Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

Αναστασία μας είσαι και δημιουργική και εφευρετική! Η κούκλα έγινε κούκλα!!! :bow:
 
Για άλλη μια φορά μπράβο Αναστασία! Υπέροχη δουλειά με περίσσιο μεράκι! :cheers: :cheers: :cheers:
 
Για τα κοριτσια και τις κουκλομανες του φορουμ το παρακατω... :flower:

fanpage.gr_
 
Μια συγκινητική ιστορία που δείχνει πόσο όμορφο είναι να επιδιορθώνεις παιχνίδια και τους δίνεις ψυχή. Όπως κάνουν πολλά μέλη, που προσέχουν τις παλιές τους κούκλες ή αγοράζουν κι επιδιοθρώνουν σπασμένες. :flower:

 

 
Βρήκα πρόσφατα ένα γερμανικό περιοδικό του 1938, που αναφέρεται σε δημιουργία ρούχων για κούκλες. Αν και πρόκεται για έντυπο, ωστόσο επειδή είναι πολύ σχετικό με τα όσα αναφέρονται σε αυτό το θέμα αναρτώ τις φωτογραφίες εδώ.

Πρόκειται για ένα περιοδικό 16 σελίδων του εκδοτικού οίκου VOBACH (1929-1947), ο οποίος ειδικευόταν σε περιοδικά για το σπίτι, τη γυναίκα και τα παιδιά. Το τεύχος είναι το VOBACHS Puppenheft (Περιοδικό για κούκλες του VOBACH) Αρ. 325 που κόστιζε τότε 90 λεπτά.

Από μία ματιά που του έριξα, έχει ρούχα για κούκλες, για τα οποία μπορούσε κανείς να αγοράσει με 30 λεπτά το σχετικό πατρόν ανάλογα με τις διαστάσεις της κούκλας που είχε για να τα ράψει μόνος του. Το εύρος ποικίλει, σε καλοκαιρινά, ανοιξιάτικα κλπ. ρούχα. Επίσης έχει διαφήμιση ως προς το πως μπορεί κανείς να προστατέψει τα ρούχα από σκώρο. Το τεύχος είχε και ένα πατρόν δώρο, το οποίο δυστυχώς δεν υπήρχε πλέον στο περιοδικό. Το εξώφυλλό του είναι από χοντρό χαρτόνι οι δε σελίδες από χαρτί ιλουστρασιόν.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα