποτα το μόνο που συνήθως μας ενδιέφερε ήταν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τα αθλήματα.Αλλά στο λύκειο ναι αντιπρόεδρος στο 15μελές μιλάμε για τρελή πολιτκή καργιέρα! μας φάγανε οι καταλήψεις όμως.....
Ωραίο ποδαρικό, αντιπρόεδρε! ;)

Πέρνα κι από δω να σε καλωσορίσουμε και να σε τρατάρουμε κατιτίς!
 
θανος είπε:
δεν εβαζα ποτε υποψηφιοτητα ομως παντα ημουν στην εφορευτικη επιτροπη μου αρεσε η ολη διαδικασια και ολοι να κρεμονται απο μας για να μαθουν τα αποτελεσματα ειχε ομως και μεγαλη ευθηνη
Kι εγώ το ίδιο! Ζητούσα να μπω εφορευτική επιτροπή κι έμπαινα πάντα. Τρελλαινόμουν να διαβάζω τα ονόματα και να κρέμονται όλοι από τα χείλη μου! Υποψηφιότητα δεν έβαζα επίτηδες, γιατί ήξερα ότι ως άριστη μαθήτρια θα με ψηφίσουν σίγουρα και δεν ήθελα ευθύνες. Δεν ήμουν ποτέ κοινωνικό άτομο, αλλά αν ήσουν πολύ καλός στα μαθήματα αυτό δεν είχε σημασία, θα σε ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς. Όπως σωστά παρατήρησε η Λορένα, για να εκλεγεί "κακός μαθητής" θα έπρεπε να ήταν πολύ δημοφιλής και κοινωνικός. Τρείς κατηγορίες είχα παρατηρήσει ότι είχαν επιτυχία: Οι πολύ καλοί μαθητές (ανεξαρτήτου δημοτικότητας), οι "όμορφοι" της τάξης, είτε κορίτσια είτε αγόρια και οι απλά πολύ δημοφιλείς μαθητές (ανεξαρτήτου επιδόσεων στα μαθήματα ή ομορφιάς, αλλά με άλλα προσόντα όπως συνήθως οι καλές επιδόσεις στα αθλήματα, το χιούμορ κτλ)

Μία φορά μόνο είπα έτσι σαν πείραμα να βάλω υποψηφιότητα στην πέμπτη δημοτικού και βγήκα δεύτερη σε ψήφους, αλλά δεν κατάλαβα γιατί ο δάσκαλος με έβγαλε γραμματέα αντί για αντιπρόεδρο. Και τα άλλα παιδιά την ίδια απορία είχανε. Ίσως ήθελε απλά εμένα στο πόστο αυτό, γιατί με εμπιστευόταν κι έτσι κατέγραφα τα πάντα εκείνη τη χρονιά. Μετά το πείραμα αυτό, δεν ξανάβαλα ποτέ υποψηφιότητα, η εφορευτική επιτροπή μου ήταν αρκετή!
 
Τοτε γελαγαμε και καναμε χαβαλε.... Τωρα ομως καταλαβαινουμε πιστευω τι μεγαλη πληγη ειναι αυτο το καρκινωμα που λεγεται πολιτικοποιηση των παντων στην Ελλαδα. Ακομα και στις μικρες ηλικιες, για να ... μαθαινεις απο μικρος πως ''παιζεται το παιχνιδι''.
 
Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να βάζει υποψηφιότητα ως μέλος του σχολικού συμβουλίου. Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά σε κάτι εκλογές όταν ένας συμμαθητής μας διάβαζε τις ψήφους του κάθε παιδιού, ξαφνικά εκεί που διάβαζε ονόματα διαβάζει και ψήφο "εγώ". Μια συμμαθήτρια μας υποψήφια στις εκλογές είχε ψηφίσει τον εαυτό της και είχε βάλει αντί το όνομα της, "εγώ" :rofl:
 
pooky(1) είπε:
Ουδέποτε μετείχα, μαλιστα ήμουν αντίθετος με την όλη φάση. Γλυψιματίες που έκαναν πρόβα στους συμμαθητές τους, εμένα δεν έρχονταν καν κοντά μου γιατί είχα τη φήμη του ψυχάκια και του απόμακρου.
Στην ουσία το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να γυρίσω σπίτι να ανάψω το ΖΧ μου. Τι εκλογές και φρίκες..... Ακόμα και σήμερα τη μέρα των εκλογών πάω με το ζόρι.

(Πρέπει να καταργηθεί να ψηφίζουμε σε σχολεία. Με πιάνει κάτι και θέλω να ζωντανέψω τα FPS που παίζω στον υπολογιστή.......... )

Συμφνω !!!


Ουτε συμμετειχα και είμαι αντίθετος με τετοια πραγματα από τα σχολεια.



Οσοι επαιρναν μερος στςις εκλογες ηταν συνηθως (και να με συμπαθατε οσοι συμμετείχατε) οι ''ψωναρες'' του Σχολειου...οι (και καλα) ''δραστήριοι..προχωρημένοι''....οι πολιτικα ''φανατιλες'' και οσοι ηθελαν να ''παραγοντιζουν''.
 
Δεν έβαλα υποψηφιότητα ποτέ. Μια φορά που θυμάμαι να ψήφισα στο Λύκειο είχα ψηφίσει αυτούς που το όνομά τους βρισκόταν στον αύξοντα αριθμό 7,17,27.
 
Yποψηφιότητα δική μου ποτέ. Και αρνιόμουν να πάρω μερος γιατί θεωρούσα πως οι εκλογές δεν έχουν θεση στο σχολείο. Το μόνο που έκαναν είναι να χωρίζουν τους μαθητές σε στρατόπεδα, μέχρι και ρουσφέτια έκαναν! Κερνούσαν απ' το κυλικείο και έδιναν σημειώσεις! :cold:
 
Πρώτη φορά ψηφίσαμε στην Τετάρτη Δημοτικού, το 83-84 πρέπει να ήταν. Τότε ο δάσκαλος δήλωσε όλη την τάξη υποψήφια, δλδ όλοι οι μαθητές μπορούσαν να ψηφίσουν όποιον ήθελαν. Δεν υπήρχαν υποψηφιότητες, αλλά καθολική συμμετοχή. Το είχαμε δει σαν παιχνίδι. Δεν θυμάμαι ποιον είχα ψηφίσει, αλλά είχα βγει πρώτη σε ψήφους (ίσως επειδή ήμουν καλή μαθήτρια). Τις επόμενες χρονιές, που είχαμε άλλο δάσκαλο και είχαν ζητηθεί υποψηφιότητες, θυμάμαι ότι πάλι είχα βγει (νομίζω γραμματέας).

Στο γυμνάσιο, ούτε που θυμάμαι, αλλά νομίζω ότι δεν είχα βάλει υποψηφιότητα.

Στο Λύκειο, είχα αδιαφορήσει πλήρως.

Για το Πανεπιστήμιο, δεν τίθεται θέμα: κάποιοι είχαμε πάει για σπουδές, ενώ κάποιοι άλλοι για διασυνδέσεις, και επειδή ήθελα να ασχοληθώ με τις σπουδές, δεν ασχολήθηκα με τις εκλογές. Ίσως έπρεπε να είχα στραφεί στις εκλογές γιατί ο πρώην πρωθυπουργός έχει την ίδια ηλικία με μένα και τελείωσε το Πολυτεχνείο, όπως κ'εγώ ;) Πού να το 'ξερα! χεχεχε
 
Ειχα βγει Ταμιας στο Δημοτικο, μετα Γυμνασιο-Λυκειο ειδα ποσο ''στημενο'' ηταν το θεμα ''εκλογες'' και δεν ασχοληθηκα σκοπιμως. Αυτο το γλυψιμο που εκαναν μερικοι ''ψηφιστε εμενα και θα θα θα'' με αηδιαζε και συνεχιζει και ως σημερα.
 
Στην εποχη μου, δημοτικο-γυμνασιο, δεν υπηρχαν σχολικες εκλογες, ουτε σαν σκεψη. Ειχαμε, αποσιολογο, επιμελητες διορισμενους απο τον δασκαλο. Πιστευω οτι αυτα ειναι μια μεθοδος των πολητικαντιδων, για να αποκτησουν μελλοντικη πελατεια (οπως εκανε και το παπ;αδαριο). Ειμαι καθετα αντιθετος με σχολικες εκλογες, καταληψεις, πανηγυριοτικους παγκους στα προαυλια, γραψιμο συνθηματων σε τοιχους/επιπλα κι αλλες τετοιες αηδιες που εχουν καταστρεψει τα σχολεια (κτηρια,μαθητες,δασκαλους). Ας αφησουμε τα παιδια να αφοσιωθουν στα μαθηματα και στα παιχνιδια και τα σχολικα κτηρια καταληλα να τα φιλοξενισουν
 
Πίσω
Μπλουζα